Bordsklocka (45 Foton): Flip Och "smart", Pratklockor För Blinda Och Med Symboler, Trä Och Kvarts, Gjorda Av Sten Och Porslin, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Bordsklocka (45 Foton): Flip Och "smart", Pratklockor För Blinda Och Med Symboler, Trä Och Kvarts, Gjorda Av Sten Och Porslin, Andra

Video: Bordsklocka (45 Foton): Flip Och
Video: WOW! We Made A Tree House Just From Plastic Wrap! Bushcraft Hacks, Camping Tricks By A PLUS SCHOOL 2024, April
Bordsklocka (45 Foton): Flip Och "smart", Pratklockor För Blinda Och Med Symboler, Trä Och Kvarts, Gjorda Av Sten Och Porslin, Andra
Bordsklocka (45 Foton): Flip Och "smart", Pratklockor För Blinda Och Med Symboler, Trä Och Kvarts, Gjorda Av Sten Och Porslin, Andra
Anonim

Klockor är ett måste i varje hem. På grund av variationen i design kan de inte bara fylla sin direkta roll, visa tiden, utan också vara ett verkligt konstobjekt som ger estetiskt nöje. Idag ska vi prata om skrivbordsvyer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

En bordsklocka dök upp i slutet av 1500 -talet, designad av en vetenskapsman från Holland som heter Christian Huygens … Deras första utseende var underbart och liknade medeltida torn. De hade bara en hand, men ett par urtavlor. Den ena visade tiden, den andra larmade. Det finns en mängd olika bordsklockor på marknaden nu. Vanligtvis görs valet till förmån för dem som passar en viss inredning och blir en del av den. Designerprodukter kommer att vara ett verkligt tillägg till den byrå, skänk eller skåp som de kommer att stå på.

Det finns många olika modeller i butikerna, från enkla till originella med en snygg form . Små till stora.

En vacker bordsklocka kan vara en bra present för riktiga finsmakare av tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Souvenir, små uppsättningar, kompletterade med olika brevpapper attribut, är lämpliga för en presentation för chefen. Ovanlig i form och design - till en vän eller en vän. Du kan till och med hämta en bordsklocka i present till en person som är förtjust i en viss typ av aktivitet.

Till exempel kan en resenär presentera dem som en bordskompass eller en nautisk ratt för en sjöman. När du väljer en klocka är det bäst att tydligt veta exakt var och för vem du väljer, om du vill behaga dig själv eller en viss person.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Bordsklockan har många sorter. För enkelhets skull och för att spara utrymme kan de innehålla flera enheter. Till exempel, klockan kan vara med en väderstation, termometer, kalender . Dessa är lämpliga för ett kontor eller bibliotek. Idag är det på modet att ha en flip -klocka, toppen av dess popularitet var på 20 -talet av förra seklet.

Men mode är cykliskt, det återkommer ständigt och gör en viss tidskrets. Sådana klockor kommer att bli en riktig prydnad, dessutom smeker de bokstavligen örat med trevliga avkopplande ljud av att vända tallrikar med siffror. Vippmekanismen kombinerar tidens noggrannhet och antikens unika anda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns batteridriven kvarts eller mekanisk som måste avvecklas då och då. Mekaniska modeller är av premiumklass, de är mer hållbara och exakta. Det är nödvändigt att ta hand om dem, rengöra mekanismen från damm då och då med en mjuk borste, men de är värda det. Kvartsrörelser är vanligtvis utrustade med ytterligare funktioner, medan mekaniska anses vara tidlösa klassiker som inte behöver extra alternativ.

Varianterna innehåller också smarta modeller som berättar för blinda eller synskadade, vilket utan tvekan är mycket bekvämt. Det finns en klocka med en timer som meddelar dig med en ljudsignal att den tid du har ställt in för något ändamål har tagit sitt slut.

Som regel är denna modell väl lämpad för köket. Dessutom finns det bordsmodeller av klockor med slag och pendel, med vikter och en gong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till skillnad från väggklockor kommer dessa inte att störa sömnen på natten på grund av stridens höga ljud, men samtidigt kan du kasta dig in i Charles Dickens och Sherlock Holmes tider och påminna dig om dig själv varje timme. Modeller med inbyggd radio kommer till nytta i sovrummet. Således, istället för den vanliga väckarklockan kan du vakna till de trevliga melodierna från din favoritradiostation.

Valet är stort, och det är upp till dig. Detta är dock inte alla egenskaper som bör beaktas vid köp. Låt oss prata mer detaljerat om materialen från vilka de är gjorda, storlekar, mönster och stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Tillsammans med olika typer av plastklockmodeller finns det alltid ett alternativ som är dyrare och av bättre kvalitet. Till exempel, träklockor, kvarts, kristall, porslin, brons, onyx och andra stenar . När man beslutar om materialet ur vilket klockan är gjord är det nödvändigt att ta hänsyn till de förhållanden under vilka de kommer att hittas.

Klockfodral i trä tål inte fukt eller överdriven värme. Därför bör en sådan klocka inte placeras på en eldstad som värmer rummet. Trä tenderar att torka ut, och klockmekanismen kan också skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inte värt att ge klocka i porslin eller kristallkorg i en familj med små eller hyperaktiva barn. Det här är ganska sköra modeller, dyra och samlarobjekt. Kristallhöljet behöver regelbundet rengöras från damm, och bara en trasa är oumbärlig här. För att kristallen ska lysa och ha ett anständigt utseende i många år måste den behandlas med en lösning av väteperoxid, läsk och vatten i ett förhållande 1: 1: 2. Porslin behöver ingen extra vård, förutom att torka bort damm med en fuktig eller torr, mjuk trasa.

Sten- eller metallfodral timmar är mer mångsidig. Sådana klockor är ganska tunga, stabila, solida. Det är osannolikt att barnet kommer att kunna skada dem. Dessutom väljer du en klocka i ett stenhus, du får inte bara en mekanism, inredning, utan också en hemmamulett. Det är känt att olika stenars egenskaper kan rena atmosfären, skydda mot olika olyckor, fungera som assistenter i affärer och ge lycka till.

Innan du köper en stenklocka, fråga därför vilket specifikt material den är gjord för att välja det som passar dig eller den som det är avsett för.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleksintervallet är också varierat. Från stort till väldigt litet. Här är det också värt att överväga platsen där klockan kommer att stå, köpa det bästa alternativet. Du måste förstå att du inte ska sätta stora klockor på små möbler och tvärtom sätta små på ett stort och långt bord. Den största av bordsskivorna är klassiska modeller i sten-, metall- och träfodral . De är ganska brutala och ser bra ut i vardagsrum, kontor, på eldstadsportalen, skänk, bord, skåp, bland bronsljusstakar och målningar i massiva ramar.

Små klockor passar inte här, de kommer att vara osynliga . De kommer att passa mer lämpligt in i interiören i köket, i sovrummet, i barnrummet. Barn älskar stora väggklockor, och när det gäller stationära klockor är det bättre att köpa enkla och små modeller så att barnet inte tappar dem på sig själv eller bryter dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Idag inom inredning finns det inget mode för någon specifik stil, blandning av stilar med förekomst av föremål från olika epoker är mer efterfrågad. Därför kan en klocka som en inredning väljas för vilken design som helst från klassisk till modern.

Låt oss lista de viktigaste stilarna som oftast finns i butiker:

  • provence;
  • klassisk;
  • barock;
  • modern;
  • modern;
  • deras sorter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Klockor i modern stil kan vara med en minimal mängd detaljer, utan en urtavla, samt ha andra detaljer i en återhållsam minimalistisk design, utan krusiduller i form av krångel och olika dekorationer.

Klassiska modeller kommer också att se bra ut i moderna om det finns följeslagare i interiören. De passar perfekt in i stilen Empire, Classicism och Neoclassicism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klockor i Provence -stil är perfekta inte bara för interiören med samma namn, utan också för riktningar som shabby chic, rustik, retro. En sådan klocka kommer att fungera som ett utmärkt tillägg och dekoration av huset.

Den eleganta barockklockan ser bra ut i "slottet" interiören . Överflödet av olika växtelement i designen, efterbehandling med brons, silver, guld, pretentiöshet och högtidlighet i bilden tvingar dig till lyx. De kommer inte att matcha den vanliga inredningen av lägenheten. Sådana klockor dikterar sina egna regler och tvingar sin ägare att vara en skönhetskännare. Detta är inte den typ av klocka som bara kommer att stå i hörnet och visa tiden - det här är ett riktigt konstverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Idag kan du köpa klockor av vilken form och struktur som helst. Numera är bordsskivor särskilt fashionabla, vars fall är ett objekt som inte har något med klockan att göra. Till exempel:

  • cykel;
  • motorcykel;
  • gitarr;
  • änglar och andra figurer;
  • ratt;
  • Globen;
  • Övrig.
Bild
Bild
Bild
Bild

I detta avseende passar de bäst för en ovanlig gåva till bekanta, vänner och nära och kära. Små uppfinnare kommer att vara intresserade av klockor i ett genomskinligt fodral, där hela mekanismen är tydligt synlig. Ett annat bra alternativ är att ge en klocka med symboler.

Till exempel, företagets logotyp, graverad på kroppen, kommer att glädja och överraska företagets chef eller anställda … Älskare kan också dra nytta av denna idé genom att ge sin själsfrände en bordsklocka med en symbolisk inskription eller något slags tecken, som är en symbol som höll kärleken i ett par.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Dessa fotografier visar exempel på klockor i en mängd olika stilar, stilar och mönster.

Klassisk . Klockan presenteras i ett klassiskt träfodral i naturliga nyanser, vitt, med och utan monogram, samt i ett metallfodral. Bordsklocka med slag och pendel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barock . Den eleganta barockklockan är ett verkligt konstverk och väcker ofrivilligt beundran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence . Rustik, mysig Provence -stil, rustik, shabby chic, retro. Skapar en atmosfär av lugn och enkel skönhet i hemmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gzhel återvänder igen till mode, och det finns många fans av denna stilmålning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och även många alternativ i andra stilar: modernt, modernt .

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga, vackra bordsmodeller i form av en gitarr och andra musikinstrument .

Rekommenderad: