Installation Av "Block House" (54 Bilder): DIY -finish, Hur Man Täcker Ett Hus, Hur Man Fäster Det På Utsidan Av Isoleringen

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av "Block House" (54 Bilder): DIY -finish, Hur Man Täcker Ett Hus, Hur Man Fäster Det På Utsidan Av Isoleringen

Video: Installation Av
Video: Насколько малы атомы? 2024, Maj
Installation Av "Block House" (54 Bilder): DIY -finish, Hur Man Täcker Ett Hus, Hur Man Fäster Det På Utsidan Av Isoleringen
Installation Av "Block House" (54 Bilder): DIY -finish, Hur Man Täcker Ett Hus, Hur Man Fäster Det På Utsidan Av Isoleringen
Anonim

Blockhus är ett populärt efterbehandlingsmaterial som används för att dekorera väggar och fasader på olika byggnader. Det kännetecknas av sitt attraktiva utseende och enkla installation. Denna finish kan användas för både exteriör och inredning. Idag kommer vi att titta närmare på det invecklade med att installera en sådan beklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Blockhuset är med rätta erkänt som ett av de mest utbredda och efterfrågade efterbehandlingsmaterialen. Tak som är belagda med sådana beläggningar ser ut som om de var byggda av naturligt trä.

Blockhuset är av trä och galvaniserat stål . Det senare materialet täcks dessutom med en polymerbaserad film. Dessa ytskikt finns som dubbla eller enkla.

Bild
Bild

Både lövträd och barrträd används vid tillverkning av dessa material. De mest hållbara och hållbara beläggningarna är gjorda av barrved, eftersom de innehåller naturliga hartser. Sådana komponenter ger naturlig vattentätning av efterbehandlingsmaterialet.

Förutom trä, produceras också metallalternativ för en sådan finish - metallfasad. Sådana beläggningar är gjorda av galvaniserat stål, som inte korroderar. Dessa material imiterar ofta naturligt trä och ser naturliga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett högkvalitativt blockhus tillverkas på maskiner med speciella fräsar. Träbearbetning har en direkt inverkan på kvaliteten på den färdiga produkten.

Blockhuset utmärks av sin form. Den har en rundad framsida och en platt baksida. På kanterna av dessa material finns spikar och spår, som är nödvändiga för att foga lamellerna på basen.

Bild
Bild

Den ventilerade fasaden, dekorerad med detta efterbehandlingsmaterial, består av flera viktiga komponenter

  • I sådana strukturer måste en ångspärr av hög kvalitet finnas. Denna komponent skyddar blockhuset från ånga och hög luftfuktighet. Ångspärrskiktet passerar ångor genom sig själv i takets riktning och hindrar dem från att nå den isolerande duken.
  • Sådana fasadsystem har också en låda (ram). Det bildar utrymmet mellan husets vägg och själva blockhuset. Denna komponent fungerar som grund för fixering av skenorna. Som regel är svarven gjord av en trästång med en sektion på 100x40 mm eller 50x40 mm - denna parameter beror på vilket material isoleringsskiktet består av.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett värmeisolerande lager krävs också i denna design. För detta används oftast billigt skum eller mineralull. Isoleringen ska vara minst 10 cm tjock.
  • Sådana fasadsystem måste vara utrustade med vindspärr. Den är installerad på rambalken och skyddar det isolerande lagret från fukt som finns i den omgivande luften.
  • I intervallet mellan blockhuset och den vindtäta filmen finns som regel ett motgaller. Den består av små sektioner - 20x40 cm. Om du inte använder detta element när du placerar fasaden, kan panelerna i ett blockhus av trä ruttna ganska snabbt.
  • Avslutningsskiktet är det motstående lagret från blockhuset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla listade komponenter måste finnas i fasadstrukturen. Annars kommer blockhuset inte att vara länge och kommer att ruttna.

Olika sorter

Ett blockhus kan vara av metall och trä. Låt oss titta närmare på vilka egenskaper dessa typer av efterbehandlingsmaterial har.

Bild
Bild

Trä

Till att börja med är det värt att överväga vad som är bra med att möta ett hus med träbeklädnader:

  • Dessa material har en naturlig och dyr design. Byggnader utformade på detta sätt ser mysiga och välkomnande ut.
  • Träblockhus är ett miljövänligt material. Det finns inga farliga kemiska föreningar i innehållet. Även vid höga temperaturer kommer sådan beklädnad inte att avge skadliga ämnen.
  • Ett blockhus av trä är ett hållbart material. Det skadas inte lätt eller går sönder. Han är inte rädd för stötar och mekaniska skador.
  • Kvalitetspaneler är inte mottagliga för mögel- och mögelbildning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Blockhuset har utmärkt ljud- och vattentäthet. Dessutom kommer sådant material att hålla värmen inne i huset.
  • Installation av träpaneler är enkelt och prisvärt. Även en oerfaren hantverkare klarar det.

Den största nackdelen med ett trähus är att det regelbundet måste behandlas med antiseptiska medel . Om du försummar sådana åtgärder kan ett sådant material ruttna, tappa färgens ljusstyrka och bli en fristad för trädparasiter.

Dessutom hänför många konsumenter den höga kostnaden till ett antal nackdelar med ett trähus.

Bild
Bild

För utvändig beklädnad används ett material med en tjocklek på 40-45 mm. Sådana beläggningar kännetecknas av ökade värme- och ljudisoleringsegenskaper. De kan motstå effekterna av negativa yttre faktorer på grund av deras tjocklek.

För inredning används tunnare lameller med en tjocklek på 20-24 mm. Sådana beläggningar kan endast användas som dekorativa designelement. De är bra för inredning, eftersom de är tunna och inte tar upp extra ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blockhuset är tillverkat av olika träslag och är indelat i flera klasser

  • " Extra ". Sådana efterbehandlingsmaterial är av högsta kvalitet. De har en trevlig, slät yta som är fri från de minsta bristerna. Ett sådant blockhus är dyrt, eftersom det genomgår komplex bearbetning.
  • " MEN ". Material i denna klass kan ha små knutar på ytan, lätt mekanisk skada samt mörka områden. På vissa ställen kan denna tavla vara ojämn.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " I ". Ett blockhus i en klass kan ha sprickor, knutar och andra märkbara defekter.
  • " MED ". Produkter av denna klass har ofta allvarliga skador, märkbara sprickor och knutar.

För inredning rekommenderas att du använder ett blockhus av klass "A" eller "Extra".

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Nu är det värt att bekanta sig med de positiva egenskaperna hos ett metallblockhus:

  • detta material utsätts inte för deformation även om det är i låga och höga temperaturer (från -50 till +80 grader);
  • metallblockhus är ett hållbart material. Det kan vara över 50 år;
  • sådant material är inte rädd för solens strålar och nederbörd;
  • metallblockhus är ett miljövänligt och säkert material;
  • det är inte brandfarligt;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • dess installation anses också vara ganska enkel;
  • ett sådant efterbehandlingsmaterial behöver inte regelbundet tas om hand med dyra medel;
  • ett metallblockhus kan läggas ut på baser som består av alla material, men oftast används detta material för att mantla golv i ett hus eller en fronton;
  • sådana paneler är billiga, särskilt jämfört med naturliga träbeläggningar.

Den enda och största nackdelen med metallblockhuset är dess imponerande vikt . Därför kan sådant material endast köpas om husets väggar är tillräckligt starka och pålitliga. Det finns ett lätt alternativ till ett sådant material - ett aluminiumblockhus. Det är dock mindre hållbart. Det kan lätt skrynklas och skadas.

Bild
Bild

Sådana efterbehandlingsmaterial används oftare för yttre dekoration. De ser vackra och naturliga ut. Vid första anblicken kan det vara mycket svårt att skilja dem från naturligt trä.

Hur väljer man?

Att välja ett blockhus är ingen lätt uppgift. Vändskivor skiljer sig från varandra, inte bara i materialet från vilka de är gjorda, utan också i andra egenskaper.

När du väljer sådana efterbehandlingsmaterial är det värt att förlita sig på rekommendationer från specialister

  • För fasadbeklädnad är det värt att välja inte bara tjockare, utan också breda paneler. Denna parameter bör vara minst 15 cm. Välj beläggningar så att de har samma dimensioner.
  • Längre lameller rekommenderas. Med sådana material kan du slida ett hus med ett minimalt antal fogar. Standardhusets längd är 6 m.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plankor från de norra regionerna är tätare och mer tillförlitliga. Dessa egenskaper har en positiv effekt på de andra kvaliteterna hos sådana material. Du kan ta reda på graden av täthet av trädet genom att använda platsen för årsringarna. Ju närmare de är, desto tätare är råvaran.
  • Köp inte ett blockhus som har olika defekter och skador, såsom ruttna knutar, sprickor, mörka fläckar eller mögliga avlagringar.
  • Var uppmärksam på pitchingen - den ska inte vara stor. Bredden på sådana element bör inte överstiga 8 mm och djupet - 3 mm.
  • Trämaterialets tillåtna fukthalt är 20%. Denna indikator måste finnas i kvalitetscertifikatet.
  • Blockhusets förpackning får inte skadas. Om det finns några, är det bättre att vägra att köpa materialet, eftersom det kan skadas eller utsättas för förfall.
Bild
Bild

Subtletter av fastsättning

Blockhuset är monterat på en ram av trä eller en metallprofil. Med denna installationsmetod sker konstant ventilation inifrån, vilket undviker att fukt tränger in i materialet och isoleringen. Fasadväggar är konstruerade i två lager så att isolering kan installeras mellan dem.

Blockhuset måste fästas horisontellt på baserna . I detta fall ska spetsen riktas uppåt och spåret nedåt.

Tung-och-spår-låssystemet är optimalt för sådana efterbehandlingsalternativ. Utöver detta används dock självgängande skruvar för att fästa varje stång utifrån. De installeras närmare sidan av panelen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom självgängande skruvar används andra element för att fästa materialet:

  • naglar;
  • kleimer;
  • galvaniserade klammer.

Ämnen av material för yttre dekoration läggs ut horisontellt. Men inuti byggnaden kan de också ha ett vertikalt arrangemang.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas att fixa blockhuset i hörnen enligt följande:

  • först måste du fixa stången i upprätt läge;
  • då ska ämnen fästas på den.

Med denna fastsättningsmetod kommer du att eliminera uppkomsten av märkbara luckor.

Vid lederna måste ytterligare snitt göras i en vinkel på 45 grader. De är nödvändiga för att skydda ytbehandlingsmaterialen från deformation. Denna teknik kan tillämpas på både husets utsida och insida.

Bild
Bild

Beräkning av mängden virke

Innan du börjar ordna husets fasad måste du beräkna hur mycket av ett blockhus du behöver.

För närvarande produceras liknande material med olika dimensionella parametrar:

  • bredden på lamellerna för efterbehandling inne i byggnader är 96 mm, längden är 2-6 m, tjockleken är från 20 mm;
  • för utomhusdekoration används en bräda med en bredd på 100 till 200 mm, en längd på 4-6 m och en tjocklek på upp till 45 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ta reda på hur mycket blockhus du behöver köpa för att inreda ett hus, bör du ta reda på hur många kvadratmeter som finns i golven. För att göra detta måste bredden multipliceras med höjden. Subtrahera området för fönster och dörrar från det resulterande värdet. Nu kan du beräkna ytan på en panel och dividera summan med det resulterande värdet. Glöm inte att i dessa beräkningar måste endast materialets arbetsbredd beaktas (utan låselement).

Till exempel:

  • panelens längd är 5 m och bredden är 0,1 m;
  • vi multiplicerar dessa värden och vi får som ett resultat ytan på en panel - 0, 5 kvm;
  • om väggens totala yta är 10 kvadratmeter, då behövs bara 20 lameller för att avsluta den;
  • om det finns dörrar och fönsteröppningar i taket, är det värt att köpa ett blockhus med en liten marginal.
Bild
Bild

Steg-för-steg installationsanvisningar

Du kan dekorera golven med ett hus med egna händer. Låt oss titta närmare på steg-för-steg-instruktionerna för att lägga ett sådant motstående material.

Du behöver följande material:

  • speciellt membran för vindskydd;
  • rulleisolering;
  • ångspärrfilm;
  • primer;
  • antiseptisk komposition;
  • stänger för ramen;
  • klossar och självgängande skruvar för fästelement.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också fylla på med sådana verktyg:

  • nivå;
  • borsta;
  • hammare;
  • Sander;
  • fick syn på;
  • elektrisk borr;
  • skruvmejsel.
Bild
Bild

Först måste du förbereda baserna:

  • Alla trädelar bör behandlas med antiseptika. Det är lämpligt att täcka brädorna med en brandskyddsmedel - det skyddar dem från eld och mögel.
  • En ångspärr måste spikas på husets väggar. Filmen bör fästas med en överlappning på 10-15 cm. Det är bekvämare att göra detta arbete med en konstruktionshäftapparat.
  • Därefter måste du installera lådan. Det ska vara horisontellt. Stängerna ska monteras med spikar eller självgängande skruvar. Om vi mantlar tegel- eller panelväggar, är det bättre att använda ramdukar.
  • Isolering bör läggas i öppna celler i ramstrukturen.
  • Fäst ytterligare ett lager av svarv på huvudramen - vertikalt. För att göra detta bör staplarna fixeras med en nivå. Det är på denna grund som vi kommer att lägga kvarthuset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det kan du gå vidare till att täcka huset med trä- eller metallpaneler. Du måste montera detta efterbehandlingsmaterial från det nedre hörnet. Monteringen av panelerna måste vara horisontell.

  • Klämmorna ska fästas på ramen med självgängande skruvar.
  • Startstycket måste sättas in i monteringsöglorna. Brädornas position bör vara spår nedåt.
  • Spåret på de efterföljande elementen måste sättas på spetsen.
  • Beklädnadsarbetet måste fortsätta tills väggen är helt färdig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Blockhuset kan också installeras inuti huset. Det kan läggas ut både på väggarna och på taket i rummet. I detta fall kommer installationen av panelerna att likna utomhusinstallationen.

Du behöver bara ta hänsyn till följande nyanser:

  • för inredning är en smal beklädnad av liten tjocklek lämplig;
  • de yttre och inre hörnen måste fixas först efter att installationen av blockhuset har slutförts.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Om du har valt ett material som ett blockhus för inredning eller exteriör, så du du bör läsa några rekommendationer från experter:

  • Om du planerar att lägga kvarthuset på trägolv måste du först noggrant rengöra de områden som påverkas av svampen på deras yta.
  • Dockningsmaterial bör vara särskilt försiktiga och försiktiga. Under sådana processer är det nödvändigt att använda en nivå för att se till att dockningen är korrekt och smidig.
  • Blockhuset ska inte installeras på golv direkt efter köpet. Reparation kan bara påbörjas efter att panelerna har legat i flera dagar under ett tak eller i ett torrt rum.
  • Det rekommenderas inte att använda polystyren för isolering, särskilt om du inte installerar ett metall, men ett trähus. En sådan värmeisolator är oförenlig med trä, eftersom den stöder förbränning och inte har tillräcklig ångpermeabilitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det rekommenderas att använda klämmor under konstruktionen. Sådana detaljer skapar en säker passform. Vanliga självgängande skruvar kan skada materialet, och en stålklämma fixar spårets kant snyggt.
  • Ett blockhus av trä rekommenderas inte för efterbehandling av rum med hög luftfuktighet (kök, badrum, toalett), annars måste materialet regelbundet behandlas med skyddande föreningar så att det inte blir oanvändbart.
  • Experter rekommenderar att du köper ett hus av hög kvalitet från betrodda tillverkare med ett gott rykte i din stad. Du ska inte leta efter material som kuben kräver för lågt pris på. Sådana beläggningar är troligtvis av lägsta kvalitet och fungerar inte bra.

I den här videon ser du blockhusets dekoration av huset.

Rekommenderad: