Musavvisande Medel: Ultraljud Och Andra Elektroniska Enheter Med Ett Råttavvisande Ljud. Vilken är Bäst Hemma? Leomax Och Andra Märken, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Musavvisande Medel: Ultraljud Och Andra Elektroniska Enheter Med Ett Råttavvisande Ljud. Vilken är Bäst Hemma? Leomax Och Andra Märken, Recensioner

Video: Musavvisande Medel: Ultraljud Och Andra Elektroniska Enheter Med Ett Råttavvisande Ljud. Vilken är Bäst Hemma? Leomax Och Andra Märken, Recensioner
Video: Test of ultrasonic cat repellent 2024, April
Musavvisande Medel: Ultraljud Och Andra Elektroniska Enheter Med Ett Råttavvisande Ljud. Vilken är Bäst Hemma? Leomax Och Andra Märken, Recensioner
Musavvisande Medel: Ultraljud Och Andra Elektroniska Enheter Med Ett Råttavvisande Ljud. Vilken är Bäst Hemma? Leomax Och Andra Märken, Recensioner
Anonim

Gnagare har länge orsakat många problem, och idag står många inför en sådan olägenhet. Därför uppstår frågor hur man ska hantera detta så snart som möjligt och om det finns effektiva sätt att bli av med råttor och möss utan att skada dig själv och dina husdjur. Vi vill uppmärksamma dig på användbar information om mössavvisare: deras egenskaper, sorter och populära tillverkare. Ett antal kriterier och rekommendationer hjälper dig att välja en skadedjursbekämpningsenhet själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Musskyddet är en populär enhet som är utmärkt att använda på alla ställen där gnagare odlas . Idag används den i lägenheter, i privata hus, i lager, i garage och skjul. Huvudfunktionen är den utsända ultraljudsströmmen, som effektivt påverkar det känsliga hörselsystemet av skadedjur … Det är svårt att klara sig utan en sådan repeller både i vardagen och på jobbet, eller till och med i stormarknader, verkstäder och kaféer, där det finns risk för gnagaruppfödning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med enheten är säkerhet för människors hälsa och husdjur. Ljudfrekvensen påverkar små insekter och skadedjur, så vi kan säkert överväga sorterna av denna utrustning, som kommer att bli av med en sådan olägenhet.

Visningar

Det finns ett brett utbud av skrämmare på marknaden idag, vissa elektriska, andra batteridrivna … Enheten kan användas hemma, i garaget och på landet, den avger ett ljud som en person inte kan höra, men det påverkar nödvändigtvis möss, så att du kan bli av med dem så snart som möjligt. Det är säkert att säga att skadedjur är rädda för sådana utsläpp, frekvensen är skrämmande för råttor, vilket kan ses i praktiken. Det bör stanna kvar på typerna av enheter och funktionerna i var och en av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektromagnetisk

Sådana modeller erbjuds till ett överkomligt pris, så de är mycket efterfrågade. När det gäller driftsprincipen består den i att överföra impulser genom ledningar, och de skrämmer gnagare som kan leva i tak och väggar. Det bör noteras att denna enhet används inomhus, i ett öppet område hjälper det inte att lösa problemet med skadedjur . Elektromagnetiska anordningar liknar ljud, och pulserna irriterar lätt den känsliga beröringen av möss. Det är viktigt att betona att när enheten slås på kan antalet gnagare initialt öka, eftersom vågorna förökar sig och aktiverar de möss som gömmer sig i hål och skydd. Så snart skadedjur visas i ett öppet utrymme, kommer ultraljud att arbeta mot dem.

Bild
Bild

Om gnagare har satt sig i golvbrädorna hjälper en sådan repeller inte - du behöver en elektromagnetisk spole som avger pulser med låg frekvens. Vibrationerna från enheten väcker panik bland skadedjuren, därför blir det lätt att bli av med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ultraljuds

Sådana anordningar har en negativ effekt på parasiternas nervsystem och avger korta ultraljudssignaler vid hög frekvens .… Djur slutar känna sig bekväma, så de försöker lämna territoriet. Experter noterar att gnagare kan vänja sig vid sådan utrustning, så det är oerhört viktigt att se till att frekvensen varierar .… Det finns flera typer av ultraljudsbekämpningsmedel på marknaden, de kännetecknas av deras verkningsområde. För att få ett positivt resultat är det bättre att ta bort stoppade möbler och föremål som kan absorbera ultraljud från rummet där möss bor och därigenom skapa hinder. Trycknivån påverkar utrustningens effektivitet, så det är viktigt att vara uppmärksam på den när du väljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten har ett riktningsdiagram, den här indikatorn indikerar på vilket område ljudet kommer att höras: runt enheten eller precis framför den. Frekvensområdet spelar en viktig roll, det måste vara brett för att effektiviteten i operationen mot gnagare ska bli större.

En sådan anordning hjälper inte bara att hantera råttor och möss, tack vare det är det möjligt att lösa problemet med mol och spetsar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Sådana anordningar kombinerar egenskaperna hos ultraljud och elektromagnetiska enheter .… Enheten kan ändra den magnetiska impulsen till ljud med en viss frekvens för att påverka känsliga skadedjur. Det är emellertid viktigt att tänka på här att utrustningen också kan påverka husdjur, därför används de kombinerade bäst i icke-bostadsområden. Industriella elektroniska skrämmare är mycket efterfrågade. Det finns enheter med inbyggda högtalare som skapar en ultraljudskupol på ett område på upp till 500 rutor, vilket är imponerande, tillsammans med detta förstärker sändaren av elektromagnetiska vågor effekten, vilket resulterar i att mössen kommer att lämna sina hem för alltid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om ett stort lager kan du vara uppmärksam på skrämmare utrustade med 8 ultraljudshögtalare, detta kommer att bli av med gnagare som finns i olika rum.

Toppmodeller

För att förstå vilket alternativ du ska välja själv måste du bekanta dig med betyget för tillverkare som producerar effektiva enheter som kan locka gnagare under vissa förhållanden .… När du väljer är det viktigt att inte bara vara uppmärksam på listan över egenskaper, utan också på kundrecensioner som hjälper dig att göra rätt val.

Bild
Bild

En massiv och funktionell pryl är en repeller SITITEK Antirater . Detta är en elektrisk enhet som kan installeras på golvet eller bordet, enheten har kontrollknappar, ljusindikering som bekräftar strömförsörjningen och start av generatorn. Enhetens inre komponenter kyls av ventilationshål på sidorna. Det finns silikonunderlägg på botten så att strukturen inte glider. En elektronisk musfälla förstör gnagare med elektrisk ström. Det finns 6 tunnlar i systemet som hindrar skadedjuret från att hitta en väg ut, så han går direkt till betet.

Bild
Bild

Den universella repellern är " Hawk" MG-14 , vilket hjälper till att hantera inte bara gnagare, utan också med insekter. Det är en snygg, liten, nätdriven enhet. Enheten är avsedd för ett slutet rum, vars yta inte är mer än 150 kvm. m. Utrustningen tillhör den kombinerade, därför använder den elektromagnetiska impulser och avstötande ultraljud.

Bild
Bild

Känd enhet EcoSniper LS-967 har redan lyckats bevisa sin effektivitet i praktiken. Det hanterar inte bara råttor och möss, det är också bra för spindlar, skalbaggar och kackerlackor. Denna enhet fungerar med ljud och ultraljudsvågor som påverkar skadedjur negativt. Enheten är utrustad med högtalare, så den kan användas i ett rymligt rum, även om det finns "dolda" områden. Enheten har tre lägen, det finns ingen negativ inverkan på en person, medan det är bättre att hålla husdjur på avstånd vid denna tidpunkt.

Bild
Bild

Företag Leomax producerar utmärkta gnagare, dessa inkluderar " Försvarare " … Denna enhet skadar inte människor och husdjur, men det påverkar negativt nervsystemet hos skadedjur och insekter, som snart kommer att försvinna från rummet. Enheten har en komplex effekt, eftersom den avger elektromagnetiska pulser och även avger ultraljud. Det är säkert att säga att hushållsapparater inte kommer att störas. Att använda "Defender" är väldigt enkelt: anslut bara den, den röda indikatorn tänds och enheten börjar fungera. Det är en enkel och ergonomisk enhet som inte ens behöver stängas av, åtgärdsområdet når 200 kvadratmeter. m.

Bild
Bild

Enhet " Tornado M 100 " ser snygg ut i sin svarta kropp, så det förstör inte ens interiören. Enheten genererar ultraljudsvågor, så nervsystemet och hörselorganen hos gnagare kommer att känna obehag. I praktiken har det bevisats att en sådan repeller är många gånger bättre och effektivare än några beten eller gifter, dessutom utgör den ingen fara för människors eller husdjurs liv och hälsa. Gnagare dör inte, de lämnar sina hem, så du behöver inte leta efter dem och göra dig av med dem. Enheten tar inte mycket plats, väger lite och är ganska funktionell. Den monolitiska enheten kan anslutas till ett uttag i ett vardagsrum eller till och med en källare.

Många positiva konsumentrecensioner tyder på att den här enheten verkligen fungerar, och redan under de första dagarna för att slå på börjar gnagare lämna territoriet. Lämplig för bostads- och bostadsområden.

Bild
Bild

Hawk 500 -pryl kommer att få dig att glömma irriterande gnagare som sprider infektioner för alltid. Den största fördelen är rörlighet: eftersom enheten fungerar på batterier, kan den installeras i landet, i ett skjul och någon förlängning, kanske till och med i ett fordon. Det är en ultraljudsavvisare som fungerar på råttor och möss och arbetar med mol. En annan fördel är snabb prestanda: övning visar att skadedjur lämnar territoriet redan den tredje dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belgiskt företag Weitech introducerade enheten WK 0190 , som fungerar på en yta på upp till 90 kvm. m. Enheten fungerar från elnätet, har en bakgrundsbelysning, skrämmer bort gnagare och kackerlackor. Ultraljudsenheten fungerar tyst, är säker för människor och kräver inte onödiga justeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Positiv feedback samlades in av enheten " Grad A-1000 PRO + " … En stor fördel är det stora temperaturintervallet, så enheten kan installeras i och utanför huset, liksom i källaren och skjulet. Handlingsradien är imponerande - 1000 kvm. m. Tillverkaren har gett möjlighet att välja inställningar. Enheten fungerar från elnätet medan den kan anslutas till fordonsbatteriet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet " Mongoose" SD-042 presenteras i en elegant och kompakt form. Det är en ultraljudsanordning för bostäder som fungerar med nätström. Djur vänjer sig inte vid vågorna, eftersom enheten ändrar frekvens regelbundet, vilket är en stor fördel. Fördelarna är också låg vikt och överkomligt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kinesiskt företag REXANT presenterade sitt verktyg för gnagarkontroll 71-0009 . Detta är en prisvärd ultraljudsenhet med en arbetsyta på upp till 60 kvadratmeter. m. Frekvensen kan justeras så att mössen inte anpassar sig till de vanliga förhållandena. Den här enheten skadar inte människor och husdjur. Repellerns effektivitet har bevisats i praktiken, vilket framgår av många positiva kundrecensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Som du kan se är valet av utrustning riktigt brett, så att alla kan hitta vad de behöver . I det här fallet är det nödvändigt att känna till flera kriterier för valet av en sådan enhet.

Först är det viktigt att bestämma var exakt repellern kommer att installeras . Tänk också på enhetens räckvidd Är en viktig egenskap. Ultraljudsenheter anses vara de mest kraftfulla, men de visar sin effektivitet i öppna områden.

Bild
Bild

Signalfrekvens är en lika viktig parameter när man letar efter en repeller .… Ljudtryckets styrka försämrar skadedjurens tillstånd: ju svagare det är, desto längre stannar gnagarna i rummet.

När det gäller strömkällan beror allt på arbetsplatsen. Om parasiterna har bosatt sig i en ladugård där det inte finns någon nätström, välj batteridrivna apparater som håller ganska länge. Det bästa intervallet är 110-130 dB.

Observera om enheten påverkar husdjur, eftersom vissa modeller inte kan slås på bredvid husdjur (påverkan på hamstrarnas och marsvinens hälsa kan vara negativ). De listade rekommendationerna, liksom att studera gadgetens egenskaper, hjälper dig att göra rätt val.

Rekommenderad: