Bärbara Bensingeneratorer: Liten 220 Volts Bensingenerator Och Andra Minigeneratorer För Camping

Innehållsförteckning:

Bärbara Bensingeneratorer: Liten 220 Volts Bensingenerator Och Andra Minigeneratorer För Camping
Bärbara Bensingeneratorer: Liten 220 Volts Bensingenerator Och Andra Minigeneratorer För Camping
Anonim

Bärbara bensingeneratorer - den optimala lösningen för strömförsörjningen i ett turistläger eller en liten sommarstuga. Denna teknik är kompakt, pålitlig, säker att använda och lämplig för transport i en bil. Det är värt att prata mer detaljerat om hur man väljer en liten 220 Volt gasgenerator och andra minigeneratorer för en vandring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En kompakt källa till elektrisk ström är ett måste för resenärer, vandrare och långdistansresor. Bärbar inverter -bensingenerator fungerar bra för laddning av komplex och dyr utrustning, eftersom den utesluter spänningsstötar som är farliga för den. En liten enhet passar även i bagageutrymmet på en bil, du kan säkert resa med den, gå ut i naturen.

Bland de uppenbara fördelarna med denna teknik finns följande faktorer

  1. Rörlighet. Den kompakta enheten kan bäras, transporteras och tar inte mycket plats under lagring.
  2. Pålitlighet. Denna typ av fordon har inga vinterstartbegränsningar. Generatorn kan användas även i frost ner till -20 grader eller i varmt väder. Med dieselmotorer kommer kallstart alltid att vara problematisk.
  3. Enkel hantering. Utrustningen kräver ingen komplex förberedelse för drift, även en person långt från teknikens värld klarar av lanseringen.
  4. Lättviktig. Detta är viktigt om du måste bära strömförsörjningen för hand före camping eller camping.
  5. Bränsletillgänglighet. AI-92 kan köpas på vilken bensinstation som helst.
  6. Låg ljudnivå. De flesta kompakta modeller genererar inte mer än 50 dB brus.
  7. Prisvärd kostnad. Du kan hitta vandringsmodeller i intervallet flera tusen rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom meriterna finns det också begränsningar.

Du måste ansluta utrustningen och exakt beräkna den totala belastningen. Dessutom har sådana enheter en liten bränsletank och är inte konstruerade för långsiktig kontinuerlig drift.

Kostnaden för bensin måste också beaktas - underhållet av en sådan anordning är ganska dyrt … Det är värt att överväga och låg utrustningssäkerhet: Hantera brännbart bränsle med största försiktighet; du får inte köra det inomhus.

Bild
Bild

Översikt över arter

Mini generator - en bra lösning om du planerar att köpa en bärbar enhet för en vandring, resa eller användning i landet. På en sådan enhet finns det oftast 220 Volt, 12 Volt uttag, som gör att du direkt kan ansluta elektrisk utrustning med olika egenskaper. En miniatyrgasgenerator hjälper dig att ladda din telefon eller bärbara dator, koka vatten och ansluta en bärbar lampa . Det är bara viktigt att välja rätt enhet, med hänsyn till dess egenskaper och kapacitet.

Bild
Bild

Med makt

Huvudkravet för en bärbar dieselgenerator är rörlighet . Denna faktor påverkar både utrustningens kompakthet och dess effekt. 5 kW generatorer - tillräckligt kraftfull, se camping- och sommarstugutrustning, med dem kan du använda ett kylskåp, en pump och andra enheter med hög energiförbrukning. Men det är svårt att kalla dem bärbara, enheterna väger 15-20 kg, vissa är tillverkade i form av en vagn med en hjulbas för transport.

Bild
Bild

2 kW modeller är det bästa valet för resenären. De är ganska kompakta, men de kan ansluta en elektrisk spis eller en bärbar värmare och hjälpa till att ladda enheter. Detta alternativ passar enkelt in i bagageutrymmet på en bil. Ännu mer kompakta modeller - upp till 1 kW , lämplig även för att bära i en ryggsäck, oumbärlig för vandring och där det är omöjligt att köra bil.

Bild
Bild

Efter motortyp

Fyrtaktsmotorer nästan aldrig installerat på hushållsgeneratorer. De har sina egna fördelar - högre effekt, ökat arbetsliv. Tvåtakts aluminium har en standardresurs på 550 timmar, med daglig användning kan de användas utan onödiga svårigheter. I modeller med gjutjärnshylsor är livslängden tre gånger högre, men de är också dyrare.

Bild
Bild

Hantera laster så mycket som möjligt

Fördela synkrona bensingeneratorer som inte är känsliga för spänningsstötar, och asynkron . Den andra typen anses vara industriell eller konstruktion. Det rekommenderas inte att ansluta kylskåp, TV -apparater och andra komplexa hushållsapparater till den.

Vid toppbelastningsfall fungerar den asynkrona gasgeneratorn helt enkelt inte.

För de mest känsliga lågspänningsapparaterna är det bäst att välja växelriktarmodeller med stabila spänningsindikatorer.

Bild
Bild

Populära modeller

Bland de bärbara bensingeneratorer som presenteras på marknaden idag kan du hitta produkter av ryska märken och deras bästa utländska motsvarigheter. Det är värt att uppmärksamma kompakta och ultralätta modeller om du måste resa till fots eller cykla. Bland de bästa bensingeneratorerna för denna parameter kan följande modeller särskiljas.

FoxWeld GIN1200 . Gasgeneratorn som bara väger 9 kg, förbrukar 0,5 liter bränsle per timme, kan arbeta upp till 360 minuter utan avbrott. Modellen är mycket kompakt, genererar 0,7 kW energi, lämplig för användning som resekraftkälla.

Bild
Bild

Patriot 100i . Ett annat alternativ för en ultralätt gasgenerator. Modellen från en välkänd tillverkare väger 9 kg, genererar 800 W ström och kan arbeta upp till 4 timmar i rad. Bullret är starkare än analogernas, men vad gäller tillförlitlighet är utrustningen inte sämre än de dyraste alternativen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svarog YK950I-M3 . Den mest kompakta och lätta modellen som bara väger 12 kg - det bästa alternativet för vandring. Utrustningen förbrukar lite energi, effekten är begränsad till 1 kW, vilket är mycket - tillräckligt för ett minikylskåp, TV, laddning av mobiltelefoner. En sådan bärbar generator kan lagras i landet, den tar inte mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Daewoo Power Products GDA 1500I . Bärbar bensingenerator med en effekt på 1,2 kW. Modellen väger bara 12 kg, inkluderar 1 uttag. Vid 100% belastning går generatorn i 3 timmar. Fördelarna med denna modell inkluderar minsta ljudnivå och ekonomisk bränsleförbrukning.

Bild
Bild

Herz IG-1000 . Modellen, som bara väger 13 kg, har en effekt på 720 W, lämplig för användning på vandringar och resor. Som en sommarstuga backup -strömkälla kommer denna generator helt klart att vara svag. Men med honom kan du fiska eller övernatta på campingen.

Bild
Bild

Hammare GN2000i . Den lättaste av bensinmodellerna med en effekt på över 1,5 kW. Enheten genererar upp till 1700 W ström, väger bara 18,5 kg och fungerar inte för högt. Varaktigheten för kontinuerlig drift är upp till 4 timmar vid en bränsleförbrukning på 1,1 l / h. Setet innehåller 2 uttag samtidigt för anslutning av enheter med olika strömförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Briggs & Stratton P 2000 . En inverter-bensingenerator från en välkänd amerikansk tillverkare kan arbeta under belastningar på upp till 1,6 kW. Denna modell är maximalt skyddad från eventuella överspänningar; det finns 2 uttag på fodralet. Den höga kostnaden beror på den stora arbetsresursen och kvaliteten på komponenterna. Modellen väger 24 kg och är inte avsedd för utomhusinstallation utan kapell.

Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

När du väljer en kompakt bensingenerator är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till enhetens dimensioner. Följande punkter är också viktiga.

  1. Typ av skal . Det är bättre att välja vandringsmodeller i det mest stängda fodralet, med låg ljudnivå, med möjlighet till automatisk tändning.
  2. Varumärkeskännedom . Det är bättre att inte spara pengar, utan att välja produkter från en välkänd tillverkare. Bland de beprövade märkena finns Huter, Patriot, Champion, Caliber.
  3. Utrustningens vikt . Generatorer över 2-3 kW väger cirka 45-50 kg. För att transportera dem behöver du en bil eller en cykelvagn. Fler mobila modeller väger 15-17 kg, vilket också är ganska mycket.
  4. Antal uttag … Det är optimalt om det, utöver 220 Volt-alternativet, också kommer att finnas ett 12 Volt-uttag på fodralet, avsett för lågeffektsenheter och komplex elektronisk utrustning.
  5. Design egenskaper … En gasgenerator av hög kvalitet bör ha stabila ben eller en ram för installation, ett handtag på kroppen (för bärbara modeller).
  6. Pris . Nästan alla modeller för 0, 65-1 kW kostar inte mer än 5-7 tusen rubel. Inverter-bensingeneratorer är 2-3 gånger dyrare.

Med tanke på alla dessa parametrar kan du hitta en praktisk bensingenerator i mini-format för resor, resor, användning i ett lanthus.

Rekommenderad: