Hamnar Från En Stock (87 Bilder): Modeller Från En Rundad Stock Och Ett Timmerhus, Hackade Stockalternativ För Att Ge Med En Grill

Innehållsförteckning:

Video: Hamnar Från En Stock (87 Bilder): Modeller Från En Rundad Stock Och Ett Timmerhus, Hackade Stockalternativ För Att Ge Med En Grill

Video: Hamnar Från En Stock (87 Bilder): Modeller Från En Rundad Stock Och Ett Timmerhus, Hackade Stockalternativ För Att Ge Med En Grill
Video: knutning av timmer 2024, April
Hamnar Från En Stock (87 Bilder): Modeller Från En Rundad Stock Och Ett Timmerhus, Hackade Stockalternativ För Att Ge Med En Grill
Hamnar Från En Stock (87 Bilder): Modeller Från En Rundad Stock Och Ett Timmerhus, Hackade Stockalternativ För Att Ge Med En Grill
Anonim

Naturligt trä är med rätta erkänt som ett evigt material som aldrig kommer att gå ur mode och inte kommer att upphöra att vara önskvärt. En mängd olika föremål är gjorda av sådana råvaror, från möbler till staket och dekorativa element. Idag kommer vi att prata om mysiga timmerhus och bekanta sig med deras fördelar och nackdelar.

Fördelar och nackdelar

Ett lusthus är en enkel och bekväm struktur, som oftast ligger i ett lanthus eller en tomt med ett privat hus. Sådana strukturer är inte ovanliga. Lusthusens popularitet förklaras enkelt av det faktum att du kan vila bra i dem eller sitta i ett vänligt företag, trots det bortskämda vädret. Som regel har sådana strukturer ett tak som skyddar användare från aggressivt solljus eller nederbörd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbors är gjorda av olika material . Det kan vara lakonisk metall målad i din favoritfärg, konstnärligt smide med graciösa vävar och prydnader eller naturliga stockar. De senare alternativen används väldigt ofta, eftersom stockstrukturer ser särskilt mysiga och varma ut, och det är precis vad moderna konsumenter letar efter i ett lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga stockar är idealiska för att göra ett vackert och mest bekvämt lusthus. De omgivande landskapen ser alltid särskilt harmoniska ut i kombination med sådana strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett utmärkande kännetecken för timmerhus är att de kan dekoreras med snidade element. Sådana tillägg kan göra den resulterande designen riktigt fantastisk och unik. Om du inte gillar invecklade designtekniker kan stockarna lämnas utan ytterligare bearbetning och lusthuset kommer fortfarande att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En struktur av naturmaterial kan ges vilken form som helst . Lusthuset kan vara enkelt och avrundat, eller det kan vara en liten rhombus eller kvadrat med trubbiga hörn. I denna fråga beror allt enbart på preferenserna för webbplatsens ägare.

Bild
Bild

Pergolor byggda av naturliga stockar har sina egna styrkor och svagheter. Du bör läsa dem noggrant om du vill placera en sådan struktur på din webbplats.

Bild
Bild

Låt oss börja med det goda - överväga fördelarna med stockstrukturer

  • Den vackra designen på träborrarna bör noteras. Med allt sitt utseende visar sådana mönster mysighet och enhet med naturen. Med hjälp av en välgjord struktur kan du förvandla webbplatsen och göra den mer gästvänlig.
  • Ett timmerhus passar perfekt in i nästan alla landskapsdesigner.
  • Trä lusthus är miljövänliga. Om du är omgiven av en sådan struktur kommer du inte att skada din hälsa, eftersom trä är en säker råvara som inte innehåller farliga kemiska föreningar.
Bild
Bild
  • Loggprodukter "andas" och upprätthåller tillräcklig ventilation, så skadliga bakterier växer inte på deras ytor, vilket leder till att det bildas svampar och mögel.
  • Många konsumenter noterar att timmerhus har ljudabsorberande egenskaper.
  • Det tar inte mycket fritid att bygga ett sådant lusthus. Konstruktionen i sig är inte för komplicerad, så en hantverkare kan enkelt hantera den. Var inte rädd för att arbeta med trä - du kan hantera det själv ganska enkelt.
  • När det gäller efterbehandling av timmerhus är utgifterna för dem i detta fall minimal. Du behöver bara fylla på antiseptiska utstryk och naturliga blandningar som skyddar trädet från negativa yttre faktorer.
Bild
Bild

Det finns gott om plus för trähyllor. Det är därför de så ofta väljs för arrangemang av tomter. Sådana strukturer har emellertid också sina nackdelar.

  • Det nämndes ovan att för ett lusthus i trä måste du fylla på med speciella antiseptika och skyddande föreningar. Många människor tillskriver denna nyans till nackdelarna med stockstrukturer, eftersom de behöver regelbunden vård, som inte kan försummas. Ytterligare impregneringar krävs för att förhindra att träet ruttnar, spricker och blir ett hem för parasiter.
  • Även med träbearbetning av hög kvalitet kommer det fortfarande att förbli ett brandfarligt material. Det rekommenderas inte att elda eller sätta upp grillar i närheten av lusthuset i trä, för att inte utsätta dig själv för fara igen.
  • Trä är inte särskilt svårt att slipa, men att hugga det med en yxa är ingen lätt uppgift. Denna process kommer att kräva mycket ansträngning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

Lusthuset kan tillverkas av olika typer av stockar. Låt oss överväga dem mer detaljerat och bekanta sig med deras funktioner.

Av avrundad

Avrundade stänger tillverkas på speciella träbearbetningsmaskiner. I cylinderprocessen får tunnorna en standarddiameter. Tack vare detta är stockarna desamma och skiljer sig inte från varandra.

Bild
Bild

Lusthus byggs ofta av rundade rundade stockar . Detta beror inte bara på sådana strukturers attraktiva utseende, utan också på deras hållbarhet, ökat luftutbyte och låg värmeledningsförmåga.

Bild
Bild

För konstruktion av sådana strukturer måste du kompetent förbereda en pålitlig grund. Detta beror på det faktum att stora rundade stockar är tunga och kräver en lämplig bas. Utformningen av stockarna själva börjar med den första kronan, varefter du kan fortsätta direkt till installationen av lusthusets väggar. Dessa arbeten utförs helt enkelt och för detta behöver du inte ha listiga färdigheter.

Bild
Bild

Från kalibrerad

Kalibrerade stockar används ofta för att bygga lusthus. Detta byggmaterial har sina fördelar och nackdelar.

För sådana strukturer bearbetas rundade stockar mekaniskt längs hela sin längd. Detta är nödvändigt för att erhålla en viss diameter på delarna. Det är mycket enkelt att arbeta med sådana element, eftersom de har samma dimensioner.

Bild
Bild

För beredning av högkvalitativt kalibrerat virke är följande ideala:

  • mjuk tall;
  • tät gran;
  • ek;
  • Lind;
  • asp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kalibrerade virket har en perfekt slät yta och exakt uppmätta dimensioner. Tack vare sådana egenskaper byggs inte bara kompakta lusthus utan också hela privata hus enkelt av detta material.

Bild
Bild

En kalibrerad stång har många positiva egenskaper

  • Som ett resultat av kompetent bearbetning erhålls högkvalitativt kalibrerat virke, som omedelbart kan användas för byggandet av ett lusthus. Först skär en speciell teknik materialet och förbereder sedan öppningarna för leder och leder, om det behövs.
  • Strukturer gjorda av kalibrerat virke ser så naturliga och attraktiva ut att de oftast inte behöver efterbehandling, varken inuti eller utvändigt.
  • Kalibrerat virke kompletteras ofta med en förberedd profil, som skyddar det naturliga materialet från fuktgenomträngning. Således tillhandahålls ett gott skydd av stockarna från förfall och efterföljande förstörelse.
Bild
Bild
  • Sådana byggmaterial kännetecknas av låg värmeledningsförmåga. I lusthus av kalibrerat virke blir det inte för kallt även under vintersäsongen.
  • Strukturer gjorda av sådana stockar är lätta, vilket skiljer dem från tunga cylindriska versioner. Tack vare detta faktum kommer ägarna att kunna spara pengar på att hälla en solid grund.
  • Det kommer inte att ta mycket tid och ansträngning att bygga ett attraktivt lusthus av sådana råvaror.
Bild
Bild

Hackad

Hackade stockar används också ofta för byggandet av lusthus. Sådana mönster kräver inte heller efterbehandling, eftersom de ser väldigt snygga och naturliga ut.

Bild
Bild

Vi bör också lyfta fram materialen för manuell avverkning . Enligt experter är vintern den bästa tiden för avverkning. Det är nödvändigt att välja rätt trädstammar - de ska ha ungefär samma storlek och längd. Omedelbart efter avverkningen avlägsnas barken från materialen och låset förbereds manuellt, vilket är nödvändigt för en högkvalitativ montering av timmerhuset.

Bild
Bild

Hackade arbors är inte bara en-, utan också två-våningar. Sådana strukturer ser mycket mer intressanta ut och ger också ett tillräckligt användbart område. Många ägare installerar en bekväm hängmatta eller en fullfjädrad ramkonstruktion mellan hyllorna på andra våningen. Det är särskilt trevligt att vila under sådana förhållanden.

Bild
Bild

Naturligtvis erhålls också mycket attraktiva små lusthus från hackade stockar. Det viktigaste som utmärker sådana strukturer är det mest naturliga utseendet som perfekt passar in i nästan vilken landskapssammansättning som helst.

Bild
Bild

Typer av strukturer

Gazebos kan ha en mängd olika former, så det kommer att vara möjligt att bygga en lämplig struktur för en plats i alla områden. Till exempel, för ett kompakt territorium, skulle ett litet trähus med bänkar, som har en kvadratisk form och dimensioner på 3x3 m, vara en idealisk lösning. Såliga byggnader kan kompletteras med två- eller fyrkantiga tak.

Bild
Bild

Vissa ägare till små tomter använder en annan intressant teknik - de ordnar lusthuset så att det gränsar till husets väggar och kompletterar det med en grill. Sådana lösningar ser inte mindre attraktiva ut.

Bild
Bild

Fyrkantiga strukturer är ofta dekorerade med olika dekorativa element, till exempel galler eller sniderier. Om du vill att en sådan kantig byggnad ska se mer uttrycksfull ut, kan du använda en kombination av ljusa och mörka stockar under konstruktionen.

Bild
Bild

Vackra rektangulära lusthus är mycket populära . Dimensionerna på sådana strukturer är oftast 3x6 m eller 3x4 m. Som du kan se är rektangulära alternativ större än fyrkantiga, så de rekommenderas inte att installeras under förhållanden med för begränsat utrymme. Sådana strukturer är också dekorerade med olika dekorativa element och hänvisar till en kombination av olika stockar.

Bild
Bild

På tomterna finns också ofta spektakulära sexkantiga och åttkantiga träbockar. Som regel är dessa strukturer ganska kompakta på grund av sin arkitektoniska form. Deras dimensioner är något mindre än för fyrkantiga produkter, så sådana strukturer kan placeras säkert även i ett litet område.

Trots sin lilla storlek förblir lusthus med flera kanter rymliga.

Bild
Bild

Idag är mönster med bisarra former på modet . Sådana lusthus närmar sig oftast av kreativa människor som vill avvika från de vanliga standarderna. Dessa strukturer kan likna en stor vagn, en skogssvamp med en stor takhatt, en omvänd kon eller en trapets. Med hjälp av sådana lusthus kan du uppdatera webbplatsen och göra den mer original, men deras konstruktion kan inte kallas enkel och snabb. Dessutom kostar sådana byggnader ägarna mycket mer, och de kräver mer ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om din webbplats är mycket liten, var inte upprörd. Du kan placera ett mini -lusthus på det, som består av ett minsta antal delar - en baldakin och stöd. I en sådan design kan flera personer också passa bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Log lusthus kan ha inte bara olika former, utan också olika mönster

Öppen . Dessa enkla lusthus har inga fönster eller väggar. De innehåller endast staket av olika höjder och grader av öppenhet. Sådana strukturer är sommarpaviljonger i trä, kompletterade med markiser. Fri luftcirkulation är karakteristisk för öppna strukturer.

Bild
Bild

Stängd . Sådana lusthus är ett miniatyrhus med fullfjädrade väggar, fönster och dörrar. Du kan använda en sådan byggnad som ett uthus för att ta emot gäster. Vissa ägare utrustar sådana utrymmen med ett bekvämt sommarkök.

Bild
Bild

Halvstängt . Sådana strukturer består av ett par väggar och en baldakin. Sådana strukturer är uteslutande säsongsbetonade, även om regn och vind inte tränger in i dem på grund av överlappningen.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det är fullt möjligt att bygga ett timmerhus själv.

För att utföra installationsarbete behöver du:

  • impregnering;
  • betongblandare;
  • hacksåg, spik, hammare, yxa;
  • armeringsnät;
  • bajonettspade;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • speciellt rep för märkning;
  • monteringsnivå;
  • cement;
  • krossad sten;
  • utsäde sand;
  • material för formning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har fyllt på med alla nödvändiga verktyg och material kan du gå vidare direkt till byggandet av ett timmerhus.

Låt oss överväga denna process steg för steg:

  • Först måste du förbereda en plats för installation av lusthuset. För att göra detta är det nödvändigt att rensa den nödvändiga platsen och ta bort absolut allt skräp från det, liksom ogräs som kan störa byggprocessen.
  • Efter det måste webbplatsen vara jämn och exakta markeringar göras.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sedan kan du fortsätta med att skapa grunden. Valet av rätt design beror till stor del på vikten av den framtida designen. Det finns tre typer av fundament: tejp, pelare, kaklat.
  • För att ordna bandfundamentet är det nödvändigt att gräva en gräv baserat på den markerade omkretsen. Som regel är dess bredd 25-30 cm, och fördjupningen beror på djupet av jordfrysning.
Bild
Bild
  • Därefter placeras formen och en sandkrossad stenkudde hälls i diket.
  • När återfyllningen är väl komprimerad kan du gå direkt till betong och lägga vattentätning.
  • Den pelarformade grunden förbereds snabbt. I hörnen av den framtida strukturen måste du gräva hål och sedan montera formen.
  • Därefter måste groparna fyllas med tegelbekämpning eller krossad sten, och sedan hälls betong. När den senare är helt torr kan takmaterial läggas för vattentätning.
Bild
Bild

Det rekommenderas att använda en kaklad grund om du planerar att sätta ett öppet lusthus. För att förbereda det är det nödvändigt att ta bort det övre jordlagret till ett djup av 4 m. Därefter ska krossad sten hällas i den resulterande gropen, armeringsnät ska läggas och allt ska hällas med betong

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter att ha förberett grunden kan du gå vidare till konstruktionen av lusthusets väggar. Som regel är de monterade på ett speciellt sätt - "i tassen". Med den här metoden kräver golvläggning minst tid och ansträngning, men för detta måste du ha vissa färdigheter så att stockarna lägger sig jämnt och snyggt.
  • För konstruktion av väggar är det nödvändigt att markera stockarna i ändarna.
  • Du måste också göra rätt tråckling av trädet, som har den minsta diametern på den övre delen.
  • Därefter måste du göra en kompetent märkning på den första lagda stocken.
Bild
Bild
  • Loggarna måste bearbetas med fyra kanter. En av dem ska gå igenom hela arbetsstycket och gå ut.
  • För att skära ut spåren måste du göra en skärning med en visuell uppdelning av torget i 8 separata element.
  • Loggar bör staplas uteslutande horisontellt. Kontrollera alltid ytornas planhet under arbetet. För detta bör du använda byggnadsnivån.
  • Elementens vertikala anslutning måste göras med hjälp av stift.
Bild
Bild
  • Ett år (ungefär) efter avslutad konstruktion av väggarna bör fullständig krympning av hela strukturen inträffa och tätning kan utföras.
  • Därefter bör du fortsätta med installationen av taket. För att göra detta måste du använda en takbjälke. Delarna är anslutna till varandra med hjälp av speciella pluggar, som är träpinnar.
  • Sedan, längs spärren, måste du göra en låda och lägga takmaterialet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista steget i byggandet av ett lusthus i trä är dess efterbehandling och bearbetning . Först och främst bör du vara uppmärksam på golvets skick i huset. Den måste skyddas mot fukt och fukt, och om den också består av trä måste den täckas med lack eller slitstark färg (du kan använda den främre).

Bild
Bild

Exempel på färdiga byggnader

Ett timmerhus är en bra lösning för att ordna en plats. Sådana mönster ser bra ut på både små och rymliga ytor.

Lusthuset kan ha en mycket intressant och original design. Till exempel kan du klippa ut improviserade fönster med icke-standardiserade former och låta dem vara glaserade. Sådana element kan vara genom och ta upp lite mindre än hälften av golvytan. Särskilt attraktiva vyer kommer att öppnas från sådana lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä lusthus får ett mer komplett och harmoniskt utseende när de kompletteras med populära detaljer som galler. Dessa föremål kan också tillverkas av trä. De ser särskilt attraktiva ut i kombination med ett tegeltak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett halvöppet lusthus med ett högt koniskt chokladfärgat tak kan du organisera ett kompakt sommarkök med en stor tegelugn med öppen spis. Mittemot en sådan enhet bör du sätta ett litet runt bord och ett par stolar. Sådana strukturer ser mycket välkomnande och dyra ut, trots den halvöppna strukturen.

Rekommenderad: