Hur Fixar Man PVC -paneler På En Vägg Utan Svarv? Hur Fixar Man Plastpaneler På Flytande Naglar? Kan Jag Fästa Dem I Taket Med Självgängande Skruvar?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Fixar Man PVC -paneler På En Vägg Utan Svarv? Hur Fixar Man Plastpaneler På Flytande Naglar? Kan Jag Fästa Dem I Taket Med Självgängande Skruvar?

Video: Hur Fixar Man PVC -paneler På En Vägg Utan Svarv? Hur Fixar Man Plastpaneler På Flytande Naglar? Kan Jag Fästa Dem I Taket Med Självgängande Skruvar?
Video: How To Fix Loose Wall Plugs T.L.C. And Vitamin C 2024, Mars
Hur Fixar Man PVC -paneler På En Vägg Utan Svarv? Hur Fixar Man Plastpaneler På Flytande Naglar? Kan Jag Fästa Dem I Taket Med Självgängande Skruvar?
Hur Fixar Man PVC -paneler På En Vägg Utan Svarv? Hur Fixar Man Plastpaneler På Flytande Naglar? Kan Jag Fästa Dem I Taket Med Självgängande Skruvar?
Anonim

Alla vet att självreparation nästan aldrig har en logisk slutsats. Och byggnadsarbeten tar ibland flera månader. Få är nöjda med en sådan nyans, varför ägare till hus som renoveras försöker leta efter olika lösningar för en snabb renovering av bostäder. För vägg- och takbeklädnad är PVC -paneler idealiska. Dessa plastplattor har blivit populärt relativt nyligen, särskilt när man inreder små rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur lims på flytande naglar?

Alla är säkert vana vid att plastplattor och andra typer av paneler är fästa på gips, på vars yta en förpackning är förfixerad. Tack vare en så komplex ramstruktur är det möjligt att bli av med oegentligheter och andra väggfel . Denna metod för beklädnad är dock olämplig vid inredning av rum med ett litet torg. Men tack vare modern teknik är det möjligt att fästa PVC -paneler på väggar och andra baser utan att installera svarv och moträcken. Det räcker att fylla på flytande naglar.

Innan du påbörjar storskaligt arbete måste du göra en testinstallation . För detta tas en liten bit PVC -platta, en limkomposition av flytande naglar appliceras på ryggen, varefter plattan pressas mot basen och förblir i denna position i flera dagar. Efter en viss tid kontrolleras fästelementets styrka.

Dessutom är det viktigt att uppmärksamma plattans skick. Om du använder flytande naglar av dålig kvalitet kan plastpanelen svälla.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller flytande naglar kan detta material köpas på vilken byggmarknad som helst . Men ofta är räknarna fyllda med variationer från europeiska tillverkare. Varje blandning skiljer sig åt i sina egna egenskaper, men deras transparens förenas. Även en liten mängd utskjutande massa kommer att vara osynlig på ytan av de dekorativa panelerna.

När man arbetade med PVC -paneler visade sig flytande naglar som bäst . De håller plastskivorna stadigt på vilken yta som helst. Den viskösa klibbiga massan är förpackad i långsträckta rör som sätts in i specialpistoler. När du arbetar med flytande naglar bör särskild uppmärksamhet ägnas åt temperaturen i rummet. Helst ska det vara 22-25 grader. Det är inte skrämmande om värmegraden i rummet är högre. Annars finns det en möjlighet att flytande spik helt enkelt inte kommer att binda plastskivan till väggens botten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lika viktig faktor är renheten på arbetsytan. Tja, efter installationen av varje enskild panel är det nödvändigt att se närvaron av en utskjutande massa flytande naglar. Om en viss mängd lim har läckt ut genom sprickorna måste det tas bort med en vanlig tidning. Om de exponerade flytande naglarna är torra kan de bara tas bort med sandpapper.

PVC -paneler i plast är vattentäta, men en liten mängd fukt kommer fortfarande igenom lederna mellan panelerna . Och om det finns betydande ventilation i köket, vilket förhindrar spridning av fukt, är situationen mycket mer komplicerad i badet. Badrummen är inte ventilerade och mängden fukt som finns i detta rum är mycket högre.

Följaktligen kan mögel och mögel uppträda på väggarna. Det är därför det inte rekommenderas att mantla väggarna med PVC -paneler i badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tja, nu bör du bekanta dig med arbetsprocessen. Det är faktiskt inte svårt att mantla väggarna med PVC -paneler. Allt arbete kan utföras med dina egna händer, utan inblandning av mästare. Först och främst måste du bli av med det gamla gipset. Jämna sedan ut arbetsytan med en gipsblandning, vänta tills den torkat och fortsätt sedan med att limma panelerna.

Den första plattan tas, en limmassa appliceras på baksidan, varefter panelen läggs åt sidan i cirka 5 minuter . Sedan appliceras den försiktigt och pressas mot arbetsytan. Således bör alla förberedda plattor installeras. Taket är färdigt på ett liknande sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Varje byggmaterial har vissa fördelar och vissa nackdelar. Detsamma gäller PVC -paneler. Innan du fortsätter med installationen måste en mästare som inte har erfarenhet av dessa plattor komma ihåg att detta material mycket lätt deformeras. En lätt mänsklig kraft kommer att skada panelen.

Det är viktigt att vara särskilt uppmärksam på säkerhetsåtgärder vid arbete med PVC -paneler . Detta material antänds snabbt vid kontakt med öppen låga. Under förbränningsprocessen avger den giftig rök, vilket påverkar människors hälsa negativt. Förresten känns en obehaglig lukt som kan skada människokroppen från lågkvalitativa PVC-paneler.

Och självklart ska du inte hoppas att PVC -plattor håller mycket länge. Detta beklädnadsmaterial är tillverkat av plast som kan skadas mekaniskt.

Men om du behandlar beklädnaden med omsorg, ta hand om plattorna, de kommer att bli en unik dekorativ dekoration av ett hus eller lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation med självgängande skruvar

Därefter kommer vi att bekanta oss med processen att installera PVC-paneler med självgängande skruvar. Först måste du förbereda verktyg, utan vilka det inte är möjligt att installera plastpaneler. Dessa inkluderar:

  • skruvmejsel;
  • borra;
  • konstruktion häftapparat;
  • nivå;
  • roulett;
  • pennor (som en analog av en penna kommer en markör att göra);
  • och naturligtvis skruvarna själva.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha förberett verktygen måste du kontrollera tillgängligheten för ett antal material:

  • yttre och inre hörn;
  • profiler;
  • golvlister.

Om PVC -panelerna fästs genom att installera svarven är det meningslöst att jämna ut arbetsbasen. Om plattorna kommer att fixeras på själva väggarna är det nödvändigt att jämna ut basen i förväg så att det inte finns några droppar och vågor. Efter utjämning ska ytan grundas och behandlas med en speciell antiseptisk blandning, som kommer att rädda den från uppkomsten av mögel och svampavlagringar. Efter applicering av det första antiseptiska skiktet appliceras det andra omedelbart. Det finns ingen anledning att vänta på att primärbeläggningen torkar.

När det förberedande arbetet är klart kan du fortsätta med installationen. Processen att fästa PVC -paneler på väggen är nästan identisk med fastsättning på flytande naglar. Självgängande skruvar fungerar endast som en kontakt mellan plattorna och basen.

Bild
Bild

Det är mycket svårare att installera plattor med svarv

  • Först måste du installera ramen. För tillverkningen behöver du lameller av metall eller trä. Avståndet mellan de längsgående stängerna ska vara 30-40 cm. Lamellerna är fästa vid väggens botten vinkelrätt.
  • Därefter monteras beslag på ramen. I det här fallet talar vi om hörnen av de inre och yttre riktningarna. Om PVC -panelerna når taket måste hantverkaren installera taksockeln.
  • Den första plattan placeras, fixeras med självgängande skruvar. En andra panel är fäst vid sidan. De är anslutna genom att sätta in dem i speciella spår, som parkettspärrar. Det är viktigt att se till att den första plattan är jämn. Annars kommer hela raden att "flyta".
  • Oftast motsvarar den sista plattan med dess dimensioner inte väggens återstående tomrumsavstånd. Det är därför det måste klippas. I det här fallet är det oerhört viktigt att göra ett jämnt snitt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha installerat plattorna med svarv, förvärvar rummen, även om de blir mindre, fortfarande en särartad skönhet och förnyad sofistikering.

När går det inte att fästa utan ram?

Trots de befintliga metoderna för att montera PVC-paneler på en vägg eller i tak finns det vissa begränsningar, på grund av vilka plattorna endast är fixerade på en förmonterad ram

  • Om det finns flera defekter på väggarna eller taket, som inte kan korrigeras på kort tid.
  • När du inte kan bli av med gamla beläggningar som tapeter eller dekorativt gips.
  • Om ytan på väggar och tak är i konstant kontakt med fukt, varför de är mättade med fukt. I en sådan situation måste även ramen vara av metall. Trälister blir också mättade med fukt med tiden och blir oanvändbara.

Faktum är att det är många faktorer som gör det viktigt att förbereda ramen för PVC-skivor. För varje enskilt rum bedöms dock villkoren för installation av svarven individuellt.

Rekommenderad: