DIY -studsmatta: Hur Man Gör Och Monterar En Barns Studsmatta Hemma Från Improviserade Medel?

Innehållsförteckning:

DIY -studsmatta: Hur Man Gör Och Monterar En Barns Studsmatta Hemma Från Improviserade Medel?
DIY -studsmatta: Hur Man Gör Och Monterar En Barns Studsmatta Hemma Från Improviserade Medel?
Anonim

Dacha anses vara ett utmärkt område för familjerestinationer, där vuxna kan koppla av från arbetsdagar och barn kan kasta ut sin energi så mycket som möjligt i den rena luften. För att skydda spel med små fidgets placerar andra föräldrar studsmattor i förortsområden. Dessa simulatorer kan antingen köpas färdiga eller göras för hand från improviserade medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Barnens studsmatta är en hoppanordning. Klasser på det har en positiv effekt på hela kroppen. Spädbarn får inte bara mycket nöje och trevliga känslor, utan utvecklar också vestibulära apparater, motoriska färdigheter och muskuloskeletala systemet. Trots att du nyligen kan hitta många modeller av studsmattor till salu är det fullt möjligt att bygga dem själv. Du kan montera en studsmatta med egna händer från olika material, men för att hoppen ska bli säkra måste ett skyddande nät vara närvarande i deras design.

När du gör en studsmatta hemma är det viktigt att vara uppmärksam på ramens styrka och installationen av fjädrarna . Huvuddragen i hemlagade studsmattor är att i dem är en av sidorna fäst vid ramen med fjädrar, vilket kräver ett särskilt placeringsschema. Först måste du utföra den primära kroken och fästa fjädrar på vart tredje gångjärn. Det är nödvändigt att observera ett steg i två slingor så att elementen inte deformeras, men sträcker sig jämnt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För trampolins styrka rekommenderas att göra en sekundär krok, där fjädrarna måste hakas in i varje slinga. I detta fall kommer duken inte att sjunka från ramens kanter.

För en hemmagjord tränare är det bäst att välja långfjädrar . Dessutom är det viktigt att vara uppmärksam på valet av material för ramen - det måste vara hållbart. Innan du skapar en barns studsmatta bör du också bestämma om dess dimensioner, efter att ha ritat en ritning i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material

En sommarstugatrampolin kan tillverkas av färdiga delar som säljs i ett brett sortiment. Om det inte är möjligt att köpa dem kan lämpliga verktyg till hands användas för montering. Till exempel är ramen gjord av en metallring, där det erforderliga antalet hål görs med en borr. Du behöver också ett träblock - det måste skäras i 8 identiska bitar, högst 30 cm långa. Hål är gjorda i trädelar, vars diameter bör vara flera millimeter större än de i bågen.

För att skapa en matta måste du välja ett hållbart material . En presenning fungerar bra. Ett lock sys av det, storleken motsvarar studsmattan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även en barns studsmatta kan tillverkas av en kamera. Det finns många alternativ för att skapa en hemsimulator, det enda är att materialet från vilket det är planerat att monteras måste vara pålitligt och av hög kvalitet i drift.

Bild
Bild

Hur man gör

Att göra en studsmatta till din lilla är inte svårt om du visar flit och lite fantasi. Naturligtvis kommer det inte att vara möjligt att skapa ett vackert skal hemma, men en blygsam hemlagad simulator kommer att fungera som ett utmärkt ställe för en liten fidget att spela. Innan arbetsprocessen påbörjas är det viktigt att avgöra om studsmattan ska vara fjäder eller uppblåsbar med ett nät.

Den första typen är gjord av ett metallstöd och en matta fäst på ramen med fjädrar . Den är utrustad med ett skyddande nät för säkerheten. Den andra är svår att montera hemma, så det är bättre att vägra tanken på att göra det.

Bild
Bild

I händelse av att en barns studsmatta monteras för första gången, kommer följande instruktion att hjälpa nybörjare

  1. Först måste du förbereda materialet för tillverkning av simulatorn . Det är bäst att köpa färdiga delar. Om du planerar att göra en studsmatta av skrotmaterial behöver du en metallcirkel, balkar, tätt tyg, fjädrar och ett nät.
  2. Det första steget är att ansluta strukturens ben . För detta förbereds en ram preliminärt från en cirkel. Dess ändar är noggrant säkrade. Sedan vänds ramen och placeras på en plan yta så att hålen för benen är överst. Du måste sätta in W-formade skär i dem och utföra jämnt tryck.
  3. Sedan vänds ramen och placeras på benen . Nästa steg är att göra en matta, vars lock ska sys av presenningen i förväg. Ett lock sätts på en cirkel skuren av ett tätt material och fixeras sedan inuti studsmattan med hjälp av speciella krokar. Detta bör göras försiktigt och långsamt. För att mattan ska vara jämnt fördelad bör den representeras visuellt i form av en klocka och fästas först på de platser som motsvarar klockan 12, 3, 6 och 9 på urtavlan. Sedan fixeras fjädrarna diagonalt.
  4. Arbetet avslutas med att fixera kudden . Den placeras ovanpå studsmattan, sedan tas repen och passeras genom fjädrarna och fixerar spelplatsen säkert. Dessutom rekommenderas det att limma den övre delen av benen med mjukt skumgummi och den nedre med gummi. Tack vare detta blir studsmattan hållbar och glider inte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanstående design är enkel och det är fullt möjligt att montera den med egna händer. Denna produkt är praktiskt taget inte sämre än fabriken. Om studsmattan går för barn, måste den dessutom täckas med ett nät eller lägg den under mattan. Detta kommer att skydda leken för ett litet barn. En sådan simulator är perfekt för barn under 12 år, medan tonåringar borde sätta ihop kraftfullare strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa hantverkare gör sommartrampoliner av bildäck . Hål borras på dem närmare skyddet med en borr, med ett steg på 2 cm. Därefter "darnas" den öppna mittdelen av däcket med starkt gummi eller en tjock sladd. Som ett resultat uppnås ett tätt sträckt nät, det kommer perfekt att stödja presenningen och skydda barnet från skador. I denna design kan du klara dig utan ben, eftersom däcket har tillräcklig höjd.

Rekommenderad: