Vitt Köksbord (32 Bilder): Funktioner I Runda Bord För Köket, Egenskaper Hos Skjutbara Och Andra Modeller, Användning Av Matta Och Glansiga Bord

Innehållsförteckning:

Video: Vitt Köksbord (32 Bilder): Funktioner I Runda Bord För Köket, Egenskaper Hos Skjutbara Och Andra Modeller, Användning Av Matta Och Glansiga Bord

Video: Vitt Köksbord (32 Bilder): Funktioner I Runda Bord För Köket, Egenskaper Hos Skjutbara Och Andra Modeller, Användning Av Matta Och Glansiga Bord
Video: Beckers - Måla med Lackfärg, så här gör du 2024, April
Vitt Köksbord (32 Bilder): Funktioner I Runda Bord För Köket, Egenskaper Hos Skjutbara Och Andra Modeller, Användning Av Matta Och Glansiga Bord
Vitt Köksbord (32 Bilder): Funktioner I Runda Bord För Köket, Egenskaper Hos Skjutbara Och Andra Modeller, Användning Av Matta Och Glansiga Bord
Anonim

Många håller med om att köket är husets, lägenhetens hjärta. Det är där de flesta familjer tillbringar lejonets tid, särskilt kvinnor. Köket är alltid förknippat med trevliga minnen: hemlov, sammankomster med vänner eller bara en plats för en god frukost innan en ny dag börjar. Varje detalj på denna plats väljs medvetet, allt ska göras i samma stil, eller åtminstone vara nära det, än mindre färgschemat. De försöker hålla fast vid ett koncept. Den vanligaste färgen som oftast förekommer i köksapparater är naturligtvis vit. Och det mest relevanta tillbehöret för köket är det vita köksbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gemensamma funktioner

Köksbordet är det mest efterfrågade i huset. Oftast är det just valet av denna möbel som behandlas mycket noggrant, delikat och smakfullt. Det finns så många bord på marknaden i olika färger: rent vitt, svart och vitt, sprayat, matt eller glansigt, med alla mönster eller mönster, med gravyr. Formerna kan också vara olika: vikning, glidning, liten, stor, rund och rektangulär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till en början slår detta överflöd många människor ur fötterna, människor går vilse i gissningar vilket bord som kommer att bli bättre, så valet blir mycket svårt. Speciellt om det finns osäkerhet i valet av färg, eftersom många tycker att vit eller ljus färg, naturligtvis, ser fördelaktig ut, men det är väldigt opraktiskt. När allt kommer omkring kommer alla fläckar eller repor att märkas direkt. Detta är troligtvis en klyscha. På en vit yta märks alla repor eller fläckar mycket mindre än på ett mörkt bord.

Tack vare detta inte så knepiga ögonblick har populariseringen av vita köksbord, och i själva verket övervägande av vitt i köket, blivit en ny omgång inom designindustrin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Efter att färgen har bestämts och valts måste du bestämma materialet. Trots allt är materialets roll som det framtida bordet kommer att göra lika stor som valet av dess form. Innan du går vidare till det här ögonblicket måste du titta runt i köket, välja en plats för nya möbler, ordna allt harmoniskt . Alla efterföljande stadier av möbelarrangemang och dess bekvämlighet beror på detta. Efter att detta steg har passerat måste du fortsätta med valet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är borden gjorda av ett hållbart och alltid uppdaterat material-trä. Detta är ett väletablerat, traditionellt alternativ, med korrekt drift, det kommer att pågå i mer än ett decennium.

Ett träbord görs ofta glidande eller hopfällbart på grund av dess stora potential att klara tunga belastningar. Dessa två funktioner lägger till mycket funktionalitet. Spara utrymme.

Samtidigt behöver du inte oroa dig för hur många gäster som får plats vid ett bord varje gång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trädets positiva sidor:

  • säkert material, orsakar inte en allergisk reaktion;
  • lätt, kräver inte ett stort antal människor för dess överföring;
  • möjligheten att ge någon form på kundens begäran, göra den huggen eller bränna något på den, täcka den med en blank eller matt lack;
  • har inga begränsningar i stilar, passar absolut vilken stil som helst - från klassisk till modern.

Det finns faktiskt en nackdel - det är väldigt lätt att lämna snitt på en träyta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa material är glas. Det mest sköra materialet av alla, så glas är alltid bara en bordsskiva . Ett intressant alternativ skulle vara en vit, helt matt bordsskiva. En variant med ljusvit dammning är också acceptabel.

Det här materialets särart ligger i dess praktiska egenskaper. I den meningen att det är ganska svårt att lämna ett snitt eller hack på glaset. Det är denna egenskap som glasytor efterfrågas.

Bild
Bild

Det finns också en sådan symbios där både trä och glas kombineras med varandra. Bordet är av trä: ben, en ram där ytterligare förvaringslådor kan byggas in och själva ytan (bordsskiva) kommer att vara gjord av glas.

Fördelarna med denna typ är att trädet ger ytterligare fixering och stabilitet för hela strukturen, vilket innebär tillförlitlighet.

Bild
Bild

Plast är det billigaste materialet för bord. Men sådana möbler används i sommarstugor, i trädgårdar eller på en picknick. För köket i huset är detta alternativ endast lämpligt som en tillfällig ersättning för huvudbordet, som antingen gick sönder eller ännu inte har köpts.

Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Efter att det nödvändiga materialet har valts är nästa steg i valet av det framtida bordet dess form. Man tror att möbelns form påverkar inte bara hela den yttre miljön utan också, i större utsträckning, arrangemanget av föremål i allmänhet. Till exempel, där exakt bordet kommer att stå, i mitten eller någonstans på kanten.

Därför visar det sig att hela sammansättningen av de återstående skåpen, hyllorna och ett kylskåp kommer att ställas upp antingen runt bordet eller på motsatt sida från det . Denna fråga måste behandlas i detalj och det är bättre att spendera ett par timmar extra att välja än att inte veta var och vad man ska lägga senare.

Bild
Bild
Bild
Bild

På marknaden har tillverkare gått bort från enkla och klassiska bordsalternativ i mer än 20 år. En icke-utbytbar rektangel som rymmer ett visst antal människor anses vara en klassiker. Eller så är det en cirkel som också passar perfekt in i interiören och med hjälp av glidmekanismer också kan rymma valfritt antal gäster runt den. Varför är det runda bordet så populärt? Det har ett antal fördelar som andra modeller inte har.

  • Brist på hörn . En viktig punkt, särskilt när det finns barn i huset. Och vuxna kommer inte att flyga in i hörn så ofta.
  • Upptar sig själv inte så mycket utrymme .
  • Bekväm att använda och eftersom avsaknaden av ben på sidorna ger en bekväm vistelse för ett stort antal människor.

Den enda nackdelen med ett sådant bord är oförmågan att docka ett bord till ett annat. Om det runda bordets diameter ändå inte väcker förtroende kan du välja ett ovalt bord. Den är större i diameter och har fördelar när det gäller funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett fyrkantigt bord kommer att se fördelaktigt ut i en inredning där tydliga linjer och svårighetsgrad råder. Med sin lilla storlek är fyrkantiga möbler lämpliga för ett litet område. Nackdelen med ett sådant bord är att bara 2 personer kan sitta bekvämt vid det.

Om du letar efter en intressant lösning är den triangelformade modellen mycket lämplig för dig. Även den mest tråkiga och diskreta interiören kommer att glittra med nya färger, men en sådan form, som i fallet med en fyrkant, är endast lämplig för två; det kommer att vara klart problematiskt att sitta gäster vid ett sådant bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionell

Många är överens om att förutom den praktiska sidan ska möbler också ha funktionella aspekter som till exempel hjälper till att spara utrymme. Eller vänd ett litet bord till ett stort. Nedan visas de funktionella sidorna av bord när du behöver spara utrymme. Ett hopfällbart bord är en bekväm och multifunktionell modell som passar in i vilken inredning som helst . "Äter inte upp" extra utrymme. Och vid behov ökar den i storlek upp till två gånger.

Basen på fällbordet är innesluten i en mekanism som gör att ytan kan fällas ut. Det bör noteras att mekanismen måste vara av metall, då kommer denna modell att tjäna dig längre. Och benen själva bör väljas mer massiva - de är mer stabila och gör att de tål extra vikt. Med en sådan mekanism kan bordet ha vilken form som helst: rektangulär, oval, rund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men om du behöver spara utrymme överhuvudtaget, tack vare vikmekanismen kan bordet skruvas fast på väggen och lämna en liten avsats, och den extra strukturen kan utelämnas. Det vill säga, i det utfällda läget kan 2 personer sitta vid bordet, och i det utfällda läget, 4.

Ett utdragbart bord är den perfekta lösningen för ett mycket litet kök. Det är möjligt att öka ytan på grund av hjälpstrukturen, som vanligtvis är placerad inuti.

Lämplig för små kök, men i ett stort utrymme kommer det att se ut på sin plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förvandlingsbordet är en intressant modern lösning . Det säregna med denna modell är att under transformationen ökar inte bara själva ytan utan även höjden på benen.

Bild
Bild

Slutsats

Alla möbler behöver vård, och särskilt köksbordet, eftersom alla lägger mycket tid på det. Var inte rädd för ljusa nyanser, eftersom tillverkare strävar efter att göra och välja sådant material för sina produkter som blir så enkelt som möjligt att rengöra. Om vi jämför en vit eller svart yta med varandra kan vi säga att det kommer att ta lika mycket ansträngning att ta hand om en vit yta som för en mörk, om inte mindre.

Tänk därför inte på eventuella sprickor eller flis. Det viktigaste är att välja material av hög kvalitet till bänkskivan.

Rekommenderad: