Hörn Eldstad (41 Bilder): Mått På En Elegant Elektrisk öppen Spis, 3D -modeller Med Effekten Av Levande Eld Och Tungor, Exempel I Det Inre Av En Lägenhet Och Ett Hus

Innehållsförteckning:

Video: Hörn Eldstad (41 Bilder): Mått På En Elegant Elektrisk öppen Spis, 3D -modeller Med Effekten Av Levande Eld Och Tungor, Exempel I Det Inre Av En Lägenhet Och Ett Hus

Video: Hörn Eldstad (41 Bilder): Mått På En Elegant Elektrisk öppen Spis, 3D -modeller Med Effekten Av Levande Eld Och Tungor, Exempel I Det Inre Av En Lägenhet Och Ett Hus
Video: One of the best electric fireplaces I've seen Klarstein Bormio Electrical Fireplace Stove ME10032590 2024, April
Hörn Eldstad (41 Bilder): Mått På En Elegant Elektrisk öppen Spis, 3D -modeller Med Effekten Av Levande Eld Och Tungor, Exempel I Det Inre Av En Lägenhet Och Ett Hus
Hörn Eldstad (41 Bilder): Mått På En Elegant Elektrisk öppen Spis, 3D -modeller Med Effekten Av Levande Eld Och Tungor, Exempel I Det Inre Av En Lägenhet Och Ett Hus
Anonim

Om du bor i en typisk byggnad och drömmer om en öppen spis, kan din dröm gå i uppfyllelse. Det finns vinklade elektriska eldstäder som kan dekorera alla rum utan att ta mycket plats. Denna teknik imiterar en låga så troligt att det ibland är ganska svårt att skilja en elektrisk eldstad från en vedeldad.

Bild
Bild

Vilka är fördelarna med en hörnkamin?

Elektriska eldstäder av hörntyp har många fördelar och utmärks av goda egenskaper jämfört med klassiska vedeldade modeller.

  • Lätt att installera . Eldstäder fungerar från nätverket och behöver inte förberedande arbete. Hela installationen är att du bara behöver placera eldstaden och ansluta den till nätverket. Eftersom produkten har en vinkelform behövs det ingen ombyggnad av lokalerna.
  • Säkerhet vid användning . Elektriska eldstäder ger en möjlighet att njuta av skönheten i eld, samtidigt som risken för hälsoskada elimineras. Enheten kan inte orsaka brännskador eller bli en antändningskälla om den används för avsett ändamål.
  • Minimalt och enkelt underhåll . Jämfört med traditionella eldstäder behöver den elektriska eldstaden inte rengöras från sot, sot och rester av förbränningsprodukter. Det behöver inte rengöras eller närvaron av en skorsten, vilket är mycket bekvämt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En mängd olika eldstäder

Långt borta är de dagar då elektriska värmare hade en enkel och obeskrivlig design. Äldre modeller torkade luften och orsakade trasiga trafikstockningar. Situationen är annorlunda idag. Moderna modeller kännetecknas av kompakthet, bekvämlighet och säkerhet. Den eldrivna hörnkaminen är en sådan modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av eldstäder

  1. Dekorativa som bara utför en funktion - de imiterar elden i en vanlig öppen spis.
  2. Värmare som visuellt ser ut som en klassisk öppen spis är dock utrustade med en eller flera värmeenheter.
  3. Mångsidiga modeller som är mest efterfrågade. Här får du samtidigt en attraktiv bild som simulerar en låga och samtidigt värmer rummet. På grund av kombinationen av två funktioner anses denna typ av elektrisk eldstad så nära som möjligt vid vedalternativet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Värmeelement (rörformiga elektriska värmare), som är inbyggda i eldstaden, fungerar som värmare i eldstäder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Deras effekt överstiger inte 2 kW, så du kan säkert ansluta den här enheten till ett uttag. De senaste modellerna av eldstäder med inbyggd värmare har ofta en uppvärmningsregulator, som kan vara smidig eller stegvis. Den inbyggda styrenheten låter dig ställa in en viss grad av uppvärmning beroende på behoven hos de boende.

Den dekorativa funktionen i en elektrisk spis utförs genom en imitation av en levande eld . Hur realistiskt det är beror på kostnaden för enheten. Till exempel, i billiga modeller, kommer du inte att kunna se flimrande lågor, röka, lukta eller höra knackning av stockar. I enkla modeller installeras flera lampor som belyser landskapet. Realism kan inte uppnås på detta sätt, men en trevlig atmosfär kan skapas i rummet. Dyra modeller liknar mycket en riktig öppen spis. Med vridbara reflektorer och skimrande ljus skapas skuggor och höjdpunkter.

De 3D -modeller som är utrustade med imitation av riktig eld och rök ser mest realistiska ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

De har en speciell flimrande bakgrundsbelysning fläkt och band av folie eller siden. Dessutom finns ett speciellt reflektorsystem. Luftströmmar får ränderna att fladda som en låga. Samtidigt skickas vattenånga till eldstaden, som simulerar rök från en brand. Cracklers, som är utrustade med dyra modeller, är ansvariga för ljudeffekter: de gör ljud från brusande eld och sprakande ved.

Vissa företag tillåter att lägga till detta alternativ till befintliga modeller av eldstäder mot en extra avgift. För att uppnå en fullständig likhet kan du använda dofter som luktar naturlig rök. Vissa modeller ger till och med möjlighet att rengöra eller befukta luften.

Bild
Bild

Elektriska eldstäder kan klassificeras enligt typen av deras utförande:

  • står separat, som ser ut som en gjutjärnspis eller en spis-spis;
  • inbyggda modeller som kallas kassetter;
  • elektriska eldstäder som är inbyggda i en förberedd portal;
  • väggmonterad som kan installeras på olika nivåer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De första tre typerna av utförande ger frontal och vinkel orientering. Vinklade eldstäder är bäst lämpade för små lägenheter, eftersom de är kompakta och inte behöver särskilda förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Former och stilar

Det är nödvändigt att den öppna spisen som är installerad i rummet är i harmoni med den allmänna inredningen och ser ut som ett fullvärdigt element i den, och formen och dekorationen av eldstaden väljs korrekt.

Bild
Bild

Klassisk stil

Denna stil är alltid relevant och efterfrågad. Vanligtvis har eldstäder i klassisk design formen av bokstaven "P". Det finns flera sorter av klassikerna som är värda att överväga separat från varandra.

Bild
Bild
  • Den traditionella versionen i engelsk stil, där den elektriska härden har ett lakoniskt utseende. I det här fallet finns det en öppen eldstad, som levereras med en raffinerad smidd galler. Naturliga, naturliga färger används för att skapa en elektrisk eldstad.
  • Empire -stil, som kännetecknas av närvaron av många dekorativa element. Skulpturala bilder, förgyllning, kransar och andra dekorationer finns ofta här.
  • Rokoko är en stil idealisk för rymliga rum. Eldstaden är snygg och lyxig, asymmetrisk.
  • Barock, som bara kommer att se attraktiv ut i ett stort rum, eftersom det utmärks av närvaron av ett stort antal dekorationer. Om du installerar en sådan öppen spis i ett litet rum kommer det att se för skrymmande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

I det här fallet är utformningen av hörnkamin liknande den klassiska versionen, men andra material används i modern stil, till exempel smide och gjutna metallelement. Vissa modeller är gjorda med glasinsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

Minimalism och funktionalitet - dessa ord kan beskriva denna stil. Eldboxens form bör vara ovanlig: den kan vara en femkant eller en triangel. Det finns praktiskt taget inga dekorativa element här. Denna stil är mest relevant i studiolägenheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lantlig stil

Visuellt liknar den här eldstaden en gammaldags spis och är vanligtvis dekorerad med tegel eller sten. Utlagt i form av en båge. Eldstaden kan vara av två typer: öppen och stängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra rätt val

För att inte misstas med valet av öppen spis måste du ta reda på vilka funktioner den ska ha, vilken storlek kommer att vara optimal och ta hänsyn till de olika parametrarna, som vi kommer att överväga mer detaljerat nedan.

Bild
Bild

Funktionalitet eller dekorativitet?

Möte är det viktigaste kriteriet som du bör utgå ifrån när du väljer en elektrisk eldstad. Om du bara behöver ett attraktivt element som kommer att dekorera rummet, är det ingen idé att betala för mycket för modeller som är utrustade med en värmare, och ett sådant tillägg kommer att påverka mängden energiförbrukning. I en situation där utseende är viktigt och inte funktionalitet, bör valet stoppas på dekorativa modeller. Var bara uppmärksam på hur realistisk lågan är. Om du behöver en ytterligare värmekälla är modeller med värmeelement det du behöver.

Bild
Bild

Vilken effekt har värmeapparaterna?

Om du bestämmer dig för att du behöver en elektrisk spis, kompletterad med en värmare, måste du definitivt uppmärksamma kraften och möjligheten att justera lägena. Vanligtvis är effekten på sådana enheter inte mer än 2 kW, medan de är utrustade med förmågan att kontrollera temperaturen. För att värma ett rum med en yta på 10 m2 krävs inte mer än 1 kW effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbäddad eller fristående?

Om du funderar på ett inbyggt alternativ kan en sådan öppen spis byggas in i en förberedd nisch eller i en speciell portal. Det är viktigt att notera att du idag kan köpa en inbyggd elektrisk spis tillsammans med installationsportalen. Tack vare denna design kan du uppnå maximal närhet till en traditionell vedeldad spis. Modeller, som kan placeras separat, liknar visuellt en metallspis eller en kompakt eldstad. De är lätta att använda. Ägarna till sådana eldstäder noterar rörligheten, så att du regelbundet enkelt kan ändra platsen i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hantering och tillgänglighet av ytterligare alternativ

Elektriska eldstäder kännetecknas av att de inte behöver förbereda ved och tända eld. Eldstaden kan styras med en specialpanel eller en fjärrkontroll. Med bara några knapptryckningar kan du slå på lågan, ställa in värmenivån, slå på ljudeffekter och programmera avstängningen. Innan du köper den eller den modellen, studera vilka funktioner den kommer att glädja dig åt. Antalet alternativ och tillägg påverkar den slutliga kostnaden för eldstaden. Det är viktigt att notera att installation och anslutning av en elektrisk eldstad inte kommer att orsaka några svårigheter. Du behöver inte byggare eller specialister för detta.

Elektriska eldstäder är mycket efterfrågade på grund av deras säkerhet och användarvänlighet.

Bild
Bild

Det finns ett brett utbud av dessa produkter, och detta leder till svårigheter att välja. Kontrollera först med pålitliga tillverkare, eftersom de erbjuder en kvalitets- och hållbar produkt. Kompaktiteten hos den elektriska hörnkaminen gör att du kan dekorera alla rum i ditt hem. Rummet med eldstaden ser lyxigt ut. I ett sådant rum kommer det att vara trevligt att organisera mottagningar och hålla familjekvällar. Med den här enheten kan du skapa en intim atmosfär i sovrummet eller lägga till mys i matsalen. Även i köket kommer spisen att se bra ut.

Rekommenderad: