Hur Fixar Jag Euro -fodret? Kleimer För Eurolining, Gör-det-själv-väggmontering, Balkongbeklädnad

Innehållsförteckning:

Video: Hur Fixar Jag Euro -fodret? Kleimer För Eurolining, Gör-det-själv-väggmontering, Balkongbeklädnad

Video: Hur Fixar Jag Euro -fodret? Kleimer För Eurolining, Gör-det-själv-väggmontering, Balkongbeklädnad
Video: Основные ошибки при возведении перегородок из газобетона #5 2024, Maj
Hur Fixar Jag Euro -fodret? Kleimer För Eurolining, Gör-det-själv-väggmontering, Balkongbeklädnad
Hur Fixar Jag Euro -fodret? Kleimer För Eurolining, Gör-det-själv-väggmontering, Balkongbeklädnad
Anonim

När du planerar dekorationen av väggarnas inre och yttre yta kan du använda olika material, som alla har sina egna fördelar och nackdelar. Det enklaste att installera och inte för dyrt blir fodret. Det är detta material som gör att du kan skapa ett vackert utseende på ytan, trots eventuella problem med väggarnas ytor, som kommer att vara helt dolda bakom den.

Bild
Bild

Särdrag

Euro foder är en mer modern variant av det vanliga träfodret, men med ett antal fördelar. Noggrannheten i måtten på detta material är så hög som möjligt, därför är det möjligt att korrekt beräkna den mängd som krävs för arbete. Till skillnad från trä är eurolining inte rädd för fukt, och det ändrar inte dess egenskaper under påverkan. Dessutom har modernt material ett mycket mer bekvämt monteringssystem, vilket gör det enkelt och snabbt att hantera installationen.

Euro foder har speciella spår på varje kant som hjälper detta material att andas, särskilt under förhållanden med ett föränderligt klimat och hög luftfuktighet. Dessutom är det bekvämt att lägga ledningar eller några ledningar som måste döljas i sådana spår. I det här fallet är det mycket viktigt att noggrant kontrollera isoleringen av alla ledningar som passar bakom Euro -fodret.

Bild
Bild

Fördelarna med detta efterbehandlingsmaterial inkluderar:

  • stabila mått på varje duk;
  • preliminär antiseptisk ytbehandling;
  • slät yta, utan betydande grovhet;
  • ett relativt enkelt sätt att montera på en vägg eller takyta.

Allt detta gör det möjligt att med hög noggrannhet beräkna mängden material som krävs för att utföra arbetet, frånvaron av ytterligare remsor och en liten mängd byggavfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Själva materialet är skapat enligt europeisk design och standard ., har goda egenskaper för både inomhus och utomhus. Materialet är miljövänligt, så det kan användas i alla lokaler.

Du kan fästa fodret med självgängande skruvar, häftklamrar, spikar, pluggar och klämmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyg och material

För att processen med att installera eurofoder ska vara snabb och av hög kvalitet kan du inte klara dig utan en viss uppsättning verktyg.

Bland dem måste vara:

  • stansare;
  • sticksåg, det är bättre om det är elektriskt;
  • borra;
  • en hammare;
  • linjal och nivå;
  • tråd för kontroll av lod;
  • självgängande skruvar som är lämpliga för träverk;
  • kleimers.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en stans blir det möjligt att förbereda hål för pluggar, i vilka de självgängande skruvarna kommer in när du skruvar brädet. En sticksåg kan användas för att skära av nödvändiga materialbitar, särskilt om det finns fönster eller andra ospecifika utskott på väggen. För mer effektivitet och ett snabbt arbetstempo är det bättre att använda en sticksåg.

Bild
Bild

En borr krävs för att montera trälister eller metallprofiler på väggen , i vilket fodret kommer att drivas. Du kan hammra i spikarna med en hammare, om de används i arbetet, eller knacka på lamellerna så att de sitter helt på plats, utan att bilda luckor och ojämna sömmar. Du måste arbeta med en sådan uppgift noggrant för att inte förstöra kanterna på varje skena. Linjalen är nödvändig för att dra en rak snittlinje av materialet för att minimera felaktigheter. Dessutom måste du ibland stoppa en vägg med fönster, strömbrytare och andra ytterligare element som måste kringgås på båda sidor. Med hjälp av nivån byggs guider under Euro -fodret. Resultatet av det färdiga murverket på väggen beror på deras jämnhet.

Bild
Bild

När en del av fodret är installerat är det nödvändigt att kontrollera det med en lod med en tråd, om allt är bra måste du fortsätta arbeta, men om det finns starka avvikelser måste du bli av med dem. Själva fästningen av brädorna på styrningarna görs med självgängande skruvar. Deras storlek väljs med hänsyn till fodrets tjocklek och avståndet till väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa är inte de enda fästelementen som du kan fixa brädorna med, spikar är väl lämpade för arbete, som ska vara ganska tunna och ha ett litet huvud.

Bild
Bild

Ett av monteringsalternativen är en kleimer , som är en liten konsol som fodret drivs in i. Med hjälp av en cleaimer kan du fixa en bräda till lådan och installera en andra ovanpå den, som passar in i spåret på den redan fixerade delen. En sådan fastsättning visar sig vara tillförlitlig, eftersom varje del är fäst på en solid bas. När du planerar installationen av eurofoder är det bäst att först bestämma installationsmetoden och köpa endast nödvändigt material. Om proceduren är för första gången kan du prova var och en av metoderna i ett litet område och själv bestämma det mest praktiska alternativet för att fästa material, i enlighet med vilket det kommer att vara nödvändigt att välja verktyg.

Bild
Bild

Montering

Att lägga eurolining är inte svårt om du känner till alla nyanser och mönster som du måste möta under arbetets gång. För att det nya materialet ska synas på väggen och dekorera det och inte förstöra det är det viktigt att göra allt utan onödigt bråttom. Även en nybörjare kan göra jobbet med sina egna händer, men du måste förbereda ordentligt, samla de nödvändiga verktygen och materialen, hitta grundläggande information om att lägga fodret.

Mantel med detta material kan göras både på väggytan och på svarven av trä- eller metallprofiler . Utan svarv utförs vanligtvis läggning på tegel- och betongväggar, som separeras från det yttre materialet med hjälp av rullisolering. Fodret interagerar bäst med isolering av kork, expanderad polystyren och polystyrenskum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan det motstående materialet installeras på väggen måste det behandlas med ett antiseptiskt medel. För att undvika deformation från fukt är det nödvändigt att jämna ut nivån, motstå hela eurofodret i 24 timmar i rummet där det ska läggas. När du installerar intilliggande paneler är det nödvändigt att göra små luckor, medan spetsen som förbinder komponentdelarna ligger högst upp, vilket hjälper till att undvika kondensbildning. Dessutom används en ångspärrfilm för arbete, som måste vara tillverkad av högkvalitativ polyeten, som läggs ovanpå en isoleringsrulle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästning av eurofoder på ojämna eller träväggar utförs genom installation av svarven. Trots arbetets stora mödosamhet har detta alternativ sin egen fördel, brädorna kan andas. Inredningen kan röra väggarna i alla rum, den kan också användas för balkongen. Det är också möjligt att täcka taket med eurolining, om det finns ett sådant behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att arbeta med väggar och tak är det nödvändigt att dela upp ytan som brädorna måste installeras på , i rektangulära områden, så att det är lättare att bestämma principen för att lägga materialet. Det är viktigt att förbereda den mängd fästmaterial som krävs. Ett trettiotal klämmor används vanligtvis per kvadratmeter, men det är bättre att köpa dem med en liten marginal. Det är mycket viktigt att titta på kvaliteten på dessa element, de får inte skadas, vara ojämna och tjockleken bör inte överstiga en millimeter, dessutom måste klämmorna beläggas mot korrosion.

Bild
Bild

Fodret installeras från det nedre hörnet, där det inte finns några fönster eller dörrar. Om rummet är litet behöver du en horisontell lutning av brädorna när du lägger, vilket visuellt kommer att förlänga rummet, om taket är lågt måste materialet läggas vertikalt. Om det utöver väggarna kommer att utföras arbete på golvet, läggas beläggningen eller sockeln, rekryteras fodret uppifrån och ner, och om arbetet kommer att utföras med taket, då du bör röra sig i motsatt riktning.

Arbetet med att avsluta väggarna med eurolining bör börja med installation av ledningar om det behövs. Alla ledningar måste placeras i korrugeringar som är flamsäkra. Efter denna procedur är det nödvändigt att lägga till själva materialet och lämna det för en dag för acklimatisering, vid denna tid ta hand om fästelementen. Ofta ges företräde för en eller annan typ av tillverkaren, och han anger denna information i instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

När allt är klart för arbete är det nödvändigt att bestämma riktningen för att lägga brädet, Det finns olika sätt att lägga den på väggen:

  • vågrätt;
  • vertikalt;
  • passa diagonalt;
  • har en kombinerad typ av styling.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När idén bildas måste du starta verklig handling. Den första punkten blir att skapa lådan. Det kan monteras både från träskivor och från metallprofiler, vilket är mindre vanligt. Om trä valdes som material måste det impregneras med skyddande medel för att öka livslängden för hela strukturen.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att fästa varje svarvstam högst 80 cm från varandra , i riktningen från botten till toppen eller i motsatt riktning. Innan manteln påbörjas med Euro -plankor måste du kontrollera lådan med en nivå. Detta är den viktigaste etappen som hela det framtida resultatet beror på. Placeringen av svarven beror på möjligheten att fixera brädorna. Om de ligger vertikalt måste brädorna för fastsättning spikas i horisontell riktning och vice versa.

Bild
Bild

Om det finns ett behov av att göra rummet varmare, är det nödvändigt att lägga isolering mellan det omedelbart efter installationen av svarven och sedan fixera foderbrädorna. För rum med hög luftfuktighet måste du välja inte bara en värmare utan också en skyddsfilm för att innehållet inte ska drabbas av vatten. När allt är klart kan du fixa Euro -fodret.

Bild
Bild

För denna process kan du använda:

  • naglar;
  • självgängande skruvar;
  • kleimers.

De senare anses vara det mest lämpliga alternativet, eftersom de inte är synliga efter installationen, till skillnad från alla tidigare alternativ. Vanligtvis är de gjorda av ett material som inte rostar eller försämras, så att du kan använda klämmor i alla rum. Kostnaden för sådana element är mycket högre än för de andra, men resultatet av arbetet är många gånger bättre.

Bild
Bild

Om väggarna är jämna behöver lådan inte göras, men brädor kan inte enkelt läggas på varje yta, därför kan du fästa dem på OSB -plattan, som är ordentligt fastsatt på väggen, golvet eller taket. En sådan bas kommer samtidigt att fungera som en värmare.

Bild
Bild

Tips

Vid planering av en separat vägg eller ett helt rum med eurolining är det viktigt att inte bara känna till de grundläggande kraven utan också små men viktiga nyanser som hjälper till i arbetet och gör resultatet en storleksordning bättre.

När man gör beräkningar för det material som kommer att behövas i arbetet är det viktigt att använda rätt parametrar . Om brädans verkliga bredd tas för beräkningen, blir felet i slutresultatet mer än fem procent. Detta beror på spåren som delvis kommer in i föregående bräda, vilket minskar arbetsytan.

Om rummet där fodret kommer att installeras har små dimensioner, bör detta material på taket ligga längs fönstret, dessutom kan du använda kombinerat murverk genom att göra något slags mönster eller kombination på takytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du fäster fodret är det också viktigt att vara försiktig, om läggningen går i horisontell riktning, bör spiken vara placerad överst, men inte på baksidan. Glöm inte att nivån ständigt måste kontrollera att materialet läggs korrekt. Om det är korrekt placerat kommer rummet att ha jämna hörn och rätt form, vilket kommer att visuellt expandera det.

Bild
Bild

Efter installationen kan det färdiga materialet målas i valfri färg om nödvändigt. Rummet kan fyllas med solljus från eurolining under naturligt trä, eller så får rummet nytt andetag och lätthet när det målas i ljusa färger. Rätt val av installationstyp, lämplig färgschema kan göra alla rum med Euro-foder mysiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Rummen där detta material kan användas är helt olika, alternativen för deras design skiljer sig också ganska starkt. Det är viktigt att endast använda den mängd material som krävs för att inte belasta rummet med monotont material. Om du inte kan komma bort från detta kan du genom att tona väggarna i olika nyanser ta bort spänningar som kan uppstå från ett rum helt stoppat med trä.

I sovrummet hjälper eurolining till att skapa en varm atmosfär, och övergången av brädor från vägg till tak suddar ut gränserna för rummet, vilket leder bort från de vanliga hörnen som förblir osynliga, även om de finns i rummet. Användningen av mjuka färger i textilier hjälper till att göra rummet ljust och luftigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hallar kännetecknas av användningen av horisontell läggning av brädet, vilket visuellt förlänger utrymmet, vilket är mycket nödvändigt i små lägenheter, där korridorer och korridorer är mycket små i storlek.

Du kan använda fodret även i badrummet, där det ofta inte finns tillräckligt med plats, och det är svårt att hitta en bra väggbeklädnad så att den är både vacker och funktionell. Ljusa toner lägger till utrymme, medan mörka och ljusare träaktiga accenter ger inredningen glädje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Balkongen mantlad med Euro-foder har ett mycket snyggt utseende, och imitationen av trä skapar intrycket av en naturlig finish på rummet. På grund av brädornas horisontella placering verkar rummet stort, trots dess standard blygsamma dimensioner. Det är viktigt att material som imiterar trä användes vid dekorationen av hela balkongen, och golvet och taket fortsätter linjen som definieras av väggarna i det här lilla rummet. Det kommer att vara trevligt att koppla av på en sådan balkong, ha installerat en fåtölj och ett litet soffbord och ägna lite tid åt dig själv.

Rekommenderad: