Mått På "blockhuset": Tjocklek Och Bredd, Längden På En Träbräda Under En Stock, Vad Man Ska Titta Efter När Man Väljer Inredning Och Exteriör

Innehållsförteckning:

Video: Mått På "blockhuset": Tjocklek Och Bredd, Längden På En Träbräda Under En Stock, Vad Man Ska Titta Efter När Man Väljer Inredning Och Exteriör

Video: Mått På
Video: Блок хаус-как рассчитать?Сколько блок хаус в кубометре? 2024, Maj
Mått På "blockhuset": Tjocklek Och Bredd, Längden På En Träbräda Under En Stock, Vad Man Ska Titta Efter När Man Väljer Inredning Och Exteriör
Mått På "blockhuset": Tjocklek Och Bredd, Längden På En Träbräda Under En Stock, Vad Man Ska Titta Efter När Man Väljer Inredning Och Exteriör
Anonim

Mängden vändmaterial kommer att vända huvudet på alla köpare. För att göra rätt val måste du veta vilket material som kommer att tjäna dig troget och inte kommer att svika dig i något väder. Den mest optimala lösningen i ekonomiska termer för beklädnad av väggarna i olika byggnads- och hushållsstrukturer är ett material som kallas plåt eller "blockhus".

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huset, som står inför "blockhus" -materialet, ser återhållet och lakoniskt ut, men samtidigt väldigt värdigt och snyggt, på grund av vilket "blockhuset" används ofta inte bara på utsidan, utan också i skapandet av interiörlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En gång uppstod inte ens frågan om vilket material "blockhuset" var tillverkat av. Nu presenteras en mängd moderna efterbehandlingsmaterial för alla smaker, som representerar ett brett utrymme för kreativitet. Konsumentegenskaper, storlekar, profiler, färger på "blockhuset" är inte begränsade av någonting, vilket gör det absolut "flexibelt" vid genomförandet av eventuella externa konsumentbeslut, vilket ger en utmärkt visuell kombination i olika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

"Block House" är en panel som imiterar trä, som kan tillverkas av olika material som vinyl, metall, MDF, naturligt trä och andra.

Paneltyper

Träbeklädnad "blockhus" imiterar en stock, men det är en bräda med en hyvlad yta med en bredd på 80 till 150 mm och en tjocklek på 8 till 20 mm, kännetecknad av närvaron av spår och en ås. De vanligaste proverna är gjorda av tall, lärk, ek, lind, al och andra. Trä "blockhus" är indelat i följande typer beroende på syftet:

  • för inredning (ungefärliga mått på panelen är 22x99x2100 mm eller 22x99x3000 mm);
  • universell (36x142x3000 mm eller 36x142x 6000 mm);
  • för yttre dekoration (36x1930x6000 mm).
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallets "blockhus" imiterar också virke, men har ett antal fördelar när det gäller ljusbeständighet, brandbeständighet, är motståndskraftigt mot extrema temperaturer och opretentiös vid underhåll. Dess huvudsakliga tillämpningsområde är fasadbeklädnad. De ungefärliga måtten på panelen är 22x360x600 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Blockhuset" av PVC är det mest budgetmässiga av allt ovanstående, men det hindrar inte att det har en anständig lista över positiva egenskaper:

  • motståndskraft mot extrema temperaturer i intervallet från -50 till + 60 ° C;
  • motståndskraft mot utvecklingen av mikroorganismer när luftfuktigheten förändras;
  • opretentiös vård;
  • livslängden når 50 år;
  • de ungefärliga måtten på panelen är 2x24x366 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning av träpanel

I det första steget sågas den förbehandlade stocken med en tvärgående eller radiell metod. Sedan, under en period från 10 dagar till 2 veckor (torktiden beror på trädets ursprungliga fukthalt), utsätts den för höga temperaturer. Vidare, med hjälp av fräsmaskiner, formas profil och yta på skivan direkt. Därefter skärs kammen och spåren. I nästa steg trimmas och sorteras produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för förvaring av träalternativ

Glöm inte att trä är ett mycket nyckfullt material, därför är det mycket viktigt efter bearbetning att säkerställa optimala förvaringsförhållanden som inte kommer att leda till katastrofala konsekvenser. Trädet måste skyddas från hög luftfuktighet.

För att undvika skador på panelerna på grund av fukt, är brädorna förpackade i en speciell krympfilm som bildar förpackningar med flera lameller, medan ändarna lämnas öppna för att säkerställa naturlig ventilation. Det bör noteras att brädet, som har torkat vid naturlig luftfuktighet, deformeras och spricker mycket mindre. En torr bräda bör ha en fukthalt som inte överstiger 15%.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer bör du vara uppmärksam på konsumenternas egenskaper och kostnad. Torrfoder är 25-30% dyrare på grund av torkningskostnaderna, men samtidigt spricker eller deformeras det mindre.

Med hänsyn till kvaliteten och egenskaperna hos olika träslag är panelerna indelade i sorter eller klasser (A, B, C). Denna separering utförs beroende på träets skick, förekomsten av hartsfickor och sammanväxta knutar.

Bild
Bild

Kategoridata måste återspeglas på paketet med "blockhuset"

  • A - för varje 150 cm längd är en knut, två hartsfickor och två blindsprickor tillåtna;
  • B - för varje 150 cm lång, högst fyra knop, två hartsfickor och två blindsprickor är tillåtna;
  • C - sprickor, fickor, större knutar är acceptabla än i andra kategorier.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

"Blockhus" av högsta kvalitet tillhör klass A.

Steg med att fästa paneler när man mantlar ett hus

När du mantlar ett hus måste du följa enkla regler och agera konsekvent.

Innan arbetet påbörjas måste materialet genomgå acklimatisering (för att acceptera miljöegenskaperna för att utesluta ytterligare deformationer, sprickor och snedvridningar). För utomhusarbete är anpassningsperioden från 2 till 3 dagar, för inredning - minst 5 dagar

  • Värmeisolering och ångspärr i byggnadens ytterväggar.
  • Förberedelse av "blockhuset". Ytbehandling av paneler med snabba och djupa penetrerande skyddsmedel. För spår och pluggar rekommenderas denna procedur att utföras två gånger.
  • Monteringen av panelerna börjar direkt från botten av väggen och fortsätter uppåt enligt”torn i spår” -principen (torn upp, spår - ner). Du kan fästa "blockhuset" på väggen med självgängande skruvar, spikar eller specialfästen. När temperaturen och luftfuktigheten ändras kan panelerna ändra materialets densitet, så dubbar är bäst lämpade för fastsättning, eftersom de inte stör små förskjutningar.
Bild
Bild

Efter avslutad beklädnad är det nödvändigt att applicera skyddskiktet på panelerna igen och sedan förnya beläggningen vart femte år.

Mästarnas hemligheter

För att minska den totala mängden arbete rekommenderas det att använda breda paneler för byggnadens yttre beklädnad, vilket ger huset ett elegant utseende. Sådana paneler är svåra att skilja från äkta virke. Vi får inte glömma bort den naturliga ventilationen, gå tillbaka en kort bit innan installationen påbörjas. Vid applicering av skyddsskiktet måste speciell uppmärksamhet ägnas åt sömmarna och lederna.

För utvändig beklädnad rekommenderas att använda ett platt "blockhus" av barrträd och för invändig beklädnad - från lövfällande . Det rekommenderas inte att använda breda paneler inomhus. Den beräknade kostnaden för efterbehandling kan variera beroende på egenskaperna och materialet i "blockhuset".

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja de bästa panelerna gjorda i enlighet med ryska och internationella standarder och spara dig själv från onödiga kostnader, du måste uppmärksamma flera punkter:

  • Det är värt att börja med en noggrann beräkning av den erforderliga mängden material, som direkt beror på egenskaperna och dimensionerna för "blockhuset", inte att glömma felmarginalen för trimning.
  • Stor konkurrens mellan tillverkare på den ryska marknaden betyder inte att det bara finns paneler av hög kvalitet som motsvarar deklarerat betyg. Det är nödvändigt att noggrant inspektera den köpta produkten med avseende på uppenbara defekter (sprickor och andra skador). Men även här finns det vissa svårigheter - du kan inte packa upp produkten om den är förpackad i film. Du kan bara inspektera panelerna i kanterna. Inuti förpackningen kan brädor lura deformerade från fukt och felaktig lagring.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att kontrollera förekomsten av krökningar är 2-3 paneler anslutna till varandra, med hänsyn till att det inte bör vara en styv fixering. Om möjligt bör du definitivt mäta materialets fuktnivå.
  • Panelerna ska trimmas längs trädstammens tillväxt och årsringarna ska inte sticka ut från brädet för att undvika klyvning. Brädornas kanter måste dessutom kontrolleras för att säkerställa att de är släta och fria från sprickor, vilket är tecken på defekter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt "blockhuset" som är utsträckt i längd (fräsning från flera delar av brädet). Sektionerna kan ha olika längder, anpassade efter mönster eller typ av sågning, anslutningen kan göras med lim.
  • Det är värt att uppmärksamma närvaron av mögel och andra mikroorganismer.

Eventuella krökningar, sprickor, oegentligheter och snedvridningar gör panelerna oanvändbara för användning och installation. Det är värt att kontrollera anslutningsspåren.

Bild
Bild

Panelkostnad

Kostnaden för "blockhus" -panelen beror på flera faktorer, vars avgörande är träslag och geometriska parametrar. För tillverkning av begagnade stenar som växer i produktionsområdet. Men för en individuell beställning mot en extra avgift kan du beställa tillverkning av valfritt material. Kostnaden för trädslag som är vanliga i mittfältet varierar från 150 rubel per m² (tall) till 1250 rubel per m² (ek).

Klasser (A och B) i Ryssland är mycket svåra att urskilja visuellt, respektive, och priset är 20-25% högre. Priset för klass C är mycket lägre. En extra kostnad för 1 m² för klass A tillkommer genom tvångstorkning.

Bild
Bild

Användbara tips

Det rekommenderas att du uppmärksammar några huvudpunkter.

  • "Block House" 300 mm kan kallas det mest populära och mångsidiga efterbehandlingsmaterialet idag. Det representeras av paneler av trä, metall, vinyl.
  • Tack vare den mängd material som det är tillverkat av kommer även den mest krävande konsumenten att hitta ett värdigt alternativ som matchar personliga preferenser och möjligheter. Bland sorten som presenteras kan du plocka upp paneler av trä, metall eller vinyl.
  • Ett brett spektrum av egenskaper gör det möjligt att använda "blockhuset" både för externa efterbehandlingar med stor temperaturskillnad och vid hög luftfuktighet, och för inredning av lokaler.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du väljer en viss typ och klass av "blockhus" är det mycket viktigt att noggrant undersöka det, utesluta deformationer, kontrollera om det finns chips och sprickor.
  • Under installationsarbetet måste vissa förhållanden iakttas och glöm inte bort acklimatisering av materialet, behandling med skyddande föreningar och naturlig ventilation, i detta fall kommer det att pågå i mer än ett dussin år.

Rekommenderad: