Nät Från Möss Och Råttor: Liten Svetsad Metall Och Annat I Ramhuset Mot Gnagare. Maskstorlekar 6 Mm Och Andra, Galvaniserat Nät På Undergolvet

Innehållsförteckning:

Video: Nät Från Möss Och Råttor: Liten Svetsad Metall Och Annat I Ramhuset Mot Gnagare. Maskstorlekar 6 Mm Och Andra, Galvaniserat Nät På Undergolvet

Video: Nät Från Möss Och Råttor: Liten Svetsad Metall Och Annat I Ramhuset Mot Gnagare. Maskstorlekar 6 Mm Och Andra, Galvaniserat Nät På Undergolvet
Video: Möss:) 2024, April
Nät Från Möss Och Råttor: Liten Svetsad Metall Och Annat I Ramhuset Mot Gnagare. Maskstorlekar 6 Mm Och Andra, Galvaniserat Nät På Undergolvet
Nät Från Möss Och Råttor: Liten Svetsad Metall Och Annat I Ramhuset Mot Gnagare. Maskstorlekar 6 Mm Och Andra, Galvaniserat Nät På Undergolvet
Anonim

Nätet, som är utformat för att ordna trädgårdsvägar, förstärka väggytor vid applicering av gips eller skapa staket, är också lämpligt för att skydda ramhus från inträngning av möss, mol, råttor och andra gnagare. Tillverkare förser byggmarknaden med mesh i rullar och kort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Tråd används för att göra svetsat nät. Den har en liten diameter, och detta gör att du kan rulla duken till en rulle, vars längd är från 10 till 15 m med en bredd på 1-2 m. Beroende på cellens storlek används den galvaniserade produkten för att ordna staket och staket, putsa ytor. Bredden är högst 2 m och längden är 6. Parametrarna för det skräddarsydda materialet kan vara icke-standardiserade. Arket eller i kartemodell används ofta i följande fall:

  • för att skapa ett förstärkningsbälte;
  • i processen att ordna stiftelser;
  • när man bygger monolitiska strukturer;
  • för påfyllning av golvbeläggning.

Ett speciellt nät från möss, råttor eller mol ger en barriär för alla gnagare. Barriärens storlek måste överstiga cellens parametrar, då kommer skadedjuret inte att krypa genom den installerade metallplåten. Om du använder en produkt med en mycket liten cellstorlek kommer det att störa växternas tillväxt på gräsmattor.

Ett metallnät som förhindrar spridning av gnagare i ett ramhus bör bestå av stavar med en diameter på mer än 0,4 mm . Pålitligt skydd mot möss kan tillhandahållas av en duk med en maskstorlek på 2x2 mm. Möss och råttor kan gnaga genom cement och andra material, men inte metall, så den maximala storleken på cellerna mot gnagare bör vara 5x5 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Nät som kan användas mot gnagare har ökad styrka och hög kvalitet. Material som produceras med olika tekniker har olika egenskaper, inklusive livslängd, maskstorlek, korrosionsbeständighet . De måste vara gjorda av galvaniserad metall. Den mest tillförlitliga typen av material mot gnagare är CPVS eller expanderad metallplåt i ett stycke. Ofta köper de ett svetsat nät som har en galvaniserad beläggning.

Valet av en glasfibermodell beror på villkoren för dess användning, eftersom detta material inte alltid kan ge skydd mot möss.

Bild
Bild

Svetsad

När du väljer ett nät för att skydda ett ramhus från gnagare är det viktigt att vara uppmärksam på materialet för tillverkningen. Om det är av plast är en sådan modell inte värd att köpa, eftersom möss snabbt kan gnaga igenom den och komma in i husets lokaler. Företräde bör ges till ett metallsvetsat nät med en hård anslutning av stavar. Galvaniserat svetsat nät kan vara av följande typer:

  • murverk, som används för konstruktion av staket, förstärkning av monolitiska konstruktioner, murverk av sten, block eller tegel;
  • armering, konstruerad för att ordna staket och korraler, förstärka fundament, golv;
  • puts, så att du kan avsluta skiljeväggar, väggbeklädnader av sten, betong eller trä;
  • anti-vandal, används för att förstärka fundament, skiljeväggar.

Gittyget som används mot gnagare, vilket är ett svetsat galvaniserat nät, ger byggnadskonstruktionerna en speciell styvhet. Detta beror på förekomsten av förstyvningsribbor i form av stavar, förstärkta vertikalt.

Canvasens celler är långsträckta i höjd, eftersom det finns fler vertikala stavar här än horisontella.

Bild
Bild

Expanderad metall i ett stycke

Styrkan hos CPVS -nätet ger tillförlitligt skydd av ramhuset från möss och råttor. För tillverkning av detta material används en metallplåt, där skärningar görs på specialutrustning. Därefter utsätts det bearbetade arket för sträckning och får ett expanderat metallnät av metall med ordnade celler i form av romber.

CPVS -nätet är resistent mot rost på grund av sin galvaniserade beläggning. Skillnaden mellan expanderad metall och svetsad är i frånvaro av svetsade sömmar. CPVS -materialet kommer att rullas och det svetsade nätet kommer att produceras i kort. Det expanderade metallnätet i ett stycke har följande fördelar:

  • konstant cellstorlek under användningsförhållanden;
  • hög hållfasthet hos den monolitiska strukturen;
  • lätt vikt och flexibilitet hos duken;
  • vidhäftning till förstärkta ytor;
  • motståndskraft mot deformation;
  • enkel installation;
  • miljövänlighet;
  • estetik.

Expanderat metallnät kan användas för puts av ytor med valfri förening. Under drift behåller duken sin form.

Bild
Bild

Glasduk

Glasfiberduken kännetecknas av minskad styrka och den lägsta vikten av alla typer av dukar. Om du köper ett sådant material och använder det, vikt i 2 lager, kommer mössen att kunna gnaga genom en för mjuk skyddande trasa och komma in i huset. Detta beror på frånvaron av svetspunkter mellan masksträngarna.

Glasfiberduk är tillverkad av tunn tråd . Trådarna är inte för hårt sammanflätade, vilket ger gnagare fri passage in i huset genom dukens expanderade celler. Galvaniserat tygnät med en maskstorlek på 5x5 mm produceras i rullar på 30 m.

Bild
Bild

Cellstorlekar

Finmaskigt glasfibernät är inte lämpligt för att skydda huset från möss. Cellerna i detta material slutar släppa in luft, täpps till av damm . Till skillnad från tygnät har CPVS -nät med en maskstorlek på 5 till 6 mm hög mekanisk hållfasthet. För att skydda huset från gnagare används ett svetsat finmaskigt nät med en cellstorlek på 1,5-2 mm, som kan användas för att täcka hörnen på byggnadens utsida. Detta material är lämpligt för att ordna en stapelgrillfundament samt en källare. Duken köps med en marginal, med tanke på att möss kan tränga in i jorden till ett djup av 60 cm.

Ett fint gnagarnät bör vara av metall med en tjocklek på mer än 1,2 mm, annars kan råttor bita igenom materialet . Maskstorleken på det galvaniserade svetsade nätet påverkar materialets vikt. Till exempel väger 1 m2 mask med en maskstorlek på 6x6x0,6 mm 0,65 kg.

Bild
Bild

Ansökan

Metallnät används ofta i konstruktion och reparation. Detta material är oersättligt i processen att utföra följande verk:

  • väggbeklädnad med sidospår;
  • putsytor;
  • reparation och dekoration av tak;
  • installation av ett lager av värmeisolering;
  • fyller golvbeläggningen med sandcementbruk.

Metallprodukten säkerställer eliminering av sprickor, sprickor och luckor under reparationsarbetet . Som ett resultat får byggandet av huset tillförlitlighet och hållbarhet. Väggar, golv och isolering är otillgängliga för möss och råttor. Hemskydd mot gnagare tillhandahålls i byggnadsstadiet. Sammansättningen av ecowool som används för värmeisolering av väggar, tak och golv i rum kan orsaka allergiska reaktioner. Isolering som innehåller 20% borax skrämmer bort möss och råttor, som utgör en kemisk barriär för gnagare.

En metallmodell används vanligtvis som ett mekaniskt skydd. Materialet installeras på ventilationsöppningar i fundamentet, i ventilerade luckor, på rörgenomföringar och andra verktyg . Arrangemanget av monolitiska stiftelser förenklar tillämpningen av nät för gnagare, men denna typ av fundament är inte lämplig för lätta ramkonstruktioner. Ramkonstruktioner av trämaterial kan uppföras på pålgrillfundament och skydda dem med ett metallnät. Om du använder blockmaterial för konstruktion av strukturer måste fundamentet vara monolitiskt. Nätet läggs över hela ytan.

Om du bara lägger metallplåten på det grova golvet, blir det helt omöjligt att skydda hemmet från gnagare . Nätet läggs över grundytan från husets botten. Detta fungerar som skydd mot att gnagare tränger in i undergolvet. För att säkerställa väggarnas säkerhet höjs nätet till en höjd av minst 1 m från sockeln, eftersom mössen kan övervinna en viss höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Effektiviteten av att använda metallnät mot gnagare beror på maskstorleken och andra egenskaper hos materialet. Prisvärd galvaniserad duk eliminerar spridning av råttor och möss i ramhus, och detta förlänger byggnadernas livslängd.

Rekommenderad: