Termiska Brickor För Polykarbonat: Transparent, Pressbricka Och Andra Brickor För Fastsättning. Hur Fixar Man Dem? Storlekar Av Silikon Och Andra Brickor

Innehållsförteckning:

Video: Termiska Brickor För Polykarbonat: Transparent, Pressbricka Och Andra Brickor För Fastsättning. Hur Fixar Man Dem? Storlekar Av Silikon Och Andra Brickor

Video: Termiska Brickor För Polykarbonat: Transparent, Pressbricka Och Andra Brickor För Fastsättning. Hur Fixar Man Dem? Storlekar Av Silikon Och Andra Brickor
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Termiska Brickor För Polykarbonat: Transparent, Pressbricka Och Andra Brickor För Fastsättning. Hur Fixar Man Dem? Storlekar Av Silikon Och Andra Brickor
Termiska Brickor För Polykarbonat: Transparent, Pressbricka Och Andra Brickor För Fastsättning. Hur Fixar Man Dem? Storlekar Av Silikon Och Andra Brickor
Anonim

Polykarbonat används inom industrin, inom områdena stadsplanering, reklam, design, liksom bland sommarinvånare och inom jordbruket. Valet av sådana paneler i konstruktion beror på deras fördelar jämfört med många andra material. För att denna plast ska bevisa sig som ett hållbart material som uppfyller estetiska behov, väljs speciellt uppfunna termiska brickor för dess fästning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Termisk bricka för polykarbonat är ett element för fixering av ark som skyddar dem mot korrosion, skador och deformation under drift, vilket förlänger polymerens livslängd. En av de viktigaste funktionerna hos denna polykarbonatbricka är att upprätthålla produktens integritet när temperaturen sjunker och stiger.

När lufttemperaturen blir tillräckligt hög expanderar polykarbonatet . När det blir kallare krymper polykarbonatet. Naturligtvis kommer självgängande skruvelement som fungerar som en fixeringsanordning för en polykarbonatstruktur så småningom att trycka igenom arket. På grund av temperaturförändringar ändrar polykarbonat ibland tjockleken med flera centimeter vid olika tider på året.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom stänger termiska brickor hålen för fastsättning i polykarbonat så bra, vilket förhindrar att det deformeras och vacklar på strukturramen, vilket eliminerar risken för kontaminering med damm och andra destruktiva element. Således bildas inga luckor, vilket är viktigt för värmeisolering inuti strukturen och säkerställer fullständig täthet.

Termiska brickor tillåter inte fukt att passera, skyddar arken av materialet som ska fixeras mot korrosion och rädda byggnader från dåligt väder - växthus och polykarbonattak är inte rädda för åskväder och vindar. De användbara funktionerna hos termiska brickor beror på den genomtänkta utformningen av varje fästelement.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designen består av följande delar

  • Snap-on-kontakt eller bara ett "lock". Dess praktiska värde ligger i att säkerställa att fukt är ogenomtränglig för insidan av brickan och strukturen. Tack vare de olika färgerna på omslaget (det kan matchas med färgen på polykarbonatarket eller sticka ut för att skapa en kreativ design) kan det användas som ett avslutande element för att skapa ett vackert och estetiskt tilltalande utseende av byggnaden.
  • Hermetisk tätning. Detta är en polymerring. Delen motstår också korrosiv nedbrytning av polykarbonat.
  • Ett ben, vars längd väljs i enlighet med tjockleken på den produkt som ska monteras. Det finns termiska brickor utan ben. När du använder en bricka med ett ben blir det mindre tryck på arken, vilket är effektivt när du arbetar med tjockare polykarbonat för bättre fixering.
Bild
Bild
Bild
Bild

Självgängande skruvar för fastsättning av polykarbonat med termisk bricka säljs separat och ingår i fästelementet.

Självgängande skruvar för installation väljs beroende på konstruktionstypen - trä eller metall.

Brickor för att säkra polykarbonatark har visat sig vara de bästa hållarna på grund av deras mångsidighet . Med termiska brickor kan du vara säker på konstruktionens tillförlitlighet och dess utmärkta utseende. Valet av färgbrickor i vår tid är praktiskt taget obegränsat, och alla kommer att hitta ett lämpligt utseende i ett brett sortiment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Termiska brickor för polykarbonat används i olika typer av byggnadsarbeten. Typerna av brickor skiljer sig åt i syfte, har sina egna egenskaper . Det är viktigt att bestämma tillämpningsplatsen och välja lämpliga termotvättar för bikakor och monolitiskt material. Materialet bestämmer de viktigaste egenskaperna som först och främst är värda att uppmärksamma, nämligen hur pålitlig fästpressbrickan är när det gäller livslängd och intressant utseende.

Till exempel, termiska brickor av plast är de mest varierande i färgpaletten och har en transparent struktur, sådana brickor används i inredningen . Men den termiska brickan av gummi är mindre älskad av designers på grund av sitt blygsamma utseende. Men den klarar bättre påverkan av yttre faktorer; när du använder den utlovas alltid ett förbättrat skydd mot läckage och negativ korrosion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare av pressbrickor utan ben tar också hand om den estetiska attraktionen hos ensemblen i konstruktionen som uppförs . Dessa termiska brickor gör det möjligt att säkra panelerna utan ansträngning för förborrning - det behövs inte mer. Den universella modellen utan ben kan framgångsrikt fixa material av vilken tjocklek som helst.

Det enda som behöver beaktas när man arbetar med en universalbricka är att den är skapad för självgängande skruvar, vars diameter är 5, 5 mm. Profiltjocklek - från 1,5 mm. Med en sådan ny typ av tvättmaskin kommer den vackra beläggningen på arken inte att lida, bara njuta av dess smidighet och stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hårdvara med en högkvalitativ packning fixerar polykarbonat stadigt och permanent utan att deformeras . Byggnadens taksystem kommer inte att läcka, och byggnadens fasad kommer inte att lida på många år om du väljer en pålitlig typ av termisk bricka. De billigaste är polypropen (plast) fästelement, men deras omfattning är begränsad av praktiska skäl. Starkare typer kommer att kosta mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stål

De mest hållbara termiska brickorna är tillverkade av rostfritt stål. Metallbrickan är mycket hållbar och tål och motstår långvarig exponering för solljus, orkaner och andra väderförhållanden . Det används för att fästa polykarbonat på massiva tak och i allmänhet i alla strukturer med metallprofil. Det är fördelaktigt att fixa det med en rostfri metallbricka i områden där väderförhållandena ibland kan vara hårda och drastiskt förändras, eftersom alla byggnader under sådana naturliga förhållanden utsätts för tung belastning.

Livslängden är mer än 40 år, färgen är i harmoni med metallen . Rund stålbeslag - dess form jämförs med en platta. Tätningen är gjord av elastisk polyuretan och förs in i hålet i brickan. Tjockleken är 0,8 cm, diametern är 3,3 cm. Den självgängande skruven väljs med en diameter på högst 6 mm, skyddad mot korrosion. Termiska brickor av stål fixerar materialet säkert om installationstekniken följs korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polypropylen

Polypropylenbrickor är inte särskilt hållbara och håller inte länge i jämförelse med sina rostfria motsvarigheter - endast från 3 till 5 år. För priset kännetecknas dessa pressbrickor av sin låga kostnad . De har inget skydd mot ultraviolett strålning, därför kommer plasten från sådana termiska brickor inte att förstöras under påverkan av denna faktor bara på platser som inte är tillgängliga för direkt solljus.

För att minimera slitaget på polypropylenbrickor och förlänga livslängden används de med fästelement inomhus.

Det var där de hittade sin ansökan. Färgerna på dessa fixeringselement är varierade . Således är det lätt att välja plastbrickans nyans så att den matchar rummets färgschema och till och med helt matchar polykarbonatarket i detta avseende. Plastbrickornas höjd är 1,2 cm, diametern är 3,5 cm. Den självgängande skruvens diameter är 6 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat

Livslängden för termokällor i polykarbonat är kortare, förutom kanske bara för stålhårdvara. Polykarbonatbrickor kan hålla i 20 år . Termiska brickor motstår perfekt effekterna av ultraviolett strålning, är starka klämmor, som gör att de kan användas i strukturer som ligger även i områden med svåra naturförhållanden. Under många år är den stekande solen, regnet och temperaturfallet inte läskigt. Den utmärkta designen ansluter de passande delarna väl, fästelementen är förseglade, fukt tränger inte in i dem och rost bildas inte.

Polykarbonatbrickor finns i olika färger . Fästning med en sådan bricka kan göras osynlig eller tvärtom sticka ut på grund av detta. Materialens homogenitet bidrar till styrkan.

Dimensionerna beror på tjockleken på polykarbonatarket . Med hänsyn till denna egenskap väljs lämpliga brickor. Benets konstruktion, O-ring, lock skyddar polykarbonatytan mot skador. Det är enkelt att utföra installationsarbete med en termisk bricka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Silikon

Termonbrunnar i silikon ger hydroskopicitet och tillförlitlighet för polykarbonatfästen på rätt nivå. De tål effekten av aggressiva organiska ämnen, ultraviolett strålning. Tätningsmedlet i två nivåer motstår framgångsrikt inträngning av fukt, smuts och förhindrar rost. Designen är tänkt ut för att minska risken för skador på polykarbonatbeläggningen under installationen. Valet av färger på termiska brickor i silikon är begränsat, men de ser lämpliga ut överallt.

Vid användning av silikonfästen skyddas panelerna mot skador med en självgängande skruv. Brickans yta är mjuk för att inte deformera polykarbonatarken. Det är värt att lyfta fram bekvämligheten med att arbeta med silikonpressbrickor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Termiska brickor för polykarbonat finns i olika storlekar. Fästelementets storlek bestäms av storleken på det material som ska monteras. För varje tjocklek på polykarbonatarket är endast en viss benlängd lämplig. Därför ingår bland byggmaterialen ofta termiska brickor i satsen, speciellt utvalda för fixering av polykarbonat. Alla anmärkningsvärda egenskaper hos polykarbonat är otänkbara utan termiska brickor. Du måste välja rätt storlek, beroende på delarna som utgör tvättmaskinen.

  • Benlängden är lika med tjockleken på polykarbonatarket (4-16 mm). Detta gäller särskilt för polykarbonatklämmor.
  • Packningens tjocklek mjukar upp trycket på panelen med brickans styva del och tätar fästpunkten. Packningens tjocklek och kvalitet avgör hur tillförlitlig den termiska brickan är. Bra fastsättning utförs med en bricka med en tätning från 7 mm bred.

De tillverkade minitvättarna används i polykarbonatinstallationsarbeten i de fall det är nödvändigt att göra fästelementet så oansenligt som möjligt. Deras diameter når 30 mm, 24 mm är vanliga. Skiljeväggar, markiser eller ett visir med metallprofil kommer att fixa 7x25 värmebrunnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvantitetsberäkning

När förberedelserna för byggnadsarbeten äger rum förbereds verktyg, material och delar först, så att du senare inte avbryts på jakt efter den eller den saken. Det är alltid bäst att beräkna och köpa rätt mängd av alla artiklar i förväg . Hur tar jag reda på hur många termiska brickor som behövs för ett polykarbonatark, och hur många kommer att krävas för installationen av hela strukturen?

Byggare använder följande formel: dela värdet på omkretsen av polykarbonatarket med indragningssteget mellan fästelementen . Avståndet mellan brickorna för fixering av polykarbonat varierar från 25 till 70 cm. Det bestäms av fästelementens mått och arket som måste fixas, yttre naturliga faktorer är viktiga.

Vid uppförande av växthus, avståndet mellan bågarna som är 1 meter, avvisas de av regeln att byggandet av ett växthus på 4 meter kräver 48 bitar av termiska brickor . Med en längdökning med en meter ökar antalet termiska brickor med 10. Om avståndet mellan bågarna är 650 mm, används i ett växthus med en längd av 4 m 68 termiska brickor för att fixa det. Förväxla aldrig växthusbredd med längd! Nedan delar vi funktionerna i att installera polykarbonat med termiska brickor, vilket är viktigt att veta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation funktioner

Efter att ha förberett polykarbonatarken, för att installera de termiska brickorna, är det ofta nödvändigt att göra hål i vilka brickorna kommer att sättas in. En borr kan användas för detta ändamål. Diametern på borren bör vara sådan att det skulle vara möjligt att borra hål som är större än diametern på benen på termowells med 2 eller 3 mm . När allt kommer omkring, som vi redan vet, kännetecknas polykarbonat av expansion i värme, vilket innebär att om denna funktion inte beaktas när materialet svullnar och komprimeras, kommer det att börja kollapsa. Och varken termisk bricka eller konstruktion kommer att stå länge under sådana förhållanden.

Installation av brickor med självgängande skruvar utförs på ett avstånd av 20-30 cm . Kom ihåg att fästpunkterna ligger mellan revbenen. Steget ökar om paneltjockleken är liten. Förskjutningen når 70 mm vid arbete med ett mycket tunt ark och är lika med 50 mm när tjockleken är 4 mm. Det är värt att dra sig tillbaka 40 mm från kanten av polykarbonatarket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av termiska brickor för polykarbonat är inriktad på att förhindra skador på sådant material. De ger framgångsrikt täthet och skydd från insidan.

För att fixera materialet väl med pressbrickor är det rimligt att använda självhäftande tejp för arkets kanter, högkvalitativa självgängande skruvar med UV-skydd och en zinkspets i konstruktionen.

När du installerar den termiska brickan, se till att brickans ben vilar mot ramen och att fästet är i rät vinkel . Packningen ska passa bra till arket, huvudet ska vara plant, inte snett och inte pressas in i panelen. Det är möjligt att använda termiska brickor när du installerar polykarbonat för att fästa det med självgängande skruvar, vars huvud är detsamma som bultens. Kom ihåg att stänga brickan med ett lock för att hålla fukt ur hålet.

Bild
Bild

Baserat på dessa funktioner i installationen av polykarbonat med pressbrickor kan du börja bygga punkt för punkt

  1. Borra hål i fästpunkterna. Stigningen mäts och markeras innan borrning utförs.
  2. För in en termisk bricka med en självgängande skruv i hålen.
  3. Brickor installeras med verktyg som en skruvmejsel eller skruvmejsel.
  4. Vi stänger skruven med en plugg.

Termiska brickor är en pålitlig fastsättning av polykarbonat i alla konstruktioner.

Rekommenderad: