Hur Gör Jag En Kopia På En Skrivare? Hur Man Fotokopierar Ett Dokument Och Gör En Kopia Av Ett Foto? Hur Kopierar Jag Från Båda Sidor Korrekt?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gör Jag En Kopia På En Skrivare? Hur Man Fotokopierar Ett Dokument Och Gör En Kopia Av Ett Foto? Hur Kopierar Jag Från Båda Sidor Korrekt?

Video: Hur Gör Jag En Kopia På En Skrivare? Hur Man Fotokopierar Ett Dokument Och Gör En Kopia Av Ett Foto? Hur Kopierar Jag Från Båda Sidor Korrekt?
Video: Flytta bilder från iPhone till dator 2024, April
Hur Gör Jag En Kopia På En Skrivare? Hur Man Fotokopierar Ett Dokument Och Gör En Kopia Av Ett Foto? Hur Kopierar Jag Från Båda Sidor Korrekt?
Hur Gör Jag En Kopia På En Skrivare? Hur Man Fotokopierar Ett Dokument Och Gör En Kopia Av Ett Foto? Hur Kopierar Jag Från Båda Sidor Korrekt?
Anonim

Många har missuppfattningen att en skrivare bara kan skriva ut filer. Den nya generationens multifunktionella enheter klarar dock också av att kopiera dokument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande regler

För att kunna kopiera på en skrivare när som helst måste du inledningsvis köpa en modern enhet som har en kopierings- eller skanningsfunktion. Som regel är en sådan MFP samtidigt en skanner, en kopiator och en skrivare. Både laser- och bläckstråleskrivare kan överföra skannad data till en dator.

Vanligtvis bestäms förekomsten av en sådan möjlighet av skrivarens utseende - om det finns ett lock i dess övre del, under vilken det finns en glasyta, kan användaren få en kopia.

Bild
Bild

Dessutom skriver en konventionell skrivare ut information vertikalt uppåt, medan MFP: n utfärdar färdiga dokument från slutet. Moderna skrivare säljs överallt - och i specialaffärer som säljer utrustning som Eldorado och M. Video”, och i onlinebutiker, till exempel Ozon . Köp fotokopieringsenheter bättre än betrodda märken - Panasonic, Xerox, HP, Epson och andra. MFP: er på marknaden finns i olika priskategorier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur kopierar man?

Innan du kopierar ett dokument på skrivaren är det nödvändigt att ordentligt förbereda enheten som används. Det första du ska göra är att kontrollera om skrivaren är ansluten till en dator eller bärbar dator . Som regel används en USB -kabel för detta, som inte alltid ingår i satsen och köps separat.

Skrivaren ansluts sedan och strömbrytaren aktiveras . En skiva som innehåller kopiatorns programvara sätts in i datorns hårddisk. Nyligen är ett alternativ till det ett USB -minne med drivrutiner som följer med själva skrivaren.

Bild
Bild

Om skivan saknas måste du gå till tillverkarens webbplats, ange hela enhetens namn i sökfönstret och ladda ner den senaste drivrutinen. Du bör fokusera på filer med exe -tillägget. När drivrutinerna är installerade kommer operativsystemet troligen att känna igen dem själva.

Om det behövs kan du gå till avsnittet "Skrivare och fax" och hitta namnet på din enhet . Efter synkroniseringen bör du bestämma vilket program som ska användas för att fotokopiera dokumentet. Det vanligaste valet är mellan Adobe, XnView och VueScan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dokument och foton

För att fotokopiera foton och dokument behöver du, förutom en fylld MFP, lämpligt papper. I princip händer allt enligt följande.

  • Det utskrivbara papperet fyller inmatningsfacket och dokumentet läggs med framsidan nedåt på det rengjorda glaset. Det vore bra att omedelbart kontrollera om det finns fingeravtryck, skav eller smuts.
  • Genom att rikta in kopieringsarket mot kanten på guiderna, det vill säga med linjerna markerade runt glaset, kan du stänga skrivarlocket.
  • Tryck på knapparna på kontrollpanelen för att välja utskriftsskugga. Därefter trycks antingen på Start -knappen eller Kopiera och sedan på Start.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Antalet gånger som den primära knappen trycks in avgör vanligtvis hur många dubbletter av dokumentet som görs: vanligtvis från 1 till 20 i taget.

Det är också möjligt att använda piltangenterna. För att ändra pappersstorlek, är knappen Paper oftast aktiverad . Det är också möjligt att ordna flera kopior av dokumentet på ett ark. Efter avslutat arbete tas de resulterande kopiorna bort från lämpligt fack och originalet tas ut ur skanningsfacket.

Förresten, För att kopiera dokumentet från båda sidor, i installationsfasen, måste du välja posten "Sidor (dubbelsidig utskrift) ". I menyn kommer det första numret att vara antalet sidor på originalet och det andra är antalet sidor på kopian.

Bild
Bild

Mer detaljerade instruktioner kan ses med exemplet på en Canon -skrivare

  • När maskinen är klar att använda fyller du på papper i A4- eller Letter -format i facket. Originalet placeras med den sida som ska kopieras nedåt och i linje med registreringsmärket.
  • När du har stängt locket trycker du på "+" -knappen så många gånger som krävs för att kopiera. Siffran visas på LED -displayen och ökar med en för varje tryckning. Om ett F visas på skärmen indikerar det att användaren har angett 20 kopior. Genom att trycka på "+" - knappen igen kan du ändra mängden igen med 1 kopia.
  • Med pappersindikatorn kan du ställa in pappersstorlek. Du kan använda fotopapper i standardformat A4, A4, Letter eller 10 x 15 centimeter.
  • Om funktionen kopiera till sida är aktiverad kan du skapa kopior av dokumentet, förstorade eller förminskade för att passa sidan. Fält kommer att läggas till i originalet om det behövs.
  • Knappen "Färg" låter dig kopiera dokumentet i färg, och "Svart" -knappen får en svartvit kopia. Det är viktigt under drift att locket alltid är stängt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör tilläggas att kopiering kan göras på ett mer komplicerat sätt - skanna dokumentet och skriv sedan ut den redigerade versionen

  • Dokumentet läggs på ett rent glas och täcks med ett MFP -lock.
  • På en bärbar dator, genom "Start", väljs "Kontrollpanelen", varefter du måste öppna fliken "Hårdvara och ljud" och gå till avsnittet "Enheter och skrivare".
  • Genom att högerklicka på ikonen som symboliserar MFP: n måste du välja funktionen "Starta skanning". För att konfigurera inställningarna måste du välja "Förhandsgranskning" och sedan "Skanna" precis innan du skannar.
  • Det färdiga dokumentet sparas och skrivs sedan ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas bör du också utvärdera några grundläggande parametrar. För det första bör DPI vid bearbetning av ett textdokument inte överstiga 300-400.

Ju högre denna indikator, desto tydligare är bilden, men själva skanningsproceduren tar lite längre tid. För det andra bör färgmättnad eller krom kontrolleras. Vanligtvis, valet görs mellan svartvit text, grå och färg . Ju högre denna indikator, desto längre tid tar skanningsprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Passet

Innan du gör en kopia av ditt pass är det viktigt att ta bort alla klistermärken, omslag och även om det behövs, ta bort befintliga häftklamrar. Därefter i "Inställningar" bör du välja "Alternativ" och sedan i "Gråskala" ställa in önskad upplösning.

Passet placeras med den fotokopierade sidan på glaset på ett sådant sätt att ett inslag på 3-5 centimeter återstår från kanten . När du har stängt locket på enheten måste du trycka på startknappen. Genom att arbeta i rätt program kan du använda ramen för att välja önskat område och lämna tomma fält utanför arbetsområdet.

Bild
Bild

Möjliga problem

Om skrivaren inte skriver ut bra, är det första att kontrollera om reglerna följs. I det här fallet pratar vi om möjliga temperaturfluktuationer, luftfuktighetsnivån, liksom MFP -fyllningen, det vill säga mängden bläck. Det är viktigt att regelbundet rengöra enheten från damm och smuts, och det är också nödvändigt att kontrollera skrivhuvudets skick.

Glas, som är den mest känsliga delen, måste skyddas så mycket som möjligt från repor, smuts och nötningar, annars kommer kvaliteten på det digitaliserade materialet att minska avsevärt. Torka dessutom av och till ytan med en mjuk trasa som syntetisk mocka.

Bild
Bild

Papperet som används måste också vara fritt från damm och smuts. Dessutom uppmuntras inte förekomsten av tejpbitar eller fästelement på den. Det är bättre att ta bort uttalade fingeravtryck med ett suddgummi eller en flanellduk.

Under drift ska du under inga omständigheter sätta tryck på glasskyddet . Vid rengöring, undvik en stor mängd pulver som kommer att repa ytan, liksom överflödig fukt som kan blöta enheten.

Isåfall, När skrivaren inte klarar att skapa en fotokopia kan orsaken vara att programmet inte svarar obehagligt … Oftast löses problemet genom en enkel omstart av skrivaren. Om det inte fungerar kan du stänga av enheten, vänta minst en minut och slå på den igen.

Bild
Bild

När ett fel uppstår i skannern måste du klargöra dess kod och sedan fixa den. Denna indikator bestäms av diagnos. I de flesta fall visas felkoden antingen på skrivarens display eller visas i ett meddelande på datorn. Dessutom bestäms sättet att lösa problemet beroende på vad som orsakade det.

Det bör tilläggas att skannern kan fungera i serviceläge, men den kommer inte att fotokopiera just nu . Du kan till exempel aktivera det här läget i en Canon MFP om du trycker på återställningsknappen fem gånger.

Bild
Bild

Ibland kan ett dokument inte kopieras av den enkla anledningen att enheten för närvarande utför en annan uppgift, till exempel väntar det på ett utskrivet dokument.

För att snabbt fotokopiera kan du avbryta den föregående uppgiften och gå till den aktuella, eller bara vänta tills den sista är klar.

Orsaken till den otillfredsställande driften av skrivaren kan vara en "flygande" skannerdrivrutin . För att lösa problemet räcker det med att starta om programvaran. I vissa fall är det ännu enklare att lösa problemet - användaren måste ta bort kabeln från datorn och MFP: n och sätta in den igen.

Bild
Bild

Experter tror att när allt annat misslyckas är det värt att försöka återställa skrivaren till fabriksinställningarna … För att göra detta, öppna menyn för operativsystemet och välj alternativet "Återställ inställningar", eller använd maskinvarumetoden och följ instruktionerna.

Innan du tar med skrivaren till verkstaden bör du försöka ansluta den till en annan dator, installera om drivrutinerna och försöka kopiera dokumentet.

Rekommenderad: