Stationär Elektronisk Klocka (41 Bilder): Med Stora Siffror Och En Termometer, Från Elnätet Och På Batterierna, Berättar Tiden På Ryska

Innehållsförteckning:

Video: Stationär Elektronisk Klocka (41 Bilder): Med Stora Siffror Och En Termometer, Från Elnätet Och På Batterierna, Berättar Tiden På Ryska

Video: Stationär Elektronisk Klocka (41 Bilder): Med Stora Siffror Och En Termometer, Från Elnätet Och På Batterierna, Berättar Tiden På Ryska
Video: Yetitablet multitouch skärm Introduktion och demo av K IT Sweden 2024, April
Stationär Elektronisk Klocka (41 Bilder): Med Stora Siffror Och En Termometer, Från Elnätet Och På Batterierna, Berättar Tiden På Ryska
Stationär Elektronisk Klocka (41 Bilder): Med Stora Siffror Och En Termometer, Från Elnätet Och På Batterierna, Berättar Tiden På Ryska
Anonim

En modern människas liv är mycket dynamiskt och fyllt med ett stort antal händelser, därför visar det sig att varje sekund inte är dess vikt i guld. För att hänga med i allt, för att kunna planera dagen, måste du hålla koll på tiden och investera i den. Tack vare tillgängligheten av väggklockor, bordsklockor och armbandsur har denna process blivit mycket enklare. De mest populära är skrivbordsklockor, som har många ytterligare funktioner, vilket gör dem till riktiga hjälpare för människor. För att ha en högkvalitativ och bekväm enhet hemma måste du kunna välja den korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Med tillkomsten av klockor kunde en person mer rationellt planera sin dag, tydligt skilja mellan anställningstid och vila. Förflyttningen av de första och moderna produkterna är väsentligt annorlunda, liksom de funktioner de kan tillhandahålla . Tack vare det stora antalet alternativ kan alla välja en vägg, bord och armbandsur efter deras smak och preferenser. Olika former, verkningsmekanism, uppsättning funktioner - allt detta spelar en roll vid valet av önskad produkt.

Bordsklockor är populära i alla samhällsskikt. Elektroniska modeller har ersatt andra sorter. De används av skolelever, vaknar av väckarklockan för klasser, de behövs av studenter och arbetande människor för att planera dagen, utan dem skulle det vara svårt för pensionärer med syn- eller minnesproblem.

Tack vare teknikens utveckling har elektroniska stationära klockor blivit nästan oumbärliga i människolivet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

För att bestämma vilken klocka som ska köpas, digital eller mekanisk, måste du navigera på de positiva och negativa sidorna av dessa produkter. Om vi pratar om den digitala versionen anses den vara mer modern och populär, därför är det värt att överväga den mer detaljerat. Bland de positiva aspekterna som kan särskiljas från sådana klockor är:

  • en mängd olika modeller;
  • brett utbud av funktioner;
  • förmågan att arbeta både från batterier och från elnätet;
  • vackert och originellt utseende, möjligheten att välja färg på urtavlan;
  • möjligheten att justera bakgrundsbelysningens ljusstyrka.

Förutom de positiva aspekterna har de några nackdelar:

  • oförmåga att växla 12- och 24-timmars visningsläge;
  • risken att köpa en billig och lågkvalitativ produkt, en falsk.
Bild
Bild

Om du väljer en digital digital klocka måste du navigera i de funktioner de kan ha, känna till de mest kända märkena och korrekt bedöma förhållandet mellan kvalitet och värde på varor.

Typer och funktioner

För att välja en bra elektrisk bordsklocka måste du vägledas av vilka typer av dem som nu säljs och vad listan över de mest populära och efterfrågade funktionerna kan vara. Först och främst måste det sägas att en elektronisk klocka kan skilja sig åt i sin energikälla:

  • batterier;
  • batteri;
  • krets.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsklockor kan vara enkla, med en minsta uppsättning funktioner och multifunktionella. För de människor som är intresserade av att visa tiden och ha en väckarklocka är det första alternativet det mest lämpliga. En enhet med ytterligare funktioner kan ha:

en termometer för övervakning av rumstemperaturen

Bild
Bild
Bild
Bild

en kalender för att hålla koll på veckodagarna

Bild
Bild
Bild
Bild

radio - lämplig för dem som vill vakna till ljudet från deras favoritradiostation

Bild
Bild
Bild
Bild

röstfunktion - användbar för äldre och med synproblem

Bild
Bild
Bild
Bild

projektion - barn och skolbarn kommer att gilla det, med en sådan klocka blir det mycket trevligare att somna och vakna

Bild
Bild
Bild
Bild

original urtavla

Bild
Bild
Bild
Bild

andra index - produkter för dem som föredrar filigran precision i allt

hygrometer, väderstation - den mest moderna klockan som berättar vädret

Mängden stationära elektroniska klockor förvånar inte bara med dess funktionalitet utan också med sitt utseende - det finns enkla och originella former, med och utan stativ. Materialet i kroppen av sådana enheter är oftast plast, men det finns också trä-, metall- och glasprover som skiljer sig åt i ett högre pris, men har ett mycket mer originellt utseende och en pålitlig arbetsmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Från nätverket

Om bordsklockan är planerad att placeras på en plats nära vilken uttaget är, är det bästa alternativet att driva den från elnätet. Att använda batterier eller ackumulatorer är dyrare än el . När du väljer en sådan klocka åt dig själv, bör du vara uppmärksam på funktionen för att stänga av skärmen så att ratten inte stör sömnen på natten.

Funktionaliteten hos sådana produkter kan också vara minimal eller maximal, beroende på dina preferenser. När du väljer en klocka måste du kontrollera dess effekt, som inte bör vara mindre än 220 W, annars kommer utrustningen snabbt att misslyckas . Sladden kan ha olika längder, vilket bestäms av tillverkaren. När du väljer en enhet är denna punkt också värd att uppmärksamma.

Om du väljer en universell bordsklocka själv är det bättre att välja kombinerade alternativ, som har både en strömkabel och en plats för ett batteri eller en ackumulator.

Strömavbrott är inte ovanligt i någon region, så du måste vara förberedd på dem. Utseendet på en nätverksklocka kan vara annorlunda och beror på dess funktion och kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Batteridriven

Bordsklockan fungerar utmärkt på batterier, visar regelbundet tiden och lyfter människor på morgonen, men när det gäller en sådan strömkälla är det ganska svårt att bestämma slutet på batteriets livslängd. Vissa klockor kan börja visa siffror sämre och spela en ringsignal tystare, medan andra kan stängas av helt, vilket kan vara mycket olämpligt.

För att driva klockan kan du använda saltlösningsbatterier, vars popularitet nu är låg på grund av den lilla mängd energi de kan ge enheten. Alkaliska batterier anses vara optimala för medeltunga applikationer. Deras pris och kvalitet gör denna produkt till en av de mest efterfrågade

… Litiumbatterier behövs för enheter med hög strömförbrukning. Deras kostnad är mycket högre än priset på alkaliska, och de serverar 2 gånger längre.

Bild
Bild

Om vi pratar om batterier kan de också vara olika:

  • nickel-zink;
  • nickel-kadmium;
  • nickelmetallhydrid;
  • litiumpolymer.

För att klockan ska fungera tillräckligt länge måste batterikapaciteten vara över 2000mAh. Sådana enheter är dyra, men lönar sig på kortast möjliga tid, eftersom de tål upp till 1000 avgifter.

Litiumdiskbatterier har en liten urladdning, men de kan hålla länge och kan lagras i cirka 10 år . De används vanligtvis i armbandsur eller mycket små servisar. Solklockor anses vara en sällsynthet, men de är miljövänliga, enkla att använda och kräver inte ytterligare strömkällor. En solcell inbyggd i klockan lagrar energi från solen, glödlampan eller ljuset, vilket säkerställer kontinuerlig och långsiktig drift av klockan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Utseendet på en bordsklocka kan vara mycket olika. Valet av ett visst alternativ beror på i vilket rum de ska bo och på deras ägare . Om enheten bara behövs som väckarklocka är det bättre att köpa en liten klocka som tar minst ett utrymme, inte stör och inte får ögonen på sig, men samtidigt uppfyller sin huvuduppgift.

Om det finns en önskan att köpa original, vackra och icke-standardiserade bordsklockor, kommer runda, ovala versioner och produkter i form av andra figurer att vara ett utmärkt val. När du vill göra en vacker present eller behaga ett barn med en ovanlig klocka, du kan köpa en klocka i form av en kub, som inte bara visar tiden, har funktionen som en väckarklocka, kalender och termometer, utan också skimrar i olika färger vid beröring . Det finns också alternativ för att projicera tid på en vägg eller ett tak, vilket också ser väldigt imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

När du ordnar interiören, förutom att välja tapeter, möbler och elektriska apparater, måste du ägna tid åt valet av dekorativa element. Bordsklockor kan också hänföras till saker som dekorerar ett rum, ger interiören ett färdigt utseende, därför är valet av en produkt i rätt design en mycket viktig uppgift.

I ett rum med en minimal mängd möbler och inredning kommer en klocka med stort antal att se väldigt vacker ut . Detta alternativ är bekvämt för personer med synproblem, eftersom tiden kan ses på långt håll och rummet får ett originalt elektroniskt tillbehör. I en mörk inredning kan du använda en vit klocka, och vice versa, för att skapa kontrast, de ljusa färgerna i fodralet. Abstrakta och ovanliga former i ett strikt rum kommer att göra det mer behagligt och mjukt, vilket skapar en bekväm atmosfär för livet.

Klockan för varje funktionellt område kan ha ett annat utseende . Till exempel, för ett kök kan det vara i form av frukter eller redskap, för en plantskola är formen på en leksak, en hjälte eller en sportutrustning lämplig, för vuxna kan du presentera en klocka i ett träfodral och för ett kontor utrymme kan du välja produkter gjorda av metall eller glas.

Klockans design ska vara i harmoni med resten av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

När du väljer en högkvalitativ stationär elektronisk klocka, glöm inte tillverkare som har bevisat sig på marknaden. De mest populära och högkvalitativa produkterna betraktas som produkterna från varumärkena nedan.

Philips . Dessa klockor kan ha ett varierat utseende, ett brett spektrum av funktioner, är av hög kvalitet och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projektionsklocka . Klocka med möjlighet att projicera tid på väggen eller taket. Deras utseende kan variera, liksom antalet funktioner. Projektionsenheten är infällbar och kan användas efter behov, färgen på siffrorna på displayen och projektionen kan variera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spectr är en rysk tillverkare . Den nätdrivna klockan har formen av ett halvklot på små ben. De ser väldigt snygga ut, har en uppsättning nödvändiga funktioner och är gjorda av plast. Instruktioner för enheterna är alltid på ryska.

Bild
Bild
Bild
Bild

VST . Sortimentet av märket innehåller klockor av plast med en träliknande design. De har många bakgrundsbelysningsalternativ och ett brett utbud av funktioner, de fungerar både från elnätet och från batterier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är inte en fullständig lista över de elektroniktillverkare som har vunnit kärlek till konsumenterna på grund av det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet, samt symbios av vackert utseende och närvaro av ett stort antal funktioner.

Urvalsregler

För att köpa en pålitlig elektronisk skrivbordsklocka för ditt hem eller kontor, du måste uppmärksamma ett antal faktorer:

  1. typ av strömförsörjning - beroende på klockans placering kan den anslutas till ett uttag eller drivas med batterier och ackumulatorer;
  2. display - siffrornas storlek ska låta dig se tiden från vilken punkt som helst i rummet;
  3. material - kostnaden för produkten beror direkt på denna faktor;
  4. närvaron av en mottagare, som kan vara analog och digital, vilket gör att du kan ställa in radiostationen antingen med ratten eller i automatiskt läge;
  5. det är värt att köpa klockor från ett välkänt märke, de bästa tillverkarna ger en garanti för sina varor och ett kvalitetscertifikat.

Du måste också förstå klockans huvudfunktioner, välja det viktigaste för dig själv, välja färgschema och material från vilket produkten kommer att tillverkas. Då kan du njuta av en snygg och bekväm klocka som inte kommer att svika dig i det mest avgörande ögonblicket.

Rekommenderad: