Paneler Från Plattor Till Köket: Alternativ För Att Dekorera Köket Med Keramiska Plattor. Kakelmålningar I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Paneler Från Plattor Till Köket: Alternativ För Att Dekorera Köket Med Keramiska Plattor. Kakelmålningar I Inredningen

Video: Paneler Från Plattor Till Köket: Alternativ För Att Dekorera Köket Med Keramiska Plattor. Kakelmålningar I Inredningen
Video: Sätta kakel i kök 2024, April
Paneler Från Plattor Till Köket: Alternativ För Att Dekorera Köket Med Keramiska Plattor. Kakelmålningar I Inredningen
Paneler Från Plattor Till Köket: Alternativ För Att Dekorera Köket Med Keramiska Plattor. Kakelmålningar I Inredningen
Anonim

Köket är den del av lägenheten där värdinnorna tillbringar ganska mycket tid. Garantin för gott humör och trevlig matlagning är en mysig inredning. Köksutrymmet ska inte bara vara funktionellt, utan också vackert. Ett köksförkläde är en viktig del av rummet; det utför flera funktioner samtidigt. För det första skyddar det väggarna från smuts, och för det andra kompletterar det perfekt interiören, vilket gör köket mysigt och modernt.

En kakelpanel för köket är ett utmärkt alternativ för väggdekoration, vilket gör vilket kök som helst originellt och attraktivt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Keramiska plattor har använts som efterbehandlingsmaterial under ganska lång tid. Om du jämför brickorna som gjordes för decennier sedan med moderna alternativ kan du hitta många skillnader. Modern kakelproduktion imponerar med en mängd olika former och färger, så du kan välja alternativ för absolut vilken inredning som helst. Med tiden ändras inte bara de unika egenskaperna hos keramik, vilket är huvudkriteriet för att välja detta material istället för alla andra.

Keramiska plattor är hållbara, förlorar inte sina ursprungliga egenskaper efter många år . Modern teknik gör det möjligt att applicera absolut vilket mönster som helst på en keramisk beläggning. Trots det stora antalet alternativa väggbeklädnader föredrar majoriteten fortfarande kakel. Detta är inte förvånande, för efter att ha gjort en reparation en gång glömmer du det länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förklädet kommer att glädja dig inte bara med sin nåd, utan också med sin lätthet . Keramik är inte rädd för vatten och höga temperaturer, så plattorna kan limmas över diskbänken och spishällen. Många frågar varför man ska göra en panel om man bara kan välja en vacker keramikfärg.

Svaret är mycket enkelt: en keramisk panel ger estetiskt nöje, låter dig tänka på något trevligt och vackert under en måltid och varje gång du går in i köket.

För många är ett köksutrymme inte bara en plats där mat lagas, utan också en plats för en måltid . Det är därför allt i det här rummet ska vara perfekt. Du kan välja keramik av praktisk nyans som ett förkläde, som kompletterar alla delar av panelen. Det kan vara absolut vilken bild som helst från dem som presenteras i butiken, eller din egen teckning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Mosaik

En panel skapad med keramiska mosaiker är ett av de mest favorit och mycket populära alternativen. Bäst av allt, det här alternativet för att dekorera förklädesområdet är lämpligt för stora rum, eftersom mosaiken dyker upp i all sin härlighet på långt håll. Genom att köpa en mosaik med nödvändiga färger i butiken kan du visa din fantasi och skapa ditt eget mästerverk i köket.

Som regel är mosaikpartiklarna 2–3 centimeter kvadratiska . Det finns också en mosaik i form av trasiga plattor. I detta fall har dess delar en kaotisk form, vilket gör det möjligt att göra panelen original och unik. Att skapa en mosaikpanel är ett noggrant men mycket intressant jobb. Med varje partikel ser du hur ditt kök förvandlas och får ett unikt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Handmålad

Panelen, som består av handmålade plattor, är tillverkad på beställning och har speciella estetiska egenskaper. Kort sagt, du köper ett konstverk som kommer att glädja dig i mer än ett år. Kaklet täcks först med färg, som blir bakgrunden, och sedan appliceras en bild redan på den med hjälp av specialfärg. Överst på ritningen är täckt med glasyr, som inte bara skyddar bilden från yttre faktorer, utan också ger en blank glans.

Denna typ av keramiska plattor gör att du kan placera vilken bild som helst på väggen. Det kan till och med vara ett handmålat porträttfoto från ditt familjearkiv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fotokeramik

Som du vet är keramik eller kaklade plattor ett av de mest hållbara, hållbara och praktiska efterbehandlingsmaterialen. Fotoutskrift anses vara ett av de bästa sätten att anpassa material. Med hjälp av en speciell enhet appliceras bilden på ytan, fixeras med glasyr och eldas i ugnen. Hela denna process gör att brickan kan behålla ljusstyrkan och glansen hos den applicerade bilden under lång tid.

För att applicera ett mönster på en keramisk yta behövs en speciell färg, som under påverkan av höga temperaturer bildar en enda helhet med keramiken . Det finns en känsla av att bilden alltid har funnits på brickan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Kaklet är ett tåligt och temperaturbeständigt material. Men hon behöver vård så att din panel är tilltalande för ögat. Köket är ett av de mest problematiska och förorenade rummen. Det är lämpligt att torka av förklädet dagligen med en svamp och tvålvatten. Det är mycket lättare att ta bort färskt fett och droppar från ytan, så det är bättre att göra det direkt och inte vänta tills allt torkar.

Lyckligtvis erbjuder hemmafruarna i hushållskemikaliebutiker ett stort utbud av köksvårdsprodukter. Oavsett vad tvättmedlet är, var noga med att använda det med handskar på dina händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer en kakel för ett kök backsplash, måste du bestämma designen. Om du gör skräddarsydda paneler enligt individuella skisser, måste du noggrant beräkna bildens storlek så att den överförs till den keramiska ytan i mitten av förklädet.

Den fyrkantiga formen på varje panelelement är det bästa alternativet när du lägger kakel på väggen . Släta rutor är lätta att fördela på väggen, vilket gör förklädet jämnt och proportionellt. Förlita dig på plattornas struktur, ge företräde åt en jämn konsistens, utan gropar och fördjupningar. Dessa plattor blir mindre färgade och lättare att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett köksförkläde ska harmoniskt passa in i ditt kök och bilda en enda helhet med det. Det är därför som du noggrant väljer färgschemat och bilden på panelen.

Rekommenderad: