Kakelförklädesdesign För Köket (73 Bilder): Designfunktioner I Diamantplattor. Panel Från Kakel I Inredningen. Är Grå Plattor Lämpliga För Ett Vitt Kök?

Innehållsförteckning:

Video: Kakelförklädesdesign För Köket (73 Bilder): Designfunktioner I Diamantplattor. Panel Från Kakel I Inredningen. Är Grå Plattor Lämpliga För Ett Vitt Kök?

Video: Kakelförklädesdesign För Köket (73 Bilder): Designfunktioner I Diamantplattor. Panel Från Kakel I Inredningen. Är Grå Plattor Lämpliga För Ett Vitt Kök?
Video: HOW TO REMOVE TILE THE EASY WAY - Be Your Own Handyman @ Home 2024, April
Kakelförklädesdesign För Köket (73 Bilder): Designfunktioner I Diamantplattor. Panel Från Kakel I Inredningen. Är Grå Plattor Lämpliga För Ett Vitt Kök?
Kakelförklädesdesign För Köket (73 Bilder): Designfunktioner I Diamantplattor. Panel Från Kakel I Inredningen. Är Grå Plattor Lämpliga För Ett Vitt Kök?
Anonim

Ett köksförkläde av kakel är ett traditionellt inslag i interiören, harmoniskt kombinerat med uppsättningen och ger anteckningar av komfort i hemmet i köket. Till och med för ungefär tio år sedan var plattor det huvudsakliga materialet i sådan beklädnad. Idag måste hon tävla med tunna, MDF -paneler, laminat. Trots konkurrensen är det erkänt som ett av de bästa materialen. Låt oss i detalj överväga de olika designalternativen för en spektakulär kakelplatta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den moderna kakelmarknaden är full av erbjudanden som kan tillfredsställa smaken hos även den mest krävande kunden. Men inte varje produkt är värd att köpa: det är viktigt att överväga tjockleken, storlekarna på formarna och geometrin. Väggplattor används för förklädet. Den är tunnare och lättare än den golvstående motsvarigheten.

När det gäller storleken beror allt på kökets storlek . Ju större den är, desto större kan tärningens parametrar vara. Om köket är litet är en stor kakel för ett förkläde inte lämplig: det kommer visuellt att minska ett redan litet rum.

Dessutom beror mycket på mönster och färg, eftersom de sätter grunden för förklädets stämning i kökets design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett val av en viss kakel måste den motsvara det allmänna stilbegreppet , valt som grund för den inre kompositionen. Till exempel kan du inte överbelasta designen på ett förkläde med ett tryck om interiören kräver utrymme och luft, vilket uppnås genom minimalism. Ofta ligger fokus här på enkelhet och liten bildstorlek. Dessutom kan förklädet utformas i form av en specifik komposition, belägen på en specifik plats (säg ovanför spisen eller diskbänken).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förklädesplattor kan vara olika. Idag är det lätt att välja dies som kommer att väcka uppmärksamhet på grund av strukturen även utan ett komplext mönster. Till exempel, om tidigare glansiga plattor användes för förkläden, kan du idag plocka upp element med en matt, satinerad yta.

På marknaden för liknande produkter kan du dessutom köpa plattor med en relief, på grund av vilken du kan skapa effekten av en mängd olika byggmaterial från marmor till tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om designen kräver det, kan du använda inte bara keramik för tillverkning av ett förkläde, utan också porslinsgods, klinker, majolika och sten . Gips dör, även om de ser omfattande och imponerande ut, tål inte kökets förhållanden. Gips är inte resistent mot vatten, det slits ut, är ganska nyckfullt i sin vård och förlorar snabbt sin ursprungliga attraktionskraft. Mosaiken kan vara av keramik och porslin. För förklädet kan du använda alternativ på nätet, vilket förenklar läggningen och påskyndar den flera gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Färglösningar för köksförkläden är föremål för stilens och rumets särdrag . Trots att de är beroende av färgen på de befintliga inredningsartiklarna kan deras nyanser vara mycket olika. När det gäller möblernas färg är det värt att notera: det är oönskat att färgen på köksförklädet ekar exakt.

Naturligtvis kan skuggan vara relaterad, men dess exakta tillfällighet kommer att slå samman möbler och ett förkläde till en enda färgpunkt, vilket kommer att beröva interiören dess mångsidighet och undergång till tristess.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar för köksförkläden är föremål för stilens och rumets särdrag. Trots att de är beroende av färgen på de befintliga inredningsartiklarna kan deras nyanser vara mycket olika. När det gäller möblernas färg är det värt att notera: det är oönskat att färgen på köksförklädet ekar exakt. Naturligtvis kan skuggan vara relaterad, men dess exakta tillfällighet kommer att slå samman möbler och ett förkläde till en enda färgpunkt, vilket kommer att beröva interiören dess mångsidighet och undergång till tristess.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom neutrala nyanser är naturliga färger fashionabla färger, nämligen: beige, kaffe, brun. Och även i mode gula och gröna toner, genom vilka du kan göra köket ljust och mysigt. Samtidigt är det viktigt att använda plattor med en kombination av två eller tre toner för köksförkläden. Till exempel ser en kombination av nyanser vackert ut på förklädesteckningen:

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

ljusgrön färg, beige och grå kontrast

Bild
Bild

beige, orange och tegel

Bild
Bild
Bild
Bild

khaki, grå och mjölkaktig

Bild
Bild

kärr med orange och grått

Bild
Bild
Bild
Bild

vit med marsal och grågrön

Bild
Bild

orange med brunt och grått

Bild
Bild

vit med svart och senap

Bild
Bild

persika med grönt och mjölkigt

Bild
Bild

När du väljer ditt alternativ är det värt att överväga tonernas kompatibilitet med en köksuppsättning och befintliga möbler . En av nyanserna för backsplashen kan matcha färgen på taklampan, bänkskivan, gesimsen eller plattan. Samtidigt är det inte alls nödvändigt att det ska vara mycket av samma nyans: även en liten mängd kommer att räcka för att skapa utseendet på en interiörensemble. Till exempel är grå plattor ganska lämpliga för ett vitt kök, men samtidigt bör det finnas en ljus kontrast i interiören eller i förklädets design, annars kommer köket att se tråkigt ut.

När du väljer en flerfärgad kakel måste du vara uppmärksam på att dess färg i temperatur överensstämmer med befintliga möbler eller väggdekorationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Ett köksförkläde med kakel kan vara väldigt varierande. Samtidigt kan layouten bli ett verktyg för att införa en speciell stämning i designen. Till exempel, när du lägger med ett skift och använder rektangulära dörrar, kan du göra ett förkläde för ett tegel, som nu anses vara särskilt modernt i kökets inre. Om du samtidigt använder produkter med lättnad kan du uppnå stor tillförlitlighet och därmed få anteckningar med hög status till interiören.

Bild
Bild

Enkel styling med bildandet av hårkors kan se inte mindre intressant ut i förklädets design ., om samtidigt använda teknikerna i en panel eller skapa en viss komposition från en mosaik. Förresten, det andra alternativet ser särskilt harmoniskt ut om du ger kompositionerna utseende på små målningar med temat för en viss stil. Det kan till exempel vara fåglar bland gräset, skyhöga på himlen, liksom stilleben med rätter och frukter eller blommor. Naturligtvis är läggningen av en sådan kakel mycket mödosam och krävande för att behålla fogarnas identitet.

Utseendet på ett sådant förkläde kommer dock att vara speciellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan kombinera plattor med varandra med hjälp av dörrar i olika storlekar och färger . Att till exempel lägga fyrkantiga plattor med en liten diamant mellan stora element ser harmoniskt ut i utformningen av ett förkläde. Samtidigt kan du använda olika färgkontraster i designen, med upp till tre till fyra nyanser för ett förkläde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om designen kräver minimalism kan du klara dig med vanliga kakel eller dör med fläckar som imiterar sten eller marmor. Från keramiska plattor kan du lägga ut ett förkläde med en dekor i form av en kant. Men också en dekorativ remsa med mönster kan placeras i mitten av förklädet.

Om du noggrant närmar dig utskriftstemat kommer den här designen att se original och vacker ut.

Bild
Bild

Du kan lägga upp en ritning under Gzhel med olika utskrifter . Denna design kommer att vara särskilt lämplig om själva köket är gjort i vita eller blå färger. Samtidigt kommer ljusblå färger att lindra köket av tristess, oavsett om det är förkläden med mönstrade ränder, blommor eller geometriska, blommotryck i vita och blå toner, samt lapptäcke. Ett vitt förkläde med en liten panel som framhäver alla avsatser på väggen kommer att se inte mindre vacker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om stilen kräver det kan du lägga ut förklädet under ett träd med plattor med detta mönster. När det gäller lättnaden ser sådana dör verkligen ovanliga ut. Innan du köper dem måste du dock väga för och nackdelar, eftersom de till skillnad från glansiga plattor är svårare att underhålla. Samtidigt, när du väljer ett eller annat alternativ, måste du korrelera det med det allmänna stilistikbegreppet.

Till exempel, om det redan finns tillräckligt med trästruktur i köket, ska du inte köpa kakel som ser ut som trä: ett sådant kök riskerar att förvandlas till en trälåda.

Bild
Bild

Stilar

För att inte tveka när du köper kakel och för att ordna matlagningsområdet korrekt måste du bygga på rummets specifika stil. Till exempel, om detta är en kreativ riktning för ett loft, då behövs en avsiktligt grov konsistens här. Detta kan vara ett alternativ för tegel eller kakel med metalleffekt. Hela rummet ska se ut som en tolkning av en industrianläggning. Du behöver inget överflödigt, ingen inredning: det kommer att bli tillräckligt med tegel med ett skift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och du kan också kombinera fyrkantiga matta plattor med mosaik, placera små element i en remsa längs botten av förklädet. Modernitet kräver elegans, en demonstration av textur och alla slags glans. I det här fallet kan brickan vara blank, monokromatisk, men dekorerad med en kant med ett konvext mönster och förgyllning.

Bild
Bild

Om finish väljs för klassiska inredningstrender behövs pompa här. Du kan välja en inredning för ett förkläde med guldmonogram eller en skymning av stuckatur.

Bild
Bild

Om köket är gjort i lantlig stil kan du beställa handmålat i verkstaden. Målade plattor i form av en panel i utformningen av förklädet kommer att se ovanliga ut. Hon kan mycket väl bli en dekoration i köket, som harmoniskt passar in i dess inredning. Patchwork väggplattor ser inte mindre imponerande ut i utformningen av ett köksförkläde.

Det går bra med diskreta möbler och set.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så att diamantplattformen inte verkar för banal bör du inte lägga ut hela förklädet på detta sätt . Det räcker med att framhäva en del med denna styling (till exempel en avsats eller omvänt en nisch). Detta är ett bra alternativ för att dekorera ett förkläde i Provence eller lantlig stil. Designidéer kan vara väldigt olika. Det viktigaste är att tänka på: en känsla av proportion bör observeras i allt. Även trender som avantgarde eller kitsch kan tappa sin excentricitet om det blir för mycket variation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Ofta förvirrar valet av rätt kakel köparen, eftersom det är svårt att exakt välja nyanser och storlekar, vilket minskar mängden trimning. För att förenkla uppgiften kan du använda speciella program, tack vare vilka du kan beräkna den nödvändiga mängden material för läggning.

Det är värt att lägga till ett lager på cirka 10% av den totala mängden nödvändigt material (under arbetet är ett äktenskap möjligt, och det är sällsynt att ta hem det utan att bryta ett par element).

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du behöver välja en enfärgad och mönstrad kakel bör du utgå från parade sorter . Detta kommer att förenkla urvalsuppgiften, eftersom standardkamraterna passar perfekt till bas- och ytskärmarna. Här behöver du inte välja toner som verkar likartade i montrar, men hemma kan ha olika temperatur. Modernt parat material kännetecknas som regel av en hög kostnad, men geometrin för en sådan kakel kommer att vara densamma, och därför behöver den inte kalibreras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid beräkning av mängden inköpta råvaror måste man utgå från förkläde (det kan vara linjärt eller kantigt). Mer material spenderas på de andra produkterna, men här är det ofta möjligt att använda kanter på obetydliga platser.

Om du är osäker på beräkningen kan du kontakta säljaren som hjälper dig att beräkna rätt mängd material.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller kvaliteten på backsplash -plattan kan du vara noggrann här och kontrollera varje element med egna ögon . Detta gör att du kan se om det finns defekter på själva dörrarna. Dessutom kommer visuell inspektion att visa om batchnumret är detsamma, vilket kan påverka skugga som inte matchar basen och finishen. Du måste ta brickor från en sats. Detta eliminerar risken för att köpa ett material i olika storlekar som skiljer sig åt i tjocklek, liksom i längd och bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller skuggan måste du bygga på interiörens huvudfärg . Till exempel behöver ett rött kök en mjukgörande ton. Detta kan till exempel vara ett material i vitt eller vitt med ett silvermönster. Att väga den röda tonen är oacceptabelt: du kan inte vara i ett sådant kök, det kommer att sätta press på hushållet. På samma sätt, för ett mörkt kök, är det värt att välja toner som kommer att mildra viss obalans och lägga till ljusa fläckar i interiören.

Om köket är ljust och ligger på solsidan kan du göra ett förkläde med ljusa färger för att avsluta det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Ingenting kommer att demonstrera möjligheterna hos ett kök backsplash av plattor som illustrativa exempel på ett fotogalleri.

Förklädet i marockansk stil lockar med en kombination av dämpade nyanser mot bakgrund av ljusa möbler och mörka bänkskivor. Traditionell korshårskakling användes.

Bild
Bild

Ett exempel på användning av svartvita plattor i plattans område med installation upp till taket. Tillägget av färgade tillbehör ger en viss stämning i köksdesignen.

Bild
Bild

En original lösning för loftstil med spegelplattor. En speciell atmosfär förmedlas, detta material expanderar visuellt utrymmet i köket.

Bild
Bild

Användningen av blå och vita kakelplattor med enkla prydnader gör att du kan återuppliva inredningen i ett vitt och beige kök. Samtidigt ser förklädet inte färgglatt ut: både hyllorna och disken är ganska harmoniska här och skapar inte illusionen av oordning.

Bild
Bild

Detta exempel visar möjligheterna att leka med texturer. Användningen av glansiga platta plattor för ena sidan av förklädet och dör med olika prydnader på den andra sidan ser fräsch och intressant ut.

Bild
Bild

En bra lösning för ett litet kök. Trots den till synes varierade färgen och läggningen i taket förstör inte förklädet interiören, utan accentuerar matlagningsområdet och skiljer det från matplatsen.

Bild
Bild

Detta exempel är särskilt framgångsrikt för att förmedla enkelheten och lakonismen i ett loft med dess samtidiga status. Användningen av en smal remsa av ett förkläde och vanliga vita plattor mot bakgrund av avsiktligt exponerad kommunikation ser naturlig och effektiv ut.

Rekommenderad: