Väggdesign I Sovrummet (92 Bilder): Dekoration Och Väggdekor, Ritningar, Målning Och Fresker I Sovrummet

Innehållsförteckning:

Video: Väggdesign I Sovrummet (92 Bilder): Dekoration Och Väggdekor, Ritningar, Målning Och Fresker I Sovrummet

Video: Väggdesign I Sovrummet (92 Bilder): Dekoration Och Väggdekor, Ritningar, Målning Och Fresker I Sovrummet
Video: Optical illusion 3d Wall Painting | 3d Wall Decoration Effect | Wall Art Technique | interior Design 2024, Mars
Väggdesign I Sovrummet (92 Bilder): Dekoration Och Väggdekor, Ritningar, Målning Och Fresker I Sovrummet
Väggdesign I Sovrummet (92 Bilder): Dekoration Och Väggdekor, Ritningar, Målning Och Fresker I Sovrummet
Anonim

Allt i sovrummet ska vara perfekt, från vackra möbler till attraktiva väggdekorationer. Moderna konsumenter står inför ett stort sortiment av efterbehandlingsmaterial i olika färger och texturer. Du kan välja ett värdigt alternativ för ett rum av valfri storlek och layout. Det är värt att titta närmare på hur man skapar en väggdesign i sovrummet.

Bild
Bild

Funktioner i layouten

Väggfärger bör väljas i enlighet med sovrumets läge och layout. Ägarnas personliga preferenser spelar också en viktig roll.

Bild
Bild

Nyligen har en sådan designlösning som en accentvägg varit mycket populär . Med sin hjälp kan du inte bara ge interiören en intressant smak och betona individualitet, utan också markera vissa delar av rummet.

Oftast är en accentvägg gjord bakom en kaj. Så du kan markera rekreationsområdet. Det kan vara en elegant vägg täckt med ljus tapet med ett kontrasterande svart mönster - omgiven av beige släta väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta väljs naturmaterial för att avsluta en accentvägg. Dessa kan vara paneler gjorda av ädla träslag i olika nyanser. Sådana detaljer i det inre av sovrummet ser "dyra" och original ut. Det bör dock komma ihåg att de flesta träpaneler kräver regelbundet underhåll. De måste behandlas med speciella ämnen och impregneringar som skyddar det naturliga materialet från uttorkning, blekning, sprickbildning och reproduktion av skadliga mikroorganismer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Accentväggar är särskilt relevanta under förhållandena i en studiolägenhet, utan partitioner som delar rum. För att markera sovområdet under sådana förhållanden används ofta olika skärmar, rörliga skiljeväggar, ljusa accentväggar. Som regel förblir en sådan yta tom eller dekorerad med ett par målningar ovanför sängens huvud (om den ligger bakom en koja).

Om accentväggen i sovrummet är dekorerad med ljusa material med kontrasterande tryck, bör den inte tyngas ner med många dekorativa element. De kommer helt enkelt att "lösa" sig mot en sådan bakgrund och tappa all mening.

Bild
Bild
Bild
Bild

Väggar med fönster kan dekoreras på olika sätt. Idag är efterbehandling av sådana ytor med mörka material mycket populär och utbredd . Mot bakgrund av fönster ser mörk tapet eller gips inte dyster eller tråkig ut, eftersom den är omgiven av naturligt ljus. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt gardinerna på fönstren i sovrummet. Om fönsteröppningarna ligger på samma vägg, är det ett litet avstånd mellan dem, då kan du vända dig till ljusa och enkla gardiner, utan några dekorativa element.

Det rekommenderas att välja inte alltför transparenta, men inte särskilt täta alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta ligger fönstren i sovrummet i närheten av angränsande väggar . De ska dekoreras med luftridåer, diskreta persienner samt fashionabla rullgardiner eller japanska gardiner.

I rum med två fönster på olika väggar kommer en mörk finish att se särskilt imponerande och snygg ut. Som regel är ett sådant arrangemang av fönsteröppningar typiskt för rymliga rum. Två fönster på olika väggar kan dekoreras med ljusa genomskinliga gardiner som inte tynger interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I privata hem ligger sovrummen ofta på vinden eller vinden . Resultatet är ett intressant och mysigt sovrum med en sluttande vägg. Det rekommenderas inte att dekorera sådana utrymmen i mörka färger, eftersom de i detta fall ser trånga ut.

Var inte rädd för den visuella effekten av det "ätna" området i ett rum med en sluttande vägg. Om du väljer en ljusfärgad väggdekoration och korrekt väljer och ordnar möbler, kommer rummet inte att verka för litet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korrekt utvalda efterbehandlingsmaterial i lämpliga färger kan förvandla och dekorera rum i alla former och layouter. Det kan vara ett mysigt utrymme både i en stadslägenhet och i ett hus på trä.

Färgval

Det inre av sovrummet beror till stor del på väggarnas färg:

Idag är mörka väggar i sovrum mycket populära . Många människor är rädda för dessa paletter på grund av deras dysterhet och djup. Man bör dock inte akta sig för mörka färger, eftersom deras depression lätt späds ut med ljusa accenter i interiören, kontrasterande möbler och raffinerade blanka ytor. Glöm inte tillräcklig belysning i ett sådant sovrum. Som regel placeras belysningsarmaturer i flera nivåer mot bakgrunden av mörka väggar. Dessa kan vara tak, infällda, bord och strålkastare. Välj inte mörka väggfärger om det kommer lite naturligt ljus in i rummet. Det bör överges helt om sovrummet är döv och inte har några fönster alls.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att vända sig till en sådan finish om sovrummet är litet. Mörka väggar kommer visuellt att minska utrymmet. Denna designlösning är endast lämplig för rymliga rum med ett stort område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Situationen är lite enklare med ljus väggdekoration . Denna design ser harmonisk ut i både rymliga och små rum. Interiören kan dock visa sig vara för tråkig och oavslutad om den inte är dekorerad med ljusa accenter, inredning och tillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trenden de senaste åren är sovrum där det finns ljusa beige eller vita väggar och kontrastmöbler svarta, mörkblå eller mörkbruna toner. Sådana kontrasterande interiörer ser intressanta och trendiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Perfekt för att dekorera väggar i ett sovrum i naturliga nyanser av grönt, olivolja eller pistasch . Sådana färgscheman har en fördelaktig effekt på en persons känslomässiga tillstånd och hans humör. Väggar i dessa färger kommer att främja snabb och enkel somna, liksom god vila och hälsosam sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mot bakgrund av gröna väggar ser möbler från olika material attraktiva ut. Det kan vara dyrt naturligt trä, ljusfärgad plast eller metall. Med hjälp av lugna naturliga färger är det möjligt att skapa interiörer i en mängd olika stilar - från klassisk till högteknologisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grå väggar kommer att se vackra ut i sovrummet . Men om du inte spelar upp den här neutrala färgen med rika detaljer, kan interiören bli tråkig och tråkig.

Grått är i harmoni med många nyanser. De kan vara neutrala, pastellfärgade eller kontrasterande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Turkos färg är mycket populär på sistone . Den är rik på nyanser. Det turkosa sovrummet kommer att se ljust och originellt ut. Denna design är idealisk inte bara för ett ungdomsrum, utan också för ett sovrum som tillhör människor i en mer mogen ålder.

Bild
Bild

Turkos ser bra ut i kombination med choklad, mörkbrun, vit och ljusblå färger . I ett rum dekorerat med en delikat turkosfärg kan du placera en accentvägg dekorerad med tapeter av en mer mättad nyans med ett litet vitt geometriskt tryck. Mot denna bakgrund kommer en mysig dubbelsäng med en vit sänggavel, chokladkuddar och en brun-turkos filt att hitta sin plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att dekorera väggarna i sovrummet är blått lämpligt . Det främjar också lätt att somna och har en fördelaktig effekt på det mänskliga psyket. Oftast späds blå färg ut med uppfriskande vita, vilket resulterar i en mycket trevlig och "luftig" tandem.

Det rekommenderas inte att hänvisa till denna väggdesign för ett rum på norra sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet kommer att se vackert och originellt ut, vars väggar är dekorerade med "söt" rosa färg . Flera nyanser av rosa kan finnas i ett rum samtidigt - från mättat till blekt. De kan spädas ut med lila, klassiskt vitt eller beige så att inredningen inte liknar ett dockhus.

Det rekommenderas inte att dekorera sovrummet med ljusrosa färger. En sådan design kommer att irritera och störa snabba somna - särskilt om den ligger mittemot kajen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En varm persikafärg är idealisk för att dekorera väggar i ett sovrum . Interiörartiklar av både pastell och kontrasterande mörka toner kommer att harmoniskt se ut mot dess bakgrund. Denna design ser särskilt imponerande ut i rum med bra naturligt ljus.

Det är också på modet att vända sig till persika toner för att dekorera ett rum på norra sidan. Detta kommer att göra rummet "varmare".

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

En mängd olika material kan användas för att dekorera väggarna i sovrummet. Moderna tillverkare erbjuder ett stort antal olika alternativ med hjälp av vilka bostadsutrymmen bokstavligen förvandlas, blir harmoniska och snygga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga de viktigaste:

Ett populärt efterbehandlingsmaterial är dekorativt gips .… I järnaffärer kan du hitta liknande produkter i en mängd olika färger. Många konsumenter väljer en sådan finish, eftersom den är slitstark, hållbar och inte kräver särskilt underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specialplattor är lämpliga för väggdekoration . Detta material används dock oftast för att designa accentväggar. Plattorna kan vara vanliga eller dekorerade med intressanta tryck. Sovrummet kan avslutas med material som blanka och matta ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill skapa en original och fashionabel inredning i sovrummet, bör du titta närmare på väggdekorationen med lister . Dessa detaljer är främst dekorativa tillägg. Med deras hjälp kan du skapa en verkligt unik och mysig inredning. Olika väggfel täcks ofta med lister. Experter rekommenderar inte att använda dessa dekorativa efterbehandlingsmaterial i rum med lågt i tak. Om du ändå bestämmer dig för att komplettera inredningen med sådana material, bör du köpa smala alternativ, vars färg matchar taket.

Bild
Bild

Lister ska vara i harmoni med det inre av sovrummet. I en miljö fylld med pretentiösa möbler och kompletterad med lyxig stuckatur kommer den här finishen att se inharmonisk och löjlig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mjuk vägg kommer att se intressant ut i sovrummet. För detta används speciella paneler med olika klädsel oftast:

Läder . Läderklädda mjuka väggpaneler ser lyxiga och inbjudande ut, men inte billiga. Sådana detaljer ser särskilt harmoniska ut mot bakgrunden av vanlig tapet eller dekorativt gips.

Bild
Bild

Konstläder . Läderbytespaneler är billigare. Med deras hjälp kan du skapa en mycket vacker interiör. En sådan yta kan enkelt rengöras från damm och smuts - med hjälp av en vanlig tvålösning och en fuktig trasa.

Bild
Bild

Tyg . Väggpaneler med textilklädsel är universella. Med deras hjälp kan du dölja många av väggarnas brister. Sådana inredningsartiklar är billigare än deras lädermotstycken, men de ser mindre ljusa och lyxiga ut.

Bild
Bild

Som regel används mjuka element för att dekorera utrymmet ovanför sängens huvud eller för att dekorera en accentvägg.

För inte så länge sedan har vackra stretchväggar blivit populära . Många företag erbjuder idag intressanta alternativ med fotoutskrift. Tomter kan vara väldigt olika, från harmoniska naturlandskap till stadspanor.

Bild
Bild

Material (redigera)

Följande material är perfekta för att dekorera väggarna i sovrummet:

Trä . Denna design av väggarna i sovrummet kommer att skapa en otroligt mysig och attraktiv interiör, som bara kommer att ge positiva känslor. Med hjälp av trä kan du trimma en av väggarna (accent) eller på så sätt ordna allt tillgängligt utrymme. För att göra detta kan du använda det populära och billiga fodret eller oskuren bräda. Dessa material ser vackra ut i vardagsrummen, men de bör regelbundet behandlas med speciella impregneringar - dock som alla andra paneler med en träbas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsvägg . Detta material är mycket populärt på grund av dess låga kostnad och användarvänlighet. Gips är lätt mottaglig för alla bearbetningar. Det kan målas, avslutas med träpaneler, inbyggd belysning kan installeras på sina ark.

Bild
Bild

Ett annat populärt och attraktivt material är dekorativ sten . Det är brandsäkert och har utmärkta prestandaegenskaper. Stenen på väggarna kommer inte att kräva särskild omsorg från ägarna. Damm och smuts från ytan torkas bort med en vanlig fuktig trasa. Installation av dekorativ sten kan göras oberoende.

Bild
Bild

Bambu . Detta material används ofta vid dekoration av bostadslokaler. Nyligen är intressanta bambu tapeter med en unik konsistens särskilt populära. Liknande dukar är gjorda av den yttre eller inre delen av bambustammen.

Bild
Bild

Tro inte att en sådan finish presenteras uteslutande i naturliga bruna och gräddtoner. Moderna tillverkare erbjuder lyxiga bambu tapeter i olika nyanser - från klassiska till ljusa och mättade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Idag är väggarna i sovrum inredda på olika sätt:

Ett av de mest populära dekorativa elementen är målningar .… Designers och psykologer rekommenderar att man inreder mysiga rum med bilder av blommor, naturlandskap, stadspanor eller snälla kärleksscener.

Du bör inte hänga bilder på väggarna i sovrummet, vars tomt är sorglig, tråkig och deprimerande. Sådana element kommer att ha en negativ inverkan på värdarnas stämning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativa stenciler är mycket populära . De mest populära bilderna är sakura, rosor och fjärilar. Som regel utmärks dessa kompositioner av kontrasterande färger som sticker ut mot huvudbakgrunden.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lämplig fresko kommer att se attraktiv ut i sovrummet . Sådana dekorativa element kan ha olika storlekar. Vissa fresker är små och upptar en liten del av väggen, medan andra ligger på hela ytan av en av väggarna.

Bild
Bild

Olika väggmålningar och graffiti ser harmoniska ut i ungdomsinredningar . Dessa tillägg kan komma i levande och prickiga färger. Med hjälp av sådana element kan du uppdatera interiören och betona dess individualitet.

Bild
Bild

Du kan göra ett rum riktigt lyxigt med hjälp av eleganta stuckaturlister på väggarna . Sådan inredning ser särskilt harmonisk ut i rokoko-, barock- eller klassisk stil. Överbelasta dock inte väggarna i sovrummet med ett stort antal stuckaturkompositioner, så att interiören inte blir alltför pretentiös som följd.

Bild
Bild

Foton med olika ramar kompletterar inredningen i sovrummet . De kan inte bara vara väggmonterade, utan också stationära. Beroende på färgschemat i interiören bör du välja färg eller svartvita foton.

Bild
Bild

Intressanta designidéer

Så här är en vacker design för flera sovrum:

En vit säng med en snidad hög sänggavel kan placeras i ett lila sovrum mot en brun och vit accentvägg . Golvet i ett sådant rum bör avslutas med ljust laminat, och taket på flera nivåer ska vara klart med vit gips. Komplettera interiören med en vit inbyggd garderob, ett elegant toalettbord, lila sängkläder, mönstrade golvmattor och vita sängbord.

Bild
Bild

Mot bakgrunden av ett fönster med genomskinliga vita gardiner kan du lägga en vit säng med sängkläder dekorerade med kontrasterande mönster . Dekorera golvet med ljusbrunt eller grått laminat och täck väggarna med kaffetapeter med geometriskt tryck. Du kan lägga en fluffig matta på golvet och placera en vit byrå med svarta lampor, en svart och vit elegant fåtölj och två låga sängbord nära sängen.

Bild
Bild

En mörkbrun säng med röda kuddar ska placeras i ett vitt sovrum mot en röd accentvägg med en svartvit målning . Komplettera interiören med en hög mörk garderob med spegeldörrar, en mörkbrun byrå med röda vaser och en fluffig gräddmatta på mjölkiga golvplattor.

Bild
Bild

Recensioner

Moderna köpare är nöjda med sortimentet av väggdekorationsmaterial. De mest populära är tapeter, träpaneler och dekorativt gips. Folk noterar hur lätt det är att arbeta med dessa material och deras attraktiva utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många lägenhets- och husägare dekorerar väggarna i sovrummen med målningar och fotografier. Inte alla gillar väggmålningar och schabloner, eftersom de tar mycket ledig tid att måla dem på väggarna.

Bild
Bild

Konsumenterna var upprörda över de höga kostnaderna för efterbehandling av naturmaterial. Men de som bestämde sig för att vända sig till sådant material har aldrig ångrat pengarna som spenderats på dem. Naturlig finish ser lyxig ut och håller mycket länge.

Rekommenderad: