Violet RS-Babylon (13 Bilder): Beskrivning Och Odling Av Olika Fioler RS-Babylon, Råd Från Erfarna Blomsterhandlare

Innehållsförteckning:

Video: Violet RS-Babylon (13 Bilder): Beskrivning Och Odling Av Olika Fioler RS-Babylon, Råd Från Erfarna Blomsterhandlare

Video: Violet RS-Babylon (13 Bilder): Beskrivning Och Odling Av Olika Fioler RS-Babylon, Råd Från Erfarna Blomsterhandlare
Video: Yrkesfilm: Violinmakare 2024, Maj
Violet RS-Babylon (13 Bilder): Beskrivning Och Odling Av Olika Fioler RS-Babylon, Råd Från Erfarna Blomsterhandlare
Violet RS-Babylon (13 Bilder): Beskrivning Och Odling Av Olika Fioler RS-Babylon, Råd Från Erfarna Blomsterhandlare
Anonim

Det finns många sorter av prydnadsväxter. Bland dem sticker violerna positivt ut. RS-Babylon-sorten är en av de underbara alternativen som kan dekorera alla hem.

Bild
Bild

Särdrag

Innan vi ger en beskrivning av sorten är det värt att påpeka att växterna, i vanlig användning som kallas violer, faktiskt inte är dem. Uzambara viol har ett helt annat vetenskapligt namn - saintpaulia … Det har ingenting att göra med blomman som nämns i den antika grekiska mytologin. Men i framtiden kommer vi att följa den etablerade traditionen med att använda ord, vilket betyder att violer är saintpaulia.

Det finns väldigt många sorter av denna växt, skapad av uppfödare. RS Babylon är en av dem. Det är lätt att se att växten är täckt med blommor av imponerande storlek. De kan vara upp till 8 cm i diameter. Sorten är en av de halvt dubbelblommiga violerna med ett kontrasterande utseende. De långsträckta kronbladen innehåller körsbärsfärgade fläckar på olika ställen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Babylon -rosetten innehåller måttligt grönt lövverk. Anläggningens storlek gör att den kan klassificeras som en standardgrupp. När den andra blomningen börjar, ökar dess prakt betydligt. Det finns många små villi på de läderartade bladen. Rosetten når en ganska stor storlek. Ungt lövverk är något undangömt i kanterna. Under utvecklingen rätar hon sig. I vuxna blommor liknar bladen en oval.

Ett fotografi av en växt av denna sort kan vilseleda oerfarna odlare. Du kanske tror att sorten blommar rejält. Faktum är att antalet nya blommor är relativt litet. Denna nackdel kompenseras till stor del av styrkan och den korta längden på pedunklarna.

Vissa knoppar är gömda under ett lager av blad, strax före blomningen måste de släppas manuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ursprung

RS-Babylon föddes upp i Lugansk av den ganska kända uppfödaren Svetlana Repkina. Det är välkänt av både amatörblomsterodlare och specialister i olika länder. Bokstäverna PC betecknar bara författarskap. S. Repkina själv erkänner denna sort som ett av de bästa resultaten av hennes aktiviteter. Andra håller med henne om detta.

Fioler uppfödda av Repkina ser lika bra ut i fönsterbrädan och på stället. För sina höga dekorativa egenskaper uppskattar landskapsdesigners dem mycket. Vid kallt väder blommar RS-Babylon så starkt som möjligt. Uppfödare av denna kultur bör dock vara tålmodiga och uppmärksamma på blomman.

Denna mängd violer tolererar inte de minsta kränkningarna av jordbruksteknikens principer.

Bild
Bild

Hur man odlar?

PC-Babylon kan odlas även från ett enda litet blad. Naturligtvis är detta en ganska komplicerad och lång process. Men odlaren kommer att få utmärkta resultat med lite ansträngning.

De grundläggande principerna är tillgängliga även för nybörjare:

  • Saintpaulia bör odlas i en grund kruka med liten volym;
  • i stället för färdiglagad köpt jord kan du ta en blandning av 4 delar torv, 1 del torv och 1 del sand;
  • direkt solljus är kategoriskt oacceptabelt;
  • du kan inte odla violer under förhållanden med hög luftfuktighet;
  • det minsta drag kan leda till växtsjukdom;
  • överdriven tillsats av gödningsmedel leder till förlust av dekorativa egenskaper.
Bild
Bild

Rekommendationer

Erfarna odlare som redan vet hur man odlar PC-Babylon är villiga att dela med sig av sina erfarenheter. Kalciumnitrat hjälper till att bekämpa peduncles svaghet. Det måste appliceras genom bladmatning. Om tillsatsen inte är överdriven, finns det ingen risk för brännskador. Den maximala förbrukade mängden är 0,001 kg per 4 liter rent vatten. Även om kalciumnitrat ger en neutral kemisk reaktion (inte har uttalad surhet), testas varje del av det först på flera växter. Men det är bättre att vägra kalciumbrexil helt och hållet.

Innan du köper plantmaterial för några violer är det viktigt att ta reda på exakt hur en viss sort kommer att bete sig på en fönsterbräda eller i en trädgårdsbädd. Liksom för många andra sorter är belysningsnivån avgörande för PC-Babylon.

Växten trivs bäst på bakgrundsbelysta hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blad kan gro i mossa, i lätt jord. Vissa gror till och med dem i rent vatten. men enligt erfarna blomsterhandlare är det bättre att använda torvtabletter … Det tar 45-60 dagar att vänta på att barnen ska dyka upp. Det är lämpligt att föröka växter med ett stort antal blad, med tanke på att vissa kan ruttna.

Varje år (eller var sjätte månad) ska violetten transplanteras i färsk jord. Om växterna är dåligt utvecklade och inte ger blommor, bör du inte skynda dig med behandling och befruktning. Att förbättra växtförhållanden hjälper ibland. Kanske är det i ditt fall tillräckligt med belysning.

Först när sådana steg inte ger resultat på 10-14 dagar kan du börja mata blommorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ta reda på varför fioler inte blommar genom att titta på videon nedan.

Rekommenderad: