Transport Av Brädor: Hur Man Transporterar 6 Meter Kantade Brädor På Väg? Kan Jag Transporteras Med Gasell, Släpvagn Och Cykel? Särdrag

Innehållsförteckning:

Video: Transport Av Brädor: Hur Man Transporterar 6 Meter Kantade Brädor På Väg? Kan Jag Transporteras Med Gasell, Släpvagn Och Cykel? Särdrag

Video: Transport Av Brädor: Hur Man Transporterar 6 Meter Kantade Brädor På Väg? Kan Jag Transporteras Med Gasell, Släpvagn Och Cykel? Särdrag
Video: Polisen - Om lastning på släpvagnar 2024, Maj
Transport Av Brädor: Hur Man Transporterar 6 Meter Kantade Brädor På Väg? Kan Jag Transporteras Med Gasell, Släpvagn Och Cykel? Särdrag
Transport Av Brädor: Hur Man Transporterar 6 Meter Kantade Brädor På Väg? Kan Jag Transporteras Med Gasell, Släpvagn Och Cykel? Särdrag
Anonim

Idag, som för många decennier sedan, är trä det mest efterfrågade, högkvalitativa, miljövänliga och säkra materialet. För närvarande, på grund av det faktum att det finns många typer av modern utrustning och teknik, har det blivit mycket lättare att bearbeta och forma det, förbättra de redan utmärkta fysiska och tekniska parametrarna.

Den vanligaste typen av virke är brädor av olika längd, bredd och tjocklek . De används i absolut alla konstruktionsområden, såväl som i ekonomiska behov. I den här artikeln kommer vi att berätta i detalj hur du transporterar brädorna på rätt sätt.

Bild
Bild

Vad bör övervägas?

Trä är ett mycket stämningsfullt och väderberoende material.

För att byggnadsarbetet ska kunna fortsätta utan missförstånd och att byggnaden eller någon annan konstruktion av trä fungerade korrekt och inte deformerades, är det först och främst nödvändigt att transportera materialet korrekt för att inte skada det.

Bild
Bild

Transport av virke är en ganska ansvarsfull händelse som kvaliteten på arbetet och själva strukturen beror på. Det finns viktiga överväganden att tänka på.

  • Typ av material, dess fysiska och tekniska egenskaper och parametrar . Det är mycket viktigt att veta hur materialet tillverkades, om träet behandlades med speciella skyddande färger och lacker under produktionsprocessen. Viktiga är också parametrar som trädets längd, bredd och tjocklek.
  • Väder . Det är välkänt att ett träd, särskilt om det är kantat trä, som inte lämpar sig för ytterligare bearbetning, ändrar dess egenskaper och parametrar under påverkan av solljus, regn och annan nederbörd. Det perfekta alternativet för att transportera virke är fint varmt väder.
  • Transport . Träets integritet och säkerhet är mycket beroende av transporten som kommer att transportera materialet. Det bör väljas med hänsyn till volymen av transporterat material, avstånd och väder. Till exempel, om du vill transportera brädor 6 meter lång, behöver du antingen en personbil med släp eller en vagn.
Bild
Bild

Det är mycket viktigt, oavsett hur mycket timmer och oavsett vilken typ av transport du transporterar, att ha dokument med dig. Att transportera virke utan dem är ett brott.

Om transporten utförs på väg måste du ha en fraktsedel, ett leveransavtal, en bilaga till kontraktet och naturligtvis en kontroll som bekräftar köpets laglighet.

Om transporten utförs på järnväg krävs en lämplig fraktsedel och fraktcertifiering för sågat virke

Bild
Bild
Bild
Bild

Val av transport

Tidigare i artikeln har vi redan pratat om hur mycket integriteten och egenskaperna hos virket kommer att bevaras beror på valet av transportmedel. För närvarande finns det många olika alternativ för transport av brädor. När du väljer rätt måste du ta hänsyn till mängden material, leveranshastighet, transportdimensioner och själva transportens tillförlitlighet.

Idag kan brädor transporteras på tre sätt

  • Med bil . Du kan transportera den på en Gazelle eller i en släpvagn på en bil, om karossens eller släpvagnens volym matchar timmerparametrarna.
  • Med cykel . Denna typ av transport är endast möjlig om brädornas volym och längd är liten. Det är inte särskilt bekvämt att transportera prover, vars längd är 6 meter, på detta sätt - det kan leda till en olycka.
  • Järnvägstransporter . Denna typ är idealisk om du behöver transportera mycket virke över en lång sträcka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Här är några användbara tips som hjälper dig att lyckas genomföra transportprocessen

  • Om du vill transportera material med en maskin, se till att det är framkomligt, att du har speciell hydraulisk utrustning som du kan lasta och lossa skogen med. Bilen måste också vara utrustad med speciella rep, bultade anslutningar och vinschar. Närvaron av det nödvändiga fästsystemet garanterar högkvalitativ och säker transport.
  • Spara alla leverans- och inköpsdokument för materialet.
  • Om du ingår ett leveransavtal med transportföretag, se till att dess verksamhet är laglig.
  • Om du transporterar virke som inte har behandlats med en speciell septiktank är det bättre att välja transport med en stängd släpvagn. Detta skyddar materialet mot sol och fukt.
  • Vid transport av sågat trä på järnväg måste alla regler följas.

All detaljerad information om hur man korrekt transporterar virke anges i regleringsdokumenten, som måste konsulteras utan att misslyckas.

Bild
Bild

Hur transporteras korrekt?

Så att du inte har några problem vid transport av virke, du måste följa de grundläggande transportreglerna

  • När du transporterar skogen på en cykel eller på taket på en bil är det nödvändigt att säkerställa den mest pålitliga fastsättningen. Brädorna måste fästas ordentligt med rep, rep eller speciella fästelement av metall.
  • Om transporten utförs på en släpvagn ska materialet aldrig sticka ut ur den. Om det visar sig att brädornas längd är större än släpvagnens mått måste materialet lindas med en signaltejp så att andra trafikanter kan se det.
  • Vid transport av brädor på väg måste materialet staplas i staplar.
  • Vagnarna staplas med ett”lock”. Det låter dig passa ett ganska stort antal brädor i en bil.

Vid transport av virke i vagnar måste du också följa reglerna och begränsningarna för materialets längd. Till exempel, om lastning utförs på en fyraxlad bil, bör skogens längd inte överstiga 1,6 meter, i en sexaxlad bil-högst 4 meter. Det är förbjudet enligt lag att transportera istäckta brädor med järnväg.

Rekommenderad: