Mosaik I Köket (41 Bilder): Spegel- Och Glaskakelmosaik I Inredningen, Väggfärger I Svart Och Andra Färger

Innehållsförteckning:

Video: Mosaik I Köket (41 Bilder): Spegel- Och Glaskakelmosaik I Inredningen, Väggfärger I Svart Och Andra Färger

Video: Mosaik I Köket (41 Bilder): Spegel- Och Glaskakelmosaik I Inredningen, Väggfärger I Svart Och Andra Färger
Video: Ändra färger 2024, Maj
Mosaik I Köket (41 Bilder): Spegel- Och Glaskakelmosaik I Inredningen, Väggfärger I Svart Och Andra Färger
Mosaik I Köket (41 Bilder): Spegel- Och Glaskakelmosaik I Inredningen, Väggfärger I Svart Och Andra Färger
Anonim

Att använda mosaik i en inredning är ett mycket effektivt sätt att uppdatera och lysa upp det. Mosaik murverk i köket är en original ersättning för konventionella keramiska plattor, så att du kan diversifiera inredningen i köket. En väggpanel av detta material kan göra den vanligaste köksväggen till ett riktigt konstverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Vid första anblicken vid mosaikväggen och under efterföljande drift avslöjas dess fördelar, såsom:

  • förmågan att komponera ovanliga och snygga kompositioner;
  • ett stort utbud av färger, former, storlekar och material;
  • passar perfekt in i inredningen i vilken stil som helst;
  • motståndskraftig mot fukt;
  • ökad termisk stabilitet hos mosaikbeläggningen;
  • UV -beständighet, utbrändhetsskydd.
Bild
Bild
Bild
Bild

En vacker mosaikduk, förutom dess fördelar, har några nackdelar

  • En original mosaikvägg kräver särskild omsorg från början av installationen. Det är nödvändigt att regelbundet behandla ytan med speciella medel mot mögel, svampdödande, smuts- och fuktavvisande medel.
  • På grund av den lilla storleken på flisen kompliceras underhållet av mosaiken av närvaron av ett stort antal sömmar.
  • Installationsarbetet är mycket svårare än installationen av vanliga plattor i full storlek. Dess mödosamhet kan jämföras med smyckeshantverk.
  • Jämfört med andra material är kostnaden för mosaiken tillsammans med dess installation mycket dyrare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Mosaik används som dekoration på många köksytor.

Bland dem:

väggar

Bild
Bild
Bild
Bild

golv

Bild
Bild

tak

Bild
Bild

förkläde

Bild
Bild
Bild
Bild

hyllor

Bild
Bild

bänkskivor

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest populära är mosaikdekorationen på arbetsytans förkläde, som kan göras i vilken stil som helst. Beroende på storlek, färgschema och mönster kan du skapa en oberoende ljuspunkt i köksrummet eller en yta som harmoniskt går ihop med väggar och möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kakelstorlek

Mosaik säljs inte som enskilda brickor som kallas chips, utan trycks på en nät- eller pappersmatris. Standardmatrisstorlekar är vanligtvis av följande storlekar: 24x24 cm, 28x28 cm, 30x30 cm, 31,5x31,5 cm, 32x32 cm och andra. I genomsnitt förbrukas 9 matriser per 1 kvadratmeter yta.

Storleken på chipsen i sig kan också variera . De vanligaste är matriser monterade från chips med storlekar från 1x1 cm till 5x5 cm.

Matriser bestående av 10x10 cm element säljs också.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fina exempel och material

Många egenskaper hos en mosaik beror på materialet från vilket det är tillverkat.

Glas

Glasmosaik är ett av de mest använda alternativen i köket. Det kännetecknas av ett stort antal färger och texturerade lösningar. Glasflis kan vara blank, matt, transparent, genomskinlig, glitter, folie.

En av varianterna av glasinnehållande råvaror för mosaik - smalt - är gjord av färgat pressat glas.

En sådan mosaik kännetecknas av ökad styrka, liksom inhomogenitet och mättnad av nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan typ av glasmosaik är spegel . Hon ser väldigt imponerande ut i moderna stilar som högteknologi, art deco. Speglarnas egendom för att utöka området används aktivt i små köksytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med glasmosaikflis kan vara deras bräcklighet . Att hantera en glasmosaikmatris kräver omsorg och omsorg.

Glas- och spegelplattformar kombineras mycket ofta med vanliga plattor. När det gäller kostnaden för arbete och material är sådana kompositioner mycket billigare än de som är helt utlagda från mosaik.

Bild
Bild

Keramik

Keramikmosaik används också aktivt i efterbehandlingen i köket. Färgpaletten och formen på keramiska chips är ganska varierad för att göra rätt val. Dess mekaniska och operativa egenskaper liknar de hos keramiska plattor. Det är resistent mot höga temperaturer och fukt, ganska hållbart.

Jämfört med glasmosaik kan keramik verka lite enklare att designa . Att lägga och ta hand om keramiska mosaikpaneler kräver också en viss ansträngning och tid.

Keramikmosaik med metallisk effekt består av keramik, plast och gummi.

Den metalliserade ytan erhålls genom att bearbeta den med rostfritt stål.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sten

Stenprodukter anses vara en av de mest hållbara. Mosaikstycken skärs av natursten: marmor, granit, onyx, lapis lazuli och andra. Stenflisens yta kan vara slät och med en grov konsistens. Stenmosaiken ser dyr och prestigefylld ut.

Det bör noteras att vissa typer av sten, som marmor och kalksten, har en porös struktur som absorberar fukt och inte är lämplig för användning i köksarbetsområdet för att lägga ett förkläde.

Färgsortimentet av stenmosaik är inte lika brett som glaset. Därför kombineras dessa två typer ofta med varandra.

Bild
Bild

Stengods i porslin

Porslin stengods är ett konstgjort material som liknar sten. Porslin av stengods mosaik har ett stort urval av texturer: grov, präglad, matt, blank.

För priset är mosaik av porslin av stengods dyrare än glas eller keramik, men billigare än sten . Samtidigt ser mosaikduken i porslin av stengods väldigt naturlig ut.

Bild
Bild

Pärlemor

Pärlemor är en organisk substans som ackumuleras i det inre lagret av skal. Pärlemor-mosaiken kännetecknas av vackra iriserande nyanser. Detta är en av de mest spektakulära och dyraste mosaikerna.

Med sina egenskaper är pärlemor utmärkt för att lägga ut ett köksförkläde, eftersom det perfekt tål temperatur extremer och hög luftfuktighet . Och tack vare dess fysiska egenskaper - den extraordinära skönheten flödar över - passar den perfekt in i de mest kända designstilarna, samtidigt som den utökar rummets storlek och ger en känsla av rymlighet.

För att spara pengar är det möjligt att skapa marmorpaneler av pärlemor med imitation från smalt.

Bild
Bild

Färg

Mosaiken kan läggas ut i en ton, eller hela bilder och prydnader kan skapas.

Svart

Svart mosaik i det inre av köket ser ut som en original designlösning. Samtidigt får svart mosaik användas både som ett oberoende monokromt material och i kombination med mosaiker av andra färger.

En populär kombination av svarta och vita chips . I det här fallet förlitar designers sig på elementens kontrast. Det svartvita mosaikförklädet passar många stilar. Andelarna av svart och vitt behöver inte vara lika. Du kan göra mer svart och ytan blir mer mystisk eller mer vit för att utöka utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

grå

Grå mosaik i köket passar perfekt med stilar som Provence och högteknologi. I och för sig kommer en lugn grå att ge lugn och lugn i köket. Eftersom grått inte tvingar dig till någonting, förutom den grå mosaiken, är det fullt möjligt att plocka upp marker i andra färger och nyanser: gul, rosa, vit och därigenom skapa snygga vackra mönster eller lägga mosaiken på ett slumpmässigt sätt, för att göra en slags fantasiplot.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det fina med grå mosaik är också att den på ett positivt sätt kan betona möbler och inredningsdetaljer i ett annat färgschema. Till exempel kombineras ljusa nyanser av trä eller ljusröda fasader på skåpmöbler samt himmelblå och snövit färger perfekt med grå.

Bild
Bild

Guld

Guldmosaik i det inre av köket är ett tecken på lyx och välbefinnande. Mosaikflis med guldyta kan tillverkas av glas, keramik, metall och andra material. För att skapa en gyllene effekt tillhandahåller produktionstekniken tillsats av guldinnehållande blandningar till råvarorna. Guldmosaik kan ha olika nyanser: honung, bärnsten eller närmare brons.

Tillsammans med det fantastiskt vackra utseendet åtföljs guldmosaiken av ett högt pris som inte alla har råd med.

Dessutom kräver närvaron av guldmosaik i köket att resten av inredningen och möbelelementen är relaterade till samma lyxiga stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designers rekommendationer

När du skapar mosaikpaneler i köket bör alla omständigheter beaktas, som hjälper till att bevara mysteriet och identiteten i rummet för matlagning och ätning.

  • Storleken på mosaikflisar påverkar direkt den visuella uppfattningen av rummets storlek: stora minskar dem och små ökar dem.
  • Och även spegelalternativ fungerar för att öka rummets storlek.
  • Diamantformade mosaikelement minskar rummets storlek. De bör användas med försiktighet i rum med brist på utrymme.
  • För att skapa en estetisk effekt i köket och återuppliva det används ofta komplexa mosaikprydnader.

Rekommenderad: