Väggklocka I Loftstil: Hur Väljer Jag En Väggklocka? Vad Ska Vara En Loftklocka?

Innehållsförteckning:

Video: Väggklocka I Loftstil: Hur Väljer Jag En Väggklocka? Vad Ska Vara En Loftklocka?

Video: Väggklocka I Loftstil: Hur Väljer Jag En Väggklocka? Vad Ska Vara En Loftklocka?
Video: Oscar Arrsjö: ”Det här ska alla klockintresserade män känna till” - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Väggklocka I Loftstil: Hur Väljer Jag En Väggklocka? Vad Ska Vara En Loftklocka?
Väggklocka I Loftstil: Hur Väljer Jag En Väggklocka? Vad Ska Vara En Loftklocka?
Anonim

Loftstilen anses vara en av de mest efterfrågade inredningsstilarna. Det kännetecknas av alla element och tillbehör. I artikeln kommer vi att överväga nyanser av väggur i denna stil, notera vad de är och hur du väljer din egen version.

Karaktärsdrag

Loft är en tvetydig stil, varje element måste vara uttrycksfullt och noggrant utvalt. Klockan, vald för arrangemang av ett visst rum, ska se imponerande ut på ovanliga underlag som en betong- eller tegelvägg. Produkten kan skilja sig åt i stora dimensioner, använt material samt externa data.

Denna väggklocka i loftstil är en catchy produkt.

Bild
Bild

Detta är ofta en modell med en rund bas och ett stort antal. Men om de tidigare var tvungna att upprätthålla illusionen om att vara på en industriell anläggning, bär de idag, utöver det funktionella, också ett dekorativt budskap. Deras huvudsakliga egenskaper är:

  • avsiktlig oförskämdhet;
  • en viss enkelhet i formen;
  • brist på onödig inredning;
  • strävan efter antik design;
  • genomtänkt layout;
  • snyggt utseende;
  • urtavla med yttre fodral.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Utseendet på produkterna varierar. Vissa modifikationer liknar klassiska väggklockor utan inredning med stort antal. Andra liknar ett klockfodral av metall utan en solid skiva. Siffrorna här finns på metallringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellen kan bestå av en metallskelettkropp med kugghjul.

Produkten kan ha en mittskiva med en annan design (till exempel under en gammal vinylskiva, ett metallskylt med karakteristiska inskriptioner). Modelltyp kan vara öppen eller stängd . Den första typen ser vacker ut, men det är svårare att ta hand om dem. Produkter från den andra gruppen är lätta att rengöra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom enkla modeller kan du hitta i linjalerna designermodeller med ovanliga mönster . Till exempel en stor kompass, ett flygplan eller till och med en cykel. Dessutom kan de se ut som tecken eller till och med musikinstrument (trumpet). Bland de extraordinära alternativen kan man också notera modeller i form av rekord som bryts av från ålderdom, klockor med metallstänger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de kreativa alternativen finns självhäftande modeller . Faktum är att detta är en väggklocka i form av pilar och siffror limmade på väggen. Modellerna är anmärkningsvärda för att de ger en diameterändring i intervallet från 20 till 40 cm. De passar perfekt in i konceptet loftstil, ofta kompletterade med plattor för utformning av bilnummer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och textur

Klockor i loftstil är gjorda av olika material. Används ofta i produktionen metall, keramik, glas och trä . Designermodeller kan tillverkas av kartong, film och till och med ett vanligt staket. De bästa modellerna är gjorda av trä och metall, och vanligtvis ges materialet en antik effekt.

Det kan till exempel vara repor, effekt av sprickor, chips, en touch av vintage, patina . Strukturen bör skapa effekten av höga kostnader, det kan vara en bronsstruktur, besprutad med silver. Produkten ska se dyr ut, det här är bohemernas stil, människor som väljer dyra saker. Glans och onödig glans utesluts.

Trädet kan målas, artificiellt åldras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en väggklocka för en kreativ stil är en kreativ uppgift. Det räcker inte att välja färg och form - produkten måste passa in i stilen, se organisk ut. Dessutom måste den matcha godkännandestatusen. Allt detta kan uppnås om du tar hänsyn till flera rekommendationer från proffs inom inredningskonst.

  • Produkten väljs ut för en specifik bas. Det ska inte tillåtas att färgen matchar eller att designen inte syns.
  • Klockan tas för en specifik plats, det kan vara en avsats, en vägg i ett vardagsrum, en plats ovanför en matgrupp, en öppen spis.
  • Storleken ska motsvara bildmaterialet i rummet. Om rummet är litet bör diametern på ratten inte vara stor.
  • Produkten måste kombineras med andra tillbehör. Dessutom kan dess design implementeras för att matcha designen från förra seklet.
  • Ibland kan det användas flera timmar i inredningen för att dekorera en zon. Deras diameter kan vara olika, men alla klockor måste vara i harmoni med varandra.
  • Produkten kan ha olika design. Ju enklare basens struktur, desto mer komplex kan formen vara.
Bild
Bild

När det gäller färgschemat beror allt på tillverkningsmaterialet. Om det till exempel är metall, är tonerna av gjutjärn, brons och ibland koppar välkomna. Trä kan målas vitt, mjölkigt, pistasch, betong, tegel. Om interiören har öppen kommunikation kan du matcha produktens färg specifikt till dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Vi föreslår att du hänvisar till exemplen på fotogalleriet, tydligt visar möjligheterna för visuell förädling av rymden genom kreativa klockor.

Väggklocka i metall för att framhäva gästområdet i öppen planlösning

Bild
Bild

En modell med en stor urtavla, som en uttrycksfull accent på betongväggen i ett vardagsrum i loftstil

Bild
Bild

Installera en väggklocka på golvet som en av de viktigaste inredningstillbehören

Bild
Bild

En gigantisk klocka med en antik design, som ett element i utformningen av rekreationsområdet

Bild
Bild

Loft väggklocka med ram, gjord enligt förra seklets design och fäst vid väggen vid fönstret

Bild
Bild

En modell med en kreativ design, anpassad till en tegelvägg

Bild
Bild

En produkt med design för ett musikinstrument, gjord av metall

Bild
Bild

En variant av klockans komposition på väggen, målad för att matcha klockbakgrunden, gjord på en tegelvägg

Bild
Bild

Svart modell för att dekorera en avsats ovanför eldstaden i gästområdet

Rekommenderad: