Köksbord För Ett Litet Kök (72 Foton): Funktioner I Små Fällbara Och Skjutbara Bord, Transformerande Bord Och Bardiskar. Egenskaper För Ovala Glasbord Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Köksbord För Ett Litet Kök (72 Foton): Funktioner I Små Fällbara Och Skjutbara Bord, Transformerande Bord Och Bardiskar. Egenskaper För Ovala Glasbord Och Andra Modeller

Video: Köksbord För Ett Litet Kök (72 Foton): Funktioner I Små Fällbara Och Skjutbara Bord, Transformerande Bord Och Bardiskar. Egenskaper För Ovala Glasbord Och Andra Modeller
Video: Automatiskt transformerande runt bord. design24.se 2024, April
Köksbord För Ett Litet Kök (72 Foton): Funktioner I Små Fällbara Och Skjutbara Bord, Transformerande Bord Och Bardiskar. Egenskaper För Ovala Glasbord Och Andra Modeller
Köksbord För Ett Litet Kök (72 Foton): Funktioner I Små Fällbara Och Skjutbara Bord, Transformerande Bord Och Bardiskar. Egenskaper För Ovala Glasbord Och Andra Modeller
Anonim

Ett litet kök är ett av de mest angelägna problemen i många moderna lägenheter, särskilt de som byggdes under sovjettiden. På ett begränsat område är det ganska svårt att organisera ett bekvämt utrymme där det skulle vara bekvämt att laga mat och alla hushållsmedlemmar skulle passa vid bordet, eftersom den trånga layouten naturligtvis inte innebär en separat matsal.

Köksutrustning är vanligtvis inte en offerdetalj , och det händer fortfarande inte mindre än en viss kompakthet, därför är alla försök att optimera utrymmet vanligtvis begränsade till experiment med ett matbord. Lyckligtvis har moderna utvecklare och designers kommit med många intressanta alternativ för hur man gör det extremt kompakt och samtidigt så rymligt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Köksbordet är oftast inte den minsta möbeln, men i ett trångt kök måste du på något sätt ta dig ut. För att lösa detta problem väljer de vanligtvis antingen ett vikbart tillbehör eller en kompakt och något ovanlig form, så att en sådan möbel passar bra in i interiören, gör att hushållen kan bo bekvämt och samtidigt inte blockerar hälften av hela området.

För varje litet kök kan det bästa alternativet vara annorlunda, därför är det värt att överväga mer detaljerat alla nuvarande förslag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmonterad

Alla som har rest i en reserverad sittvagn minst en gång, och till och med suttit i sidosätena, borde förstå vad som står på spel. Konceptet med ett sådant köksbord är mycket likt det på ett tåg, men det kan vanligtvis inte förvandlas till någon hylla - det skulle vara mer korrekt att kalla det ett hopfällbart bord, eftersom det är hopfällt upptar bordet vertikalt och trycks ned mot väggen, och begränsar praktiskt taget inte utrymmet. En annan bra jämförelse för sådana möbler skulle vara en strykbräda - den monteras också ofta på väggen enligt samma princip.

En viss nackdel med ett sådant bord är att det vanligtvis är väldigt litet - de allra flesta modellerna passar bara två personer, den tredje kan bara sitta ner vid en mycket blygsam måltid. Men för många människor bor vanligtvis inte i en liten lägenhet, därför kan en sådan lösning visa sig vara mycket lämplig för ett litet kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordstransformator

Många representanter för den äldre generationen skulle kalla en sådan mekanism helt enkelt vikning, men den kan helt enkelt ändra storlek, medan en verklig transformator borde kunna förvandlas till ett objekt med ett helt annat syfte. I synnerhet är hälften av bänkskivan inte bara borttagen, trycker mot den viktigaste, utan stiger över den i en viss höjd, på grund av vilken hyllor erhålls, liksom. Å ena sidan är det inte särskilt praktiskt att använda dem, för varje gång bordet öppnas måste saker läggas någonstans, å andra sidan förbjöd ingen servering på flera nivåer!

Detta alternativ är objektivt meningsfullt om bänkskivans storlek i överväldigande majoritet av fallen räcker för hushållen även när de är vikta ., men för speciella tillfällen behövs större möbler. Om bordet är helt upplagt inte mer än en gång varannan till tre månader, kan dess hyllor verkligen användas för att förvara något.

Bild
Bild
Bild
Bild

Windowsill

Det som egentligen ofta ignoreras i vår verklighet är fönsterbrädan, och i själva verket kan dess bredd i vissa byggnader med tjocka väggar vara imponerande. Även om fönsterbrädan i din lägenhet är smal och inte överstiger 15-20 cm kan även de användas klokt genom att installera en bredare bänkskiva ovanpå den. På grund av det extra utrymmet, som om det är inuti väggen djupt in i rummet, kommer ett sådant bord att sticka ut mycket mindre, vilket innebär att det inte kommer att begränsa ledigt utrymme kraftigt. Om fönstret också ligger som i en nisch kan du dessutom placera hyllor under bordsskivan, och om det inte finns tillräckligt med utrymme på bordsskivan kan det förlängas i olika riktningar från fönstret längs väggarna.

Det här alternativet är ett av de mest platsbesparande, men tyvärr inte för alla . Hushållen kommer nu att behöva äta i ständig närhet till fönstret, och om du inte vill göra det framför alla, kommer det här alternativet inte att fungera för dig. Du kan inte skydda dig från omvärlden med gardiner, eftersom de kommer att ta plats, så du behöver bara använda persienner eller romerska persienner. Dessutom antas det att utsikten utanför fönstret är intressant och attraktiv, eftersom det inte är särskilt spännande att hela tiden titta in i vackra romerska gardiner framför näsan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bardisk

Ett barbord är en annan populär lösning för ett trångt kök. En sådan bordsskiva är aldrig särskilt bred, men dess längd bestäms enbart av ägarens önskemål. Och även om det kanske inte är lämpligt för fullfjädrade högtider, kommer ett ganska enkelt mellanmål efter det att vara mycket bekvämt, särskilt om det inte finns många hushåll och gäster i lägenheten. Ett ytterligare plus att välja till en bardisk är att vi faktiskt får ett bordsskåp med lådor där du kan förvara olika köksredskap eller till och med mat. Speciellt avancerade lägenhetsägare bygger till och med ett speciellt kylskåp för vin i sådana möbler, så att frånvaron av ett stort bord inte alls kommer att påverka kökets komfort.

Det bör noteras att i närvaro av en klassisk layout är det osannolikt att bardisken sparar utrymme ., eftersom det vanligtvis måste vara tillgängligt från båda sidor - på så sätt kommer det att rymma fler människor. En sådan designlösning är mycket lämplig i en liten studiolägenhet, där stället kan fungera som en slags gräns mellan två funktionella områden, utan att begränsa utsikten över hela rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande

Denna metod för att göra ett stort bord till en kompakt möbel är allmänt känt i vårt land och har varit populärt i många decennier, eftersom dess väsen är extremt enkel - en del av bordsskivan är antingen gömd under andra, glidande eller sänkt till höger vinklar mot horisontalen - den här delen av det vikta bordet kan flyttas till väggen. Till skillnad från ett bokbord som är fäst på väggen eller ett bord inbyggt i en fönsterbräda, väger skjutmöbler inte mycket och kan lätt flyttas från köket, där det finns lite utrymme, till ett rymligare vardagsrum, om behovet uppstår.

Skjutbord är bra för sin enkelhet och användarvänlighet, deras design är bekant för representanter för alla generationer, därför är ett sådant köp lämpligt för alla små kök. Man bör komma ihåg att en sådan modell, eftersom den kan ha en transformator, inte kommer att ha några ytterligare funktioner - den kan användas uteslutande som ett bord och inget annat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Infällbar

Detta alternativ för att organisera bänkskivan är fortfarande en jämförande sällsynthet och kan ses långt från överallt, men det är möjligt att sådana bord är framtiden för små kök. Den vikta bordsskivan upptar det utrymme som tilldelades en av lådorna på ungefär samma höjd som matbordet vanligtvis är placerat. Måtten på samma låda begränsar faktiskt också utdragningsbordets storlek, därför är det vanligtvis inte särskilt stort och är främst avsett för en, högst två personer. Bordsskivornas horisontalitet och de infällbara benens vinkel måste beräknas noggrant, annars kan bordsskivan vara snedställd på endera sidan.

En sådan lösning är en av de mest blygsamma, den har inte en stor yta och det är inte alltid lätt att justera den horisontellt, men det är den som tar minst yta, för när den är hopfälld är det omöjligt att gissa att det här köket har också en matbord. En annan sak är att när man använder ett sådant bord är det problematiskt att komma till den stora lådan under det, men å andra sidan fälls det inte bara lätt ut, utan dras också lätt tillbaka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinkel

Under förhållanden när en betydande del av invånarna i trånga lägenheter klagar över bristen på plats, började designers och möbelutvecklare ägna mer och mer uppmärksamhet åt obebodda hörn. De finns i nästan alla rum, om inte möblerna är skräddarsydda för att passa perfekt. Samtidigt tillåter till och med en relativt liten möbel med en fasad sida dig produktivt att använda ett otomt område utan att sticka ut i mitten av rummet. Kökshörn är inte nödvändigtvis soffor, men ibland är det också bord.

En annan sak är att denna version av tabellen används mycket sällan på grund av begränsad tillgång till den. På bänkskivan kan du som regel placera ett betydande antal olika rätter, men bara en person kan sitta vid det.

Även om du bor i en lägenhet ensam, begränsar detta din förmåga att ta med gäster. Av detta skäl är ett sådant bord antingen ett tillägg till någon av de lösningar som beskrivs ovan, eller under hörnet betyder det fortfarande en soffa med ett bifogat litet bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Vid första anblicken är det material som benen och bordsskivan är gjorda inte så viktigt, men denna synvinkel är felaktig. Inreda ett litet kök och ta hand om komfort från alla håll, vi måste förstå vilka fördelar och nackdelar användningen av vart och ett av de vanliga materialen som köksbord är gjorda av. För att förstå vad materialvalet påverkar, överväg huvudpositionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Naturligtvis är den mest populära lösningen för ett köksbord av alla storlekar trä, men här måste du förstå att ett träbord kan ha en helt annan karaktär. Om delarna är gjorda av massivt trä, det vill säga en massiv bit av naturligt trä, kommer en sådan produkt att vara miljövänlig (om inte bilden förstörs av lack eller färg), allergivänlig, mycket stark och hållbar och dessutom snygg. Det är sant att ett sådant köp kan slå hårt på familjens budget, men det kommer att pågå i flera decennier, och den genomsnittliga vikten gör att du kan flytta ett litet bord genom hela lägenheten. Numera är det vanligt att göra möbler av pressade träskivor - säkrare och mer hållbart MDF och mycket tvivelaktigt fiberboard och spånskiva.

De är mycket billigare och skiljer sig ofta också i minskad vikt, men i alla andra parametrar är de sämre - och de kan inte skryta med speciell hållbarhet och är inte så starka och kan i vissa fall till och med vara giftiga på grund av limrök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas

Glasbord i köket i vårt land anses fortfarande vara en sällsynthet, men idag föredrar fler och fler konsumenter just en sådan lösning. Många oerfarna människor undrar hur ett så skört material kan användas för att göra bänkskivor, därför är det nödvändigt att klargöra att inte fönsterglas används, utan härdat glas - i analogi med det från vilket köksförkläden är gjorda.

När det gäller styrka och hållbarhet kanske glasmöbler inte är sämre än vissa prover av samma MDF glas är dessutom säkert ur miljösynpunkt. En enorm fördel med en sådan lösning är de förbättrade dekorationsmöjligheterna, eftersom olika dekorationer, mångfärgad sand, gnistrar och till och med lysdioder kan monteras på den genomskinliga bordsskivan, vilket gör att det verkar som att du inte äter middag hemma, men i en anständig institution.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Många konsumenter är mycket partiska mot plastbord, men vissa egenskaper hos plast tvingar tillverkare att alltmer använda den i en mängd olika branscher. Plast är väldigt lätt, eftersom det är mycket lätt att flytta ett bord från det i hela lägenheten eller fixa det på väggen, för dess produktion behöver du inte hugga ner skogar eller leta efter några dyra resurser, eftersom plastsaker är oftast väldigt billigt.

Högkvalitativ plast är inte tillfredsställande även för experter - den kan ha en god säkerhetsmarginal för mer än ett decennium av användning, är miljövänlig och producerar inte skadliga ångor, absorberar inte föroreningar och tillhör allergivänliga material. En annan sak är att populariteten hos saker av plast till stor del beror på önskan att spara pengar på köpet, och billiga sorter av plast skiljer sig inte längre ut av vare sig styrka eller säkerhet när det gäller giftiga utsläpp, därför på sett och vis, Att köpa ett sådant bord utgör alltid en risk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

För bekvämligheten att flytta runt i ett litet kök är inte bara måtten viktiga, utan också bordets form, som ska passa in i situationen, uppta oanvänt utrymme och inte inkräkta på ständigt använda gångar. Av denna anledning är det viktigt att välja inte bara typen av bänkskiva korrekt, utan också dess form.

Traditionellt är den mest populära lösningen ett rektangulärt (eller fyrkantigt) bord som gör att diners kan sitta sida vid sida eller mittemot varandra . En sådan möbel kan inta en mittposition i köket eller pressas mot väggen med en av sidorna. De flesta av bordsmodellerna ovan är vässade för bordsskivans rektangulära form-det är svårt att föreställa sig ett utdragbart bord, en fönsterbräda eller en bardisk med en fundamentalt annan form.

Den viktigaste skillnaden är kanske den ovala versionen, som globalt liknar samma rektangel, men saknar hörn - det här är bekvämt om gångarna runt bordet är trånga.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan populär köksbordsform är rund . Kravet på en sådan design är förknippat med gamla legender, där rundabord betraktades som en demonstration av jämlikhet, och därför strävar vissa konsumenter idag efter att välja en sådan form av liknande skäl. Det bör noteras att i ett litet kök är ett sådant steg vanligtvis inte särskilt motiverat - det skulle fortfarande vara svårt att avgöra vem som sitter vid huvudet bakom en liten bänkskiva, och frånvaron av hörn med för liten diameter tillåter inte det är mer bekvämt att gå runt sådana möbler. Av denna anledning bestäms valet av ett runt bord för ett litet kök vanligtvis enbart av designfunktioner, eftersom det praktiskt sett är något sämre än ett fyrkantigt bord av jämförbar storlek.

Om tyngdpunkten i platsbesparing läggs på den maximala praktiken för varje kvadratmeter eller en speciell specifik design, bör du inte bli förvånad över att bordet kan ha absolut vilken form som helst … Ovan har vi redan nämnt ett hörnbord, vars sida riktad mot mitten av rummet kan vara avfasad, men i studiolägenheter kan du ibland hitta en bänkskiva runt ett utskjutande hörn - det "slags" kramar om hörnet och låter dig uppta det utrymme där inga andra möbler inte kommer att resa sig. Om vi pratar om strävan efter ovanliga estetiska smaker hos enskilda designers, ska det sägas att bänkskivans form kan vara absolut vilken som helst, åtminstone skilja sig från den rätta, även om detta inte alltid är lämpligt för att spara utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Om du har tur med köket och det inte begränsar dig att välja vilket bord du vill kan du betrakta dig som lycklig, men ägarna till ett trångt kök måste pussla över hur man väljer en funktionell, estetiskt attraktiv och billig bit av möbler av liten storlek. I det här fallet är det definitivt inte värt att skynda sig för att fatta ett slutgiltigt beslut - det är bättre att tänka noga och väga alla fördelar och nackdelar, jämföra dina önskningar, möjligheter och praktiska med alla alternativ som övervägs. Ett bra val är när det köpta bordet inte bara inte stökar upp utrymmet utan också ger extra mys medan du äter bekvämt.

Samtidigt bör du inte helt ignorera bordets estetiska design, eftersom aptiten beror på humör och hälsan i allmänhet beror på aptiten. Det är viktigt att bordet inte bara är vackert i sig, utan i harmoni med köksinställningen - då blir det inte synd att bjuda in gäster dit. Om du inte är säker på om du tydligt förstår hur du gör detta, sök hjälp från en professionell designer - även om du måste spendera extra pengar kommer du aldrig ångra att du köpte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

16 foton

All ovanstående information är av allmän karaktär, och den är redan uppenbar för en bra hälft av konsumenterna. Situationen är mycket mer komplicerad när det gäller att välja en specifik modell. Varje konsument bör styras av sin egen smak, men samtidigt kan du ge några riktigt värdefulla råd som hjälper dig att inte göra ett misstag.

Om någon fällningsmekanism ska finnas i bordet, var särskilt uppmärksam på beslagen när du väljer. Ofta kan en högkvalitativ version av den kosta inte mindre än en bordsskiva, eftersom det är på den som tillförlitligheten och enkelheten att fälla ut bordet beror på. Under utbytesprocessen kan det vara svårt att hitta en lämplig position för att fästa nya gångjärn på en gammal bordsskiva, ibland bidrar inte själva materialet till detta, därför blir det mycket billigare att betala för mycket för beslag en gång än att köpa ett nytt bord Inom en snar framtid

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta styrs konsumenten inte bara av användarvänlighet och estetisk design, utan också till ett rimligt pris. Det finns billigare lösningar i köksbordens segment av valfritt material, men man måste komma ihåg att besparingar alltid är en risk. Så experter rekommenderar i allmänhet inte att köpa billiga glasbord - verkligen högkvalitativt, starkt och hållbart härdat glas kan helt enkelt inte vara billigt

Om du vill spara totalt sett, köp ett plastbord, eftersom plast i genomsnitt är billigare än konkurrerande material, men återigen, gå aldrig efter den billigaste modellen om inte priset beror på dess blygsamma storlek.

Bild
Bild

När du väljer en bordsmodell måste konsumenten vara säker på att det inte kommer att vara ett problem för honom att fälla eller fälla ut bordet om det behövs. Den här punkten bör noggrant genomtänktas, eftersom allt i butiken kan verka enkelt och självklart, men hemma kommer det att bli klart att på grund av för nära placering av andra möbler är det inte så lätt att utföra manipulationer med en nytt köp

Återigen, om du planerar att använda det utfällda bordet för att ta emot gäster och ta med det in i vardagsrummet, måste du först se till att dess vikt och dimensioner när de är vikta gör att du kan transportera möbler från ett rum till ett annat utan stora svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • I vissa fall, om du måste spara utrymme mycket, bör du fokusera till stor del på att det är enkelt att utveckla sig. Samtidigt måste du förstå att inte varje konsument är en vuxen man som älskar att pyssla med mekanismer och har en viss styrka, och kvinnor och ungdomar, om de bor i en lägenhet, måste också kunna lägga bordet själva. Av den anledningen är det vettigt att välja relativt enkla mönster som bokbord, men du bör inte lita på att själva typen av möbler betyder bekvämlighet - var noga med att testa ett potentiellt köp i en butik innan du betalar.
  • Tvärtom, originaldesignlösningar innebär ofta en ganska komplex omvandlingsmekanism. En sådan produkt kan fascinera med sin design, men här är det viktigt att komma ihåg samma enkelhet. Även om du bor ensam och älskar svårigheter, försök först montera och demontera ett sådant bord, och föreställ dig sedan att du måste göra detta varje gång du blir hungrig. Det är värt att köpa ett mästerverk bara om du tydligt föreställer dig den här bilden, men ändå inte ändrar dig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanliga transformerande modeller upplever ofta vissa svårigheter för att passa in i interiören, där de åtföljs av mer vanliga saker, därför säljs de ofta som en uppsättning - tillsammans med transformerande stolar. Om ett sådant erbjudande är tillgängligt skulle det vara ologiskt att vägra det, för åtminstone försvinner problemet med att välja tillbehör och köket kommer definitivt att se ganska holistiskt ut

Dessutom innebär köp av en möbel alltid som en viss kostnadssänkning jämfört med om alla delar som ingår i satsen köptes separat, så detta är också en bra besparing.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Det första exemplet är ett bra exempel på att använda en fönsterbräda i köket som bänkskiva. På bilden är han upptagen främst med livsmedel, men det finns en plats för blommor på alla bord, och den bärbara datorn kan tas bort. En sådan bordsskiva är inte lämplig för rika högtider, du kan inte ens sitta många gäster bakom den, men du kan äta bakom den, och de stora besparingarna i rymden verkar uppenbara

Bild
Bild

Det andra fotot visar ett typiskt utdragbart bord, även om just denna modell har en viss nackdel-den saknar ytterligare utdragbara ben, så bordsskivan kan inte överbelastas. Å andra sidan tillåter området på ett sådant bord dig inte att ströva för mycket, som liknar starkt liknande möbler på tåg, men å andra sidan kan det tas bort helt under matlagningen så att det inte stör rörelse. Med allt trångt utrymme måste två personer bara passa här

Rekommenderad: