Kvartsvinylplattor I Badrummet: På Väggar Och Golv I Rummet. Kommer Det Att Ruttna Och Kan Kvartsvinylplattor Läggas I Badrummet?

Innehållsförteckning:

Video: Kvartsvinylplattor I Badrummet: På Väggar Och Golv I Rummet. Kommer Det Att Ruttna Och Kan Kvartsvinylplattor Läggas I Badrummet?

Video: Kvartsvinylplattor I Badrummet: På Väggar Och Golv I Rummet. Kommer Det Att Ruttna Och Kan Kvartsvinylplattor Läggas I Badrummet?
Video: Golvläggare – ett virtuellt arbetsplatsbesök 2024, April
Kvartsvinylplattor I Badrummet: På Väggar Och Golv I Rummet. Kommer Det Att Ruttna Och Kan Kvartsvinylplattor Läggas I Badrummet?
Kvartsvinylplattor I Badrummet: På Väggar Och Golv I Rummet. Kommer Det Att Ruttna Och Kan Kvartsvinylplattor Läggas I Badrummet?
Anonim

Ett badrum är ett rum som skiljer sig från alla andra rum i huset med ett speciellt klimat, nämligen hög temperatur och luftfuktighet. Det är därför du måste ta hänsyn till dessa funktioner när du utför reparationer och väljer byggmaterial för efterbehandling av både golv och väggar. Idag finns det ett brett utbud på marknaden av bygg- och efterbehandlingsmaterial. En av innovationerna idag är kvartsvinyl, liksom efterbehandlingsmaterial från den. I den här artikeln kommer vi att berätta allt om denna typ av material och avgöra hur det kan användas i det inre av badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kan jag använda den i badrummet?

Att renovera och förbättra ett badrum är ingen lätt uppgift. Det svåraste är att välja rätt material, vars tekniska egenskaper uppfyller kraven. Det bästa alternativet är att lägga kvartsvinylplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hon var just gjord för detta. Detta material består av fem lager:

  • Första lagret - PVC;
  • 2: a - förstärkning;
  • 3: e - vinyl och kvarts;
  • 4: e - dekorativt mönster;
  • 5: e lagret - skyddande polyuretan.
Bild
Bild

Materialet har ett antal funktioner och fördelar. Det kännetecknas av:

  • säkerhet och miljövänlighet för alla komponenter;
  • lång livslängd (med korrekt installation och underhåll kommer plattorna att hålla upp till 30 år);
  • brandsäkerhet;
  • utmärkta ljudisolerings- och värmeisoleringsegenskaper;
  • 100% vattentät.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att notera att kvarts-vinyl är resistent mot mekanisk och kemisk påverkan, bakterier och mögel . Om brickorna, som kan användas för att täcka väggar och golv, rengörs i tid kommer de inte att ruttna under hela livslängden.

Den enda nackdelen, enligt konsumenterna, är den höga kostnaden för materialet, men om vi tar hänsyn till alla fördelar kan vi dra slutsatsen att det är ganska motiverat.

Bild
Bild

Design

Idag presenteras kvarts-vinylplattor för väggar och golv i badrummet i ett brett och varierat sortiment. Plattorna kan skilja sig åt:

  • storlek;
  • sammansättning (vissa modeller kan sakna stabilisatorer och mjukgörare);
  • design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste urvalskriteriet är utseende . Det är på honom som en potentiell konsument tittar innan han köper. Oftast tillverkar tillverkaren plattor som imiterar trä eller sten. Färgschemat kan vara väldigt olika, monokromatiskt eller kombinera flera nyanser. Du måste välja den som passar perfekt in i badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller tillverkare är de mest populära idag företag som t.ex. FineFloor, Tarkett, Art Tile, Decoria, Deart Floor . Var och en av ovanstående tillverkares produkter har bevisat sig på bästa möjliga sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man sätta?

Idag finns det två sätt att lägga kvarts-vinylplattor, var och en beror på vilken typ av material som valts. Det är möjligt att installera materialet både på golvet och på väggarna med följande metoder:

  • slott;
  • på limkompositionen.

Låsningsmetoden för att lägga kakel är identisk med installationen av klassiska laminatpaneler, när en skiva är ansluten till en annan med ett snäpp. Installation med en låsanslutning utförs direkt på underlaget. Sömmarna måste behandlas med en speciell förening så att de inte släpper ut vatten i framtiden.

Bild
Bild

Om kvartsvinyl läggs på spånskiva, plywood eller OSB, är det bättre att tillgripa den andra installationsmetoden - på lim.

Sådan styling är mer pålitlig och hållbar . När du väljer en limkomposition är det viktigt att ta hänsyn till dess fysiska och tekniska parametrar: den måste vara fuktbeständig och inte skada basen. Om du har problem med detta kan du ta den som rekommenderas av kakeltillverkaren.

Bild
Bild

Innan du fortsätter med installationen måste du utföra ett antal förberedande arbeten:

  • rengör basen;
  • mäta fukthalten i golvet i rummet med en speciell enhet - en fuktmätare;
  • utföra vattentätningsarbete;
  • grunda ytan, när du väljer en jordkomposition är det bättre att ta en som kännetecknas av djup penetration;
  • applicera en utjämningsmassa, vars huvudsakliga uppgift är att jämna ut ytan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att materialet förvaras i rummet där installationen kommer att utföras i ungefär ett dygn innan det läggs . Detta är nödvändigt för att plattan ska acklimatisera sig. Under installationen måste du också övervaka lufttemperaturen i rummet: den bör inte överstiga 15-20 ° C. Luftfuktighetsindikatorn bör ligga i intervallet från 40 till 60%.

Bild
Bild

Vårdregler

Nyckeln till en lång livslängd för kvarts-vinylplattor och ett vackert utseende av ytan från den, både i badrummet och i alla andra, är korrekt och aktuell vård.

Det finns vissa regler:

  • du kan ta bort liten smuts från brickan med en dammsugare eller en skrubber, förutsatt att en ångmaskin används måste du övervaka ångens temperatur, den ska inte vara hög;
  • det är nödvändigt att torka plattorna dagligen;
  • det rekommenderas kategoriskt inte att använda slipmedel vid våtrengöring, endast speciella tvättmedel och rengöringsmedel är tillåtna.
  • Om du behöver ta bort fläcken från kvarts-vinylplattor, använd endast speciella alkoholföreningar, men inte aceton.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med jämna mellanrum, minst en gång om året, rekommenderar experter professionell rengöring . För att göra detta kan du använda tjänster från städföretag som använder professionella rengöringsmedel vid rengöring, jämna ut ytavlastningen och applicera skyddande föreningar på den i form av mastik.

Rekommenderad: