Tepåsar: Trä, Papper Och Andra Typer Av Förvaringslådor. Urvalstips

Innehållsförteckning:

Video: Tepåsar: Trä, Papper Och Andra Typer Av Förvaringslådor. Urvalstips

Video: Tepåsar: Trä, Papper Och Andra Typer Av Förvaringslådor. Urvalstips
Video: 25 Cooking Secrets You Should Know to Become a Chef || Quick Recipes For Every Occasion! 2024, Maj
Tepåsar: Trä, Papper Och Andra Typer Av Förvaringslådor. Urvalstips
Tepåsar: Trä, Papper Och Andra Typer Av Förvaringslådor. Urvalstips
Anonim

Kännare av riktigt te vet att dess olika sorter kräver särskilda förvaringsförhållanden. Även tepåsar behöver en speciell behållare som döljer dem från sikten, men som tillåter luft att passera igenom. Numera fungerar lådan för tepåsar inte längre som en funktionell liten sak för förvaring av utsökta råvaror, utan snarare som ett dekorativt element som kan dekorera köksinredningen.

Särdrag

Nu kan du köpa en tebox i vissa butiker som säljer te och kaffe, och onlinebutiker erbjuder också ett brett utbud. En sådan ovanlig present kan presenteras som en gåva, särskilt de som gillar denna drink kommer att uppskatta överraskningen . Även i det antika Kina var detta föremål populärt, en elit av te hälldes i lådan och fördes till kejsarens hov. På den tiden var en sådan produkt väldigt dyr. Skåp kunde dekoreras med guld, pärlor, målning och te i sig ansågs nästan vara ett botemedel mot alla sjukdomar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Redan nu fortsätter Japan och Kina att behålla traditioner . Till exempel är en trälåda med nationella symboler en integrerad del av viktiga diplomatiska möten. Det finns till och med moderna märken som, tillsammans med teprodukter, producerar dessa intressanta lådor för förvaring av väskor.

Bland dem till exempel "Ahmad Chai", "Basilur", "Greenfield".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Först och främst kan tepåslådor klassificeras enligt tillverkningsmaterial.

Bild
Bild

Trä . Dessa är ihållande, hållbara produkter som inte släpper in de främmande aromerna som är så farliga för många typer av te, till exempel vitt. Naturliga råvaror gör det möjligt att behålla det naturliga mikroklimatet i behållaren. Kreativa köpare kan enkelt dekorera träytan med olika bilder och målningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bleck . Vanligtvis är en sådan låda redan försåld med innehållet. När behållaren tar slut på te blir det en lagringsplats för nya tepåsar. Metall skyddar produkten från främmande lukt och skyddar den från fukt, vilket ofta finns i köket, eftersom det är här det är vanligt att förvara en tebox. Detta material är hållbart och påsarna kan förvaras i det länge. En sådan låda är dock uteslutande avsedd för påsar, det är bättre att inte förvara löst te i den, annars kommer den att förlora sina smakegenskaper vid kontakt med metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Keramisk . De är söta bitar med en sofistikerad design. Oftast kan en sådan kopia endast göras enligt en individuell order, och bara en professionell kan hantera den. Det här alternativet kan inte göras på egen hand. Detta är en dyr modell, men det är den som är mest lämplig för förvaring av te. Keramik uppfyller alla standarder för lagring av teblad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Papper sådana . Det enklaste alternativet som du kan göra med dina egna händer. Ofta säljs kartongen redan i förväg med tepåsarna inuti. Papper är inte det mest fördelaktiga alternativet för lagring, dess nackdelar är att det lätt tillåter fukt och främmande lukt, till exempel från ett antal lagrade kryddor. För att undvika detta rekommenderas det att förvara papperslådan i ett annat rum. Livslängden för en sådan låda är extremt kort. Bland fördelarna är budgeten, möjligheten att dekorera lådan själv, bra ventilation, vilket är mycket viktigt för vissa te -sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom skiljer teboxar åt i deras funktionalitet, nämligen antalet sektioner. Vanligtvis, det minsta antalet sektioner är 3, men oftast presenteras produkter med 8 sektioner … Denna indikator är viktig för tesorter som inte tolererar grannskap. Lådorna skiljer sig också i form, oftare är de fyrkantiga och rektangulära, men det finns också ovanliga modeller, till exempel i form av ett hjärta. Det finns alternativ i form av ovanliga former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp är mycket olika i sin design . Om vi menar någon behållare för förvaring av tepåsar kan vi namnge lådor, hus, korgar, burkar. Du kan till och med hitta exklusiva modeller i extraordinära mönster, till exempel i form av Kreml eller Big Ben -tornet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om lådan väljs som en present måste den omedelbart presenteras med innehållet. Ta reda på i förväg vilken typ av te födelsedagsmannen är förtjust i, köp tepåsar och välj den lämpligaste lådan för inredningen. Om produkten presenteras som en presentation, ge företräde åt alla alternativ utom pappersalternativ . Keramik och metaller värderas mest av allt.

En tom låda kan endast presenteras om mottagaren har beställt den i förväg från givaren för att lagra befintliga tesamlingar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ge en verkligt unik liten sak, rekommenderar vi att du beställer den från mästarna . I det här fallet kan du göra en exklusiv bit av ädelträ med en ovanlig design. Professionals kommer att göra en behållare av valfri storlek och form, göra ett visst antal celler, ge provet någon nyans, göra en present i den stil som bäst passar in i ett visst kök. Förresten, du kan beställa inte bara kistor, som presenteras som en souvenir, utan också företagsprodukter. Till exempel kommer en tebox, på vilken företagets logotyp appliceras, att dekorera ett kontor på ett originellt sätt och bli en symbol för företagets framgång.

Rekommenderad: