Bensingeneratorer Med Låg Ljudnivå: Välj En Tyst Och Tyst Bensingenerator. Översikt över 1 KW Och Andra Effektmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Bensingeneratorer Med Låg Ljudnivå: Välj En Tyst Och Tyst Bensingenerator. Översikt över 1 KW Och Andra Effektmodeller

Video: Bensingeneratorer Med Låg Ljudnivå: Välj En Tyst Och Tyst Bensingenerator. Översikt över 1 KW Och Andra Effektmodeller
Video: Första uppstarten med gengas 2024, April
Bensingeneratorer Med Låg Ljudnivå: Välj En Tyst Och Tyst Bensingenerator. Översikt över 1 KW Och Andra Effektmodeller
Bensingeneratorer Med Låg Ljudnivå: Välj En Tyst Och Tyst Bensingenerator. Översikt över 1 KW Och Andra Effektmodeller
Anonim

I ett försök att köpa en generator för elproduktion är de flesta köpare intresserade av sådana saker som storlek, typ av motor, effekt. Tillsammans med detta, i vissa fall, är kännetecknet för yttre buller som uppstår under driften av enheten av primär betydelse. Speciellt denna fråga oroar människor som köper en generator för användning i ett hus på landet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det finns inga genereringsenheter som inte avger buller alls .… Samtidigt har ljudlösa generatorer skapats, vilket utesluter möjligheten att skapa obehag för sina ägare. Till exempel, bensindrivna fordon är inte lika bullriga som sina dieselmotorer . Dessutom är buller-gasgeneratorer huvudsakligen utrustade med med ett speciellt ljudisolerat skal (hölje) . Genom att balansera motorn reduceras vibrationerna och detta gör det också möjligt att göra enheten tystare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Enfas och 3-fas

Med antalet faser och storleken på den elektriska spänningen vid utgången, gasgeneratorer är enfas (220 V) och 3-fas (380 V) . Samtidigt är det nödvändigt att vara medveten om att enfas energiförbrukare också kan levereras från en 3-fas enhet-genom att ansluta mellan fas och noll. Förutom 3-fas 380V-enheter finns det också 3-fas 220 V . De övas bara för belysning. Genom att ansluta mellan fas och noll kan du få en elektrisk spänning på 127 V. Vissa modifieringar av gasgeneratorer kan leverera en elektrisk spänning på 12 V.

Bild
Bild

Synkron och asynkron

Enligt design är bensinenheter synkron och asynkron. Synkron kallas också borste och asynkron - borstlös . Den synkrona enheten bär en lindning på ankaret, där den elektriska strömmen flödar. Genom att ändra dess parametrar ändras kraftfältet och följaktligen spänningen vid utgången av statorlindningen. Regleringen av utgångsvärdena utförs med hjälp av ström- och spänningsåterkoppling, gjord i form av en konventionell elektrisk krets. Som ett resultat bibehåller den synkrona enheten spänningen i elnätet med större noggrannhet än den asynkrona typen och tål enkelt kortvariga startöverbelastningar.

Bild
Bild

Ha borstlös ett ankare utan lindningar, endast dess kvarvarande magnetisering används för självinduktion. Detta gör det möjligt att göra enhetens konstruktion enklare och mer tillförlitlig, så att dess hölje är stängt och skyddat från fukt och damm. Den enda kostnaden för detta är den dåliga förmågan att motstå startbelastningar som uppstår vid start av utrustning med reaktiv energi, till exempel elmotorer.

För hushållens behov är det mer lämpligt att öva på att använda synkrona gasgeneratorer.

Med 2-takts och 4-takts motorer

Bensinmotorer är 2-takts och 4-takts. Deras avvikelse beror på de allmänna strukturella egenskaperna hos 2- och 4 -taktsmotorer - det vill säga överlägsenhet hos den senare i förhållande till den förra när det gäller effektivitet och serviceperiod.

2-takts generatorer har mindre dimensioner och vikt, de används uteslutande som reservkraftförsörjning - på grund av sin lilla resurs, ungefär 500 timmar. 4-takts bensin generatorer avsedd för den mest aktiva användningen. I enlighet med designen kan deras livslängd nå 4000 och fler motortimmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

På hemmamarknaden för tysta bensingeneratorer finns nu i princip alla framstående märken av bensingeneratorer som skiljer sig från varandra. kostnad, kapacitet, vikt, inklusive rysk och kinesisk produktion . Du kan välja en ändring med hänsyn till konsumenternas behov och kapacitet. Inom budgetsegmentet är de mycket efterfrågade Elitech (ryskt varumärke, men gasgeneratorer tillverkas i Kina), DDE (Amerika / Kina), TSS (Ryska federationen), Huter (Tyskland / Kina).

Bild
Bild
Bild
Bild

I detta segment finns alla typer av gasgeneratorer, inklusive de för 10 kW med automatisk start. Genomsnittligt prisklass representeras av varumärken Hyundai (Korea), Fubag (Tyskland / Kina), Briggs & Stratton (Amerika).

I premiumkategorin - gasgeneratorer av märken SDMO (Frankrike), Elemax (Japan), Honda (Japan) . Låt oss titta närmare på några av de mer populära proverna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bensingenerator Yamaha EF1000iS

Är en växelriktare enfasstation med en maximal effekt på högst 1 kW . Dess lilla storlek gör det möjligt att använda den i en mängd olika svåråtkomliga områden, ta den med dig på långa resor. Stationen tillhandahålls för 12 timmars batteritid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett specialiserat ljudisoleringshölje minskar ljudnivån avsevärt. Det är den tystaste av bensin generatorer.

Bensingenerator Honda EU26i

Generatorn väger mer än 50 kilo. En effekt på 2,4 kW räcker för att ge el till ett inte särskilt stort hus på landet i flera timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Honda EU30iS

Bensinkraftverkets maximala effekt når 3 kW . Vikt över 60 kilo. Denna modifiering har två inbyggda 220 V. uttag. Inbyggda hjul gör det lättare att röra sig runt territoriet, det ljudisolerande höljet minskar buller. Batteritiden är lite över 7 timmar . Användningsområdet liknar nästan den tidigare modifieringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Caiman Tristar 8510MTXL27

Är sig själv en kraftfull 3-fas bensin lågbrusgenerator, vars kostnad är mer än 100 tusen rubel . Den kan installeras både permanent och flyttas på hjul. Effekt på 6 kW uppfyller behoven hos de flesta hushållens energiförbrukare. Dessutom kan bensinkraftverket drivas vid reparation och byggnadsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska man tänka på när man väljer?

Den presenterade listan över de tystaste gasgeneratorerna gör att du kan göra en opartisk bedömning. Det slutliga beslutet fattas dock beroende på det specifika måldestination . I vissa situationer, mått eller vikt . Autonoma kraftverk baserade på bensinmotorer säljs billigare, de kör även i kylan. Denna utrustning fungerar pålitligt under svåra förhållanden utan onödigt buller.

Experter rekommenderar att välja gasgeneratorer enligt tekniska parametrar. Användningstiden och användarvänligheten för enheten beror på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande egenskaper är viktiga:

  1. Motortyp . Enligt konsumentrecensioner är modifieringar med Honda GX -motorer de mest pålitliga. De är beprövade, enkla att använda och kräver inget särskilt underhåll.
  2. Skydd … Om gasgeneratorn fungerar utan stabil övervakning, bör automatisk avstängning beaktas i den. För hemmabruk räcker det med en modifiering med oljesensorer och skydd mot överhettning.
  3. Startmetod . I billiga versioner finns det en uteslutande manuell start. En elstart finns i dyrare och kraftfullare enheter. Den största fördelen med autostartgeneratorer är att de enkelt kan startas i kallt väder.
  4. Kraft . Det beror på mängden utrustning som är ansluten till gasgeneratorn. För en reservförsörjning av energi till förortsområdet är en enhet med en kapacitet på högst 3 kW tillräcklig. Om anläggningsutrustning eller ett verktyg kommer att anslutas till enheten, är det lämpligt att köpa utrustning med en kapacitet på 8 kW eller mer.

Och kom ihåg att förlänga enhetens livslängd, varje bensingenerator regelbundet underhåll krävs … I enheten är det nödvändigt att systematiskt byta olja och tillsätta bränsle, samt ständigt rengöra luftfiltret.

Videon ger en översikt över en av de tystaste invertergeneratorerna - Yamaha EF6300iSE.

Rekommenderad: