Fasadskiva (34 Foton): Målad WPC Termisk Skiva För Fasaden Och Plankering För Utomhusdekoration

Innehållsförteckning:

Video: Fasadskiva (34 Foton): Målad WPC Termisk Skiva För Fasaden Och Plankering För Utomhusdekoration

Video: Fasadskiva (34 Foton): Målad WPC Termisk Skiva För Fasaden Och Plankering För Utomhusdekoration
Video: LED slinga, 5m, varm vit, inomhus med koppling 2024, Maj
Fasadskiva (34 Foton): Målad WPC Termisk Skiva För Fasaden Och Plankering För Utomhusdekoration
Fasadskiva (34 Foton): Målad WPC Termisk Skiva För Fasaden Och Plankering För Utomhusdekoration
Anonim

Trä har alltid varit mycket populärt bland människor. I allt större utsträckning används brädan som ett efterbehandlingsmaterial, vilket kännetecknas av dess praktiska och unika design. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fasadprodukter som används för att dekorera privata hus.

Bild
Bild

Särdrag

Fasadskiva är ett efterbehandlingsmaterial som används för att täcka ytterväggarna i bostadshus. Tekniskt sett är det en produkt baserad på naturligt trä som kan specialbehandlas. Sådana influenser kan ändra även materialets struktur, vilket ökar dess tekniska egenskaper.

Fasadbräda kan ha olika storlekar och former , men externt är produkterna utrustade med en struktur som är helt identisk med naturligt trä. Detta gäller sorter, vars produktion innebär introduktion av ytterligare polymerkomponenter i träytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasadbräda för utomhusdekoration används ofta i konstruktion. Det skiljer sig från vanligt trä i större motståndskraft mot yttre faktorer. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt målat material eller termisk skiva.

Fasadskivans huvudsyfte är att dekorera fasaderna . - det kan inte användas som skyddsmaterial, eftersom dess egenskaper inte tillåter att skapa optimala förhållanden för värmeisolering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fasadpensionering praktiseras alltmer i små privata hus, men det kan också hittas i byggnader med flera våningar.

Populariteten för sådana produkter är förknippad med dess positiva egenskaper:

  • Miljövänlig . Nästan alla typer av produkter är tillverkade av naturligt trä. Denna produkt kan inte påverka människokroppen på något sätt. Plankning eller eldade material kan klassas som särskilt säkra. Om vi pratar om en kompositplatta, har säkerhetsnivån ännu inte bevisats fullt ut. Detta beror på det faktum att under sin tillverkning tillsätts olika polymera ämnen till produktens struktur.
  • Ventilation av hög kvalitet . Produkterna är monterade på en speciell ram, så att de inte klibbar nära väggarna. Ett luftgap bildas mellan sådana ytor, där gaser cirkulerar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vindskydd . Formen på efterbehandlingsmaterialet förutsätter en tät passform mellan intilliggande element, därför skyddar skandinaviska och andra typer av brädor dessutom väggarna från vindens effekter.
  • Värmeisolering . Trä behåller värmen väl i sig, vilket gör att du kan hålla en optimal temperatur inne i huset. Detta argument är en av de mest betydelsefulla faktorerna som påverkar valet av motstående material.
  • Varaktighet . Produkter motstår lätt yttre påverkan. Detta gör att materialet kan användas under mycket längre tid jämfört med en konventionell träskiva. Denna effekt uppnås på grund av särskild bearbetning och förstärkning av ämnets struktur.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Praktiskhet . Brädans yta har en slät struktur, vilket gör det enkelt att underhålla materialet.
  • Unik design . Även om brädet har en träig struktur, upprepar det sig nästan aldrig. Närvaron av många färger låter dig välja en beläggning för nästan alla smaker och för husets övergripande design.
  • Enkel installation . För att fixa produkten behöver du inte alltför komplicerade verktyg och mycket erfarenhet - även en oerfaren husägare kan klä.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasadskivan är inte en universell lösning, eftersom den har flera betydande nackdelar:

  • Låg brandmotstånd . Även om tillverkare av skivor behandlar det med skyddande ämnen, skyddar de inte alltid materialet från eld. Detta gäller särskilt för en bräda som endast består av trä.
  • Högt pris . Detta beror inte bara på produktionsprocesser, utan också på användningen av olika dyra träslag.
Bild
Bild
  • Behovet av ständig vård . I de flesta fall gäller detta planken, som det är lämpligt att regelbundet behandla med speciella skyddslösningar.
  • Minimalt motståndskraft mot blekning . Kompositmaterial har ofta liknande egenskaper. Samtidigt expanderar virket mycket bra vid uppvärmning, därför måste denna faktor beaktas under installationen och lämna luckor mellan skarvelementen.
Bild
Bild

Vyer

Fasadskivor är produkter tillverkade av både naturligt trä och konstgjorda ämnen.

Beroende på produktionsmetod är produkter av denna typ indelade i flera typer

  • Okantad bräda . Produkten är ett tunnsågt material från olika träslag. Det finns ingen bark på produktens yta, och den behandlas också med speciella skyddslösningar. I de flesta fall är denna typ av bräda gjord av lärk, som lätt motstår svampar och är hållbar. Materialet är det billigaste, därför är det inte alltid efterfrågat på marknaden.
  • Planken . Detta är en kantad kartong, där alla sidor bearbetas med cirkulärer. Den är gjord av olika träslag. Särskilt populära är material från ask, ek, cederträ och lärk - dessa trädslag utmärks av sin hållbarhet och unika dekorativa egenskaper. Marknaden erbjuder också produkter från exotiska raser, bland vilka kumara, teak, bältros och meranti kan särskiljas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sammansatt . Träpolymerkompositskiva är den mest hållbara av alla typer som övervägs. Det utmärks av sin styrka, hållbarhet, brandmotstånd och motståndskraft mot extrema temperaturer och fuktigheter. Dessa material liknar mycket terrass, vilket erhålls enligt samma princip.
  • Termisk bräda . Materialet erhålls också från en konventionell träskiva. Färdiga produkter utsätts för särskild värmebehandling. I processen avlägsnas allt vatten från trädet, och dess struktur förändras också. Därefter kan ämnet praktiskt taget inte absorbera fukt och motstår också lätt yttre påverkan.
  • Fibercementskiva . Det är en annan representant för konstgjorda material. En bräda gjord av detta ämne används inte så ofta, eftersom det inte har något att göra med naturligt trä. Samtidigt är produkterna utrustade med mycket bra tekniska parametrar och kan snart ersätta det material som beskrivs ovan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Fasadskivans popularitet ökar för varje år. Det används inte bara för fasadbeklädnader, utan också som dekorativa beläggningar för vissa delar av huset. Det finns många sorter av beklädnadsskivor på marknaden idag.

Bland all denna sort finns det flera populära märken:

  • Vetedy;
  • Bruggan;
  • Legro - det här är ungerska tillverkade produkter av hög kvalitet och originaldesign;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • PS-Wood är en inhemsk tillverkare av WPC-skivor, som tillverkas med tysk teknik;
  • Revaldia;
  • "Ekoles" - producerar högkvalitativt plank som passar för olika typer av hus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många andra företag som tillverkar material som är lätta att använda både utanför och inuti byggnader.

Montering

Tekniken för att installera beklädnad från en fasadskiva består av följande sekventiella operationer.

  • Förbereda väggarna . Detta innebär ofta att förstärka det översta lagret. Om gipset har skalats av på väggarna, bör dessa platser repareras så att situationen inte förvärras senare.
  • Fästning av värmeisolering . Detta lager är valfritt, men fasadskivan tillåter användning av isolering. Här kan du använda både mineralull och andra liknande material. Samtidigt är det viktigt att ta hand om vattentätningen av isoleringen - det är bäst att mantla den på båda sidor med en speciell skyddsfilm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Installation av svarven . Antingen träplankor eller en metallprofil används som ram. Det första alternativet är lämpligt för plankor och alla typer av naturliga träskivor. Om kompositmaterial används är det bättre att använda en metallprofil som tål höga belastningar. Alla ramens styrelement är placerade vertikalt.
  • Fixa brädet . Fästningen av elementen är enkel. När det gäller en träram och planka används vanliga självgängande skruvar - de skruvar fast brädan till basen med dem. Det är värt att notera att dessa typer av material inte överlappar varandra - det är lämpligt att lämna ett litet gap mellan dem, vilket gör att trädet kan expandera. För kompositskivor används speciella fästelement som är konstruerade för metall. Det bör noteras att ibland kan vanliga metallskruvar användas här.
Bild
Bild

För sådana uppgifter är det värt att endast använda högkvalitativa produkter av beprövade märken för att utesluta frekventa reparationer av konstruktioner och göra byggnaden unik.

Vackra exempel

Fasadbräda är ett unikt fasadmaterial som radikalt kan förändra utseendet på ett hem. Till exempel i kombination med andra efterbehandlingsmaterial och glas kan det ge en liten stuga ett helt unikt, oändligt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

En variant av fasaddesignen på en av de offentliga underhållningsanläggningarna. Här, vid första anblicken, är allt extremt enkelt, men användningen av brädor i olika färger ser väldigt original ut.

Rekommenderad: