Siding Under En Stock (42 Bilder): Ett Hus Mantlat Med Vinylfasad, Beläggningens Dimensioner, Färdig Med Ett Timmerhus Av Plastmaterial

Innehållsförteckning:

Video: Siding Under En Stock (42 Bilder): Ett Hus Mantlat Med Vinylfasad, Beläggningens Dimensioner, Färdig Med Ett Timmerhus Av Plastmaterial

Video: Siding Under En Stock (42 Bilder): Ett Hus Mantlat Med Vinylfasad, Beläggningens Dimensioner, Färdig Med Ett Timmerhus Av Plastmaterial
Video: VikaVimo Timmerhus reklamfilm 2013 2024, Maj
Siding Under En Stock (42 Bilder): Ett Hus Mantlat Med Vinylfasad, Beläggningens Dimensioner, Färdig Med Ett Timmerhus Av Plastmaterial
Siding Under En Stock (42 Bilder): Ett Hus Mantlat Med Vinylfasad, Beläggningens Dimensioner, Färdig Med Ett Timmerhus Av Plastmaterial
Anonim

Många husägare försöker göra sitt hem inte bara bekvämt, utan också presentabelt genom att välja timmer för ytterdekoration. Detta material är väl lämpat för beklädnad av alla typer av byggnader, ger arkitektur estetik och skyddar det på ett tillförlitligt sätt från de negativa effekterna av den yttre miljön. Oftast väljs träliknande sidospår av ägarna av trä- och ramkonstruktioner. Denna finish gör att du kan förbättra husets prestanda och fungerar som en utmärkt värme-, ång- och ljudisolering. Fasadbeläggning anses vara ett budgetbeklädnadsalternativ, kräver inte stora ekonomiska kostnader och är lätt att installera.

Bild
Bild

Särdrag

Ett lanthus är en utmärkt plats för bostäder, därför måste frågan om dess arrangemang behandlas ansvarsfullt, särskilt gäller detta byggnadens yttre design. Eftersom naturligt virke är dyrt och installationsprocessen är komplex och tidskrävande föredrar de flesta hantverkare stockfasad för beklädnad.

Detta byggmaterial anses vara unikt . Eftersom det är tillverkat med en speciell teknik, tack vare att huset som är mantlat med sidospår inte på något sätt är sämre än naturligt trä när det gäller externa data, tål det perfekt svåra klimatförhållanden och behöver inte ytterligare bearbetning.

Dessutom är materialets paneler lätta och skapar ingen belastning på byggnadens ram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hittills har träbeklädnad fått stor tillämpning inom följande områden:

  • konstruktion och dekoration av stugor;
  • dekorativ design av verandor, lusthus och andra uthus;
  • reparationsarbeten av tidigare installerade fasader;
  • mot sommarstugor;
  • under konstruktionen av ytterligare arkitektoniska strukturer;
  • huset trimmat med sidospår är slående i sin skönhet, eftersom materialet tack vare ett stort urval av nyanser och strukturer kan matchas med vilken design som helst, vilket skapar ett originellt utseende på tomten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med materialet

Att sitta under en stock har tagit sin rättmätiga plats på byggmarknaden, eftersom produkten idealiskt imiterar ett träds struktur och låter dig designa byggnader på ett originellt sätt, vilket ger dem ett dyrt och sofistikerat utseende.

Förutom den estetiska funktionen kännetecknas sidospår också av följande fördelar:

  • Lätt att ta hand om. Sådana paneler kräver inte grundning eller målning. För att "fräscha upp" beläggningen är det tillräckligt att tvätta den med vatten.
  • Snabb och enkel installation. För att slutföra installationen av materialet behöver du inte använda specialutrustning och verktyg. Först görs en låda och paneler fästs helt enkelt på den.
  • Möjligheten att utföra installationsarbete oavsett årstid. Du kan täcka ditt hus med sidospår både på vintern och på sommaren.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mångsidighet. Byggmaterial används inte bara för yttre dekoration, utan också för inredning.
  • Lång livslängd. I genomsnitt varar träkornssidor över 50 år.
  • Stort utbud av arter.
  • Ett elegant sortiment av texturer och färger.
  • Hög motståndskraft mot extrema temperaturer, fukt, UV -strålning och mögel.
Bild
Bild

När det gäller bristerna inkluderar de:

  • Innehåll av syntetiska komponenter. Fasader är gjorda av kemiska element, så det anses inte vara en miljövänlig råvara.
  • Låg brandsäkerhet. Panelerna är utsatta för brand, dessutom kan produkten vid bränning släppa ut farliga ämnen. Som regel gäller detta vinylbaserade sidospår, så det rekommenderas inte att installera det i industribyggnader.
  • Förlust av styrka vid låga temperaturer. Under påverkan av ett kraftigt temperaturfall börjar panelerna genomgå mekaniska skador och går snabbt sönder.
Bild
Bild

Vyer

Siding under en stock är gjord av olika typer, medan beklädnaden av hus gjorda med träpaneler är mycket populär. De ser ut som foder, men har en oval form, är gjorda av slipat trä och anses vara helt ekologiska råvaror. Dessutom kan denna typ av sidospår användas för inredning av lokaler, där det kommer att skapa en underbar design. Materialet genomgår särskild bearbetning, därför undergår det inte deformation och krympning, det ökar byggnadens ljud och värmeisolering.

För att förlänga livslängden för sådan beklädnad rekommenderas att ständigt måla sidospåren med lack och täcka dem med skyddande medel mot fukt, skadedjur och mögel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallbeklädnad har också visat sig bra. Den tillverkas av galvaniserade plåtar med en tjocklek på 0,45 till 0,52 mm. Materialet består av flera lager och är täckt med en skyddande beläggning. Järnsidning kan simulera en eller flera stockar samtidigt och har en installationsbredd på upp till 355 mm. Panelerna är enkla att installera eftersom de är anslutna med lås. Tack vare denna finish får strukturen hög värmeisolering, brinner inte och är motståndskraftig mot extrema temperaturer, tål intervallet från -50 C till +80 C.

Metallbeklädnad kännetecknas också av en lång livslängd och kan pålitligt tjäna upp till 50 år . Dessutom representeras materialet av ett stort urval av färger och texturer. Den enda nackdelen med järnplåtar är att de måste hanteras med största försiktighet under installationsarbetet för att inte skada skyddsskiktet. Som regel skärs panelerna med specialverktyg, varefter skärplatserna grundas och målas för att matcha huvudfärgen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vinylbeklädnad är också ett utmärkt alternativ för inredning av hus. Genom sin design liknar materialet metallpaneler. Beklädnad av byggnader med sådana paneler är inte av stor svårighet, produkter med en längd av 3, 66 m används för arbete. Vinylfasader tillverkas av PVC, så det är instabilt att förbränna. Under installationen kräver plastmaterial viss teknik; för detta lämnas små luckor mellan panelerna. De hjälper till att undvika deformation av beläggningen under eventuell expansion av elementen.

Bild
Bild

Akrylfasad finns också på byggmarknaden . Detta fasadmaterial anses vara det vackraste och mångsidigaste; det innehåller olika komponenter och de senaste typerna av polymerer. Den unika produktionstekniken gör panelerna motståndskraftiga mot UV -strålar och aggressiva miljöer. Vanligtvis är byggnader som kräver en original design mantlade med sådana sidor, eftersom materialet idealiskt imiterar en stock och kan ha ljusa mättade och ljusa färger.

Akrylfinish har inte tappat sitt ursprungliga utseende på 50 år, paneler deformeras inte och säljs till ett överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan stockfasad vara tillverkad av fibercement, som är en blandning av armeringsfiber, cement och sand. Detta material är inte bara känt för sin hållbarhet, styrka, utan är också helt säkert att använda. Eftersom panelerna är tunga, måste du dessutom förstärka strukturen när du installerar dem på ett timmerhus. Utvändigt kan panelerna ha träliknande kurvor eller vara släta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Loggbeklädnad är en modern typ av beklädnadsmaterial som inte bara har många fördelar, utan också låter dig vackert dekorera hus. Idag kan du köpa olika typer av sidospår, som var och en skiljer sig åt i struktur, form, färg och storlek. Dessutom spelar de senare en enorm roll i installationen av materialet. Vanligtvis tillverkas paneler för stockar i standardstorlekar på 500 × 361 mm, men paneler på 500 × 230 mm, 600 × 330 mm, 800 × 361 mm kan också hittas.

När det gäller tjockleken på arken kan den vara 0,35 mm, 0,4 mm, 0,45 mm, 0,5 mm . Sidospår produceras som regel med en höjd av 28 mm och 30 mm. Under installationsarbetet använder de dessutom anslutande delar i form av plattband, skenor, hörn och fästen. Därför, innan installationen av panelerna påbörjas, är det viktigt att korrekt beräkna deras dimensioner, eftersom det i framtiden kan bli problem med fastsättning. Vanligtvis, för efterbehandling av hus, föredrar de att välja sidospår med en längd av 2000, 4000 och 6000 mm, det gör att du snabbt kan slida stora ytor och gör installationen ekonomisk, eftersom det kräver ett minimum av trimning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Att placera under naturligt trä öppnar stora möjligheter för designers, eftersom det låter dig designa utsidan på ett intressant sätt.

För att den dekorativa beklädnaden ska harmonisera harmoniskt med den arkitektoniska strukturens allmänna utseende är det viktigt att korrekt välja färg och struktur på panelerna.

Det är också värt att följa följande rekommendationer

  • Lätt stockfasad kommer att se bra ut mot ett mörkt tak. Denna kombination av nyanser är klassisk och därför kan den ofta hittas i utformningen av hus på landet.
  • Väggarnas ljusstyrka beror på byggnadens storlek, därför kan du tack vare ett enkelt färgspel med sidosidor förstora eller förminska byggnaden visuellt. Samtidigt kan du betona väggarnas nyans med en färgad finish av källaren och fönstren.
  • Ett vinn-vinn-alternativ är sidospår som imiterar en rund stock. Om dess nyans helt upprepar takets färg får du en monolitisk struktur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Att dekorera huset med mörka träliknande paneler anses vara en ovanlig design. För att utsidan ska förvärva en viss individualitet måste taket i detta fall göras lätt. Detta gäller även nyanser av dörrar, fönster. De ska sticka ut mot bakgrunden av sidospåren med ljusa färger.
  • För hus med en enkel form måste du skapa ljus kontrast och ovanliga övergångar mellan paneler och andra strukturella detaljer. När det gäller byggnader med en komplex konfiguration kan du ge dem soliditet med hjälp av en lugn kombination av nyanser. Samtidigt är det bra att välja paneler för ett virke som närmast matchar den naturliga färgen.
Bild
Bild

Dessutom bör utsidan av ett lanthus bestå av flera nyanser samtidigt, men du bör vara uppmärksam på det faktum att när du klätt en struktur kan du inte direkt applicera varma och kalla sidfärger. Annars kommer palettens balans att gå förlorad och huset uppfattas negativt. Om byggnaden ligger inne i planteringarna, är det nödvändigt att vackert betona naturens och husets harmoni, för att skapa en enda designbild, där sidosidor ska upprepas i andra element i landskapet. Därför görs för dessa ändamål valet oftast på materialet brunt, grönt, gult, beige och blått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom paletten, i beklädnaden av strukturer, ägnas stor uppmärksamhet åt dekorationsstilen, i enlighet med vilken en viss typ av sidospår väljs.

Ryskt gods . Sådana hus kännetecknas av komplexa former, så sidosidan för en stock av neutrala nyanser är lämplig för beklädnad. Så den dekorativa finishen kommer att betona de arkitektoniska konfigurationerna på ett speciellt sätt och få byggnaden att se elegant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk . För denna design väljs ett beige material, det ger huset ett vintage -utseende och ligger så nära naturligt trä som möjligt. Samtidigt ser sidobeklädnad intressant ut, där panelerna upprepar träets naturliga struktur. Sådan inredning är väl lämpad för förortsbyggnader som ligger på små tomter.

Bild
Bild

Renässans . Att dekorera hus i denna stilistiska riktning innebär användning av sidospår i en rödaktig, brun, krämig och krämig nyans. Renässansfasaden ska ha en kontrasterande finish, så det är lämpligt att välja paneler med en blank yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence-, country- och medelhavsstil . Alla byggnader i denna design är förenade med vit färg. För att uppnå en ovanlig effekt i beklädnad rekommenderas att kombinera vit inredning med en palett av grå- och stålnyanser. Både akryl- och vinylfasad kan användas i beklädnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alpin stil . Sådana hus förvånar över den ursprungliga kombinationen av vitt med naturlig träfärg. Därför är det bäst att komplettera materialet under virket med ljusinsatser när du dekorerar fasaden. Vit gips och ett tak med halm ser ovanligt ut med träliknande paneler. Om taket är gjort med röda plattor, är mörkbrunt sidospår också ett utmärkt alternativ för ytterbeklädnad. Dessutom kan paneler för en ljusbrun och sandig stock användas för att dekorera strukturer med inslag av tegel.

Bild
Bild

Vackra exempel på beklädnad

Idag är dekoration av hus under virket mycket populärt. Det låter dig skapa eleganta mönster och ovanliga kompositioner. Beroende på materialets textur och imitation kan den arkitektoniska strukturen ges både strikt och modernt utseende. Oftast väljs träfasad för hus på landet; det installeras vertikalt och horisontellt. Sådana träpaneler är idealiska för att fodra vinden. Materialets vinkelform gör det så likt som möjligt till träets naturliga struktur. När det gäller färgerna är det i det här fallet bäst att använda paneler för en ljus stock. De betonar inte bara strukturens skönhet, utan kan också enkelt kombineras med alla typer av tak.

Bild
Bild

Du kan också mantla byggnaden med träbeklädnad som efterliknar ett fartygs planka. Det anses mångsidigt och är bra för både stora och små hem. Beroende på personliga preferenser och funktioner i landskapsdesign kan du välja ljusa och mörka nyanser av panelerna. Med denna sidospår är det bäst att samtidigt dekorera ett bostadshus och alla bilagor intill, inklusive trädgårdshus. Detta skapar en allmän bild av webbplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ser bra ut på hus och materialet under Eurobeam, som exakt upprepar strukturen på den militära baren. Efter en sådan beklädnad får byggnaden ett naturligt utseende. Om du behöver maximera effekten av ett trähus, är det bäst att använda "stock" -fasad i konstruktionen, den produceras i olika bredder och efter installationen skiljer sig praktiskt taget inte från efterbehandling med naturmaterial. För stora byggnader kan den kombineras med mörka skär, och för små hus är det lämpligt att välja ljusbruna och beige nyanser.

Rekommenderad: