Hur Ställer Jag In En Universell TV -fjärrkontroll? Hur Ansluter Och Kopplar Jag Fjärrkontrollen Till En Ny TV? Hur Installerar Och Aktiverar Jag På En Annan TV?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ställer Jag In En Universell TV -fjärrkontroll? Hur Ansluter Och Kopplar Jag Fjärrkontrollen Till En Ny TV? Hur Installerar Och Aktiverar Jag På En Annan TV?

Video: Hur Ställer Jag In En Universell TV -fjärrkontroll? Hur Ansluter Och Kopplar Jag Fjärrkontrollen Till En Ny TV? Hur Installerar Och Aktiverar Jag På En Annan TV?
Video: Как запрограммировать универсальный пульт от телевизора без кода. 2024, April
Hur Ställer Jag In En Universell TV -fjärrkontroll? Hur Ansluter Och Kopplar Jag Fjärrkontrollen Till En Ny TV? Hur Installerar Och Aktiverar Jag På En Annan TV?
Hur Ställer Jag In En Universell TV -fjärrkontroll? Hur Ansluter Och Kopplar Jag Fjärrkontrollen Till En Ny TV? Hur Installerar Och Aktiverar Jag På En Annan TV?
Anonim

Tillverkare av moderna multimediaenheter producerar fjärrkontrollenheter för att styra dem på kort avstånd. Oftast levereras alla modeller av TV- eller videospelare med en original fjärrkontroll som är lämplig för den.

Fjärrkontroll är bekvämt eftersom en person inte behöver göra onödiga gester för att aktivera eller inaktivera vissa alternativ i tekniken. Ibland kan sådana fjärrkontroller i ett rum samla flera stycken, och för att inte bli förvirrad i användningen kan du köpa en universell modell som kombinerar kontrollen av flera enheter. För att aktivera fjärrkontrollen och "binda" till utrustningen, den måste konfigureras eller programmeras i förväg.

Bild
Bild

Skillnad mellan original och universell fjärrkontroll

Alla fjärrkontrollenheter används för att implementera funktionerna hos en teknisk enhet. Skilj mellan originalmodeller - det vill säga de som kommer från löpande band med multimediaenheten, liksom universella fjärrkontroller , som är utformade på ett sådant sätt att de kan programmeras för att synkronisera med många modeller av utrustning som släppts av olika globala tillverkare. Ibland händer det att den ursprungliga fjärrkontrollen går förlorad eller av någon anledning är ur funktion.

Om modellen på TV: n eller annan utrustning redan är gammal är det helt enkelt omöjligt att hitta en ersättare för samma originalfjärrkontroll

I sådana fall kan fjärrkontrollens uppgift övertas av en universell enhet.

Bild
Bild

De pulserade utsläppen från universalkonsoler är sådana att de är lämpliga för att styra många modeller av både modern teknik och enheter av den gamla generationen . Dessutom har den universella enheten en funktion - den kan konfigureras för att vara känslig för flera enheter samtidigt , och sedan kan de extra fjärrkontrollerna tas bort och bara en kan användas, vilket du ser är mycket bekvämt.

Oftast universella fjärrkontrollenheter kommer till oss från fabriker i Kina , medan födelseplatsen för den ursprungliga fjärrkontrollen beror på tillverkaren av multimediaenheten som den är ansluten till, vilket betyder att den matchar märket och har en högre kvalitetsgrad. En annan egenskap hos universella kontroller är att de är billigare. Om du vill kan du välja dem efter färg, form, design. Varje sådan fjärrkontroll innehåller en programvarukodningsbas, på grund av vilken den är synkroniserad med de flesta modeller av multimediautrustning.

Bild
Bild

Hur hittar jag min TV -kod?

Innan du fortsätter att aktivera den universella fjärrkontrollen måste du känna till koden för din TV. Vissa modeller har en tresiffrig kod, men det finns de som fungerar med en fyrsiffrig kod . Du kan förtydliga denna information, noggrant studerar bruksanvisningen levereras med din TV -modell. Om det inte finns några instruktioner hjälper speciella referenstabeller dig, som du kan hitta på Internet genom att skriva frasen "Koder för fjärrkontrollen" i sökmotorn.

Bild
Bild

För drift av en fjärrkontrollenhet och för anslutning av flera enheter genom den utför programkoden huvudfunktionen.

Det är med hjälp av koden som igenkänning, synkronisering och drift av alla enheter som du planerar att styra med fjärrkontrollen sker. En kod bör förstås som en specifik uppsättning siffror som är unik. Sökning och kodinmatning kan utföras både automatiskt och manuellt. Om du ringer en viss ordningsföljd på den universella fjärrkontrollen startas det automatiska söknings- och valalternativet. För olika TV -apparater har deras egna unika koder utvecklats, men det finns också vanliga sådana, till exempel följande:

  • för att slå på enhetens användning kod 000;
  • kanalsökning genom att gå framåt utförs genom 001;
  • om du vill gå tillbaka en kanal, använd sedan kod 010;
  • du kan lägga till ljudnivån kod 011 och minska - kod 100 .
Bild
Bild

Faktiskt, Det finns en hel del koder, och du kan se själv genom att studera tabellerna med dem . Det bör noteras att kodsystemet inte kan ändras i originalstyrenheter. Den har redan angetts av tillverkaren och är lämplig för multimediaenheten som fjärrkontrollen levereras till. Universalkonsoler är annorlunda arrangerade - de kan skräddarsys för alla typer av utrustning, eftersom deras inbyggda kodbas är mycket större och mer mångsidig, vilket ger denna enhet möjlighet till utbredd användning.

Bild
Bild

Anpassning

För att ansluta och konfigurera en multifunktionell kinesisk fjärrkontroll måste du först ladda den - det vill säga ansluta strömkontakten till önskad typ av batteri. Oftast är AAA- eller AA -batterier lämpliga.

Ibland ersätts dessa batterier med batterier av samma storlek, vilket är mycket mer lönsamt, eftersom det innebär återanvändning, eftersom batterierna kan laddas genom ett eluttag.

Bild
Bild

Efter att fjärrkontrollen har laddats kan den synkroniseras med utrustningen . Den universella versionen av fjärrkontrollen utan inställningar fungerar inte, men de kan utföras i manuellt eller automatiskt läge.

Bild
Bild

Automatiskt

Den allmänna principen för att inrätta den universella kontrollpanelen har ungefär samma algoritm för åtgärder, lämplig för de flesta enheter:

  • slå på TV: n till elnätet;
  • rikta fjärrkontrollen till tv -skärmen;
  • hitta POWER -knappen på fjärrkontrollen och håll den intryckt i minst 6 sekunder;
  • volymkontrollalternativet visas på TV -skärmen, nu trycker du på POWER -knappen igen.
Bild
Bild

Efter denna procedur är den universella fjärrkontrollen klar att användas. Du kan kontrollera fjärrkontrollens funktionalitet efter att den har aktiverats på följande sätt:

  • slå på TV: n och rikta fjärrkontrollen till den;
  • på fjärrkontrollen, slå 4 gånger siffran "9", medan fingret inte tar bort från den här knappen efter att ha tryckt och lämnar den i 5-6 sekunder.

Om manipulationen utfördes korrekt stängs TV: n av. På försäljningsmarknaden finns det oftast modeller av fjärrkontroller, vars tillverkare är Supra, DEXP, Huayu, Gal. Stämningsalgoritmen för dessa modeller har sina egna nyanser.

Supra fjärrkontroll - rikta fjärrkontrollen mot skärmen på den påslagna TV: n och tryck på POWER -knappen, håll den intryckt i 6 sekunder tills alternativet för justering av ljudnivån visas på skärmen.

Bild
Bild

Gal fjärrkontroll - Slå på TV: n och rikta fjärrkontrollen mot den medan du på fjärrkontrollen måste trycka på knappen med bilden av den typ av multimediaenhet som du för närvarande konfigurerar. När indikatorn är på kan knappen släppas. Sedan trycker de på strömbrytaren, vid denna tid startar en automatisk kodsökning. Men så snart TV: n stängs av, tryck omedelbart snabbt på knappen med bokstäverna OK, vilket gör det möjligt att skriva koden i fjärrkontrollens minne.

Bild
Bild

Huayu Remote - rikta fjärrkontrollen mot den påslagna TV: n, tryck på SET -knappen och håll den intryckt. För närvarande tänds indikatorn, på skärmen ser du alternativet att justera volymen. Genom att justera det här alternativet måste du ställa in de nödvändiga kommandona. Och för att lämna det här läget, tryck på SET igen.

Bild
Bild

DEXP -fjärrkontroll - rikta fjärrkontrollen mot den påslagna TV -skärmen och aktivera den här gången genom att trycka på knappen med märket på din TV -mottagare. Tryck sedan på SET -knappen och håll den intryckt tills indikatorn tänds. Då måste du använda kanalsökningsknappen. När indikatorn släcks, tryck omedelbart på OK -knappen för att spara den automatiskt hittade koden.

Bild
Bild

Av olika skäl händer det ofta att en automatisk kodsökning inte ger önskat resultat. I det här fallet görs inställningarna manuellt.

Manuellt

Manuell synkronisering kan utföras när aktiveringskoderna är kända för dig eller när fjärrkontrollen inte kan konfigureras i automatiskt läge. Koderna för manuell inställning väljs i enhetens tekniska datablad eller i speciella tabeller som skapats för ditt TV -märke. Handlingssekvensen i detta fall kommer att vara följande:

  • slå på TV: n och rikta fjärrkontrollen mot skärmen;
  • tryck på POWER -knappen och slå samtidigt den tidigare förberedda koden;
  • vänta tills indikatorn tänds och pulserar två gånger medan POWER -knappen inte släpps;
  • kontrollera hur fjärrkontrollens huvudknappar fungerar genom att aktivera deras funktioner på TV: n.
Bild
Bild

Om inte alla alternativ har aktiverats efter att du installerat på TV: n med hjälp av en "främmande" fjärrkontroll, måste du separat hitta och aktivera koder för dem. Algoritmen för att installera fjärrenheter från olika välkända märken kommer att skilja sig åt i varje specifikt fall.

Manuell konfiguration av fjärrkontrollen Huayu - slå på TV: n och rikta fjärrkontrollen mot den. Håll ned POWER -knappen och SET -knappen samtidigt. Vid denna tidpunkt börjar indikatorn pulsera. Nu måste du ange koden som matchar din TV. Därefter släcks indikatorn och trycker sedan på SET -knappen.

Bild
Bild

Konfigurera din Supra fjärrkontroll - slå på TV: n och rikta fjärrkontrollen mot skärmen. Tryck på POWER -knappen och ange samtidigt koden som matchar din TV. Efter att indikatorn har pulsat lätt släpps POWER -knappen - koden har matats in.

Bild
Bild

Koden matas in på samma sätt i fjärrenheter från andra tillverkare. Alla fjärrkontroller, även om de ser olika ut, har samma tekniska struktur inuti.

Ibland, även på mer moderna modeller, kan du hitta utseendet på nya knappar, men kärnan i fjärrkontrollen förblir oförändrad

Dessutom är det värt att notera att de senaste åren har smartphones börjat produceras, som också har en inbyggd fjärrkontroll, med vilken du inte bara kan styra TV: n, utan också till exempel slå på luften balsam. Detta kontrollalternativ är universellt och enheterna synkroniseras i det via Bluetooth inbyggd i smarttelefonen eller Wi-Fi-modulen.

Bild
Bild

Hur programmerar man?

En fjärrkontroll (RC) i universell design kan anpassa och ersätta flera originalfjärrkontroller som endast är lämpliga för en specifik enhet. Naturligtvis är detta bara möjligt om du konfigurerar om den nya fjärrkontrollen och anger koder som är universella för alla enheter.

Förutom, alla universella fjärrkontroller har möjlighet att memorera de enheter som redan har anslutits minst en gång … Detta gör det möjligt att göra det med en bred minnesbas, medan de ursprungliga enheterna har ett mini-minnesformat. Men samma fjärrenhet kan installeras på en annan enhet, det räcker bara med att ange lämpliga kontrollkoder.

Programmeringsinstruktionerna för den universella styrenheten för nästan vilken modell som helst informerar om att du kan aktivera memorering av de angivna koderna genom att trycka på POWER och SET -knapparna.

Bild
Bild

När denna åtgärd har utförts aktiveras indikatorn på fjärrkontrollen, den pulserar . För närvarande måste du välja knappen som motsvarar den enhet som du synkroniserar fjärrkontrollen med. Du måste avsluta programmeringen genom att ange lämplig kod, som vi tar från det tekniska passet eller tabellerna i den öppna internetåtkomsten.

När du har angett koden kan du inte bara styra varje enhet separat utan också växla från en enhet till en annan med fjärrkontrollen . Programvarukodningsmetoder kan ibland ha vissa särdrag, som du kan klargöra genom att studera instruktionerna för din fjärrkontrollenhet. Alla moderna fjärrkontroller har dock ett tydligt grafiskt gränssnitt, så enhetshantering orsakar inte stora svårigheter för en enkel användare.

Rekommenderad: