Garderob I Vardagsrummet (50 Bilder): Design Av Moderna Hängande Modeller I Hallen, Alternativ För Kläder Med Fototryck Och Vackra Idéer I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Garderob I Vardagsrummet (50 Bilder): Design Av Moderna Hängande Modeller I Hallen, Alternativ För Kläder Med Fototryck Och Vackra Idéer I Interiören

Video: Garderob I Vardagsrummet (50 Bilder): Design Av Moderna Hängande Modeller I Hallen, Alternativ För Kläder Med Fototryck Och Vackra Idéer I Interiören
Video: badrum garderob design 2024, April
Garderob I Vardagsrummet (50 Bilder): Design Av Moderna Hängande Modeller I Hallen, Alternativ För Kläder Med Fototryck Och Vackra Idéer I Interiören
Garderob I Vardagsrummet (50 Bilder): Design Av Moderna Hängande Modeller I Hallen, Alternativ För Kläder Med Fototryck Och Vackra Idéer I Interiören
Anonim

Garderoben är en av de viktigaste komponenterna i alla rum i huset, inklusive vardagsrummet. Det kan utföra olika funktioner, men varje skåp har som huvudroll att lagra saker. I vardagsrum finns det många nödvändiga attribut som är bekvämare att ha i en garderob. Men det är viktigt att komma ihåg att varje modell måste kombineras med interiörkonceptet. Du måste välja skåp i en möbelbutik baserat på deras inneboende egenskaper, som du bör bekanta dig med i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av vardagsrumsgarderober:

  • Upphängd produkter används i moderna vardagsrum. De är små i storlek och fäster direkt på väggen på alla nivåer som passar dig. Ofta köps en hel uppsättning sådana skåp, som bildar hela kompositioner på väggen.
  • Egenhet modulära skåp - möjligheten att ordna dem på olika sätt med hjälp av element. Elementen inkluderar små strukturer i samma stil; de kan bilda stora skåp eller små graciösa hyllor.
  • Porslin och dekorativa ömtåliga tillbehör förvaras ofta i vardagsrum. Det är för dessa ändamål som det är nödvändigt skänk - ett skåp helt utrustat med glas- eller glasdörrar som ger öppen visuell åtkomst till innehållet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skänk kombineras ofta med buffé … Funktionen för det senare är lagring av icke-lättfördärvliga torra produkter. Skänk är en lågstängd garderob, den ligger under skänk. Strukturen består av två eller fyra dörrar, ibland är den utrustad med lådor.
  • Använd speciella för att förvara glasögon smala skåp … De kombineras ofta med en bar - ett fack för förvaring av alkoholhaltiga drycker. Ibland används osynliga fack, vars hyllor är inbyggda i skåpets sidopanel för glasögon. När den är stängd är stången inte synlig; vid behov glider den graciöst ut från sidan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • I vardagsrummet hittar man sällan omklädningsrum , men om det är så är det oftast ett litet rum inbyggt i väggen. Den gömmer sig bakom skjutdörrar och är visuellt osynlig vid första anblicken. Detta är en bekväm förvaring för kläder, särskilt om dörrarna är dekorerade med designtekniker som ytterligare maskerar strukturen. Men en sådan layout är ofta bara möjlig i elitlägenheter och privata hus med stora vardagsrum.
  • Mer kompakt lagringsutrymme blir byrå … Den har låg höjd och lådor med olika öppningsmekanismer. Ibland innehåller den många utdragbara fack, och ibland flera stora fack med gångjärnsdörrar. Om du föredrar att beställa ett helt headset kan du inkludera alla ovanstående modeller i det eller välja några som är särskilt nödvändiga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av dörrar

Skåp med olika dörröppningsmekanismer installeras i vardagsrummet. De flesta produkterna har svängdörrar. Detta gäller särskilt för skänk och skänk. Svängdörrar finns i speciella nischer på fästelement. Ett sådant skåp öppnas genom att flytta dörrstrukturen mot sig själv. Skjutdörrar finns sällan i vardagsrum. De observeras oftast i strukturer inbyggda i väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande skåp har en lyftöppningsmekanism. Dörrpanelen lyfts upp med en speciell fjädermekanism och fästs i detta läge. Många mönster är utrustade med lådor i olika storlekar. De installeras i spåren av speciella fästelement inbyggda i möbelramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det är mycket viktigt att tänka på när du köper en faktor som storleken på skåpet. Storlekarna varierar beroende på produktens syfte. Små produkter är hyllor, hängande skåp, byråer. Upphängda konstruktioner är mindre än en meter i alla avseenden, ibland överstiger ena sidan 1 m om skåpet är rektangulärt. Byråerna är oftast en meter höga eller lite mer. Deras bredd varierar i ett annat område, ibland är de smala och ibland är de knäböjda och breda.

Bild
Bild

Bufféer är vanligtvis låga och breda. Skänkar når dock oftast mer än en och en halv meter i höjd. Stångskåpsparametrar varierar. Ibland är de smala och långsträckta, och ibland är de låga och breda.

Stora skåp finns i olika storlekar . Det beror på takhöjden och parametrarna i vardagsrummet. Ett stort skåp kan vara bredden på hela väggen och ha en höjd av nästan 4 meter, medan dess tjocklek ibland når 90 cm. Sådana volymetriska strukturer är endast lämpliga för stora rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Garderobens syfte avgör också materialet från vilket den är skapad. En annan faktor i valet av råvaror är stilen där inredningen är inredd i vardagsrummet.

  • Ett av de vanliga materialen är solitt trä , från vilka skenor, byråer och skenor ofta skapas. Fördelen med sådana möbler är dess lyxiga och solida utseende. Men sådana produkter är ganska dyra, de är känsliga för fukt och temperatur, därför är de inte lämpliga för alla lokaler.
  • Skåp är ett mer ekonomiskt alternativ. från träspån och fibrer … De kan dekoreras i olika former, imitera naturligt trä eller annat material. Sådana paneler är ganska hållbara och lätta att rengöra. Men det är lämpligt att installera dem i torra rum utan temperaturfall, annars kan de delaminera med tiden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plast - ett mångsidigt material för moderna inredningsstilar. Det är opretentiöst mot klimat och fukt, billigt och ser inte mindre originellt ut än sina träkamrater. Plast kan ha både matt och blank struktur och vara utrustad med olika dekorativa element.
  • Glas ingår i många mönster i vardagsrummet. Speciellt ofta kan det ses i bokhyllor eller skänk. Det kan vara antingen transparent eller matt. Glasdörrar ser väldigt eleganta ut, särskilt när glaset är dekorerat med ett mönster eller färgade skär.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kombineras material, vilket gör att skåpen ser mycket mer originella och intressanta ut.

Färger och mönster

Valet av produktens nyans beror främst på dess struktur. Olika nyanser är karakteristiska för trämodeller: elfenben, mjölk ek, bok, teak. Bland de mörka tonerna kan man skilja som wenge, kastanj, valnöt, lönn. Det finns också färger med en röd nyans, som också är mycket relevanta - körsbär, mahogny, lönn, mahogny.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastprodukter inkluderar både de toner som finns i träkonstruktioner och de ljusare - grönt, gult, rosa, vinrött. Ofta är plasten svart eller vit. Den kan också kombinera kontrasterande nyanser eller liknande färger. Fotoutskrift, som ibland görs på plastpaneler, kan användas som en exklusiv detalj. På panelerna i vissa skåpstilar kan du ofta hitta ritningar och ornament som betonar funktionerna i den valda riktningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fasaddesign

  • Fasaderna på alla headsetdesigner har en speciell design. Öppen front - en garderob utan dörr, tack vare vilken innehållet i hyllorna är synligt. Denna typ används för bokhyllor och hyllor med tillbehör. I detta fall är bakväggen ofta utrustad med en spegel. Små horisontella skåp eller hyllor kan göras med belysning, vilket ger hela headsetet ett nytt utseende. I detta fall kompletteras dörrpaneler med originella designlösningar.
  • Den slutna fasaden kan ha genomskinliga eller glasdörrar. Dörrarna till stora garderober kan speglas och utöka utrymmet i rummet. Med hjälp av speciella polermedel och beläggningar får träprodukter en extra glans. Designers erbjuder intressanta nyheter om fotoutskrift för plastheadset - utskrift finns bara på två eller tre objekt från hela uppsättningen, som spelar en accentroll.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fasaden är den del av skåpet som först och främst väcker uppmärksamhet, så det är viktigt att tänka i förväg om hur man utformar det.

Boende alternativ

Placeringen av garderober och headset beror på egenskaperna hos vardagsrummet. Det finns flera alternativ, bland vilka ägarna till både stora och små rum kan välja en lämplig.

  • För ett headset väljs oftast en vägg längs vilken den ligger. Samtidigt är det viktigt att bibehålla symmetri så att hela headsetet ser harmoniskt ut. Du bör inte installera den mest massiva delen av den nära fönstret.
  • Om du föredrar enkla stora garderober kan de placeras i hörnet av rummet eller mot mitten av väggen. Som regel är en TV och olika öppna hyllor monterade i sådana strukturer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du är klassiker kan du bygga in ett litet skåp i väggen intill spisen. Kom ihåg att i detta fall ska produkten inte sticka ut och ta en accentroll. Det kompletterar bara det valda konceptet.
  • Vissa människor föredrar ett vardagsrum med två eller flera garderober. I det här fallet är det viktigt att komma ihåg symmetri. De är placerade på motsatta sidor av det centrala elementet - en TV eller byrå. Om ingången till vardagsrummet ligger mitt på väggen kan skåpen placeras runt dörren.
  • Ibland används garderober för zonindelning av rum i en lägenhet. I vardagsrummet kan en lång produkt som ligger tvärs över rummet se väldigt organisk ut med rätt färg och material. Vardagsrummet är indelat i områden för vila och arbete, områden för mottagande av gäster och områden för integritet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav på möbler

Innan du väljer en garderob för vardagsrummet måste du ta hänsyn till ett antal möbelkrav för att inte göra ett misstag när du väljer:

  • Garderoben måste vara presentabel . Vardagsrummet är ett rum för att ta emot människor, så garderoben ska visa konsistensen och utmärkt smak hos husets ägare.
  • Rymlighet viktigt eftersom det är en del av garderobens primära funktion som att hålla saker. En rymlig garderob hjälper till att undvika röror i rummet, gör husets utseende snyggt och gör det lättare att hitta de nödvändiga sakerna.
  • Styrka viktigt för produktens långa livslängd. Panelernas motstånd mot mekanisk påfrestning påverkar livslängden. Det är viktigt att titta på denna faktor för att undvika extra kostnader för reparationer.
  • Lätt att ta hand om . Vissa material kräver inköp av specialbehandlings- och vårdprodukter. Detta leder ibland till extra kostnader. Parasiter kan uppträda i träkonstruktioner över tid om de inte behandlas med en speciell lösning, vilket kräver ytterligare tid. Om du är en upptagen person är det bättre att välja material som är opretentiösa i vården.
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en garderob i ditt vardagsrum korrekt, kom ihåg följande tecken:

  • Parametrarna i ditt rum;
  • Produktmaterial;
  • Kombination av skåpet med andra inredningsartiklar;
  • Tillverkningsland;
  • Produktkostnad;
  • Rum design koncept.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista kriteriet för att välja ett skåp bör behandlas särskilt noggrant.

Design för olika stilar kan skilja sig väsentligt från varandra:

  • Klassiska skåp och skåp är höga träkonstruktioner, varav de flesta har fack med glasdörrar. För sådana trender i klassikerna som barocken är ljusa färger och guldmålning karakteristiska. Ofta används även träsniderier för att få skåpet att se ännu rikare och mer sofistikerat ut.
  • För fans av ljusa färger och enkel design är Provence -stilen perfekt. Han kompletterar ofta rummet med lakoniska bokhyllor, byråer och skänk. Möblerna har strama funktioner, men de ger extra komfort till rummet.
  • Art Deco i vardagsrummet är mönstren på dörrpanelerna, rika mörka nyanser. Ofta finns det tvåfärgade kombinationer i garderober - en nyans är klassisk, medan den andra imiterar färgen på guld eller brons.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Moderna stilar har olika texturer och färger. Hi-tech kännetecknas främst av sin form. Skåp med öppen front kan ha böljande oregelbundna former, ibland är skåp med hyllor konvexa. Matt eller blank färg på produkterna är som regel monokromatisk, men du kan också hitta en kombination av två nyanser.
  • Skåp i loftstil är baserade på träkonstruktioner eller strukturer som imiterar en liknande struktur. Konceptet stöder öppna produkter som kan placeras både längs väggen och tvärs över rummet. De består av ett stort antal små nyanser, vilket ser väldigt originellt ut.
  • Minimalistiska garderober är blanka, vanliga plastprodukter. Headset väljs för vardagsrummet, som alla delar har en strikt rektangulär form. Ofta fylls utrymmet mellan skåpen med öppna horisontella hyllor av samma material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Hallen i afrikansk stil ser väldigt ovanlig ut. För honom väljs träskåp, som ofta är en kontrasterande kombination av beige och brunt. Många element i headsetet är gjorda med en öppen fasad. Ibland är dörrarna dekorerade med fotoutskrift med lämpliga tryck.
  • Lantstilen präglas av enkelhet. Ofta är det i denna stil som skåp ligger nära dörren. De är gjorda av ljusfärgade material i elfenben, grått och beige. Trä är huvudmaterialet för att skapa produkter. Ofta är strukturer utrustade med transparenta glasdörrar. De flesta hyllorna i skåpet är fyrkantiga.
  • Den shabby chic -stilen kännetecknas av produkter som en skänk, en byrå och en bokhylla, gjord av ljust trä. Dörrbladen är prydda med rosa inredning - blommor, band och till och med klädsel. Glasdörrdesigner är acceptabla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra och snygga idéer i inredningen

  • Det finns ett antal ovanliga exempel på skåpplacering i hallen. En mycket intressant och funktionell produkt är en garderobsäng utrustad med horisontella hyllor. Den kan fällas ut som en extrasäng och är en bekväm detalj i ett hus där gäster ofta kommer.
  • När skåpen är utrustade med hörnhyllor på sidan kan blomkrukor placeras på dem. Detta tillbehör "livar upp" interiören, ger mys i rummet och kompletterar några av stilkoncepten.
  • Du kan integrera en TV -nisch i en garderob. Denna teknik kommer att befria rummet från trängsel och frigöra mer utrymme för andra inredningsdetaljer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer garderober i hallen, kom ihåg att de ska spegla din smak och personlighet, så var inte rädd för att ta med nya stilar och inredningselement till vardagsrummet.

Rekommenderad: