Filmbelagd Plywood För Formning: Formark 3000x1500 Mm, 18 Mm Och Andra Storlekar, Omsättning Av Fuktbeständig Formning

Innehållsförteckning:

Video: Filmbelagd Plywood För Formning: Formark 3000x1500 Mm, 18 Mm Och Andra Storlekar, Omsättning Av Fuktbeständig Formning

Video: Filmbelagd Plywood För Formning: Formark 3000x1500 Mm, 18 Mm Och Andra Storlekar, Omsättning Av Fuktbeständig Formning
Video: Platt golv (kärna av skumlåda över stort spann) ✅ Design och konstruktion av VRO -golv 2024, Maj
Filmbelagd Plywood För Formning: Formark 3000x1500 Mm, 18 Mm Och Andra Storlekar, Omsättning Av Fuktbeständig Formning
Filmbelagd Plywood För Formning: Formark 3000x1500 Mm, 18 Mm Och Andra Storlekar, Omsättning Av Fuktbeständig Formning
Anonim

För konstruktion av formar under fundamentet kan en mängd olika material övas, men laminerad plywood är särskilt efterfrågad. Det är ett byggnadsark täckt med en fenol-formaldehydfilm. Filmen som appliceras på plywood gör den fuktresistent, motståndskraftig mot förändringar i omgivningstemperatur och hållbar. Denna film mot plywood används i en mängd olika industrier, från möbeltillverkning till skeppsbyggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och egenskaper

Högkvalitativ plywood erhålls genom att pressa flera (från 3 till 10) tunna träskivor (faner) … Det tvärgående arrangemanget av fibrerna i plåtarna gör det möjligt att göra plywood till ett mycket hållbart material. För konstruktions- och reparationsbehov är plywood lämplig, vars grund är avfall från bearbetning av björkträ. För tillverkning av möbler utövas plywood på basis av barrfanér. Processen att skapa filmbelagd plywood skiljer sig från den vanliga redan i förberedelsestadiet . Lim innehåller komponenter som gör det möjligt att förstärka och filma varje enskild panel. Detta gör att varje komponent i laminatet kan vara vätsketät under hela sin tjocklek.

Bild
Bild

Den yttre beläggningen har en densitet på 120 g / m2 . Dessutom ger den naturliga färgen på ett sådant laminat golvet en mörk färg som troget återger naturligt trä. Genom att lägga till ett färgämne kan du ändra färgen på plywood från extremt ljus till extremt mörk. Enligt tillverkarna innehåller inhemsk plywood enligt GOST inte poppelinkluderingar . Men tillverkad i Kina i sin struktur kan ha nästan 100% poppelsåg. Sådant material kommer att vara av lägsta kvalitet, dess användning i alla branscher kan bli en sorts risk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialegenskaper:

  • vattenhalten i materialet är inte mer än 8%;
  • densitetsindikator - 520-730 kg / m3;
  • storleksavvikelser - högst 4 millimeter;
  • mängden fenol-formaldehydhartser är cirka 10 mg för varje 100 g material.

Dessa egenskaper är allmänt accepterade för alla typer av högkvalitativ filmbelagd plywood. Det är intressant att notera det för tillverkning av tjocka ark används färre faner än för tunna ark . Samtidigt används den 20 mm tjocka plattan intensivt för tillverkning av modulära möbler. Och plattor med en tjocklek av 30 millimeter används i sin tur i arbeten relaterade till exteriör och inredning.

Enligt den etablerade TU måste trimningen av panelerna i fabriken utföras strikt i en vinkel på 90 °. Tillåten avvikelse längs panelens längd är högst 2 mm per linjär meter. I kanterna är sprickor och flisar oacceptabla.

Bild
Bild

Materialomsättning

Denna definition innebär det antal cykler som plywood tål vid återanvändning. För närvarande finns det en villkorlig indelning av materialet i kategorier beroende på tillverkare.

  • Ark tillverkade i Kina . Vanligtvis har sådan plywood egenskaper av låg kvalitet, formen tål inte mer än 5-6 cykler.
  • Tallrikar producerade av huvuddelen av ryska företag , anses vara en bra lösning när det gäller pris och hållbarhet. Baserat på märket kan produkterna användas från 20 till 50 cykler. Detta gap beror på den teknik som används och den utrustning som används.
  • Plywood tillverkad på stora inhemska fabriker och importerad från europeiska länder (i synnerhet Finland), rankas som hög kvalitet, vilket påverkar dess kostnad. Den tål upp till 100 cykler.

Återanvändningen påverkas inte av en tillverkare, utan också av uppfyllandet av de korrekta användningsvillkoren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

De positiva faktorerna för att använda filmbelagd plywood är:

  • fuktmotstånd;
  • hög motståndskraft mot böjning eller sträckning;
  • möjligheten att återanvända utan att förlora de ursprungliga egenskaperna;
  • stora storlekar av integrerade ark;
  • hög slitstyrka.

Minus

  • högt pris (för att spara ekonomi kan du använda hyra eller köpa använt material);
  • giftiga ångor av fenol-formaldehydhartser (det spelar ingen roll vid konstruktionen av formen).
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Företagen tillverkar flera typer av plywood:

  • vanligt fodrad med film;
  • lim FC (plywood, urealim);
  • vidhäftande FSF (plywood, fenol-formaldehydlim);
  • konstruktion.

FC praktiseras för inredningsarbete eller för att skapa möbler. För konstruktion av en grund, väggar eller golv används denna typ uteslutande när man formar en fast formning eller om den inte används mer än 3-4 cykler.

Med ett större antal cykler är det opraktiskt att använda det, eftersom det förlorar sin konfiguration och styrka egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För konstruktionen av formkonstruktionen används vanlig, FSF eller konstruktionsplywood beklädd med film. Valet beror på vilken typ av byggnad som skapas och styrkan i betongpåverkan på formväggarna. Konstruktion plywood är starkare, mer hållbar och mer hållbar . Om det används korrekt kan detta material användas många gånger.

Omsättningen av ark belagda med film för formning kan nå mer än 50 cykler om det är konstruktionsplywood, vilket anses vara ett bra resultat. Omsättningen påverkas avsevärt av träslag som används vid tillverkning av materialet och ursprungslandet. Så, massiv björkplywood har de bästa egenskaperna, följt av poppel och sedan barrträ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

På den ryska marknaden för byggmaterial kan du se följande dimensioner av formfilm med plywood: 6; nio; 12; femton; 18; 21; 24 mm tjock. För att montera formen under konstruktion av betongblandningar används 18 och 21 mm plåtar av byggnadstyp, på vars ytor en akrylbaserad lack appliceras. Paneler tunnare än 18 mm har extremt låg hållfasthet, medan 24 mm plattor är mycket dyrare.

Plywood, laminerad för formning med dimensioner 2500 × 1250 × 18 mm, 2440 × 1220 × 18 mm, 3000 × 1500 × 18 mm - är särskilt efterfrågad på grund av det lägre priset . Ytan på panelerna som mäter 2440 × 1220 × 18 millimeter är 2,97 m2 med en vikt på 35,37 kilo. De är förpackade i förpackningar om 33 eller 22 stycken. Panelernas yta 2500 × 1250 × 18 mm är 3,1 m2 och vikten är cirka 37 kg. Ett ark med en tjocklek på 18 mm och en storlek på 3000x1500 har en yta på 4,5 m2 och väger 53 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Om du behöver köpa plywood för formning, var särskilt uppmärksam på följande kriterier när du väljer brädor

  • Pris … Ett mycket lågt pris indikerar dålig produktkvalitet, därför rekommenderas att köpa produkter på baser och i stora järnaffärer.
  • Ytstruktur . Arket ska vara fritt från defekter och förstörelse. Om materialet lagrades med kränkningar är det troligt att det finns snedvridningar, som är ganska svåra att korrigera. Det antas att ytbehandling av plywood vanligtvis är brunt och svart.
  • Märkning … Beteckningarna gör det möjligt att ta reda på de viktigaste parametrarna för materialet på plats. Informationen skrivs ut på etiketten eller etsas på själva materialet.
  • Kvalitet … Byggmaterialet produceras i flera kvaliteter - extra, I -IV. Ju högre kvalitet formmaterialet har, desto svårare blir det att skaffa det, eftersom minimipriset blir ganska högt. Samtidigt kommer paneler av klass I / II att ha de högsta hållfasthetsegenskaperna och prestandaparametrarna. Som ett resultat väljs byggnadsmaterialet för formen enligt användningsförhållandena och belastningarna.
  • Tillgänglighet av ett certifikat … Produkten är relaterad till special, i detta avseende måste tillverkaren testas och få ett motsvarande certifikat. Närvaron av ett dokument som intygar att produkten överensstämmer med de fastställda tekniska föreskrifterna eller GOST är huvudtecknet på produktens rätta kvalitet, dessutom måste dokumentet förseglas med en äkta försegling eller en stämpel från organisationen som intygar dess äkthet fungerar inte en fotokopia.

För ett felfritt urval är alla produktegenskaper korrelerade med de egenskaper som krävs för drift.

Rekommenderad: