Violet DS-Shining Bell (18 Bilder): Beskrivning Av Sorten Saintpaulia, Odling

Innehållsförteckning:

Video: Violet DS-Shining Bell (18 Bilder): Beskrivning Av Sorten Saintpaulia, Odling

Video: Violet DS-Shining Bell (18 Bilder): Beskrivning Av Sorten Saintpaulia, Odling
Video: НОВЫЕ СОРТА ФИОЛЕТОВЫХ РАСТЕНИЙ | 2022 Новые тенденции Сенполия африканские фиалки | Фиолетовые выставки 2024, Maj
Violet DS-Shining Bell (18 Bilder): Beskrivning Av Sorten Saintpaulia, Odling
Violet DS-Shining Bell (18 Bilder): Beskrivning Av Sorten Saintpaulia, Odling
Anonim

Den violetta sorten DS-Shining Bell föddes för inte så länge sedan: 2014. Utåt ser växten helt enkelt lyxig ut, dess ljusa och pråliga blommor blev kär i många värdinnor. Och detta är ingen slump: trots allt sa även gamla legender att violer ger harmoni, kärlek och förståelse till huset.

Bild
Bild

Beskrivning

Saintpaulia sort DS-Shining Bell kommer i en standardstorlek. Den sticker ut för sina blommor, vars längd kan nå 6 cm, och utseendet lockar uppmärksamhet. Redan med namnet är det tydligt att de liknar klockor. Det finns ett vitt öga i mitten och en känslig vit kant runt kanten. Kronbladet kommer i vågor, färgen är oftast rik blåblå. Det finns snövit, rosa, brokiga fioler, några av dem kombinerar 2 färger. På grund av den karakteristiska färgen skapas effekten av en inre glöd.

Det är viktigt för älskare av denna växt att den kan blomma nästan året runt, och gör bara en kort paus i ett par månader . Blomman i sig hålls i ett halvöppet tillstånd under en lång tid, den öppnar sig slutligen strax innan den bleknar. DS-Shining Bell kan ha 3 till 10 stjälkar som växer vertikalt. Var och en av dem har upp till 3 knoppar. Bladen har en behaglig djupgrön färg. Kanterna är jämna, plattan är slät, har praktiskt taget ingen lättnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor för tillväxt

Denna charmiga växt är mycket krävande när det gäller odlingsförhållanden. Eventuella misslyckanden i vården, temperaturförändringar, överdriven eller otillräcklig vattning kan leda till en försämring av tillståndet och utseendet på den violetta. Blomningstiden kan också minskas avsevärt. Plats och ljusförhållanden spelar en viktig roll för blomman. Det bästa alternativet skulle vara att placera det i ett ljust rum, men direkt solljus bör undvikas, eftersom det kan leda till gulning av bladen.

Violetten ska placeras på ett fönster med utsikt över norra eller östra sidan, i andra fall kan det helt enkelt brinna ut i solen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om saintpaulia ligger inomhus, bör du förse den med ytterligare belysning med en energisparlampa på dagtid i minst 10-12 timmar om dagen . Bladen dras mot ljuset, så för att undvika ojämn blomväxt, en gång varannan till två veckor måste krukan roteras lite på plats runt sin axel . Om växten inte har tillräckligt med ljus kommer det att bli klart genom frånvaron av blomknoppar. Penumbra bör också undvikas. Den mest bekväma violetta DS-glänsande klockan kommer att kännas vid temperaturer från +18 till + 22 ° … Om rummet är för kallt kommer växten att göra ont. Och du bör också skydda den från drag och var försiktig med ventilation.

På vintern är inomhusluften ganska torr, så fiolerna behöver extra fukt. Du kan komma ur situationen genom att placera grytan på sanden, under vilken är placerad våt expanderad lera. Om uppvärmningssäsongen har börjat är det tillräckligt att installera en liten burk med vatten bredvid anläggningen.

Experter rekommenderar inte att använda en spray: fuktdroppar som lägger sig på bladen kommer att lämna bruna fläckar, vilket i sin tur kan bidra till växtförfall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig

Rätt vård är mycket viktigt för korrekt växttillväxt och utveckling. Den består av följande element:

  • tidig vattning;
  • befruktning av jorden;
  • belysning;
  • överensstämmelse med den erforderliga temperaturen;
  • skydd mot sjukdom.

Vattning bör endast göras efter att jorden har torkat något. På vintern vattnas violerna i genomsnitt en gång i veckan, under andra säsonger - 2 gånger. Det kommer att vara korrekt häll vatten i brickan som grytan står i . Om det är för mycket av det, efter ett tag, bör överskottet tas bort. Vattnet ska ha en behaglig rumstemperatur . Det ska inte hällas direkt på bladen, särskilt när det kommer i kontakt med solens strålar: från detta kan vita fläckar visas på den känsliga huden.

Det ska noteras att blad kan inte tvättas med vatten eller torkas med en våt trasa . Detta kan vara en extremt engångsåtgärd vid särskilt allvarlig förorening.

Det rekommenderas inte heller att placera en blomkruka i köket: gasångor, fett och andra skadliga ämnen kan påverka växten negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppdressing

Varje växt behöver definitivt nyttiga näringsämnen för kraftig tillväxt. Eftersom blomningen av denna Saintpaulia är nästan konstant, är den i stort behov av vitaminer och mineraler. De kan tillhandahållas genom att applicera gödningsmedel på jorden. Sådan blomstermat säljs i specialaffärer i flytande form. De måste läggas till i grytan 2 gånger i månaden, från maj och sluta i september. I slutet av blomningsperioden avbryts också utfodringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskärning

Florister vet att ett av de viktigaste sätten att föryngra en blomma är genom beskärning. Proceduren bör utföras regelbundet. Under tiden avlägsnas vissnade knoppar och peduncles, sidorosetter och ohälsosamma blad. För att hjälpa till att rota toppen av unga växter rekommenderas beskärning i början av våren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överföra

Det bästa alternativet för violer är att vara i en individuell kruka. En gång om året på våren rekommenderas att transplantera blomman med färsk jord. Krukans botten är fylld med en dräneringsblandning. Det kan vara trasiga keramiska rätter eller expanderade lerkulor. Det är bäst att plantera växten i specialköpt jord som innehåller sand och torv.

Det är bäst att inte använda stora krukor . Det är bra om växten till och med är lite trång i sin nya livsmiljö. Underlåtenhet att följa detta villkor kan leda till brist på blomning. En plastkanna skulle vara ett underbart alternativ, men om du köpte keramiska rätter är det inte heller läskigt.

Innan den violetta flyttas bör den täckas med en vanlig påse: detta skyddar blommorna och bladen från onödig kontaminering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Variation och sport

Ibland händer det att genom att köpa en violett av DS-Shining Bell-sorten, efter blomningen, får vi knoppar som inte liknar den. De kan ha en annan färg, ha förändringar i formen på bladen. Anledningen ligger i det sportiga - förlusten av sortkvaliteter. När forskare fortsätter att utveckla nya sorter av olika växter är deras former och färger också mycket olika. Sortedrag kan överföras från en växt till en annan, vilket resulterar i ett så kallat ärftligt förhållande.

Men om idrott förekommer överförs inte de ärvda egenskaperna till barnen. Dessa växter anses vara sport.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta reda på hur du transplanterar en vuxen violett nedan.

Rekommenderad: