"Fumitox" Från Mygg: I Sockeln Och Spiraler, Tabletter Och Tallrikar. Hur Fungerar Det? Instruktioner För Användning Av Medel

Innehållsförteckning:

Video: "Fumitox" Från Mygg: I Sockeln Och Spiraler, Tabletter Och Tallrikar. Hur Fungerar Det? Instruktioner För Användning Av Medel

Video:
Video: реклама Raid Max 2003 2024, Maj
"Fumitox" Från Mygg: I Sockeln Och Spiraler, Tabletter Och Tallrikar. Hur Fungerar Det? Instruktioner För Användning Av Medel
"Fumitox" Från Mygg: I Sockeln Och Spiraler, Tabletter Och Tallrikar. Hur Fungerar Det? Instruktioner För Användning Av Medel
Anonim

Betyder "Fumitoks" för mygg uppträdde på den ryska marknaden en av de första. Idag producerar detta märke rökningsmedel för pluggning och spiraler, tabletter och tallrikar, doftande och smaklösa. En översikt och detaljerade instruktioner för användning av märkets produkter hjälper dig att lära dig hur de fungerar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Betyder "Fumitoks" för mygg har producerats i Ryssland av joint venture "Invent" sedan 1989. Företaget är specialiserat på tillverkning av insekticidprodukter, som delvis ägs av det amerikanska företaget Sara Lee . Detta påverkar direkt strängheten hos interna företagsstandarder. Kvalitetsnivån på märkets produkter uppfyller inte bara ryska, utan också internationella standarder.

Bild
Bild

I sina produkter använder företaget endast säkra insekticider och avstötningsmedel, erbjuder prisvärda lösningar i mitten och budgeten på marknaden. Betyder "Fumitoks" mot mygg har funktioner.

  • Ett brett utbud av produkter . Till salu finns märkesfumigatorer, vätskor och tallrikar för dem. För behandling av huset och klädesplagg i det fria produceras en spray, för camping- och sommarstugor - spiraler.
  • Beprövad formel . De viktigaste aktiva ingredienserna är pyretroider, som är säkra för människor och djur, och DEET, en förening som fungerar bra i det fria. Det är nästan omöjligt att bli berusad när man använder dem.
  • Produktserie för barn och vuxna .
  • Tillgänglighet av produkter med och utan doft . Du kan välja ett lämpligt alternativ för användning.
  • Långsiktiga åtgärder . Tabletterna är avsedda för 8 timmars kontinuerlig användning vardera, en flaska flytande insekticid varar i 30 eller fler nätter. Alla produkter är konstruerade för långsiktigt, oavbrutet skydd.
  • Enkel användning . Alla produkter har detaljerade instruktioner inkluderade.
  • Förekomsten av ett roterande block . Den sitter på kontakten på rökgasarna, vilket gör det enkelt att anpassa enhetens position till olika positioner i uttagen.

Det finns praktiskt taget inga brister i märkets produkter. Det enda som är värt att överväga är att företaget inte har bärbara rökgaser som fungerar utan nätverksanslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Varje produkt som produceras under varumärket Fumitox fungerar på sitt eget sätt. De flesta av dem är baserade på principen om avdunstning av den aktiva substansen under påverkan av värme. Fumigatorer är indelade i elektriska och pyrotekniska . Varje grupp har sina egna egenskaper. Företaget tillverkar inte batteridriven skyddsutrustning - du måste leta efter dem i arsenalen av andra märken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Medel för elektrofumigering

Fumigatorer, anslutna till ett uttag, är en av de mest populära Fumitox -produkterna. Företaget producerar modeller med en horisontell och vertikal position på arbetsytan, liksom med en universell svängbar gaffel . Företaget har också en särskild serie "Nezhenka" -produkter med ett reducerat innehåll av kemikalier. Det rekommenderas för användning i rum där det finns gravida kvinnor, små barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

I kombination med elektrofumigatorer används olika former av aktiva substanser

  • Flytande . Det verkar på flygande insekter genom att förånga ett kemiskt ämne som kallas pralletrin i luften. Flytande formuleringar anses vara de säkraste och mest pålitliga. En flaska varar vanligtvis 30-45 nätter (upp till 8 timmars kontinuerlig avdunstning). Den aktiva substansen som används i dem har en viss koncentration, som inte får ändras oberoende av varandra genom att späda ut innehållet.
  • Tabletter eller tallrikar . De innehåller kemikalien d-alletrin, dofter och färgämnen. Barnserien produceras luktfri. Tallrikarna är förpackade i blister om 10 stycken. Var och en är konstruerad för 8 timmars kontinuerlig användning, med mindre långvarig användning kan återanvändas.

Tabletter och vätskor ska endast användas i kombination med elektrofumigatorer. Värmeplattan för sådana anordningar har en keramisk struktur, som gör det möjligt att bibehålla en viss uppvärmningstemperatur. När utrustningen slås på, levereras ström, indikerar den inbyggda LED-indikatorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pyroteknik

Spiraler för att döda mygg är en slags analog av rökelsepinnar. De är impregnerade med kemikalier, när de ulmar, värms insekticider upp och avger ångor som stöter bort och förstör insekter inom en radie av 10 m . Spiraler innehåller en kombination av kemiska och naturliga ämnen. Huvudkomponenten är transfluthrin, den kompletteras med geraniol och citronellol, som samtidigt spelar rollen som en parfym.

I smolningsprocessen släpper myggspiraler ut ämnen i luften som stöter bort insekter . Rökningspyroteknik ska inte användas inomhus. De kemiska insekticider som finns i dem har en mer intensiv effekt på myggor, säkerställer deras snabba förstörelse och långvariga skydd.

Produkten ska endast användas tillsammans med det medföljande metallstället.

Bild
Bild
Bild
Bild

Insekticidspray

En aerosolburk mot mygg från "Fumitox" innehåller ett medel som verkar på insekter på ett kontakt-tarm-sätt. Det verkar aktivt i kampen mot olika blodsugande parasiter. Spray "Fumitox" innehåller en kombination av ämnen:

  • d-alletrin;
  • d-pentorin;
  • tetrametrin.

Aerosolbehållaren har en ljust lila färg med tättslutande lock . Sprutan ger dig en fin dispersion av vätskan som fylls i den i luften. Ballongens volym är 100 ml.

Detta är tillräckligt för att behandla ett medelstort rum, inre utrymme i ett tält eller camping från blodsugande parasiter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Villkor

Bruksanvisningar för varje form av frisättning av "Fumitox" -produkter kommer också att skilja sig åt. Det är värt att lära sig lite mer om hur man korrekt använder de olika alternativen för märkets produkter.

Sprejburk . Den är avsedd för inomhusbruk. Behållaren skakas ordentligt, fönster och dörrar stängs i rummet. Produkten sprutas ut i luften på ett avstånd av inte närmare än 1 m från ytan på väggar och möbler, från ett fönster eller en vägg till dörren. I ett rum med en yta på upp till 12 m2 är spraytiden 7-9 sekunder, särskild uppmärksamhet ägnas åt fönsterkarmarnas, nätens ytor. Sedan stängs rummet i 15 minuter, varefter det ventileras ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tallrikar . En surfplatta är utformad för en yta på 15 m2. Före användning avlägsnas den från förpackningen, installeras på värmeelementets yta i en elektrisk rökgasapparat, sedan slås enheten på. Efter 10-15 minuter börjar läkemedlet att fungera.

Med fönstren öppna är det tillåtet att hålla elektrofumigatorn igång hela natten. Med fönstren stängda stängs det av så snart insekterna förstörs.

Bild
Bild

Flytande . I denna form är produkten utformad för 20 m2 yta. Flaskan släpps ut från locket, skruvas fast i motsvarande uttag på elektrofumigatorn. Enheten är ansluten till nätverket, vänta 10 minuter tills den värms upp och vätskan börjar avdunsta. Medlet lämnas i rökningen tills insekterna förstörs helt.

Bild
Bild

Spiraler . Denna typ av märkesprodukt är avsedd för utomhusbruk. Verktyget fungerar i 8 timmar. Spiralen avlägsnas från den enskilda förpackningen, fixeras på ett speciellt stativ och sedan eldas upp från ena änden.

Det är viktigt att långsam smolning bibehålls och inte intensiv bränning.

Bild
Bild

Själva fumigatorn - enheten - måste också användas korrekt . Den kan bara anslutas till ett fungerande uttag. Det är förbjudet att vidröra enhetens kropp med spänning med våta händer. Fumigatorns start indikeras av en speciell indikatorlampa. För att byta ut och installera plattor, en flaska vätska, måste enheten kopplas bort från strömförsörjningen.

Bild
Bild

Hur och var ska förvaras?

Förvaring av speciella rökmedel måste utföras korrekt, med beaktande av rekommendationerna

  • Låt inte apparaten vara inkopplad i mer än 8-12 timmar . Detsamma gäller spiraler. Deras smolning är vanligtvis begränsad till en gräns på 8 timmar. Därefter avlägsnas den pyrotekniska rökningen från stativet.
  • Efter användning förvaras tallrikarna i folieförpackningar . Var och en av dem är konstruerad för 8-10 timmars användning. Om lagringsreglerna bryts försvinner kemiska insekticider mycket snabbare.
  • Injektionsflaskor med vätska kopplas bort från rökgasen efter användning . De måste hållas tätt tillslutna, under en speciell skyddskåpa.
  • Det är lämpligt att förvara spiralerna i skyddande förpackningar efter användning . Detta förhindrar att produkten förångas. Istället för cellofan är det bättre att använda matfolie.
  • Vid slutet av användningen kasseras förpackningen från vätskor eller tallrikar . Inga ytterligare försiktighetsåtgärder behövs. Kassera avvisande cylindrar endast enligt tillverkarens rekommendationer. Det är strängt förbjudet att kasta dem i eld.
  • Alla Fumitox -produkter måste hållas borta från barn . De förvaras på en torr, skyddad plats vid rumstemperatur.

Genom att följa tillverkarens rekommendationer kan du säkerställa en säker användning av Fumitox myggmedel. Om de lagras på rätt sätt kommer de att ge effektiv insektsbekämpning även efter en lång paus.

Rekommenderad: