Åsprofiler För Polykarbonat: Mått. Hur Fixar Jag En Polykarbonat Aluminiumlist? Anslutningsprofil 4-6 Mm Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Åsprofiler För Polykarbonat: Mått. Hur Fixar Jag En Polykarbonat Aluminiumlist? Anslutningsprofil 4-6 Mm Och Andra Storlekar

Video: Åsprofiler För Polykarbonat: Mått. Hur Fixar Jag En Polykarbonat Aluminiumlist? Anslutningsprofil 4-6 Mm Och Andra Storlekar
Video: Polycarbonate Profile Install Solutions 2024, Maj
Åsprofiler För Polykarbonat: Mått. Hur Fixar Jag En Polykarbonat Aluminiumlist? Anslutningsprofil 4-6 Mm Och Andra Storlekar
Åsprofiler För Polykarbonat: Mått. Hur Fixar Jag En Polykarbonat Aluminiumlist? Anslutningsprofil 4-6 Mm Och Andra Storlekar
Anonim

Åsprofilen för polykarbonat är en metall- eller polykarbonatstruktur som används för att dölja den övre leden av de material som ska fogas samman från nyfikna ögon och skadliga väderförhållanden.

En sådan lösning kommer att dölja fula sömmar och skydda dem från nederbörd som tränger in inuti.

Bild
Bild

Beskrivning

Det finns många typer av profiler. Det blir inte svårt att välja önskad tjocklek, konfiguration och jämnt färgschema

Avsluta UPP -profil . Den köps i syfte att täta ändskärningarna. Det är en remsa i form av en rektangel utan sida, som innehåller en kondensat dräneringsränna inuti den. Denna design är fäst på arksidan och förhindrar att smuts och fukt uppträder i hålrummen i polykarbonatmaterialet. Samtidigt ger det en trevlig färdig till strukturens övergripande utseende. En sådan profil kan vara gjord av polykarbonat, eller den kan vara aluminium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansluter HP -profil . Det är en profil för ett stycke polykarbonat. Tillverkad i form av en skena för en plan eller bågig bas i växthuset med ett monolitiskt eller bikakepolykarbonatark. Detta tillägg gör att materialarken kan fogas ihop på rätt sätt, samtidigt som fogen skyddas från väderförhållanden. Det är värt att komma ihåg att varken polykarbonat eller aluminium-HP-profiler används för att fästa arken på växthusramen. De fungerar bara som en estetisk komplettering av strukturen och för att skydda fogen från smuts och vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansluter HCP -profil . Dess design kombinerar en bas och ett lock och är högre än HP -profilen. Men han löser detta på bekostnad av enkel installation. HCP -profilen bidrar till en pålitlig fastsättning av polykarbonatarket till växthusramen, samtidigt som installationen påskyndas och kvaliteten på föreningsplåtarna ökar. Den anslutande delade profilen i sin grundkonfiguration innehåller den nedre delen, som är fast fastsatt på stödbasen, och den övre delen, som snäpps på plats under installationen.

Bild
Bild

Ridge RP-profil . Denna typ av profil används vid sammanfogning av ark av cellulärt (eller icke-cellulärt) polykarbonat i optimala vinklar. Det senare kan snabbt ändras direkt under installationsprocessen. Utformningen av åsprofilen inkluderar två ändförlängningar, som är förbundna med en skarv. Det ger dig bara ett bekvämt och snabbt sätt att ändra vinkeln. Denna flexibilitet gör att du kan täta åsen så effektivt som möjligt och förbättra utseendet på strukturen.

Bild
Bild

Väggmonterad FP . Ger en tät anslutning av polykarbonattaket till den intilliggande väggen. Fästningen kan utföras på trä, metall, monolitiska fogar. Under installationen kommer en sådan profil att spela rollen som ett ändstycke och en angränsande enhet. Många installatörer använder den också som startfäste för polykarbonatark. Detta görs på grund av närvaron av ett speciellt spår i profilen. Det är i det som takskivans ändyta går in och hålls tätt där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn FR . Den används när du sammanfogar dukar av olika typer och konfigurationer. Denna design spelar rollen som en regulator för fogens vinkel mellan två polykarbonatark. Gusset har ökad tillförlitlighet och styvhet i jämförelse med andra typer av profiler, det motstår vridning bättre. Med sin hjälp tätar specialister hörnfogarna mellan polykarbonatmaterialet.

Bild
Bild

Dimensioner

När du väljer tjockleken på materialet för växthuset måste du vägledas av yttre förhållanden, liksom syftet med den framtida strukturen.

För välvda växthus används vanligtvis polykarbonatark med en tjocklek på 4-5 mm .den ökas dock till 6 mm om hög snötäckning förväntas.

Bild
Bild

Tvåkammars polykarbonat med en tjocklek av 16 mm och mer används för installation av strukturer som kräver ökad värmeisolering

Om det under konstant kyla och nederbörd är nödvändigt att installera ett växthus året runt, används tvåkammarark av polykarbonat med en tjocklek på 25 mm och högre.

Bild
Bild

Samtidigt bör det förstås att dockningsprofilen för polykarbonatmaterial bör väljas enligt samma princip: ju fler belastningar som förväntas, desto mer bör valet luta sig mot aluminiumprofiler.

Bild
Bild

Hur fixar jag profilen korrekt?

För korrekt installation av profilen måste du följa några regler

  1. Polykarbonatarket som är anslutet till hörnstrukturen måste matcha det i storlek.
  2. Termiska brickor bör vara lika tjocka som plastarken.
  3. Det är nödvändigt att fästa arken genom att rikta dem uppåt med ett speciellt lager som reflekterar UV -strålning (vanligtvis limmas en karakteristisk markerad skyddande beläggning på höger sida).
  4. Glöm inte ett så konstruktivt viktigt element som spännstången. Det kommer att ge strukturen ytterligare styrka och hållbarhet.
  5. Ett staket bör användas för att isolera / täta varje öppen ände.
  6. Glöm inte att det måste finnas ett termiskt gap på 3-5 mm mellan polykarbonatarken.
  7. En aluminiumprodukt är det bästa alternativet för plåtar med en tjocklek på mer än 10 mm. Om arken är tunnare kan plastmaterial användas.

Rekommenderad: