Plastfoder (40 Bilder): PVC För Inredning, Vinylvita Produkter, Panelstorlekar För Badrummet

Innehållsförteckning:

Video: Plastfoder (40 Bilder): PVC För Inredning, Vinylvita Produkter, Panelstorlekar För Badrummet

Video: Plastfoder (40 Bilder): PVC För Inredning, Vinylvita Produkter, Panelstorlekar För Badrummet
Video: Badrums renovering läggning av plastmatta Del 1 Rivning , spackling 2024, Maj
Plastfoder (40 Bilder): PVC För Inredning, Vinylvita Produkter, Panelstorlekar För Badrummet
Plastfoder (40 Bilder): PVC För Inredning, Vinylvita Produkter, Panelstorlekar För Badrummet
Anonim

PVC -foder är ett modernt och billigt efterbehandlingsmaterial. Det är ett utmärkt substitut för dyra produkter tillverkade av naturmaterial.

Särdrag

Efterbehandlingsmaterial av naturligt trä kommer att kosta flera gånger mer (kostnaden för plastpaneler börjar från 50 rubel per bit, kostnaden för naturligt foder börjar från 300 rubel), men det kommer att vara flera gånger mindre. Detta beror på egenskaperna hos det material som vinylfodret är tillverkat av. Den är tillverkad av polyvinylklorid med tillsats av färgämnen och mjukgörare under påverkan av höga temperaturer.

För ökad miljövänlighet avlägsnas ämnen som är giftiga och farliga för människor från blandningen. Den används för beklädnad och beklädnad av hus på landet, balkonger, väggar och tak i rum. Denna typ av beklädnad är enkel att installera och bekväm att transportera. PVC -fodret har lyckats etablera sig som ett pålitligt och hållbart efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastfoder är en av de mest moderna och prisvärda mantelmetoderna idag . Det finns flera typer av plastbehandlingsmaterial: foder i sig, plåtfoder och paneler. De skiljer sig åt i storlek och antal anslutningssömmar.

Plastfoder är tillverkat av syntetmaterial. Det betyder att den är mer hållbar än sin träpart och är lättare att ta hand om. Den kan användas för både inomhus- och utomhusbeklädnad. Trots allt tolererar fodret perfekt effekten av ultravioletta strålar och temperaturfall.

Om du ska använda beklädnaden under tuffa förhållanden, så finns det en speciell frostbeständig typ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Huvuddragen och samtidigt fördelen med plastfoder är närvaron av håligheter i den. Tack vare dem har beklädnaden utmärkta värme- och ljudisoleringsegenskaper.

En annan viktig funktion är användarvänligheten: ytan behöver inte förberedas för installation. Beklädnaden kan dölja alla brister och brister i väggen för att jämna ut den.

Livslängden för ett sådant efterbehandlingsmaterial är 10-15 år. Samtidigt korroderar det inte och ruttnar inte, vilket bidrar till att bevara ett attraktivt utseende under hela sin tjänsteperiod.

Manteln är opretentiös vid underhåll. För att behålla sitt goda utseende är det tillräckligt att torka av det när det blir smutsigt. Fodret är fuktbeständigt och är inte rädd för vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Nu, när man väljer ett material för beklädnad, tänker många människor inte bara på praktiska egenskaper, värmeisolering och andra viktiga parametrar, utan också om estetisk skönhet. Och i denna parameter kringgår vinylfoder sina konkurrenter. När allt kommer omkring har hon ett snyggt utseende, och i antalet och variationen av färger och former har hon ingen likhet.

PVC -foder passar perfekt in i alla interiörer . Det finns ett alternativ som imiterar andra beläggningar och material: som tall, sten, etc. Plast behöver inte målas efter mantel i din favoritfärg, till skillnad från träfoder. PVC -paneler behöver inte färgas med tiden, eftersom de inte kommer att skala eller missfärgas.

En bra bonus efter en sådan finish kommer att vara en visuell ökning av rummets utrymme. Detta beror på den präglade ytan och den höga ljusreflektionen (spegeleffekt).

Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt lösning skulle vara att göra en bakgrundsbelysning bakom beklädnaden. Du behöver inte köpa specialmaterial för detta: du kan göra snygga hål själv. Denna belysning kommer att se ovanlig ut och kommer definitivt att överraska gäster och bekanta.

Dessutom är plast lätt att dekorera. När som helst kan självhäftande film, färg, screentryck appliceras på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastbeklädnad kommer att vara en utmärkt assistent vid maskering av rör, ledningar etc. De kan enkelt sättas mellan väggen och manteln, utan rädsla för antändning av ledningarna och brandutbrott. I det här fallet kan du också använda bakgrundsbelysningen.

Det som är bra med plastfoder är att det inte behöver placeras endast vertikalt eller horisontellt. Moderna designers och teknik erbjuder många andra, vackrare typer av sin placering, till exempel diagonalt.

Sömlöst foder, till exempel vitt, är bra för inredningsarbete . Den moderna interiören använder också matt och laminerat foder. Det är önskvärt att det är färgat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Ursprungligen användes fodret endast för klädvagnar. Men med tiden migrerade bekvämt och vackert material till hem. Denna typ av beklädnad är lämplig för rum där en stor mängd smuts, fukt och andra ogynnsamma förhållanden är koncentrerade, där foder av naturmaterial inte kommer att hålla länge.

Nu används plast för beklädnad av badrum, kök, balkonger, loggior och badrum. När allt kommer omkring kommer han inte att absorbera obehaglig lukt. Men i andra rum kan fodret perfekt matcha alla interiörer och bli en del av modern design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

PVC -paneler är lämpliga för beklädnad av ett hus på landet och på landet . På grund av deras låga kostnad och höga tillförlitlighet väljer sommarboende dem. Dessutom är plast mycket plast, tack vare detta PVC -foder kan användas på de mest obekväma platser. Denna typ av beklädnad är också lätt. Detta tar bort onödig stress från husets bärande väggar.

Fodret används också för att skapa fönsterlutningar, trots att speciella material är avsedda för detta.

Ofta appliceras en termisk film på vinylfodret, vilket ökar dess värmeisoleringskapacitet. Tack vare detta används plastpaneler som värmeisolator i sommarstugor och lusthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

En annan fördel med vinylskiva är variationen i dess storlekar. Allt beror på vilken typ av material det är tillverkat av. Standardmåtten på plastfoder liknar dem i dess trämotstycke: längd - 6 meter, bredd - 100 mm, tjocklek - 10 mm. Precis som vanlig väggpanel kan PVC skäras i de längder du behöver.

Plast lämpar sig lätt för yttre påverkan därför är det inte ens nödvändigt att ha en kvarn för att såga bort den - en vanlig bågfil kommer att klara denna uppgift väl. Om du inte har det, förtvivla inte, även med en vanlig slipad kniv, kan du enkelt justera fodret till önskad storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör också i förväg bestämma materialets bredd . Om taket är mantlat är det bättre att välja det bredaste - 380 mm. Det blir mycket lättare att mantla det och det blir färre anslutningspunkter. I andra fall är ett standardfoder lämpligt. Men för breddens skull måste du offra länge: den maximala längden på breda plattor är 3 meter och standard är 220 cm.

I form av paneler har den en bredd på 15 till 50 cm. I princip används paneler med en bredd på 25 cm. Ofta används de för att klä ytterväggar i ett hus och tak, eftersom de ser väldigt attraktiva och sofistikerade ut, men samtidigt har de väldigt få luckor där fukt kan komma in, och de är mycket lättare och snabbare att fixa.

Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

För beklädnad med plastskiva är det inte nödvändigt att anlita en mästare, du kan göra allt själv. Och för detta behöver du inte ens ta semester - jobbet kan göras på ett par dagar. Trots allt är ett annat plus av vinylfoder användarvänlighet. För installation måste du köpa specialtillbehör och hörn. Det är också lämpligt att ha en bågfil, en borrhammare (om du utför reparationer i en lägenhet), pluggar och skruvar med dig. Det är värt att i förväg bestämma platsen för strömställarna och uttagen.

Att klippa hål för dem kommer inte att vara svårt, men det är bättre att göra detta innan du fäster det på väggen. För att avgöra hur mycket material du behöver köpa måste du mäta längden och höjden på en vägg och multiplicera dessa parametrar. Genom att upprepa denna operation med varje vägg och lägga till resultaten kan du bestämma väggarnas totala yta. Det är exakt hur mycket material du behöver köpa.

Bild
Bild
Bild
Bild

När man klär ett hus bör man komma ihåg att plasten i sig inte är särskilt stark, även om den mestadels har positiva recensioner . Det kommer inte att vara möjligt att hänga tunga saker på ytan kantad med skivor: hyllor, skåp, etc. Du kan inte utsätta panelerna för mekanisk påfrestning: slå, luta något på dem. Det kan lätt gå sönder. Detta är den enda nackdelen med detta material, och bara i denna parameter är det sämre än sina trämotparter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man leta efter när man väljer?

När du väljer en mantel bör du vara uppmärksam på de förstyvande revbenen - "spår". Desto mer desto bättre. Titta också på avståndet mellan dem - det bör inte överstiga 10 mm.

När du väljer bör du omedelbart bestämma vad du vill täcka rummet - vinylpanel eller plastpaneler. De skiljer sig bara i storlek och anslutningsmetod.

Plastfoder är populärt i Ryssland och andra OSS -länder därför har det nyligen dykt upp många företag vars produkter inte är officiellt certifierade och som producerar produkter av låg kvalitet. Därför är det värt att välja produkter från pålitliga och pålitliga tillverkare när du köper.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer plastpaneler är det värt att överväga deras egenskaper. PVC -foder kan ge en obehaglig lukt. När det brinner frigörs ämnen som är skadliga för kroppen. Samma material som vinylfodret är tillverkat av används dock inom medicin (för förpackning av läkemedel) och i livsmedelsindustrin (livsmedel packas i det). Dessa fakta talar om produktens miljösäkerhet och tillförlitlighet.

Det är nödvändigt att titta på kvaliteten på plastens färg när du köper . Många tillverkare, för att spara tid och pengar, blandar inte färgämne i plastmassan under tillverkningen, utan applicerar färgen direkt på ytan. Detta är fylld av missfärgning av fodret över tid och förekomsten av ett stort antal repor och flis, särskilt under vårdslös transport.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste vara uppmärksam på panelernas täthet mot varandra . Det är nödvändigt att klyftan mellan spetsen och fållen är minimal. I annat fall tappar fodret sina isolerande fördelar.

Således är det inte svårt att förstå att PVC -foder är överlägset sina naturliga motsvarigheter i många avseenden. Det är på grund av detta som ett stort antal människor är benägna att välja just detta material för beklädnad av en lägenhet eller beklädnad av ett bostads- eller lanthus. Du kan hitta den i alla järnaffärer. Om du, när du väljer, följer alla rekommendationer och inte köper en falsk, kommer finishen att glädja dig och dina nära och kära i många, många år.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Plastfoder är perfekt för beklädnad av balkonger och loggior på grund av dess värmeisolering. Om fönstren på din balkong har utsikt över en trafikerad väg, hittar du ett annat plus: det är mycket lätt att torka bort dammet från plasten.

Bild
Bild

Dessutom kommer vinylfoder att se perfekt ut i badrummet. Det blir inte fuktigt och kommer inte att förlora sin skönhet med tiden. För en mängd olika badrum kan du välja ett material med havslandskap.

Bild
Bild

Plastfoder är också lämpligt för köket. Mångfalden av färger gör det ljusare och mer intressant. Och enkel rengöring och hållbarhet kommer att glädja värdinnorna.

Rekommenderad: