Installation Av Källarsidor (32 Bilder): Hur Man Täcker Ett Hus Billigt Och Vackert, Gör-det-själv-paneler Installation

Innehållsförteckning:

Video: Installation Av Källarsidor (32 Bilder): Hur Man Täcker Ett Hus Billigt Och Vackert, Gör-det-själv-paneler Installation

Video: Installation Av Källarsidor (32 Bilder): Hur Man Täcker Ett Hus Billigt Och Vackert, Gör-det-själv-paneler Installation
Video: Så bygger vi ditt hus 2024, Maj
Installation Av Källarsidor (32 Bilder): Hur Man Täcker Ett Hus Billigt Och Vackert, Gör-det-själv-paneler Installation
Installation Av Källarsidor (32 Bilder): Hur Man Täcker Ett Hus Billigt Och Vackert, Gör-det-själv-paneler Installation
Anonim

Det sista steget i byggandet av byggnader anses vara deras yttre dekoration, under vilken varje strukturelement inte bara måste vara vackert dekorerat, utan också skyddat från de negativa effekterna av miljön. I detta fall bör särskild uppmärksamhet ägnas åt källarens foder, det är huvuddelen av strukturen och ligger nära själva marken, därför utsätts den maximalt för mekanisk påfrestning och påverkan av väderförhållanden. Idag anses sidospårning vara det mest populära materialet för efterbehandling av källaren, eftersom det är billigt och har många positiva egenskaper.

Bild
Bild

Vad det är?

Källarkant är en modern typ av beklädnadsmaterial som på ett tillförlitligt sätt skyddar en arkitektonisk byggnad från svampplack, hög luftfuktighet och olika typer av skador. Dessutom är denna finish en original dekoration av byggnadens yttre del. Fasad är gjord i form av extruderade eller gjutna paneler, som utåt liknar naturmaterial. För tillverkning av produkten används olika råvaror och unik teknik, tack vare vilken dekorativa paneler kännetecknas av utmärkt kvalitet och säkerställer hållbarheten hos basen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Siding är massproducerad, så dess dimensioner beror på modellutbudet för varje tillverkare. Som regel består en serie av flera typer av paneler som har samma struktur, men olika färger. Därför kan du med hjälp av detta material översätta alla designidéer till verkligheten och det är intressant att designa strukturen och ge den en individuell stil. Panelerna kan användas för att täcka både privata hus och andra typer av byggnader. Installationen av produkten är enkel, så även en nybörjare kan hantera den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Den stora efterfrågan på sidospår beror på dess prestandaegenskaper. Materialet har framgångsrikt bevisat sig på marknaden, eftersom det har många positiva egenskaper. Paneler är tillverkade av olika råvaror, därför har varje typ av panel, beroende på komponenterna, sina egna egenskaper. Den mest populära i efterbehandling är metallversionen av sidospår, den är tillverkad av galvaniserat stål, som är täckt med en speciell skyddsfilm. … Metallpaneler ruttnar inte och rostar, motstår mekanisk påfrestning väl, men deras tjocklek gör materialet tungt, och detta försvårar processen med transport och installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inte sämre i kvalitet och akrylfasad , den är tillverkad av moderna polymerer, så produkten tål perfekt temperaturförändringar och luftfuktighet. Den enda nackdelen med materialet är komplexiteten i installationen, eftersom den minsta felaktigheten i installationen kan få panelerna att skifta och flis kommer att dyka upp på ytan. Dessutom är denna sidosida resistent mot kemiska lösningar, därför är den dyr. Ett alternativ för akrylfasad är vinyl. Det är tillverkat i form av horisontella och vertikala paneler, materialet är prisvärt, hållbart, men inte motståndskraftigt mot mekaniska skador och kräver en speciell installationsteknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ser bra ut i modern design fibercementfasad , dess paneler är gjorda i ett brett utbud av färger och texturer. Panelerna kan imitera tegel och natursten. En produkt är tillverkad av cement, armeringsfibrer och mineralfyllmedel, som pressas in i en monolitisk panel under produktionsprocessen. Detta sidospår är hållbart, flexibelt och brandsäkert. Men trots de positiva fördelarna är fibercementpaneler ganska ömtåliga och spricker lätt eller spånar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att byggnaden efter avslutad förvärv ska få ett ovanligt utseende väljer designers för dekoration av källaren träfasad … Panelerna är tillverkade av högkvalitativa polymerer och komprimerat trä, så produkten är svår att skilja från naturmaterial externt. Till skillnad från tidigare typer av sidospår håller träspår mycket längre och är inte benägen att flisa. Paneler finns i olika storlekar och tjocklekar, har ett brett urval av nyanser, så att de passar perfekt in i alla arkitektoniska stilar. Den största nackdelen med materialet är dess höga pris, men om du köper sidospår av konstgjorda råvaror blir det billigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Fasadpaneler är ett oumbärligt material för bas / sockelbehandling. Eftersom efterfrågan på dem växer varje år försöker tillverkarna att ständigt fylla på marknaden med nya produkter. Idag representeras ett stort utbud av paneler inte bara av inhemska, utan också av utländska märken. Flera företag toppade betyget för välkända tillverkare:

  • Docke . Detta är ett gemensamt holdingbolag Tyskland - Ryssland. Företagets produkter kännetecknas av hög hållfasthet och vacker konsistens, tack vare vilket materialet idealiskt imiterar dekorativ sten, tegel och sandsten. En speciell produktionsteknik gör produkten pålitlig i drift, en sådan finish kan hålla upp till 50 år, samtidigt som den behåller sina ursprungliga egenskaper.
  • Alta-profil . Detta är ett ryskt varumärke som har fyllt marknaden med en utmärkt samling sidospår. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt panelerna dekorerade med temat Altai, Kaukasus, Alperna och Tibet. Materialet finns också med imitationstenar och mer än fem typer av stenar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Canada Ridge . Dekorativa paneler av hög kvalitet med texturen av små och stora stenar, tegel, skiffer och steniga skräp produceras under detta märke. Ovanliga nyanser av sidospår låter dig utöka designidéer och stilfullt dekorera alla byggnader. Dessutom kommer en sådan beklädnad att skydda basen på ett tillförlitligt sätt från yttre påverkan av naturen.
  • Nordside . Produkterna från detta företag har framgångsrikt bevisat sig över hela världen, eftersom de kännetecknas av positiva prestandaegenskaper och finns i olika färger. Paneler finns kommersiellt tillgängliga med eller utan sömmar. Tack vare panelernas höga kvalitet kan basen / sockeln pålitligt fungera upp till 50 år. Siding med imitation av natursten och tegel förtjänar särskild uppmärksamhet i företagets samlingar.
  • Exteriör . Den amerikanska tillverkaren presenterade sin produkt inte bara i form av traditionellt sidospår, utan släppte också unika paneler med texturen av slipad sten och naturlig ceder. Tegelliknande paneler har en grov yta och ser unika ut. Tack vare den speciella målningstekniken är teckningen svår att skilja från det verkliga materialet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beräkning av mängden material

Innan du börjar installera källarsidorna måste du korrekt beräkna det erforderliga antalet paneler. För detta mäts omkretsen av ytan som ska trimmas och typen av efterbehandlingsmaterial bestäms, eftersom det kan ha olika storlekar. Fundamentet kan mantlas med vinylfasad, vars längd på panelerna sträcker sig från 2,5 till 4,0 m, och bredden på 20-30 cm. Ett bra alternativ skulle vara metallfasad, dess längd varierar från 50 cm till 6 m, och bredden beror på profilens höjd och överstiger inte 3 cm. När det gäller fibercementpaneler tillverkas de som standard i längder från 3 till 3,6 m och har en maximal bredd på 30 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att beräkna materialet divideras den resulterande ytkanten med panelernas genomsnittliga längd (0,9). Som ett resultat bestäms antalet element för en rad. Då är det nödvändigt att beräkna antalet rader själva, med hänsyn till panelernas bredd och höjden på fundamentet. Om efterbehandlingen kommer att utföras i två rader multipliceras antalet delar med två och den totala materialförbrukningen erhålls. Det är också viktigt att bestämma det nödvändiga antalet startskenor; för detta måste antalet delar i en rad divideras med två.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under pläteringen av sockeln installeras ebben. Eftersom deras längd i genomsnitt är 2 meter, är byggnadens omkrets konventionellt delad med två. Slutresultatet är antalet delar, men det är värt att tänka på att deras användbara längd är 1,95 m under installationen.

Träning

Avsluta källaren med sidospår, precis som alla andra typer av byggnadsarbeten, börjar med förberedelsen av basen. Men den största skillnaden mellan denna beklädnad är att ytan inte behöver jämnas och putsas. Därför är finishen idealisk för att dekorera gamla singel- eller adobehus. I det här fallet är det tillräckligt att kontrollera basens skick, och om det finns utskjutande utskott på beläggningen bör de tas bort. Sedan måste du beräkna alla komponenter och skapa en låda eller ram på vilken panelerna ska fästas.

Bild
Bild

Det är lämpligt att göra svarven från metallprofiler, de är mycket starkare än trästänger, och de behöver inte täckas med en speciell impregnering. Den första profilen är fixerad på ett avstånd av 5-10 cm från marken, om det finns en betonggardin runt byggnaden kan profilerna installeras direkt från den. När det gäller ramens avstånd från väggen kan det vara annorlunda, eftersom det beror på typ av installation, om det är planerat att lägga värmeisolering mellan källaren och sidosidan, är det viktigt att ta hänsyn till tjockleken av isoleringen. För enkel installation utan isolering fixeras svarven helt enkelt i form av ett galler, vilket placerar profilerna vinkelrätt och parallellt. Vanligtvis görs rutorna på svarven med måtten 50x50 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Fasaden har en speciell design, så den kan bara monteras vertikalt. Paneler installeras inte horisontellt, och om fundamentet har utsprång bortom fasadplanet fästs ebbs på dem. Det är inte svårt att slida sockeln med dekorativa paneler, så alla kan göra det med sina egna händer. En enkel instruktion hjälper nybörjare att slutföra uppdraget:

Installation av sidospår utförs på en trä- eller profilram med självgängande skruvar. Innan byggnaden avslutas behandlas träramen med en hydrofob förening och ett antiseptiskt medel, därför är det bäst att använda stålprofiler för manteln av svarven. Först fästs den första raden med paneler på lådan, de monteras i ett speciellt spår i startplattan. Arbetet måste utföras från vänster till höger. De övre raderna är fixerade till de nedre med hjälp av självlåsande lås

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Då måste du bilda hörnen. För att göra detta skärs de extrema panelerna och lämnar ett litet gap och hörnen fixeras. I detta fall ska fästelementen inte komma in i ramen mer än 1,1 cm. Sidospåren ska fästas försiktigt, försök att inte dra åt panelerna för mycket.
  • I slutet av beklädnadens kant stänger jag den med en finishlist. I händelse av att fasaden och sockeln är placerade på samma plan blir slutplankan samtidigt startfasaden.
Bild
Bild

Rekommendationer

Byggnadens källare anses vara en av de viktigaste strukturella elementen, därför måste frågan om dess efterbehandling behandlas ansvarsfullt, välja material av hög kvalitet och följa all teknik vid installationen. Nyligen föredrar många hantverkare sidospår för plätering av källaren, eftersom det här är det bästa alternativet för externt arbete: det är billigt och har positiva recensioner. För att sockelbeklädnaden ska kunna tillverkas med hög kvalitet måste du vara uppmärksam på några nyanser:

När du köper ett material är det viktigt att kontrollera dess kvalitet. Om produkten har samma nyans på både insidan och utsidan, kan den köpas. Ofta finns det billiga versioner av produkten, vars baksida är lättare, de måste kasseras. Detta gäller också kontrollen av tjockleken på panelerna, det ska vara samma överallt. Om materialet inte motsvarar de indikatorer som anges av tillverkaren, har märkbara defekter, är det olämpligt för installation

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att plintpläteringen ska smälta harmoniskt med byggnadens allmänna utseende är det värt att välja rätt färg och struktur på sidospåren. Nyligen är klassiska designalternativ på modet, när fasaden är ljus och taket och källaren är mörka. Dessutom bör sidospår kombineras vackert med byggnadens efterbehandling. Du kan också dekorera källaren, taket och fasaden i samma färg, men med olika nyanser. Det är lämpligt att välja varma färger för dekoration, så att byggnaden kommer att se monolitisk och snygg ut.
  • Installation av paneler måste utföras enligt den teknik som finns i varje typ av sidospår. Eftersom minsta felaktighet kan förstöra finishen och beläggningen kommer inte att hålla länge.
  • Många typer av sidospår är instabila för mekaniska skador, så när du installerar dem bör du ta hänsyn till detta och fästa försiktigt.

Rekommenderad: