Interiörklockor: Bord, Elektroniska Och Mekaniska Modeller, Schweizisk Och Inhemsk Produktion, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Interiörklockor: Bord, Elektroniska Och Mekaniska Modeller, Schweizisk Och Inhemsk Produktion, Andra Modeller

Video: Interiörklockor: Bord, Elektroniska Och Mekaniska Modeller, Schweizisk Och Inhemsk Produktion, Andra Modeller
Video: Mekaniska Urverk - Runns.se 2024, April
Interiörklockor: Bord, Elektroniska Och Mekaniska Modeller, Schweizisk Och Inhemsk Produktion, Andra Modeller
Interiörklockor: Bord, Elektroniska Och Mekaniska Modeller, Schweizisk Och Inhemsk Produktion, Andra Modeller
Anonim

Klockor, som alla föremål i inredningen, måste kombineras på lämpligt sätt med hela rummets stil - av just denna anledning är de tillverkade i en sådan variation. Designers tänker in i minsta detalj på urtavlan, händerna och själva fodralet och uppmärksammar de viktiga detaljerna, från vilka priset bildas i framtiden. Idag kan du köpa både mycket dyra designerinredningsklockor och budgetalternativ som bäst kan dekorera interiören i vilken lägenhet som helst.

Bild
Bild

Särdrag

Om det inre i detta eller det där rummet är genomtänkt till minsta detalj, glöm inte bort ett så viktigt tillbehör som en klocka, eftersom de inte alltid köps enbart för att ta reda på tiden. Detta är ett slags integrerat attribut för vardagsrummet, sovrummet och till och med köket.

Dyra interiörklockor, till exempel från ett välkänt varumärke eller tillverkade på beställning, kan bli en riktig familjearv som inte kommer att tjäna någon generation i framtiden. Det är av denna anledning som många av de gamla alternativen som prydde hem för ädla människor från det avlägsna förflutna är så dyra.

Ganska ofta börjar en riktig jakt på dem på olika utställningar och till och med auktioner.

Bild
Bild

Interiörklockor är mycket praktiska och hållbara (särskilt om de är gjorda av högkvalitativa material). Många av dem är kompakta, men det finns också dimensionella modeller som perfekt kan passa in i ett stort område. De flesta väggmodeller är lätta att montera. Bland de olika alternativen kan du hitta modeller med unika och extraordinära former.

Bild
Bild

Vyer

Sedan antiken har interiörer varit det följande typer av klockor:

väggmonterad

Bild
Bild

golv

Bild
Bild

bordsskiva

Bild
Bild

Dessa typer kan också vara både mekaniska och elektroniska . Båda sorterna har sina fördelar och nackdelar. Men köpare fokuserar sällan på detta, föredrar en unik design.

Bild
Bild

Alla typer av klockor kan göras i både klassisk och modern stil. Samma du kan hitta många originalmodeller i Provence och retrostil.

Bild
Bild

Bordsmodeller finns i en enorm variation . De behöver inte läggas på ett bord - de ser bra ut på en mantel, soffbord och nattduksbord.

Bild
Bild

Tillverkares översikt

Beroende på tillverkare och material som används vid tillverkning av klockor läggs deras ytterligare pris till. Till exempel kan du köpa interiörklockor av hög kvalitet från flera tusen rubel till flera hundra. Mycket i det slutliga priset beror på deras mekanism, dimensioner och inredning. Vissa unika modeller är dekorerade med dyrt trä, sten, guld och andra metaller samt ädelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många klockor av inhemsk produktion är inte sämre i kvalitet än de berömda schweiziska och amerikanska modellerna.

Nedan följer några av de populära klockproducenterna

Rolex . Detta är ett berömt schweiziskt urmakningsföretag som alla har hört talas om. Priserna för modellerna av detta märke är ganska stora, men deras unika design kan inte annat än attrahera lyxkännare. Väggmodellerna av detta märke är särskilt unika.

Bild
Bild

Lyxiga interiörklockor från det schweiziska märket är också mycket populära. Omega … De passar perfekt in i alla klassiska interiörer. De flesta modellerna är tillverkade med kvartsmekanik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utmärkta golvmodeller finns från det spanska märket Sars … Nästan alla modeller är gjorda av högkvalitativt och sällsynt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varumärke Vostok producerar billiga väggklockor som bäst kan dekorera husets inre.

Bild
Bild

Originalväggmonterade versioner av rysk produktion finns på märket " Dynasti " … Dessa bitar produceras på basis av en kvartsrörelse.

Bild
Bild

Urval och placeringstips

Välj en inre klocka rekommenderas baserat på parametrar som:

  • område i rummet;
  • stilen på interiören i det valda rummet.
Bild
Bild

Det är värt att notera att det är olämpligt att placera skrymmande golvmodeller i ett litet rum. Det är av denna anledning som företräde bör ges till en väggklocka eller en stor bordsmodell.

När du väljer är det bättre att föredra tysta mekanismer . (särskilt om det finns en önskan att placera dem i sovrummet).

Tickande golvmodeller med pendel passar perfekt in i vardagsrummet.

Bild
Bild

Varianter med en elektronisk resultattavla kan komplettera den moderna högteknologiska stilen . För rum i ekostil kan du uppmärksamma en klocka i trä med snidade detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska ofta är väggmonterade alternativ placerade ovanför sittgruppen (till exempel ovanför soffan), liksom ovanför eldstaden eller bordet. Deras storlek måste vara i harmoni med rummets parametrar. Golvstående modeller kan installeras nära en öppen spis eller hyllor med böcker.

Bild
Bild

Exempel i interiören

I ett rum med ljusa väggar kan kontrasterande svartvita klockor med stenar se bra ut, och de behöver inte vara dyrbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Artificiellt åldrade klockor eller träalternativ kan bäst passa in i rummets vintagestil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om interiören är i harmoni med ljusa färger och guld, kan du vara uppmärksam på en klocka i förgyllning och brons med en kontrasterande urtavla.

Bild
Bild
Bild
Bild

En klocka med en 2 i 1 bokhylla kan se ganska original ut i interiören, som regel görs sådana kopior på beställning.

Rekommenderad: