Marmormosaik (39 Bilder): Vit Och Svart Marmoruppsättning, Kakel På Ett Nät Av Gjutet Material, Mosaikplattor Från Kina Och Andra Länder

Innehållsförteckning:

Video: Marmormosaik (39 Bilder): Vit Och Svart Marmoruppsättning, Kakel På Ett Nät Av Gjutet Material, Mosaikplattor Från Kina Och Andra Länder

Video: Marmormosaik (39 Bilder): Vit Och Svart Marmoruppsättning, Kakel På Ett Nät Av Gjutet Material, Mosaikplattor Från Kina Och Andra Länder
Video: Using a Mosaic Mesh Backing on Mosaic Tiles 2024, April
Marmormosaik (39 Bilder): Vit Och Svart Marmoruppsättning, Kakel På Ett Nät Av Gjutet Material, Mosaikplattor Från Kina Och Andra Länder
Marmormosaik (39 Bilder): Vit Och Svart Marmoruppsättning, Kakel På Ett Nät Av Gjutet Material, Mosaikplattor Från Kina Och Andra Länder
Anonim

Marmormosaik är en populär finish som kan ersätta traditionella keramiska plattor. Detta material används ganska brett: du kan hitta användningen av mosaik i det inre av en lägenhet och ett hus, dekorera fasaden på en stuga med den, använda den för att vända mot bågar eller dekorera en hamam. För att efterbehandlingen ska bli framgångsrik är det viktigt att välja rätt mosaik, samt tänka noga över designprojektet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Nu kan du köpa olika versioner av marmormosaik. De kommer att skilja sig åt i pris, egenskaper och installationsmetod. Om du bestämmer dig för att dekorera inredningen i en lägenhet, ett badhus, en husfasad, ett lusthus eller en båge, måste du omedelbart bestämma vilken typ av mosaik som passar dina behov bäst. Låt oss överväga flera sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granatsplitter

Traditionellt i klassiska interiörer lagdes mosaiker ut från trasig splittrad marmor. Dessa var fragment av natursten som slipades till önskad form. Detta alternativ är dyrare, men det är natursten som kommer att se bäst ut och kommer att vara den mest hållbara. Du kan använda en mosaik av trasig skärmarmor nästan var som helst. Oftast består den av små delar som måste läggas ut på golvet eller väggarna för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Formsprutning

Du kan hitta faux formade marmor mosaiker. Detta är en konstgjord akrylsten, som hälls i vissa former, på grund av vilka de figurerade delarna av mosaiken erhålls. Sådant material lämpar sig för bearbetning bättre än natursten, så sådana produkter är billigare. Konstgjord marmor används främst i det inre av hemmet. För fasaddekoration blir det mindre praktiskt än natursten.

Bild
Bild
Bild
Bild

På rutnätet

För inredning används ofta marmormosaik på ett galler. Dessa kan vara naturliga marmordelar, men gjutningsalternativ används oftare. Fördelen med denna mosaik är att alternativen är mycket lättare att lägga ut.

Du behöver inte slösa tid på att lägga varje enskilt element , och också mäta avståndet mellan fragmenten i mosaiken så att de ligger exakt. Alla mosaikelement är redan limmade på nätet, du måste bara lägga ut det på ytan. För heminredning kommer traditionella handlagda alternativ att vara mer hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plattor

Mosaikplattor är en imitation av en upplagd mosaik. De är gjorda av konststen: vanliga plattor är uppdelade i små bitar, målade i olika färger, med hjälp av djupa spår. Det här alternativet är bekvämt (särskilt för inredning). De mest populära är sådana produkter för golv- och väggbeklädnad i badrum och bastur. Utåt är sådana plattor lätta att skilja från naturliga mosaiker, de ser inte exakt likadana ut som alternativen som läggs ut för hand.

Bild
Bild

Färgspektrum

Om du ska dekorera din inredning med marmormosaik måste du bestämma önskat färgschema. Paletten med marmor nyanser är extremt varierad, så du kan hitta den som passar dig. Låt oss ta en titt på grundtonerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vit

Vit marmor är en sten utan orenheter. Ibland kan det få vener målade i olika toner: på en mosaik kan sådana insatser se väldigt intressanta ut. Oftast används vit marmor för klassiska designlösningar; den är karakteristisk för barocken och nyklassicismen. Massiva vita marmormosaiker kan användas för att dekorera golv, badrumsväggar, stigar på marken eller en veranda. Oftast visas vita marmormosaiker i kombination med andra färger för att bilda vackra mönster.

Bild
Bild

Svart

Svart marmor kan se intressant ut i nästan alla typer av interiörer. Sådana mosaiker används ofta i moderna miljöer (till exempel i högteknologisk stil): stenens blanka mörka yta matchar perfekt moderna möbler, apparater och lakoniska designlösningar. Ofta kombinerar de svartvita mosaiker. För att avsluta utsidan av hus och föremål på platsen används svart marmor nästan aldrig, förutom i en minimal mängd utöver de färgade mönstren som läggs ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lunar

Månmarmor är ett gråblått material som är sällsynt och dyrt. En sådan mosaik ser snygg ut, är mångsidig, lämplig för alla finish. Sofistikerat grått ser snyggt och sofistikerat ut. I komplexa prydnader sätter det perfekt ut ljusare nyanser.

Bild
Bild

Grå

Grå marmor har en ljusare nyans, ofta med vita ådror. Detta alternativ kommer att se neutralt ut, lämpligt för moderna minimalistiska designlösningar och traditionella stilar (till exempel ser det bra ut i modern eller nyklassisk stil). Kalla nyanser kan framgångsrikt kombineras med ljusgrå marmor, även om det begränsade utbudet gör mosaikprydnaden mindre intressant.

Bild
Bild

Ljus

Flerfärgade ljusa nyanser av marmor används ofta förutom bleka färger för att skapa olika mönster med hjälp av mosaik. Om du dekorerar ett litet område av ytan kan ljusa färger fungera som bakgrund.

Bland de vanliga nyanser av marmor finns brun, rödbrun, blå, rosa, mörkblå, röd, beige och grön. Mängden färger på marmor beror på naturliga föroreningar, konstgjord gjuten marmor är speciellt färgad under produktionen. Färgade plattor kan vara användbara för Art Nouveau -design, eklekticism, neoklassicism och kommer att vara lämpliga för provensalska och koloniala stilar.

Bild
Bild

Subtiliteter av användning

Marmormosaik används för fasadbeklädnader, valv, lusthus, spisar, inredning i korridoren, vardagsrum, badrum, badkar. Det finns ett antal nyanser som bör övervägas för framgångsrik användning av marmormosaik i design. För korridoren, liksom inredningen av stigarna på platsen, är mosaiken inte alltid lämplig. Om du inte är redo för regelbunden våtrengöring är det bäst att välja en mindre extravagant finish. Smuts och sand ansamlas oundvikligen mellan kakelpartiklarna, vilket förstör utseendet och uppfattningen av prydnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mosaik kan användas för att dekorera alla rum . I det här fallet är det värt att överväga rummets storlek så att designen visar sig vara vacker och kompetent. För stora rum kan du välja smycken med ett överflöd av små detaljer och olika färger: en sådan lösning kommer att göra interiören intressant. Om du har ett litet rum ska mönstren vara enkla och medelstora. Använd inte mer än två eller tre nyanser i ett mosaikmönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland läggs hela bilder ut med hjälp av marmorfragment . För enkla alternativ kan du köpa färdiga kit i en vanlig butik. Om du vill ha något exklusivt bör du kontakta designern för att skapa en individuell skiss. För att bilden ska se bra ut är det viktigt att väggen med den inte är full av möbler. Därför läggs marmorritningar ofta ut i badrummet eller badkaret. Rummet för en sådan designlösning ska vara måttligt rymligt: målningar med små detaljer ser bättre ut på avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Marmor är ett material som lockar uppmärksamhet . Om du har valt en fängslande mosaik för dekoration, se till att din interiör inte är överbelastad med olika texturer. I dekorationen ska du inte kombinera marmor, tegel, glas och trä i enastående färger tillsammans. Bättre att välja tapeter, målade väggar eller vanligt ljus parkett. Detta kommer att förbättra marmorfinishen. Om du vill ha mer märkbara accenter i atmosfären i ett hus eller lägenhet, kommer möbler och små tillbehör att hjälpa till med detta.

Bild
Bild

Urvalstips

Det är viktigt att välja rätt marmormosaik så att den ser bra ut och håller riktigt länge.

Var uppmärksam på några nyanser när du väljer

  • Tänk på produkter från Indien och Kina med försiktighet. Ofta använder skrupelfria tillverkare undermåliga material. Detta gäller särskilt konstgjord gjutsten. Var uppmärksam på produkterna från europeiska märken, liksom tillverkare från Ryssland och Vitryssland.
  • Kontrollera det noga innan du köper. Kontrollera paketets innehåll om du köper en kakeluppsättning. Om du köper en mosaik på ett galler bör du vara uppmärksam på att det inte finns repor och flis. När du köper en konstgjord sten, se till att den är jämnt färgad.
Bild
Bild
  • Att handla i nätbutiker är populärt nu. De erbjuder ofta ett brett utbud av produkter till konkurrenskraftiga priser. Samtidigt ska du bara lita på endast betrodda säljare. Det är bättre om det är en specifik tillverkares webbplats. Ge företräde åt de säljare som erbjuder betalning vid kvitto, så du kan bara betala för den produkt du kan vara säker på.
  • Om du planerar en dekoration i form av en komplex mosaikprydnad och inte söker hjälp från professionella designers, är det bättre att köpa ett färdigt kit för att lägga ut mönstret.
  • Om du vill skapa något exklusivt, rita en skiss av prydnaden, beräkna dess dimensioner och antalet olika marmorfragment du behöver. Först efter det är det värt att köpa en sten och börja lägga ut mosaiken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Numera används marmormosaik för att dekorera badrum eller badkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har ett litet rum, men du vill undvika tråkiga monokromatiska lösningar, kan du välja marmorplattor i två eller tre liknande färger och varva dem i ett rutmönster. Ett beige färgschema används ofta eftersom marmor har många nyanser av gult och brunt.

Bild
Bild

I rymliga rum med en inredning nära klassikern läggs golvet ofta ut med hjälp av mosaik. Om din stil drar till det moderna, är geometriska prydnader kännetecknande för moderna och nyklassiska.

Bild
Bild
Bild
Bild

I den traditionella versionen av den klassiska interiören är runda och ovala prydnader med ett överflöd av små detaljer populära. Vanligtvis ligger en sådan mosaik i mitten av en hall, sovrum eller kök (det är viktigt att de centrala elementen i prydnaden inte täcks av möbler).

Rekommenderad: