Dichlorvos Från Loppor: Hjälper Det Från Loppor I Lägenheten? Hur Man Använder Lukt- Och Luktfria Insektsmedel I Ditt Hem. Hur Fungerar Diklorvos?

Innehållsförteckning:

Video: Dichlorvos Från Loppor: Hjälper Det Från Loppor I Lägenheten? Hur Man Använder Lukt- Och Luktfria Insektsmedel I Ditt Hem. Hur Fungerar Diklorvos?

Video: Dichlorvos Från Loppor: Hjälper Det Från Loppor I Lägenheten? Hur Man Använder Lukt- Och Luktfria Insektsmedel I Ditt Hem. Hur Fungerar Diklorvos?
Video: Flea infestation treated by www.yorkspestcontrol.co.uk 2024, Maj
Dichlorvos Från Loppor: Hjälper Det Från Loppor I Lägenheten? Hur Man Använder Lukt- Och Luktfria Insektsmedel I Ditt Hem. Hur Fungerar Diklorvos?
Dichlorvos Från Loppor: Hjälper Det Från Loppor I Lägenheten? Hur Man Använder Lukt- Och Luktfria Insektsmedel I Ditt Hem. Hur Fungerar Diklorvos?
Anonim

Dichlorvos för loppor har länge använts framgångsrikt i lägenheter och hus, men många människor har fortfarande frågor om hur det fungerar, om detta botemedel hjälper. Faktum är att moderna insektsdödande aerosoler med detta namn radikalt skiljer sig från de som användes under sovjetåren. Vad är skillnaderna, hur man korrekt använder insektsprodukter med och utan lukt i huset, bör du ta reda på redan innan du köper en kemikalie.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och funktionsprincip

Insekticidmedlet dichlorvos för loppor tillhör kategorin moderna bekämpningsmedel, vars användning är tillåten i bostadshus och lägenheter. Du kan använda den själv, enligt instruktionerna. Läkemedlet börjar verka inom en halvtimme, det är effektivt mot krypande och hoppande insekter … Dichlorvos hjälper till att bli av med jordloppan och några andra arter - kyckling, bär av djur. Men de kan inte bearbeta kläder eller hemtextilier, spruta husdjurens hud och hår.

Det är värt att överväga att initialt diklorvos för loppor, producerade under sovjettiden, var en produkt baserad på organofosforföreningar. Detta insekticidpreparat var praktiskt taget det enda som var tillgängligt för oberoende användning, det hade en skarp karakteristisk lukt.

Det fullständiga namnet på den aktiva substansen låter som dimetyldiklorovinylfosfat - handelsnamnet representerades av en förkortad version av detta ord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Organofosforföreningar har länge ansetts vara för giftiga, även om de är effektiva i kampen mot insekter. Moderna versioner av "Dichlorvos" liknar deras prototyp endast i namnet, som har blivit ett slags märke. De flesta av dem är baserade på cypermetrin eller liknande ämnen - ganska säkra att använda, utan skarp lukt.

Ett antal faktorer kan hänföras till egenskaperna hos sådana fonder

  1. Låg toxicitet . Medlen klassificeras som faroklass 3 och nedan. De skadar inte människor och varmblodiga djur; om de kommer i kontakt med huden tvättas de lätt bort med vatten.
  2. Enkel användning . Produkten säljs i optimal koncentration. Doseringsfelet är helt uteslutet. Dessutom behöver du inte förbereda en blandning varje gång insekter angriper ett hus eller en lägenhet. Den är redan helt klar för användning.
  3. Bekväm form för släpp … En aerosol gör att en kemikalie kan sprutas på ett riktat, lokaliserat sätt. Detta är användbart i bostadsmiljöer där loppbon finns i områden med svår åtkomst. Dessutom är sprayen i flaskan ekonomisk, och de fina partiklarna i vätskan säkerställer korrekt spridning av bekämpningsmedlet i rymden.
  4. Bekväm förvaring och transport … Verktyget kan tas med dig till dacha, det tar minst ett hyllutrymme. Den kompakta flaskan passar lätt bort från barn och husdjur och kan inte brytas om den tappas av misstag.
  5. Hög effektivitet . "Dichlorvos", som säljs, ger insekter en snabb död inomhus. Om du inte blockerar tillgång till hus eller lägenhet för loppor är upprepade behandlingar möjliga i enlighet med säkerhetskraven.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med sin handling tillhör de medel som produceras under namnet "Dichlorvos" kategorin enteriska gifter. De har en förlamande effekt på insekter, dödar inte bara vuxna insekter, utan också deras larver. Den ovicidala effekten låter dig påverka äggen och stoppar deras utveckling.

Man bör komma ihåg att insekter inte dör direkt, men inom 20-30 minuter; i vissa produkter kvarstår läkemedlets skyddande effekt i flera veckor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns flera populära varianter av produkter som produceras under namnet "Dichlorvos". Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar.

Universell … De är fokuserade på att bekämpa ett brett spektrum av krypande och flygande insekter. Betyder "Dichlorvos Universal" hjälper till att utföra skadedjursbekämpning hemma, utan att locka för mycket uppmärksamhet. Aerosolen ger resultatet inom 30 minuter, varefter rummet bör ventileras ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

« Neo ". Under detta namn produceras ett luktfritt medel som inte har en karakteristisk kemisk "plume". Kompositionen finns i cylindrar på 190 ml. Dess ingredienser inkluderar cypermetrin, permetrin, piperonylbutoxid. Tillsammans klarar dessa ingredienser enkelt även vid intensiv inomhusförorening.

Bild
Bild

Ekovarianter … I motsats till förväntningarna har de inte en miljövänlig komposition, men de innehåller en doft i sin komposition som döljer den obehagliga lukten av ett insektsmedel. I produkten "Dichlorvos-Eco" spelas en sådan roll av lavendeldoft. Resten av aerosolen skiljer sig lite från sina motsvarigheter.

Bild
Bild

" Extra ". Dichlorvos med en sådan anknytning förstör framgångsrikt flygande och krypande insekter. Den innehåller d-tetrametrin, cypermetrin, piperonylbutoxid. Läkemedlet med en kombinerad verkan förstör lätt skadedjur i alla utvecklingsstadier. Produkten har en karakteristisk lukt som maskeras av en parfymdoft.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Dichlorvos nr 1 ". Under detta namn produceras ett luktfritt insekticidmedel som är utformat för att bekämpa flygande och krypande insekter. Skiljer sig i omedelbar handling. Den kombinerade kompositionen, baserad på flera ingredienser samtidigt, är inte farlig för människor och djur.

Bild
Bild

" Innovativt ". Denna typ av diklorvos innehåller tetrametrin, d-fenotrin, piperonylbutoxid i optimal koncentration. Trots den överkomliga kostnaden har produkten en modern formel som säkerställer att skadedjur snabbt förstörs. Kemikalien är lämplig för behandling av sällskapsdjur, skadar dem inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom ger många märken prefixet "dichlorvos" till sina insektsmedel. Samtidigt måste namnet också innehålla omnämnandet av själva märket.

Toppmärken

Produkter med ordet "dichlorvos" i namnet produceras av många moderna märken. Inklusive varumärken med utländska rötter som kom in på den ryska marknaden. Några av dem gör ett insekticidpreparat med smaksatta ingredienser eller erbjuder andra innovationer. Annars är skillnaderna inte för stora.

De mest populära alternativen inkluderar flera produkter

" Dichlorvos Varan " … Produkten produceras av den ryska koncernen "Sibiar", som specialiserat sig på tillverkning av produkter i aerosolburkar. Varumärket producerar 2 huvudlinjer. I serie A, i gröna flaskor på 440 ml, presenteras diklorvos på basis av tetrametrin och cypermetrin, universellt och effektivt. Linjerna "Forte", "Extra", "Ultra" produceras i röda flaskor i volymer på 150 och 300 ml.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dichlorvos från Arnest . Detta tillverkningsföretag är den officiella ägaren av handelsnamnet. Den producerar kompositionerna "Eco", "Neo", "Universal" och "Innovative", samt märkesvaror för stora detaljhandelskedjor. Tillverkaren följer en rimlig prispolicy och skapar därmed allvarliga olägenheter för konkurrenterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Dichlorvos Clean House " … En annan inhemsk utveckling som produceras av ett stort varumärke. Företaget positionerar sina produkter som mer exklusiva, men sammansättningen är nästan identisk med den för billiga motsvarigheter. Produkten är luktfri.

Bild
Bild

" Rent ut ". Detta märke produceras av "Dichlorvos No. 1", som har en universell kemisk sammansättning. Det är lika effektivt mot flygande och krypande insekter. Vid behandling mot loppor ger det ett synligt resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

BOZ . "Dichlorvos" från denna tillverkare finns i behållare om 600 ml - optimalt för behandling av husets källare från loppor. För sprutning bakom golvlister finns ett speciellt rör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa alternativ är lämpliga för förstörelse av blodsugande insekter. De tillhör tredje klassens faror, försvinner snabbt och utmärks av minimal toxicitet.

Hur man använder?

Det är nödvändigt att använda produkter av "Dichlorvos" -typ korrekt i huset eller i lägenheten. Då blir bearbetningsresultatet imponerande. Det första som hjälper till att bli av med loppor snabbt är att identifiera sätt att se ut. Tills de stängs kommer insekter att attackera bostäder igen och igen.

Förgiftning av loppor är värdelöst om det finns husdjur i huset som inte har genomgått antiparasitisk behandling . Först måste du befria husdjur från blodsugande insekter medan du kokar sängkläder och kuddar. Torkade föremål måste behandlas med diklorvos av lämplig typ, vänta på föreskriven tid och använd dem sedan som avsett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det inte finns några djur i huset, men det finns loppor, kan problemet komma utifrån . I privata och lanthus finns jordparasiter som lever i dammet oftast. De biter villigt människor, blir mer aktiva på sommaren, med kallt väder börjar de aktivt multiplicera, försvinner ur sikte. Vanligtvis kommer insekter in i huset från källare, genom sprickor i golvet. I det här fallet måste du noggrant inspektera lokalerna, hermetiskt täta sömmarna och lederna i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg-för-steg bruksanvisning hjälper till att göra behandlingen med insektsdödande aerosoler mer effektiv. Skadedjursbekämpning kan endast utföras vid en temperatur som inte är lägre än +10 grader Celsius. Här är proceduren.

  1. Skydda ögon, händer, andningsorgan . Trots läkemedlets låga toxicitet ska de inte stänkas i ansiktet eller ögonen eller inandas de sprutade partiklarna. Detta kan leda till förgiftning, allergiska reaktioner.
  2. Ta bort människor och djur från de bearbetade lokalerna.
  3. Stäng dörrarna ordentligt, öppna fönster .
  4. Flytta bort de stoppade möblerna från väggarna .
  5. Gör en grundlig fuktrengöring . Loppor lämnar sina ägg i dammet. Ju mindre smuts som finns kvar på golvet, desto bättre. Om väggarna är färdiga med tvättbara material bearbetas de också till en höjd av 1 m.
  6. Skaka aerosolburk . Ta bort locket från det.
  7. Rikta aerosolen mot ytan som ska behandlas … Tryck på sprutpistolens ovansida tills strålen börjar komma ut.
  8. Flytta från ett fönster eller en vägg till en utgång medlet sprutas ut i luften med en bearbetningshastighet av 2 m2 / s. Det bör appliceras målmedvetet på ytor där loppor har hittats. Särskild uppmärksamhet ägnas åt golvlister, väggytor - de bearbetas till en höjd av upp till 1 m. Mattor, djurkullar bearbetas också.
  9. Sprutning tar mindre än 1 minut . För rum med en yta på mer än 20 m2 behöver du 2 cylindrar med en volym på 190 ml. Därefter stängs dörrarna ordentligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att låta läkemedlet verka i 15 minuter och sedan ventilera rummet med en genomströmningsström i en halvtimme.

Efter den angivna behandlingstiden tvättas preparatet bort med en lösning av tvål och läsk från öppna ytor . Bakom baslisten och på väggarna lämnas den för ytterligare exponering under en period av minst 1-2 veckor. När insekter återkommer upprepas behandlingen.

Rekommenderad: