Fluelampor: Insekticider Mot Flugor För Inomhus- Och Utomhusbruk, UV -lampor Och Andra Lampor

Innehållsförteckning:

Video: Fluelampor: Insekticider Mot Flugor För Inomhus- Och Utomhusbruk, UV -lampor Och Andra Lampor

Video: Fluelampor: Insekticider Mot Flugor För Inomhus- Och Utomhusbruk, UV -lampor Och Andra Lampor
Video: Flugor & Fiske 6 - Nymfer för strömmande vatten (Trailer - Swedish) 2024, Maj
Fluelampor: Insekticider Mot Flugor För Inomhus- Och Utomhusbruk, UV -lampor Och Andra Lampor
Fluelampor: Insekticider Mot Flugor För Inomhus- Och Utomhusbruk, UV -lampor Och Andra Lampor
Anonim

Flugor är irriterande och skadliga insekter. Väl i huset sitter de på mat och förstör det. Det är osannolikt att en fluga som flyter i sylt orsakar glädje eller aptit. Ännu värre, de är bärare av många farliga sjukdomar. En av metoderna för att bli av med dessa irriterande insekter är en speciell lampa. Hur enheten fungerar, typerna och populära modeller kommer att diskuteras i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En enda fluga som har flugit in i rummet är lätt att förstöra. Hon kan dödas med en handknäcke eller till och med en ihoprullad tidning. Om dessa insekter flyger in regelbundet är det tillräckligt att hänga upp tejpen för att fånga dem. Det är i allmänhet bättre att inte låta dem komma in i rummet. För att göra detta är det tillräckligt att blockera stigarna genom att placera ett myggnät på fönstren och balkongdörrarna.

Det är också viktigt att täta sprickorna om de är flygbanor eller använda andra medel.

Att bli av med flugor som har flugit in i industrilokaler, livsmedelsbutiker eller lager är svårare. Du kan inte döda oinbjudna gäster med en klaffbräda, och du kan inte använda gifter i sådana rum. I detta fall är det nödvändigt att använda speciell insekticidutrustning. En fluglampa kan vara en lämplig hjälpare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dess arbete är baserat på användning av ultraviolett strålning . Strålarna som släpps ut från lampan väljs på ett sådant sätt att de är så attraktiva som möjligt för ett antal flygande insekter. Det är därför anpassningen framgångsrikt används för att döda flugor, såväl som myggor, myrar, malar . Glödet från lampan är mjukt. För en person är det helt ofarligt, du kan lugnt titta på det utan att riskera att skada dina ögon, men det dödar insekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lampans design är mycket enkel:

  • en ljusemitterande källa finns inuti;
  • lampans utsida är täckt med ett skyddande nät;
  • bakom nätet finns en klibbig fälla som insekter fastnar i;
  • bakom fällan finns ett speciellt system med högspänning, i kontakt med vilket flugorna dör;
  • Det finns en bricka längst ner på lampan där döda insekter samlas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Underhållet av enheten består i regelbunden rengöring av pallen.

Vyer

Det finns många olika typer av insektsavvisande och avvisande lampor. Vissa insekticidmedel skiljer sig från andra i storlek och konfiguration.

  • Modeller utrustade med en fläkt anpassad för att fånga flugor och mygg . Installerade inomhus skapar de ett luftflöde och drar in flygande insekter.
  • Andra enheter kan vara utrustade med en enda ultraviolett elektrisk lampa . Mer kraftfulla produkter har två glödlampor.
  • Vissa enheter har en inbyggd blå lampa .
Bild
Bild

Produkterna skiljer sig också åt i strömförbrukning - den kan sträcka sig från 5 W till 30 W.

Populära modeller

Det finns många enheter som används för att döda insekter

  • Antiflyglyktan som Well erbjuder är mycket populär bland konsumenter . Det används i industriella och offentliga lokaler. De kommer att utrusta lager och produktionsanläggningar med det. Vid bekantskap med det erbjudna sortimentet uppmärksammas det faktum att alla enheter har en hög effekt, som varierar i intervallet från 8 till 80 watt. Förutom färdiga produkter erbjuder företaget komponenter till dem och UV -lampor. Lampor som kan användas utomhus säljs. De har ett särskilt dubbelsidigt skydd mot fukt och även olika modeller WE-150-2, WE-200-2, WE-400-2. Förutom flugor bekämpar de produkter som företaget presenterar framgångsrikt nattfjärilar, hästflugor och till och med trädgårdsskadegörare.

Bild
Bild

Modellerna som erbjuds av Mo El . De kännetecknas av en enorm variation och originaldesign. Du kan hitta produkter i form av MO-BUTTERFLY 700 hängpallar eller köpa väggkonstruktionen MO-PLICK 398

Bild
Bild
Bild
Bild

INSECTIVORA . Dessa produkter marknadsförs som insekticidfällor med en installerad fläkt. På grund av sitt ovanliga utseende kan de användas i bostadslokaler. Enheten kommer samtidigt att användas som ett dekorativt element, en nattlampa och en lykta mot flugor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att lyfta fram apparaterna från Hilton . De är fokuserade på att använda dem i lokaler med ett litet område, i lägenheter, offentliga lokaler, på kaféer och restauranger, kulinariska verkstäder.

Flera modeller är mest relevanta

  • Svart monster GP-4 . En underbar, prisvärd lågeffektfluglampa på 4 watt. Det är utformat för att döda flygande insekter i små boenden.
  • Power Insect Killer BN-30W . Detta är en högeffektsenhet (30W). Det rekommenderas att använda det för stora föremål - stora kaféer eller restauranger, lager.
Bild
Bild
Bild
Bild

De föreslagna modellerna är praktiska och pålitliga, samtidigt ser de enkla och fula ut, vilket kan anses vara deras nackdel.

Hur väljer man?

Innan du väljer valet av en lampa från flugor är det nödvändigt att tydligt förstå var lampan ska användas, i vilka rum den ska installeras. De tar också hänsyn till vilka insekter enheten ska användas till. Bara med hänsyn till detta tillvägagångssätt kan du välja rätt modell korrekt.

  • Om lampan är vald för hemmet , och installerad i bostadslokaler, är det önskvärt att den har en attraktiv design och passar bra in i interiören.
  • Vid användning av enheten i lokaler utan bostäder till exempel på ett lager eller i produktionshallar blir designfrågan irrelevant.
  • När du använder en lampa utomhus , en modell med tillförlitligt skydd av elektriska delar mot fukt väljs.
  • När du väljer en enhet måste du ta hänsyn till dess effekt . Beräkningen av överensstämmelse är ganska enkel - per 1 kvm. område tas 1 W.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en enhet för bostadslokaler bör du komma ihåg att modeller som förstör insekter med högspänning kan vara farliga för människor. De placeras på platser där tillfällig kontakt med en person är omöjlig.

Varianter av produkter där insekter fastnar i en klibbig fälla måste inspekteras var tredje dag och det klibbiga elementet måste bytas, annars slutar fällan att fånga. De måste installeras så att det är bekvämt för ägaren att utföra en sådan tjänst.

Bild
Bild

När du köper en enhet bör du ta reda på vilka insekter den här modellen är lämplig för . De flesta enheter gör ett utmärkt jobb med myggor och flugor, men enheter med föreskrivna funktioner i det tekniska passet är lämpliga för förstörelse av mal eller jordbruksskadegörare. Korrekt placering av enheten och dess användning enligt instruktionerna gör att du kan använda den med maximal effektivitet.

Rekommenderad: