Vitt Foder (25 Bilder): Glansiga Produkter I Sovrummet, Färgalternativ För Lägenheten

Innehållsförteckning:

Video: Vitt Foder (25 Bilder): Glansiga Produkter I Sovrummet, Färgalternativ För Lägenheten

Video: Vitt Foder (25 Bilder): Glansiga Produkter I Sovrummet, Färgalternativ För Lägenheten
Video: Inreder sovrummet | Före & Efter | | | Elin Kero 2024, Maj
Vitt Foder (25 Bilder): Glansiga Produkter I Sovrummet, Färgalternativ För Lägenheten
Vitt Foder (25 Bilder): Glansiga Produkter I Sovrummet, Färgalternativ För Lägenheten
Anonim

Under lång tid var fodret associerat med efterbehandlingsmaterialet för bastur och bad. För närvarande kan du använda foder i det inre av en lägenhet för att skapa originella designlösningar, ta komforten och värmen i ett byhus till stenstäder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och funktioner

Foder - detta är en smal bräda som förbinder "törnspår" och är avsedd för inredning av lokaler, inklusive balkonger och loggior. Väggarna och taket står inför en bräda.

Det finns tre typer:

  • tillverkad av naturligt trä - dyrare, kostnaden beror direkt på klassen (från 0 till C);
  • från MDF - också trä, men, till skillnad från den föregående, limmad från spån;
  • plast - imitation av trä, konstgjort material, men billigt och inte rädd för fukt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träfoder är ett miljövänligt material utan skadliga ångor, det fungerar som extra ljud- och värmeisolering. Bland nackdelarna: rädd för vatten, utsatt för deformation och sönderfall. Därför krävs ytterligare behandling med anti-mögelföreningar, fuktresistenta medel och flamskyddsmedel.

Plastfoder är lämpligt för rum med hög luftfuktighet ex för badrum. Det är billigt, enkelt att installera och döljer väggarnas hårda finish.

Gult foder är inte alltid glädjande för ögat. När du vill ha ljusare färger kan du måla brädorna. I detta fall ökar materialets livslängd avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsdesign

Vitt är mångsidigt. Den är lämplig för alla interiörer, den kombineras med olika färger på paletten, medan den själv kan ha många nyanser (kokt, grädde, elfenben och andra). För rum med fönster mot norr är det bättre att välja en varm nyans i söder - en kall.

Träet, målat om vitt, ser vackert och fräscht ut . Den vita färgen i sig gör rummet ljusare, ljusare, visuellt rymligt. Perfekt för interiörer i små och mörka rum. Glansigt foder ger samma effekt som speglade ytor. Det kommer att utöka utrymmet eller sträcka ut det om du målar taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av foder kan du justera vilket rum som helst

  • Det vertikala arrangemanget av finishen dras ut och flyttar visuellt bort taket.
  • Det horisontella arrangemanget expanderar, rummet verkar vara längre. Diagonal är en original, men noggrann lösning vid installation. En sådan vägg lockar genast uppmärksamhet. Du kan tillämpa denna metod för zonindelning.

Vitt foder är perfekt för att dekorera ett sovrum. Miljövänligt material gör att du kan skapa ett mysigt hörn av en rustik egendom, amerikanskt land eller franska Provence, beroende på ytterligare dekorativa element.

Den vita färgen är lugn, den kommer inte att belasta nervsystemet, den låter dig koppla av och ställa in vilan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken färg ska man välja?

Om du vill bevara träets struktur köps speciella genomskinliga färger. Vissa ger den nödvändiga nyansen, så att trämönstret kan lysa igenom.

Följande färger används för att måla på trä:

  • vattenbaserad;
  • akryl;
  • olja;
  • dykning.
Bild
Bild

Vattenbaserade kompositioner kännetecknas av lågpresterande egenskaper, men är miljövänliga. På grund av det låga priset och den breda paletten är de mycket efterfrågade.

Akrylfärger finns också i det billiga prissegmentet . De är miljövänliga, sprider sig inte, men har dålig permeabilitet. Med tiden kan färgen svälla och skala av på platser.

Oljefärger torkar mycket snabbare, håller bra, men bleknar med tiden. Tills den torkar utstrålar sådan färg en fruktansvärd lukt som kan förgiftas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dykare kombinerar alla positiva aspekter av de listade färgerna . De är hållbara, torkar snabbt och det finns inga giftiga ångor från dem. Dessutom har de en unik egenskap - de stöter bort smuts. Ett bra alternativ för ljusa väggar.

Dykningsdräkter är bra för att måla trätak. Men med alla fördelar har de en nackdel - det höga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Måla fodret i vitt

Alla köper inte färdigt vitt foder. Du kan måla den själv medan du väljer önskad nyans. Allt arbete består av träberedning och direktmålning.

Fodret måste kontrolleras för defekter . Alla oegentligheter och smutsiga strimmor slipas med grovt sandpapper. Fördjupningarna är spacklade. En mjuk plastspatel väljs för arbete.

Trä i sig är ett mjukt material, så en hård spatel kan skada den och lämna repor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Då måste du avfetta ytan. För att göra detta, torka brädorna med en 3% soda -lösning. Om det behövs kan du täcka med ett lager antiseptisk och annan impregnering. Dessutom kan du lätta träet med en ljusare fläck.

Innan målning måste fodret behandlas med en primer . Till exempel torkar olja, men det torkar länge. I princip kommer vilken träprimer som helst att göra.

Om brädorna redan har målats tidigare kan ett nytt lager appliceras endast om det inte finns någon skalning och flis. Annars måste du städa upp allt. Därefter bör behandling med läsk och en primer utföras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fodret ska målas med translationella rörelser uppifrån och ner och endast i en riktning. Det rekommenderas att bara doppa spetsen av penseln i färgen och inte att blöta rullen för mycket.

Så att det inte finns några fläckar och grova utstrykningar är det viktigt att applicera kompositionen i ett tunt lager och inte två gånger över det målade området . För en mer mättad färg appliceras 2-3 lager, varje nytt efter att det föregående har torkat helt.

Om du följer tekniken målas fodret jämnt. Det är viktigt att komma ihåg att skydda andra ytor från färginträngning. För detta är det bättre att använda maskeringstejp, film eller tidningar.

Rekommenderad: