Folkmedicin Mot Loppor: Hur Bli Av Med Loppor I En Lägenhet? Hur Tar Man Bort Jordloppor I Ett Privat Hus Hemma Med Läsk Och Salt? Hur Annars Kan Du Snabbt Ta Bort Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Folkmedicin Mot Loppor: Hur Bli Av Med Loppor I En Lägenhet? Hur Tar Man Bort Jordloppor I Ett Privat Hus Hemma Med Läsk Och Salt? Hur Annars Kan Du Snabbt Ta Bort Dem?

Video: Folkmedicin Mot Loppor: Hur Bli Av Med Loppor I En Lägenhet? Hur Tar Man Bort Jordloppor I Ett Privat Hus Hemma Med Läsk Och Salt? Hur Annars Kan Du Snabbt Ta Bort Dem?
Video: Natural Ways To Get Rid Of Intestinal Worms In No Time 2024, April
Folkmedicin Mot Loppor: Hur Bli Av Med Loppor I En Lägenhet? Hur Tar Man Bort Jordloppor I Ett Privat Hus Hemma Med Läsk Och Salt? Hur Annars Kan Du Snabbt Ta Bort Dem?
Folkmedicin Mot Loppor: Hur Bli Av Med Loppor I En Lägenhet? Hur Tar Man Bort Jordloppor I Ett Privat Hus Hemma Med Läsk Och Salt? Hur Annars Kan Du Snabbt Ta Bort Dem?
Anonim

Både människor och husdjur är bekanta med små blodsugande parasiter som kallas loppor. Som ni vet kan de inte flyga, men de hoppar bra, därför kan de flytta runt i rummet ganska snabbt. Dessa parasiter kan bära allvarliga sjukdomar, orsaka allergiska reaktioner och en loppbett kan leda till anafylaktisk chock, så de måste hanteras. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på hur man kan bli av med loppor med folkmedicin.

Bild
Bild

Använda läsk

Soda är mycket populärt bland folkmedicin eftersom det kan användas för att döda alla loppor i en lägenhet eller ett hus på egen hand. Fördelen med bakpulver är att det hjälper till att bli av med inte bara loppor, utan också från deras larver och ägg . Denna produkt låter dig helt förstöra dessa små insekter.

Nästan varje hemmafru har läsk, den tillhör budgetmedel och kännetecknas också av säkerhet i förhållande till barn och djur.

Läsk används ofta tillsammans med salt, som är tillgängligt för alla . Denna blandning används för att behandla olika mattor, sängkläder, mattor och stoppade möbler för att förhindra avel och spridning av loppor. Med hjälp av denna blandning kan du göra högkvalitativ bearbetning på bottenvåningen, som främst är mottaglig för infektion.

Bild
Bild

Om du använder läsk måste du följa följande algoritm för åtgärder

  1. Det rekommenderas att använda bakpulver som inte har passerat utgångsdatumet. Om det inte är möjligt att ta reda på tillverkningsdatum kan du lägga till några droppar ättika till en sked med läsk: om det finns en aktiv reaktion kan den appliceras på insekter.
  2. Blanda salt och läsk i lika stora proportioner.
  3. Applicera föreningen jämnt på mattan eller dörrmattan med en kvast eller borste.
  4. Nästa dag kan du ta bort blandningen med en dammsugare.
  5. Denna behandling måste utföras i 2-3 veckor.
Bild
Bild

Hur tar man bort insekter med malört?

Ganska ofta används malurt för att döda insekter i ett privat hus, eftersom denna växt innehåller olika tanniner och hartsartade ämnen, fytoncider, eteriska oljor och ketolaktoner.

Dessutom har malurt en ganska specifik lukt som loppor inte gillar, så med sin hjälp kan du snabbt förgifta dessa insekter, men inte döda.

Det är den färska växten som har den vassaste och starkaste aromen. För att malört ska verka mot loppor måste du sprida det i hela rummet och välja svåråtkomliga platser, inklusive under mattan . För matloppor kan du också använda malörtsolja, till vilken du kan ta både färskt och torrt gräs. Inledningsvis ska den krossas och vikas i en glasburk och fyllas ungefär hälften. Efter innehållet bör kompletteras med olja (olivolja eller solros) och låt det brygga i en vecka. Sedan måste du sila infusionen, häll den i en burk och stäng den tätt med lock. Det rekommenderas att förvara kompositionen i kylskåpet. Denna lösning hälls i små behållare och placeras på de platser där loppor är vanligast.

För att ta bort insekter från möbler, samt för att bearbeta djur, används en infusion av malört . Örten måste krossas, 200 gram råmaterial rekommenderas att hällas med 3 liter varmt vatten och får bryggas tills det svalnat helt. Därefter ska blandningen filtreras och de platser där loppor ansamlas bör behandlas med en sprayflaska. Denna infusion är ett utmärkt botemedel mot jordloppor.

Bild
Bild

Förstörelse med tansy

Många människor använder solbränna för att bekämpa loppor hemma, eftersom denna växt har eteriska oljor som effektivt avvisar insekter. Tansy olja hjälper också till att bekämpa vägglöss och myggor . De gillar inte lukten av henne, så de lämnar snabbt rummet.

Det rekommenderas att ställa solbränna i hörnen av rummet, under mattan och madrassen . För att helt ta bort insekter från ett hus eller en lägenhet är det bättre att använda en infusion av tansy. Det är nödvändigt att ta 100 gram gräs och häll 1 liter kokande vatten, låt det brygga och sila efter kylning. För bearbetning kan du använda en sprayflaska.

Bild
Bild

Viktig! Tansy är en giftig växt, därför rekommenderas det inte att använda den i rum där barn bor. Med försiktighet kan denna produkt användas för baddjur.

Andra medel

Det finns en hel del andra produkter som kan användas för att ta bort loppor från lokaler och djur. Låt oss titta närmare på de mest populära lösningarna.

Vinäger

Om loppor odlas, kommer ett beprövat botemedel till undsättning, som varje hemmafru i huset har - vanlig ättika. Den är idealisk för att driva ut insekter från din lägenhet. Det kan användas ensamt eller blandat med kamferalkohol . Det rekommenderas att behandla golvlister, mattor och alla sprickor med ättika.

Bild
Bild

Salt

Ett utmärkt botemedel mot invasionen av lägenhetsloppor är bordsalt. Det är nödvändigt att göra en stark lösning av den, insistera på den i 8 timmar, varefter den är klar att användas. Lösningen måste användas för att behandla golvlisterna och tvätta golvet . Om kompositionen har infunderats i mer än 10 timmar, kan den användas för mattor. Efter bearbetning är det absolut nödvändigt att utföra våtrengöring, och alla mattor ska dammsugas ordentligt.

Bild
Bild

Fotogen

För hushållsändamål är en emulsion baserad på raffinerad fotogen, som är rädd för loppor, perfekt. Du bör ta 40 gram brun tvål och lösa upp i 200 ml kokande vatten. Därefter måste lösningen flyttas till en kastrull och häll långsamt i 1 liter fotogen . Lösningen måste blandas noggrant. Receptet slutar inte där, eftersom den beredda emulsionen ska spädas i 10 liter vatten. Sedan kan du gå vidare till bearbetning av lokaler. Denna metod låter dig bli av med olika typer av loppor, inklusive kattdjur. Det förstör både vuxna och deras larver. Om vissa platser innehåller en enorm mängd loppor kan fotogen användas även i ren form.

Viktig! Du bör vara mycket försiktig när du interagerar med fotogen och följa följande rekommendationer:

  • fotogen är mycket brandfarligt, därför bör behandlingen inte utföras nära öppen eld;
  • det rekommenderas inte att röka under pausen;
  • efter bearbetning av rummet är det förbjudet att vara i det tills lukten försvinner;
  • alla ytor som behandlats med fotogen måste sköljas med vatten och tvättmedel efter 24 timmar;
  • det är förbjudet att använda fotogen för att tvätta djur.
Bild
Bild

Eteriska oljor

Vuxna loppor och deras larver dör inte av eteriska oljor, men de avskräcks av den starka, skarpa lukten. Eteriska oljor av växter som:

  • citron;
  • lavendel;
  • enbär;
  • Melissa;
  • sagebrush;
  • mynta;
  • te träd;
  • Orange;
  • Nejlika;
  • eukalyptus;
  • timjan.
Bild
Bild

För att förbereda lösningen behöver du 25 droppar eterisk olja och 5 liter vatten . De ska bearbeta möbler, väggar, golv, golvlister. Med denna blandning kan insekter också tas bort från soffan. Det är nödvändigt att göra behandlingen var tredje dag tills lopporna är borta. Eteriska oljor kan också användas för att behandla husdjur.

Ammoniak

Du kan också förgifta loppor med hjälp av ammoniak, eftersom det har en ganska obehaglig och skarp lukt som parasiter inte tål. Om du behöver ta bort loppor från svåråtkomliga platser måste du lägga till några droppar ammoniak där. I andra fall löses 25 droppar av medlet i 5 liter vatten och lösningen är klar att användas . Det kan användas för att bearbeta möbler, golv och golvlister.

Bild
Bild

Viktig! Ångorna av ammoniak är giftiga . När du bearbetar ett rum bör du öppna fönstren och vara i ett respirator. Efter avslutat arbete rekommenderas att du går ut i några timmar medan du lämnar fönstren öppna.

Bild
Bild

Om det finns rädsla för att parasiter igen kommer in i lägenheten eller huset är det nödvändigt att fukta en trasa i ammoniak och lägga den framför ingången.

Tjära tvål

En utmärkt lösning för loppor är tjärtvål. Inledningsvis ska det rivas på ett fint rivjärn och tillsätt sedan lite varmt vatten. Denna lösning måste användas för rengöring av golv och paneler samt för behandling av möbler.

Ett annat sätt att använda tjärtvål är ett utmärkt förebyggande av loppor. Det ska rivas på ett grovt rivjärn och fördelas i små nätpåsar. Sedan måste de spridas över golvet eller skjutas in i soffans sidor.

Bild
Bild

Sågspån

Tallspån kan också användas som en effektiv loppbekämpningsmetod inomhus. Sågspån behöver bara spridas på golvet och inte rengöras förrän på morgonen. Den skarpa doften är inte trevlig för parasiterna; de kommer definitivt att lämna rummet över natten . För att bevara lukten av sågspån bör de fuktas då och då med en sprayflaska. Om det finns djur hemma kan deras sängkläder kompletteras med tallspån. Doften kommer definitivt inte att skada djuret, men lopporna kommer att springa iväg.

Bild
Bild

Vitlök

Om du inte gillar olika dofter, inklusive växtbaserade, kan du vara uppmärksam på vanlig vitlök. Flera kryddnejlika bör beredas och passeras genom en press för att bilda en så kallad välling . Det är hon som behöver placeras på de platser där lopplarver kan vara. Och vuxna kommer definitivt inte att gilla den skarpa lukten - de kommer snart att lämna huset.

Bild
Bild

Klor

Många människor använder blekmedel för att bekämpa loppor. Det måste spädas i vatten, golvet, sockeln och eventuella djurbäddar bör behandlas med den resulterande lösningen. Blekmedel kan användas inte bara för att bekämpa vuxna - det kommer också att bli av med deras ägg.

Bild
Bild

Borsyra

Detta botemedel hjälper också i kampen mot loppor, men metoden är lite arbetskrävande. Inledningsvis måste pulvret fördelas runt hela omkretsen: nära möbler, längs golvlister, nära trösklar, på mattor och sängar . Och efter cirka 8 timmar ska borsyra tvättas bort.

Bild
Bild

Chemerichnaya vatten

Chemerichnaya -vatten säljs på ett apotek, det hämtas från växtens rotsystem. Det presenteras i form av en alkohollösning. För 1 liter vatten krävs 30 ml färdig tinktur av hellebore-vatten. En sprayflaska används för att distribuera produkten . Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt golvlister samt sprickor och sprickor i golvet. Var noga med att använda skyddshandskar när du hanterar hellebore -vatten eftersom det är giftigt. Dessutom, efter bearbetning av lokalerna, rekommenderas det att lämna det i minst 24 timmar. Efter en dag ska de behandlade rummen ventileras, golv och golvplattor noggrant tvättas, liksom andra föremål som har fått hellebore -vatten.

Bild
Bild

Viktig! Endast 1 gram torrt helleborepulver är skadligt för människor.

Pyretrum

Om du behöver en naturlig beredning, skulle användningen av dolmat kamomill vara en utmärkt lösning. Växten ska males till pulver, spädas med vatten och hällas i en sprayflaska. Läkemedlet rekommenderas att sprutas på möjliga platser för loppbon: olika sprickor och sprickor, golvlister, väggar och utrymmen bakom möbler.

Bild
Bild

Citrusskal

Även citrusskal hjälper till att kontrollera loppor, eftersom insekter inte gillar de eteriska oljorna i dessa frukter. Du kan använda skal från citron, lime, apelsin och till och med grapefrukt. Det rekommenderas att placera dem på de platser där ackumulering av parasiter märks. Förutom, citrusskal eliminerar obehaglig lukt och kämpar bra mot andra insekter som nattfjärilar.

Bild
Bild

Gör hemlagade fällor

Experter rekommenderar att bekämpa stora loppangrepp med hjälp av speciella fällor. Du kan till och med göra dem själv. Det finns två alternativ: vattenbaserad och lim. Den första presenteras i form av en behållare fylld med vatten och upplöst tvål. Den andra typen består av ett pappersark eller kartong, med lim applicerat på ena sidan. Sådana fällor låter dig omedelbart aktivt bekämpa parasiter. De bör placeras på golvet där insektsrörelser har observerats, eller nära husdjurets sängkläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Loppor är inte rädda för vanligt vatten - på grund av dess låga vikt, drunknar de inte i det. Men tvålvatten påverkar dem på ett helt annat sätt: insekter fastnar i det, eftersom vattens ytspänning förändras.

Rekommenderad: