Vägg PVC -paneler För Badrummet (52 Bilder): Plastalternativ För Väggar, Mått På 3D -väggpaneler För Dekoration

Innehållsförteckning:

Video: Vägg PVC -paneler För Badrummet (52 Bilder): Plastalternativ För Väggar, Mått På 3D -väggpaneler För Dekoration

Video: Vägg PVC -paneler För Badrummet (52 Bilder): Plastalternativ För Väggar, Mått På 3D -väggpaneler För Dekoration
Video: pvc 3D wall panel information and installation 2024, Maj
Vägg PVC -paneler För Badrummet (52 Bilder): Plastalternativ För Väggar, Mått På 3D -väggpaneler För Dekoration
Vägg PVC -paneler För Badrummet (52 Bilder): Plastalternativ För Väggar, Mått På 3D -väggpaneler För Dekoration
Anonim

Badrummet är ett av de svåraste utrymmena att renovera. Ett stort antal svåråtkomliga platser, närvaron av kommunikation, VVS leder till hårt arbete med dekorativ efterbehandling av väggar, tak, golv. Att kakla ett badrum är en mödosam process som kräver tålamod, ansträngning och vissa färdigheter för att avsluta arbetet.

Nyligen har det blivit möjligt att reparera lokalerna med hjälp av PVC -plastpaneler . De är mindre nyckfulla i installationsprocessen, lätta att underhålla: de har en slät yta som är lättare att rengöra än keramiska plattor. Inga speciella färdigheter krävs för att dekorera badrummet med PVC -paneler. Även en icke-professionell kan hantera sådant arbete på några dagar. Och viktigast av allt, kostnaden för materialet är tillgänglig för alla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Svårigheter att välja

När du köper finns det flera viktiga detaljer som är värda att fokusera på.

  • Inre tvärgående revben. Ju fler det finns, desto mer tillförlitlig är panelen under drift. Ihåliga produkter är lätta att bryta.
  • Ritningens enhetlighet. Produkter från olika leveransserier kan ha små skillnader i nyans.
  • Inga defekter, bucklor, repor, flis. Det är nödvändigt att noggrant undersöka varje panel, annars kan den under efterföljande utbyte av varor med samma mönster och artikelnummer komma från en annan sats och ha olika färg.
  • Den smidiga sammanfogningen av två paneler över hela ytan kontrolleras innan du köper i en butik. Om dockningen är tät i ena änden, och i den andra det finns ett gap på 3-4 mm, är det bättre att vägra denna produkt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett sätt att kontrollera kvaliteten på plastprodukten . Det är inte tillämpligt i butiken, men det kommer att vara till nytta i vardagen. En liten bit av panelen skärs från baksidan längs hela längden. Den främre delen förblir intakt. Panelen viks framåt i en rät vinkel vid snittet. Om produkten inte spricker när den böjs, är den av hög kvalitet.

Bild
Bild

Standardstorlekar

Tjockleken på PVC -väggpaneler för badrumsdekoration varierar. För tunn kan skadas under installation eller transport. En för tjock produkt är svår att placera på trånga platser. Det bästa alternativet skulle vara en tjocklek på 5 till 10 mm. Panelernas längd, beroende på tillverkare, är 260 cm, 270 cm eller 300 cm. Detta gör att du kan beräkna den erforderliga mängden material och möjligheten att kombinera olika färginsatser. Bredden på en standardprodukt är 25 cm, vissa tillverkare har en bredd på 30, 35, 37, 5 cm. Breda alternativ presenteras i storlekar på 1 m och 1, 2 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Paneler är indelade i fyra typer beroende på storlek:

  • kuggstång;
  • vägg standard;
  • kaklat;
  • lummig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lamellerna är smalast i bredd och lämpar sig inte för efterbehandling av badrummet. Plåtskivor är för breda och används oftare för att avsluta fasader på byggnader.

För ett badrum med små dimensioner kanske breda produkter inte passar bra i storleken. Innan du köper är det bättre att beräkna antalet paneler i förväg beroende på deras bredd och längd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Som slutmaterial har PVC -paneler sina fördelar och nackdelar.

Fördelarna inkluderar några punkter

  • Styrka och hållbarhet. Efter installationen är detta material svårare att skada än gips.
  • Enkel att installera även på ojämna ytor. Med minimal kostnad och ansträngning förnyas badrumsinredning.
  • Möjligheten att dölja rör och annan kommunikation bakom en låda med tillgång till mätare och ventiler. Komplexa strukturer kan tillverkas av paneler, upp till små dörrar som kan öppnas.
  • Praktisk och enkel vård. Materialet absorberar inte smuts. Den släta ytan är lätt att rengöra. PVC tolererar användningen av moderna tvättmedel väl.
  • Rik färgpalett. Moderna tillverkare erbjuder ett stort urval av färger, mönster och texturer av PVC -paneler, till exempel 3D -version eller vinylmodeller. Du kan omsluta rummet med valfritt alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fuktbeständighet, ingen mögel eller mögel på produktens yta. I jämförelse med andra skivmaterial: MDF -paneler, gipsskivor, PVC -paneler påverkas inte av fukt.
  • Motståndskraftig mot temperaturfluktuationer. Tester har visat att polyvinylklorid tål fall från -50 ° C till + 50 ° C. Materialet kan användas i landet för att vända mot ett lusthus eller veranda.
  • Lågt pris. Materialet har en budgetkostnad och inköp av keramiska plattor är mindre lönsamt för familjebudgeten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Några av de inneboende nackdelarna med detta material:

  • bräcklighet under installationen, som kräver en viss grad av omsorg;
  • värmeelement bör inte placeras nära plastmaterialet, det är lämpligt att lämna gapet cirka 3-5 cm;
  • utrymmet kvar mellan väggen och panelen under installationen kan genomgå svampförändringar som är svåra att märka utan att demontera.
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -installation

PVC -paneler appliceras på två sätt.

  1. Den första metoden är ram eller med hjälp av svarv. Väggutjämning och fixering direkt på ytan med hjälp av lim eller flytande naglar.
  2. Utan att jämna ut väggarna på en färdig tillverkad metall- eller träram med hjälp av fästelement, lim eller flytande spik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rammetod

Den första metoden är mindre mödosam och kostsam, kräver ingen särskild kompetens inom konstruktion och tar mindre tid. En metall- eller träram appliceras på hela ytan med hjälp av pluggar. Väggens anliggning mot golv och tak måste markeras med plankor. Mellan dem, horisontellt och vertikalt, spikar eller fäster vi lamellerna eller metallprofilen med självgängande skruvar. För att förhindra att panelerna böjer sig måste avståndet mellan de horisontella remsorna vara minst 40 cm.

Om det är tänkt att hänga hyllor, skåp, speglar, placeras en extra bar på önskad nivå. Det är absolut nödvändigt att placera vertikala stolpar i hörnen på båda väggarna, och mellan dem fäster vi också flera ytterligare vertikaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att börja bekläda med plastmaterial från det övre övre hörnet från ingången . Dessutom är både horisontell och vertikal installation av materialet möjlig. Särskild uppmärksamhet krävs när du bara installerar den första panelen. Efter att ha anslutit den första panelen korrekt, ansluts resten automatiskt. Panelerna installeras med fästelement, lim eller flytande spik. Vid användning av lamellsvarvning är det möjligt att fixera efterbehandlingsmaterialet med en konstruktionshäftapparat och häftklamrar. PVC -paneler är anslutna till varandra genom sidospår, passar tätt mot varandra, utan en synlig söm. Det är lämpligt att behandla lederna med ett tätningsmedel. Plastlister installeras i hörnen för strukturell stabilitet och estetiskt utseende.

Vid dekoration används också en anslutande form, ändlist, liksom en plastlist. Antalet bestäms individuellt, beroende på utsprång, hörn och designfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med rammetoden:

  • enkelhet i förberedande efterbehandling;
  • byte av en skadad del utan att behöva demontera hela raden;
  • förmågan att snabbt demontera strukturen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också betydande nackdelar med wireframe -metoden:

  • fukt kan ackumuleras i luckorna mellan väggen och panelerna, vilket leder till bildning av mögel;
  • den redan små badrumsytan reduceras på grund av tjockleken på metallprofilen eller träskenan;
  • internt spel gör strukturen ömtålig.

Det rekommenderas att förbehandla väggarna med ett speciellt antiseptiskt medel mot mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramlöst sätt

Det andra installationsalternativet innebär att panelerna fixeras direkt på väggarna eller taket. För att göra detta är det nödvändigt att utföra en preliminär avlägsnande av färg och andra gamla material från väggen och jämna ut ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betydande fördelar med detta alternativ:

  • bräckligheten för varje element minskar;
  • det finns inga luckor mellan väggen och panelbeklädnaden, i vilka fukt kan ackumuleras och orsaka svampbildning;
  • rummets dimensioner förblir nästan oförändrade;
  • mindre arbete relaterat till mått och tillverkning av ramen.

Nackdelarna kan anses vara omöjligheten att byta ut den skadade delen och svårigheten att demontera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mönster och färg

Genom metoden att applicera färgbeläggning utmärks laminerade, tryckta och fullmålade paneler. Vid laminering appliceras en film med ett mönster på panelen, sedan behandlas ytan med en speciell förening som gör att du kan behålla färgen länge. Den andra metoden innebär att man trycker designen direkt på en plastyta. Mönstret som appliceras på detta sätt är kortlivat, bleknar snabbt och slits ut vid våtrengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga färgpaneler produceras initialt i en specifik färg . Färgämnet tillsätts till PVC -basen och panelen gjuts och målas i önskad ton. Renvita versioner produceras ofta. Vanliga paneler används också för hushålls badrumsdekoration.

PVC -paneler som presenteras i butikerna förvånar med en mängd olika mönster och rika färger. Badrumsdesignen kan göras i valfri färg och stil. Om du väljer ljusa färger kommer detta visuellt att expandera rummet, och det kommer inte att verka så litet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinationen av produkter i olika färger kommer att vara intressant och ovanlig. Omväxlingen mellan ljusa och mörka nyanser längs hela omkretsen kommer att skapa intryck av en dyr och snygg finish. Materialets trästruktur tar badrummet närmare den lantliga stilen och liknar en bastu eller ett lantligt bad. Nu börjar det bli en modetrend.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgerna på väggarna och taket i naturlig marmor ser ut som en approximation till rummets klassiska design. PVC -paneler med fotoutskrift dök upp, vars olika mönster låter dig skapa en unik design i badrummet. Detta material kan enkelt kombineras med användning av andra efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inhemska tillverkare

  • LLC "Ural-Plast " tillverkar paneler med den senaste tekniken. Produkterna har framgångsrikt testats för kvalitet. Färgschemat är rikt och varierat. Prissegmentet är genomsnittligt.
  • LLC "Anv-Plast " specialiserat sig på tryckta eller vanliga färger. Budget pris.
  • Grön linje arbetar med tillverkning av plastmaterial av miljövänliga råvaror. Sortimentet är omfattande: färger, mönster, texturer representerar nästan alla möjliga typer och nyanser. Genomsnittlig kostnad.
  • LLC "Planetplast " tillverkar sina produkter baserat på erfarenhet från europeiska tillverkare. Den tryckta metoden för att rita ett mönster på PVC används. Priskategorin är genomsnittlig.
Bild
Bild
Bild
Bild

PVC -paneler kan dölja väggfel, de är enkla att installera och lätta att rengöra . De tål fukt och extrema temperaturer bra. Deras rika färgschema ger utrymme för fantasi, och det låga priset sparar familjens budget. Genom att stoppa ditt val för väggdekoration i badrummet på detta material behöver du inte oroa dig för plastpanelers hållbarhet och slitstyrka.

Rekommenderad: