Väggklocka Stilar: Provence Och Steampunk Klockor, Minimalism Och Nautisk Stil, Högteknologiska Och Klassiska, Antika Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Väggklocka Stilar: Provence Och Steampunk Klockor, Minimalism Och Nautisk Stil, Högteknologiska Och Klassiska, Antika Och Andra Alternativ

Video: Väggklocka Stilar: Provence Och Steampunk Klockor, Minimalism Och Nautisk Stil, Högteknologiska Och Klassiska, Antika Och Andra Alternativ
Video: Ola Silversmide och Urmakeri Rep av väggur 2024, April
Väggklocka Stilar: Provence Och Steampunk Klockor, Minimalism Och Nautisk Stil, Högteknologiska Och Klassiska, Antika Och Andra Alternativ
Väggklocka Stilar: Provence Och Steampunk Klockor, Minimalism Och Nautisk Stil, Högteknologiska Och Klassiska, Antika Och Andra Alternativ
Anonim

Väggklockor är ett populärt dekorativt tillägg till alla interiörer. Dessa produkter kan ge glädje till atmosfären, komplettera den övergripande bilden. Till salu kan du hitta ett stort utbud av vackra, snygga och funktionella klockor som är installerade på väggen. De utförs i helt olika stilar - från klassiskt till modernt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Särdrag

Väggklockor är ett win-win dekorelement. De hjälper inte bara till att bestämma tiden, utan dekorerar också interiören, vilket gör det mer genomtänkt och intressant. En sådan produkt vittnar om invånarnas punktlighet och deras känsliga smak.

Modeller ser attraktiva och organiska ut i interiören bara om de passar miljön i sin design och stil . Till exempel är kromklockor med glaselement olämpliga i lantlig stil - mer "mysiga" alternativ av trä passar här. Lyckligtvis är utbudet av enheter så stort att du kan hitta ett lämpligt alternativ för alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande är följande sorter särskilt populära:

  • sällsynta klockor;
  • moderna designmodeller som ser progressiva och originella ut;
  • mystiska vintage -alternativ;
  • elegant pendelklocka;
  • barnmodeller i form av seriefigurer eller djur (det finns många alternativ).

Väggklockor har länge upphört att vara oansenliga dekorativa element. Denna detalj kan fungera inte bara som ett tillägg, utan också som en ljus accent i inredningen, vilket lockar mycket uppmärksamhet. Så en tråkig, elak design kan spädas ut med en enhet med ett ljust och intressant utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design riktningar

När du väljer den perfekta väggklockan för en inredning är det viktigt att överväga stilen på dess dekoration. Baserat på denna egenskap bör man leta efter produkter som kommer att se ekologiska och attraktiva ut i den befintliga miljön. Du bör inte ge väggklockor företräde, kraftigt slå ut ur interiören.

Låt oss överväga i detalj, vilka funktioner och egenskaper hos väggklockor i olika stilistiska riktningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk

Klassisk stil går aldrig ur mode. I denna riktning råder naturmaterial av hög kvalitet utan demonstrativ lyx. Allt ska vara raffinerat, subtilt och fast.

Austere väggklockor i kvadratisk, rund eller oval form hittar sin plats i en klassisk inredning . Det bästa materialet är trä, elegant brons eller keramik. En diskret men mycket vacker klocka dekorerad med snygg carving passar bra in i den klassiska interiören. Du kan välja modeller från elit träslag.

För en klassisk inredning kan du välja inte bara små eller medelstora, utan också solida, massiva klockmodeller. Sådana alternativ kommer att betona respektabilitet och hög status.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk

En populär modern stil som många föredrar. Det finns också en plats för klockan här.

Högteknologiska väggklockor bör väljas utifrån deras strikta geometriska form . Det är lämpligt att köpa modeller från moderna och mest praktiska material som ser progressiva ut och inte är gamla. Grunden för hi-tech är praktisk, och klockan bör motsvara detta. I en sådan miljö ser moderna elektroniska eller originella spegelmodeller perfekta ut.

Inredningen kommer också att vara användbar - glas- eller metallkomponenter kommer att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Retro

En populär stil idag som väcker saker från tidigare epoker till liv. För att skapa en sådan situation kompetent måste du tänka igenom varje detalj. För att göra detta kan du vända dig till en erfaren designer som hjälper dig att skapa en harmonisk och attraktiv ensemble.

För en interiör i retrostil är följande väggklockmodeller lämpliga:

  • med en gök;
  • med en melodi;
  • med kronometer.

Sådana produkter kan bli en spektakulär inredning i ett lanthus, en rymlig hall. Retroklockor hittar sin plats i ett mysigt hembibliotek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Japanska

Den japanska stilen består av lugna, pastellfärger, rundade former, mjuka övergångar och traditionella blomsterarrangemang. Denna riktning väljs av människor som uppskattar den lugnande atmosfären. De mest populära färgerna i japansk stil är:

  • svart;
  • Vit;
  • Röd.

Dessa färger kombineras attraktivt med varandra. Liknande färgkombinationer kan ses i väggklockor. Väggmodeller med mörkbruna eller svarta ramar ser särskilt harmoniska ut i japansk stil. I ljuscentret kan det finnas motsvarande mönster, bilder av mytiska varelser eller hieroglyfer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence

Unik stil på den franska landsbygden. Den domineras av mjuka, pastellfärger. Både möbler och tillbehör väljs bäst från naturligt trä. Det är också värt att välja en väggklocka från den. Deras naturliga konsistens kommer att se fantastisk ut i en provensalsk interiör.

Klockor i Provence -stil kan ha patina, föråldrade eller slitna ytor . Ytorna kanske inte är helt plana - detta kommer bara att betona den franska stilen. Klockan kan dekoreras med blommotiv, romantiska eller enkla ornament.

Modeller med rund form, dekorerade med smidda element eller en ram gjord av mönstrade stuckaturer i ljusa färger, passar elegant in i interiören. Vintage -anteckningar kommer till nytta här.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Minimalism är en annan populär, modern trend. Interiörer i denna stil är diskreta, återhållsamma och enkla. Det är inte svårt att hitta en klocka för en minimalistisk inredning. Det viktigaste är att modellen inte är för färgstark, kompletterad med ett stort antal dekorationer, gnistrar och bilder.

Minimalistiska väggklockor är vanligtvis så enkla som möjligt . De har bara en urtavla (möjligen utan nummer) med vanliga händer och en bezel. Det senare kanske inte heller är det. Oftast är bakgrunden för sådana produkter antingen svart eller vit, men andra alternativ kan också hittas. Från utsidan kan dessa klockor likna vanliga kontorsstycken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Denna stil kännetecknas av sin unika svalhet, återhållsamhet och makalösa estetik. Det finns inga brokiga och onödigt ljusa färger - paletten är lugn, kall. För en sådan inställning är en klocka lämplig, i vars utformning delar av naturligt trä eller mörk metall finns . Färgerna på produkterna kan vara väldigt olika. Exempel med trästruktur och marina teman är populära. Skandinaviska klockor är mestadels runda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern

Art Nouveau -klockor kommer säkert att ha en ovanlig och mycket vacker form. De kommer att kännetecknas av släta, graciösa linjer. Vanligtvis använder sådana interiörer dekorationer av olika kvalitetsmaterial - metall, trä, glas.

Modernistiska klockor kan vara avantgarde, med en helt icke-standard design . Ofta ger sådana produkter inte direkt vanliga väggklockor i sig själva. Först kan det tyckas att detta bara är en dekorativ installation.

Liknande alternativ passar in i Art Deco -stilen, särskilt om de har subtila klassiska anteckningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barock

Pretentiös, iögonfallande stil, präglad av skrytfull lyx, chic och prakt. I sådana miljöer finns alltid extremt dyra elitmaterial, till exempel sällsynta träslag, brons, guld, silver. Samma saker bör ses i väggklockan.

Barockklockor kommer säkert att ha en elegant form med invecklade vävningar och mönstrade linjer . Produkter kan kompletteras med stuckatur, ädelstenar och metaller.

Billiga, enkla alternativ i barock interiörer har ingenting att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

engelsk

Klockor i denna stil kommer att se återhållsamma, strikta ut. Den engelska riktningen har mycket gemensamt med klassikerna som alla känner till.

Urtavlan på den "engelska" väggklockan kan dekoreras med en flagga eller andra engelska motiv . Bilder och teckningar med bleka ytor kommer att se harmoniska ut. Det är bättre att undvika överflödig variation och ljusstyrka här. Av materialen är metall (i mönstrade, sammanflätade linjer) eller naturligt trä lämpligt. Produkter kan tillverkas i viktoriansk stil. Ljusa eller mörka färger är önskvärda. Klockans massivitet är tillåten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Steampunk

Science fiction -klockor kommer att visa upp öppna mekanismer, mekaniska komponenter, ett stort antal små men mycket komplexa delar. Sådana produkter ser fantastiska ut och samtidigt vintage, åldrade. Ytan på en steampunk väggklocka kan formas i brons, mässing eller rostig metall . Alla rader kommer att vara otroligt graciösa, kombinerade med brutala, avantgarde noter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en högteknologisk väggklocka med egna händer, se nedan.

Rekommenderad: