Självhäftande Takpapp: För Garagetak Och Andra Tak. Hur Installerar Jag Filtband?

Innehållsförteckning:

Video: Självhäftande Takpapp: För Garagetak Och Andra Tak. Hur Installerar Jag Filtband?

Video: Självhäftande Takpapp: För Garagetak Och Andra Tak. Hur Installerar Jag Filtband?
Video: Icopal TopSafe - Gør det selv tagpapmontage - Alt i én løsning 2024, Maj
Självhäftande Takpapp: För Garagetak Och Andra Tak. Hur Installerar Jag Filtband?
Självhäftande Takpapp: För Garagetak Och Andra Tak. Hur Installerar Jag Filtband?
Anonim

Vanligt takmaterial räcker inte bara för att lägga. Han behöver ytterligare skydd - en separat vattentätning på grund av luckorna mellan arken. Självhäftande takfilt täcker mycket bättre utrymmet under den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Självhäftande takmaterial är ett byggmaterial som skiljer sig från ett enkelt takmaterial som placeras runt hela väggens omkrets under den första tegelraden . Förutom den självhäftande ytan har den ett polymerskikt som gör den starkare och mer elastisk att riva. Det enda som är gemensamt mellan självhäftande och enkelt takmaterial är förekomsten av bitumen och produktionsmetoden.

Självhäftande takpapp är tillverkad av förbättrade material på följande sätt. Hartsinnehållande impregneringsingredienser skiktas ovanpå varandra. Och de produceras i sin tur av oljedestillationsprodukter. De appliceras på basen, som är en slags buffert.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självhäftande takmaterial för lager representeras av flera tekniska lager, med början från det översta

  • Pansarpulver -ett grovkornigt fririnnande medium, vilket är en köttfärs. Det finns sorter av detta byggmaterial, beströdda med tonade granulat, vilket ger taket ett vackrare utseende. Färgade marker reflekterar upp till 40% av solljuset. Pansarpulver kallas rustning på grund av dess förmåga att skydda basen och impregnering från de destruktiva effekterna av ultraviolett strålning och överflödig fukt.
  • Bituminös impregnering - Jämfört med standard bitumen, till exempel BND-60/90, har takpappersammansättningen en märkbart högre mjuknings- och smältpunkt. Bitumen kompletteras med gummi, vilket gör att ännu bättre än utan gummifibrer kan skyddas, till exempel från frekventa duschar.
  • Polyester bas - detta är polymerskiktet, i jämförelse med vilket kartongbotten av ett enkelt takmaterial för länge sedan skulle ha rivits från en liten påverkan på bristning eller penetration. Polyesterfogar är sega och flexibla.
  • På andra sidan av polyestern ligger andra lagret av modifierad bitumen - det är han som är glutinös. För limning måste du vänta tills det smälter under påverkan av gatuvärmen, så arbetet utförs en varm sommardag.
  • Film eller folie förhindrar limning av takmaterial i en rulle. Innan installationen tas den bort.

Foder takpapp tillverkas med en dubbelsidig självhäftande beläggning. Följaktligen limmas filmen eller folien på den på båda sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Självhäftande takpapp har betydande - i jämförelse med huvud - styrka och hållbarhet. Dess långa, långsiktiga livslängd täcker helt de pengar som spenderas-självhäftande takmaterial är upp till tre gånger dyrare än ett enkelt papp . Beläggningens livslängd är upp till 10 år. Det är extremt enkelt att montera det - du behöver inte värme från tredje part från en öppen låga. Installationen utförs med sin egen hand, på kort tid. Det kommer inte att vara svårt att limma det på en träbotten, liksom på en metall, så länge trägolvet är tillräckligt slätt. Om träet är grovt måste befälhavaren trycka ner ordentligt och "knacka" på den nyligen lagda beläggningen. Rullvikt är högst 28 kg. Bredden på remsan i rullen är en meter, byggnadsmaterialets längd är högst 15. Förvaring i vilken position som helst kommer inte att påverka rullens säkerhet: skyddsfilmer tillåter inte byggmaterialet irreversibelt och håller oåterkalleligt ihop.

Takmaterial är dock ett brännbart material. 180-200 grader räcker för att det ska antändas . Förbränning av materialet åtföljs av giftiga ångor. Bitumen skummar vid förbränningen och sprutan sprids i alla riktningar, som är full av brännskador på huden på en person i närheten. För att beläggningen ska vara extremt tillförlitlig kan antalet lager ibland ökas till 7. Så för att täcka 15 m² av ytan kan 105 m² av sådant takmaterial behövas. Användning av takmaterial i Fjärran Nord kan resultera i för tidig sprickbildning: polyesterbasen och bitumen blir spröda om det är -50 ° utanför.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Självhäftande takpapp används för vattentätning av alla typer av golv, till exempel:

  • arbors;
  • tilläggsbyggnader;
  • garage;
  • hus på landet (särskilt små).

Trots den begränsade giltighetstiden - högst 10 år - självhäftande takpapp kommer effektivt att rädda takjärnet från rost inifrån, om vinden inte är isolerad . Detta byggnadsmaterial stänger tätt den inre (nedre) ytan av det yttre taket (taket) från vatten, svamp, mögel och andra aggressiva medier.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läggteknik

Att öka hållbarheten, livslängden för en byggnad eller struktur på grund av vattentätning från utsidan och insidan möjliggör applicering av takmaterial på takkakan ovanför köket, skafferiet och / eller badrummet … Golvbeläggningen av ett självhäftande takmaterial är ett kännetecken för källaren, källaren, över hela källargolvets yta. Vattentätning hindrar de viktigaste byggmaterialen från att kollapsa under påverkan av kondens och negativa temperaturer.

Stiftelsens livslängd ökar också .… Påverkan av mögel och mögel förhindras på grund av minskad luftfuktighet.

Inomhusklimatet i lokalerna är gynnsamt för människor tack vare vattentätningsskikten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även en nybörjare kan montera ett självhäftande takskikt. Särskilda färdigheter och specialverktyg krävs inte.

  • Först kontrollerar användaren takets skick i allmänhet och taket i synnerhet .… Grundmaterial som har skadats avsevärt under många års drift på grund av korrosion tas bort helt.
  • I tillfredsställande skick läggs takmaterialet på den tidigare takfoten … Taket är rensat för smuts och skräp. I närvaro av ett betonggolv är det täckt med en bituminös komposition. Träbjälkar och svarv behandlas med en brandbekämpning och impregnering från svamp och mögel, från insekter.
  • En rulle med filtstejp är indelad i segment vars längd inte är mer än längden på taklutningen . Efter att ha rätat ut dessa takmaterial, låt dem ligga i värmen.
  • Självhäftande läggs från botten av lutningen och placerar remsor längs takets lutning . Ta bort skyddsfilmen från takmaterialets botten. Genom att trycka byggmaterialet mot ytan som ska beläggas uppnår de avlägsnande av luftrum. Den andra remsan (och efterföljande) överlappar den första och fångar minst 10 cm. Denna söm ger fuktbeständighet. Sammanfallen av sömmarna - eller snarare deras spolningsarrangemang - är oacceptabelt: snart kommer sömmen att brytas och nederbörd tränga nedåt, under takkakan.

Rekommenderad: