Desktop Elektronisk Ljusklocka: Batteridriven Digital Klocka Med Nattbelysning, Med Termometer Och Ljusnummer, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Desktop Elektronisk Ljusklocka: Batteridriven Digital Klocka Med Nattbelysning, Med Termometer Och Ljusnummer, Andra

Video: Desktop Elektronisk Ljusklocka: Batteridriven Digital Klocka Med Nattbelysning, Med Termometer Och Ljusnummer, Andra
Video: OLD Grandfather's Clock SLOW with sound version 3 2024, April
Desktop Elektronisk Ljusklocka: Batteridriven Digital Klocka Med Nattbelysning, Med Termometer Och Ljusnummer, Andra
Desktop Elektronisk Ljusklocka: Batteridriven Digital Klocka Med Nattbelysning, Med Termometer Och Ljusnummer, Andra
Anonim

Varje hus ska ha en klocka. De visar tiden och kan samtidigt utföra ett antal viktiga funktioner. Till exempel är vissa modeller utrustade med fuktsensorer och termometrar för att mäta tryck. Varje år bland konsumenter blir elektroniska bordsklockor med bakgrundsbelysning allt mer populära. Låt oss överväga deras sorter, tekniska parametrar, fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Elektroniska bordsklockor är enheter som fungerar på ett eller flera batterier, ett inbyggt laddningsbart batteri eller från en 220 V. Information om sådana enheter visas inte på ratten, utan på LCD -skärmen . Klockor kan ha olika dimensioner - det finns både mycket miniatyrversioner och mer massiva lösningar.

Olika material används för tillverkning av elektronisk utrustningshus. Det kan vara slagfast plast, metall, glas, trä, sten . När du väljer en modell är det värt att överväga att lösningar av trä, glas och sten kommer att bli dyrare än plast.

Klockorna är gjorda i olika färgintervall - från neutrala toner till ljusa "flashiga". Modeller av elektroniska klockor kan vara runda, fyrkantiga, ovala, rektangulära och andra konfigurationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern digital klocka för ett bord med nattbelysning kännetecknas av snygg design, kompakthet, lätthet. De har en stark diodbakgrundsbelysning, stort tryck. De flesta modeller har ett antal ytterligare funktioner:

  • nedräkningstid (timer);
  • stoppur;
  • möjligheten till fjärrkontroll;
  • möjligheten att ansluta en android;
  • trådlös anslutning.

Vissa modeller kan användas som laddare för att "starta" telefonen eller spelaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Moderna modeller av bordsskivor med belysning har många fördelar som leder till en stor efterfrågan på sådana produkter. Låt oss överväga de viktigaste.

  1. Slagfasthet . Enheterna finns i ett robust fodral som på ett tillförlitligt sätt skyddar interna elektroniska komponenter från stötar när de tappas eller från andra kraftbelastningar.
  2. Tyst drift . Klockan kommer inte att höras, den kommer inte att ticka eller göra andra främmande ljud. Detta är mycket viktigt för sömnkänsliga individer.
  3. Intuitivt gränssnitt, enkel inställningshantering . Varje person, även som håller en elektronisk klocka i händerna för första gången, kommer att kunna bygga det önskade driftläget och göra nödvändiga justeringar.
  4. Exakt arbete .
  5. Ett stort sortiment . Det finns enheter till salu i olika former och färger, så du kan välja enheten för sovrummet, kontoret, vardagsrummet eller barnrummet. Eleganta och originella klockor kan bli en riktig inredning.
  6. Prisvärd kostnad .
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med den bakgrundsbelysta klockan kan du se tiden på natten i mörkret . Detta är mycket bekvämt för användaren, eftersom det inte kommer att vara nödvändigt att tända lampan för att bestämma tiden.

Sådana anordningar har också nackdelar. Till exempel, om batteriet tar slut, stannar klockan och visar inte tiden. Detta är särskilt obekvämt på modeller med väckarklocka. Nätverksenheter stängs också av vid strömavbrott och alla inställningar som användaren tidigare ställt in kommer att återställas till noll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Tillverkare erbjuder en mängd olika modeller av bordsskivor med belysning, så att även den mest krävande kunden kan välja den bästa modellen för sig själv. Fundera över vilka sorter som finns på vitrin.

Väckarklocka . Huvuduppgiften för en sådan enhet är att visa den aktuella tiden och väcka ägaren för studier eller arbete. Det finns modeller med en lista över olika melodier, på grund av vilka användaren kan välja den lämpligaste varningssignalen. Tillverkarna står inte stilla och erbjuder kunderna förbättrade modeller varje år.

Det finns till exempel enheter som börjar röra sig runt bordet när larmet slås på. I det här fallet måste ägaren gå upp ur sängen för att stänga av signalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klockradio . Funktionella enheter med inbyggd FM- eller AM-radio. Det finns modeller med ett timer -alternativ. Detta är praktiskt om användaren gillar att somna till musik. Han behöver bara ställa in sin favoritvåg och ställa in en timer. Radion stängs av vid rätt tidpunkt.

Bild
Bild

Klockprojektor . Praktiska uppfinningar som visar tiden och projicerar avläsningarna på en vägg eller ett tak. Tack vare denna funktion behöver användaren inte ta huvudet av kudden på natten för att se värdet på klockan.

Bild
Bild

Klocklampa . Kraftfulla lysdioder är inbyggda i kroppen. Det finns modeller som projicerar stjärnor, månen eller andra bilder. Ofta väljer LED -modeller av föräldrar för sina barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och det finns också en klocka med 12 eller 24 timmars tidsformat.

Urvalstips

När du planerar att köpa en bordsklocka är det viktigt att lyssna på rekommendationerna nedan för att välja. Att följa dessa tips hjälper dig att göra ett bra köp.

Matmetod . Batteridrivna klockor är mobila. De är inte bundna till ett uttag. Ägaren måste dock omedelbart byta ut batterier med nya. Nätverksenheter kan fungera länge, men om strömmen är slut stannar de. Både dessa och andra typer av enheter har nackdelar, varför det är bäst att köpa hybridmodeller. De fungerar från elnätet, men i avsaknad av ström i uttaget växlar de automatiskt till en reservkälla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slå parametrar . Den viktigaste av dessa är formen, storleken på siffrorna och tydligheten i bakgrundsbelysningen. Personer med dålig syn rekommenderas att föredra stora urtavlor med stark diodbelysning. Det är mer bekvämt att använda modellen med en konstant glöd. Och det finns också enheter där bakgrundsbelysningen slås på genom att trycka på en knapp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ram . De bästa alternativen när det gäller pris och kvalitetsförhållande är gjorda av slagfast plast. Lådan kan antingen vara bakgrundsbelyst eller obelyst. De första lösningarna fungerar ofta som nattlampa.

Bild
Bild

Funktionalitet . Vissa klockmodeller kan visa både aktuell tid och datum i kalendern, temperaturen i rummet eller utanför (om det finns en extern temperatursensor), fuktindikatorer. Huruvida sådana alternativ behövs är upp till konsumenten.

Bild
Bild

Design . Klockan kan inte bara bli en enhet som visar den aktuella tiden, utan också en elegant möbel. Du kan plocka upp strikta modeller för kontorslokalerna, klassiska för hallen eller sovrummet. För barnrum säljs lösningar i form av djur, olika seriefigurer och andra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma tillverkarna av bakgrundsbelysta bordsklockor. Det finns flera märken vars produkter har etablerat sig bland konsumenterna. Dessa inkluderar följande företag: BVItech, Seiko, RST, Uniel, Granat.

Rekommenderad: