Bed Bug Spray: De Bästa Effektiva Luktfria Sprayerna För Vägglöss I Din Lägenhet. Ansökningsmetoder

Innehållsförteckning:

Video: Bed Bug Spray: De Bästa Effektiva Luktfria Sprayerna För Vägglöss I Din Lägenhet. Ansökningsmetoder

Video: Bed Bug Spray: De Bästa Effektiva Luktfria Sprayerna För Vägglöss I Din Lägenhet. Ansökningsmetoder
Video: How it looks bedbugs bites #bedbugs #vägglöss Bed bugs problem increase in Sweden 2024, Maj
Bed Bug Spray: De Bästa Effektiva Luktfria Sprayerna För Vägglöss I Din Lägenhet. Ansökningsmetoder
Bed Bug Spray: De Bästa Effektiva Luktfria Sprayerna För Vägglöss I Din Lägenhet. Ansökningsmetoder
Anonim

Om någon tror att vägglöss är en levnad från det förflutna, och om de bor någonstans, bara i helt försummade bostäder, har han förmodligen fel. Alla som bor på vandrarhemmet kan möta vägglöss. Även i en ny byggnad kan detta obehagliga möte hända, ingen är immun mot det.

För att utrota vägglöss kan du ringa en specialtjänst. Det är sant att en sådan tjänst inte blir billig. Ett alternativ är att använda bug -aerosoler.

Bild
Bild

Särdrag

Vägglöss är inte de mest aktiva bärarna av sjukdomar, men det gör inte ett sådant grannskap trevligare för en person. Vägglössbett kan framkalla en allergisk reaktion och en ganska allvarlig … Hos vissa människor orsakar en buggbit en astmaattack. Slutligen förlorar en person som vet att vägglöss finns i huset sömn, blir rastlös, det vill säga hans mentala tillstånd försämras märkbart.

Bild
Bild

Sprayer och aerosoler (förresten, det är inte samma sak) hjälper till att hantera skadedjur utan inblandning av specialister.

Sprayer och aerosoler har sina egna egenskaper

  • Vätskan i aerosolbehållaren är under tryck. Under sprutning tvingas vätskan ut genom det lilla hålet. Ett ämne med en dimmig konsistens visas. Och det här verktyget håller cirka 3 dagar på ytor. Den starkaste aerosoleffekten är de första timmarna efter sprutning.
  • En spray är en flytande substans som kan tillverkas av en pulverformig komposition. Det sprayas med en sprayflaska, men inte under tryck. Insekticiden i sprayen släpps ut i större partiklar.
Bild
Bild

Vi kan säga så spray är något mer effektivt än aerosol, eftersom det lämnar en tät film av ämnet på ytan … I moderna aerosoler används mycket effektiva ämnen som verkar snabbt mot vägglöss. De arbetar flera dagar i rad, och ibland i 2 veckor. Även om naturligtvis effektiviteten minskar med tiden. Vilket alternativ som än väljs, bearbetningen av lokalen utförs två gånger, en paus på ett par veckor krävs.

Aerosoler väljs med uppmärksamhet på olika kriterier: sammansättning, verkningstid, tillämpningsområde och luktstyrka. Och priset spelar förstås också roll.

Bild
Bild

Översikt över medel

Du kan förstå att vägglöss finns i huset genom flera tecken:

  • röda fläckar visas på kroppen efter en natts sömn i form av spår;
  • det kan finnas fläckar av blod på linnet, som suger ut från sår efter vägglusbett;
  • lukten av surgjorda hallon kan också indikera en invasion av vägglöss.
Bild
Bild

När ett problem har hittats måste det blockeras för att förhindra att buggarna multipliceras.

Det finns ett antal populära produkter som efterfrågas och samlar bra recensioner på tematiska sajter

" Raptor " … Knappt någon har inte hört namnet på detta märke. Tekniken bakom utvecklingen av aerosolen syftar till att förstöra vägglössen i lägenheten. Och om det är ett högspecialiserat team är det logiskt att förvänta sig mer effektivitet av det. Raptor innehåller alphacypermethrin, en välkänd pyretroidinsekticid. Inom 15 minuter efter behandlingen börjar det verka. Produkten fungerar nästan 100%, insekter utvecklar inte immunitet mot den på länge. Det finns inga ozonnedbrytande komponenter i kompositionen.

Av nackdelarna-behovet av obligatorisk ventilation 15 minuter efter användning, kravet att endast spraya med gummihandskar och en stickande, svår att radera lukt.

Bild
Bild

Raid Lavender … Detta är ett universellt botemedel som, förutom vägglöss, lovar att förstöra kackerlackor och myror. Det finns ingen obehaglig lukt, det finns bara doften av lavendel - för vissa är det påträngande, för någon tvärtom trevligt. Produkten har en stor volym: 300 ml, det vill säga att kompositionen kommer att konsumeras under lång tid. Det är föreskrivet att spraya produkten strikt i mitten av rummet, utan att få dem på saker. Efter applicering måste rummet ventileras i minst en halvtimme. Bekvämt genom närvaron av ett lock, som är en spray, enkelheten i användningsplanen och en lång åtgärd. Det är bekvämt att hålla i handen, det påverkar både vuxna och larver.

Bild
Bild

" Clean House Dichlorvos " … Säljs i en flaska med en volym på 150 ml. Detta är i genomsnitt tillräckligt för att bearbeta ett stort rum. Inom en halvtimme efter sprutning ska buggarna förstöras. Du måste spruta aerosolen från mitten av rummet, du kan göra detta när som helst på året. Förutom vägglöss förstör det nattfjärilar, myror, getingar, kackerlackor, flugor. Lämnar inga spår på väggar och saker. Det anses vara ofarligt för människors hälsa. En giftfri produkt med en helt acceptabel lukt är mångsidig, säker och kan förvaras under lång tid, den kommer inte att försämras.

Efter bearbetning måste du lämna huset i minst ett par timmar.

Bild
Bild

Dichlorvos Neo … Förstör flygande och krypande insekter. Innehåller ämnen från pyretroidgruppen. En hel kombination av dessa ämnen används i produktens formel, vilket bör öka dess effektivitet. Förstör vuxna buggar och larver, men inte ägg. Av denna anledning återanvänds aerosolen, tidigast en vecka efter den första behandlingen och senast 2 veckor.

Bild
Bild

" Bekämpa " … Denna produkt har en mild, till och med behaglig lukt. Det är inte farligt för barn och husdjur, och detta gör produkten efterfrågad och mycket konkurrenskraftig. Den innehåller 2 komponenter som har olika effekter: en dödar insekten, den andra behövs för att förlänga aerosolens verkan. Produkten har en volym på 500 ml, vilket gör den mycket fördelaktig.

Denna sammansättning har också en 3 säkerhetsgrupp, och därför används den till exempel på dagis och sjukhus.

Bild
Bild

" På pricken " … Rysk aerosol för snabb förstörelse av vägglöss. Det lovar en långsiktig effekt, har praktiskt taget ingen lukt (och detta skiljer det positivt från många andra medel). Det är inte svårt att applicera kompositionen: först skakas flaskan, sprayas sedan på ett avstånd av 20 cm från ytan. Flaskan sitter bra i handen, utloppet är inte igensatt efter användning. Produktens lock är tätt fixerat, så små barn kommer inte att kunna öppna den om de får en farlig produkt i sina händer. En av de bästa produkterna när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet.

Bild
Bild

" Karbazol " … Denna produkt fungerar mot malathion - en insekticid med kontaktverkan. När den kommer in i en insekts kropp, orsakar den förlamning i den, eftersom centrala nervsystemet vägrar. Produkten kompletteras med en behaglig kaffearom, men när den ventileras försvinner den snabbt från rummet. Men inte alla är nöjda med produkten, recensionerna skiljer sig åt. Någon tycker att problemet löses felfritt, för någon "Karbazol" verkar ganska svag. Förmodligen är poängen i svårighetsgraden av angrepp av vägglöss. De kan hantera ett rum bara en gång, produkten anses vara giftig.

Du måste arbeta i en respirator, och efter bearbetning lämnar du huset i flera timmar.

Bild
Bild

" Kra-mördare " … Denna komposition har inte heller en ihållande lukt; åtgärden på vägglöss lovar 72 timmar. Formeln innehåller permetrin och cypermetrin. Företaget som producerar denna produkt har en slogan "Ta inga fångar". Det antas att en behandling räcker för att döda vägglöss.

Bild
Bild

Om aerosoler inte verkar fungera tillräckligt bra kan du prova att använda en spray. Och i båda fallen måste du följa säkerhetsåtgärder.

Användningssätt

Nästan alla produkter som erbjuds av tillverkare kan användas när som helst i vädret. Temperaturen vid vilken aerosolen kan användas är från + 10 °.

Det finns regler för användning av produkter

  • Det är bättre att ta alla ut ur huset innan proceduren ., och inte bara barn och djur, åtminstone i några timmar.
  • All mat måste kylas … Blommor överförs sällan till ett annat rum, men för säkerhets skull är det bättre att göra detta också.
  • Efter 15-30 minuter (du måste läsa instruktionerna för ett specifikt läkemedel) ventileras rummet där behandlingen utfördes … När fönstren eller ventilationsöppningarna är öppna är det bättre för alla att lämna huset.
  • Efter luftning ska rummet rengöras … Det är nödvändigt att utföra en vanlig våtrengöring. Tvätta alla ytor med vilka en person kommer i kontakt med tvålvatten. Men de platser som en person vanligtvis inte kommer i kontakt med behöver inte torkas - agenten kommer att vara kvar på dem och fortsätta att påverka skadedjuret.
  • Du måste hantera rummet i andningsskydd, skyddsglasögon och handskar .… Även om det verkar som om proceduren är på en minut krävs en sådan intensiv förberedelse. Vilken komposition som helst kan inte kallas helt ofarlig.
  • Om det finns ett akvarium med fisk i rummet är det inte nödvändigt att ta ut det .… Men det är värt att täcka med en tjock filt, efter att ha stängt av kompressorn i förväg.
  • Alla textilier , som var på platserna för den påstådda livsmiljön för vägglöss, måste tvättas .
Bild
Bild

Om aerosoler inte fungerar kan du prova sprayer, pulver, geler och andra produkter.

Rekommenderad: