Väggklocka I Trä: Handskuren Träklocka Och Seiko-klocka, Andra Väggur I Trä

Innehållsförteckning:

Video: Väggklocka I Trä: Handskuren Träklocka Och Seiko-klocka, Andra Väggur I Trä

Video: Väggklocka I Trä: Handskuren Träklocka Och Seiko-klocka, Andra Väggur I Trä
Video: old wall clock with pendulum Antiques and collectibles 2024, April
Väggklocka I Trä: Handskuren Träklocka Och Seiko-klocka, Andra Väggur I Trä
Väggklocka I Trä: Handskuren Träklocka Och Seiko-klocka, Andra Väggur I Trä
Anonim

Trä är ett miljövänligt, säkert och populärt material. Klockor gjorda av det bidrar till lugn och komfort. Deras utseende är attraktivt och irriterande. För första gången dök träklockor upp på 1500 -talet i England och har sedan dess slagit rot i hela världens hus.

Särdrag

En väggklocka i ett runt träfodral är ett mångsidigt tillbehör älskat av designers.

Cirkeln är en klassiker bland de olika klockformerna . Det finns alltid en efterfrågan på sådana modeller, de kan visa ägarnas känsla för stil och passa perfekt in i det inre av rummet.

Skuggan av trä kan vara väldigt olika, från ljus beige till nästan svart. Klockor av vit eller vanlig ek, tall, lönn, kastanj, lärk eller rosenträ kan klassificeras som ljusa; klockor av mahogny, mahogny, plommon, ibenholt och andra arter kan klassificeras som mörka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trämodeller i brons-, förgyllnings- eller kristallfodral är lämpliga för ett rum med klassisk stil, barock eller empirestil. De kommer att bli en liten men elegant detalj som ger lägenheten sofistikering, aristokrati och respektabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en retro- eller vintagestil är modeller gjorda av konstgjort åldrat trä perfekta.

Bild
Bild

Antika träklockor, ofta med sniderier eller genomarbetade finish, hänger i ditt hem kommer inte bara att vara antikviteter, utan också en detalj som anger ägarnas estetiska smak.

Om du vill köpa en artificiellt åldrad kopia eller en riktig sällsynthet är bara ditt val. Men om mekanismen går sönder blir det första alternativet mer bekvämt och billigare att reparera. Dessutom kan äkta antika träklockor vara mycket dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En enkel träklocka passar perfekt in i ett minimalistiskt rum på en vägg utan dekorativa detaljer, men med en strikt form, till exempel en cirkel eller en kvadrat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hantverk ger speciell värme och komfort till huset . Variationer i deras mönster är mindre vanliga och därför mer unika. Det finns många onlinebutiker där du kan köpa handgjorda varor som träklockor.

Bild
Bild

Snidade gångvägar, dekorerade med förgyllning eller andra dyra detaljer, passar harmoniskt in i ett rum i viktoriansk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

En träklocka i rustik stil (land) ser söt och bekväm ut på väggen. Vanligtvis visar de fåglar, blommor eller små stilleben med frukt . De kan också se ut som bara några plankor som skärs i form med en urtavla ovanpå dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trägångar har inte heller tappat sin popularitet i moderna interiörer. Numera på marknaden det finns många former och färger, storlekar och stilar för dessa mekanismer … Men designers som väljer trä som material för sin tillverkning erbjuder fler och fler nya modeller, till exempel i form av en sol eller måne, ett äpple, en blomma, ett hjärta, ett fartygs ratt eller till och med djur.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klockmodellen "Ratt" är ganska populär bland män . Hon väljs ofta av idrottsfolk eller de vars yrke är relaterat till havet. Ju större klockans storlek, desto mer lockar den uppmärksamhet. I synnerhet köps de för rymliga rum. Men det kommer att bli svårt att mata in en sådan detalj i ett litet utrymme.

Tillverkare som gör kopior av välkända modeller tjänar på att göra dem av trä, och köparen kan i sin tur köpa moderna mekanismer billigt. Deras kvalitet kommer att vara lägre, men utseendet kommer att vara liknande.

Bild
Bild

Träklocka med romerska siffror ser imponerande och mystisk ut . De ligger vid kanterna och kan vara förgyllda, gjorda av silver eller koppar eller av andra legeringar. De flesta av de gamla engelska klockorna är med romerska siffror. Denna glädje ger lite mystik till deras inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gökare i trä var populära under sovjettiden och var ägarnas stolthet. Enhetens utseende kan vara mycket olika: de var dekorerade med julgranar på sidorna och harar och ekorrar och figurer av människor. De flesta trägökur hade form av ett hus, ibland med konformade hängen. På utsatt tid öppnades dörrarna och tillsammans med kampen flög en fågel ut och "sjöng". Från år till år blir sådana klockor mer och mer värdefulla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga och originella klockor köps för lägenheter i jugend- och loftstilar.

Tillverkare

Japanska företaget Seiko producerar inte bara väggklockor, utan också bord och armbandsur. På grund av kvaliteten på sina produkter är detta märke ganska populärt på marknaden.

De flesta av recensionerna för detta företag är positiva. Köpare älskar:

  • ovanlig, eftertänksam och lakonisk design av produkter;
  • användarvänlighet (översättning, batteribyte, etc.);
  • högsta klass av noggrannhet (+/- 30 sekunder per månad);
  • tyst löpning;
  • acceptabelt prisklass.

Företaget tillverkar klockor med kvartsurverk med en garantitid på cirka 10 år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismer från av Vostok … Detta inhemska företag, liksom Seiko bortsett från väggur, producerar det också andra typer av klockor.

De flesta köpare är nöjda med produkterna från detta företag. De noterar:

  • kvalitetsmekanism;
  • varaktighet;
  • snygg och trevlig design;
  • ljudlöshet;
  • överkomligt pris;
  • olika modeller.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen, formen och storleken på en klocka kan framhäva utformningen av ett rum, försköna det och göra det visuellt tilltalande . Vi tittar ofta på våra klockor för att ta reda på tiden. Därför är det viktigt att de är glädjande för ögat.

Oavsett rummets design och de viktigaste färgerna på inredningen du har, kommer ett brett utbud av modeller av träväggare att låta dig välja rätt.

Träklockor på väggen matchas ofta med möblernas färg. De själva är ganska lätta att fästa och tar inte mycket plats. Trämodeller är lämpliga för nästan alla interiörer. Träklockor kan placeras i korridoren, sovrummet, vardagsrummet, privat kontor, kök och andra rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plats

I vår högteknologiska tid strävar vi omedvetet efter natur, komfort och avkoppling. Därför är träväggklockor populära när de placeras i ett sovrum eller barnkammare.

En väckarklocka köps oftast för ett sovrum, men vanliga väggklockor har hittat sin plats här . Träprodukter ser harmoniska ut i sängens huvud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismer med slående, melodi, gök eller bara en hög klocka köps vanligtvis inte till sovrummet. Du kan förstås vänja dig vid dem, men de flesta är irriterande . En fredlig fästing ska vara lugnande. Samma regel gäller för barn.

Det är bäst om deras fodral är av mjuka färger - till exempel kommer en klocka av mörka trädslag inte att se estetiskt tilltalande ut i en plantskola.

Bild
Bild
Bild
Bild

I köket är en mekanism som visar tiden ett måste. Alla är inte bekväma med att titta på datorn eller slå på telefonen varje gång de bakar det här eller det kulinariska mästerverket i ugnen.

Eftersom ett bord eller farfar inte fungerar i köket är det lättast att välja väggmekanismer . Beroende på kökets inredning kan du välja rätt träprodukter. De kommer att ge värme och komfort till rummet, även om det är litet, och kommer att kombineras perfekt med andra inredningsartiklar. Designers som skapar väggklockor i trä erbjuder många variationer, från fodral med bilder av blommor, fåglar och djur till klockor i form av en kaffekopp eller en liten tekanna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrummet är en plats där du kan bjuda in vänner eller bekanta för en kopp te, samt en plats där gästerna får sitt första intryck av värdarna.

Det finns inga begränsningar när det gäller att välja en klockstil för detta rum, men det är viktigt att ta hänsyn till det inre i hela rummet som helhet . Exemplar med en pendel, och snidade, och med en gök, och de vanligaste runda kommer att göra. Klockan ska vara tydligt synlig var som helst i hallen. Till exempel, genom att hänga dem för lågt, finns det ingen garanti för att blommorna som gästerna tar och placeras på sängbordet inte hindrar utsikten på ett tag.

Ibland köps dessutom, förutom de antika vandrare som finns i vardagsrummet, kandelabrar eller andra föremål som liknar antikviteter eller är sådana.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Studien är en av de mest lämpliga platserna för en massiv träklocka. På väggen spelar de samtidigt två roller: dekorativ och utilitaristisk. I förståelsen av en affärsperson är en klocka förknippad med precision, svårighetsgrad, ordning och ro. På jobbet kontrollerar människor ofta sina klockor.

För en studie i engelsk stil är en träväggklocka med en pendelram lämplig . De kommer att ge det åtstramning och samtidigt göra inredningen rikare. Oftast är det rektangulära mekanismer med kamp. Nya modeller har funktionen att stänga av den automatiskt på natten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nu har varje hem en klocka, även om den tidigare ansågs vara en lyxartikel . Med deras hjälp kan du vackert dekorera ett rum, fylla det tomma utrymmet i det. Genom att välja rätt produktdesign kan du passa in i rummet så effektivt och harmoniskt som möjligt.

Rekommenderad: