Sandbetongmärken: Vilken Sandbetong är Bättre? Funktioner Av Märkena M300 Och M100, M200 Och M250, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Sandbetongmärken: Vilken Sandbetong är Bättre? Funktioner Av Märkena M300 Och M100, M200 Och M250, Andra

Video: Sandbetongmärken: Vilken Sandbetong är Bättre? Funktioner Av Märkena M300 Och M100, M200 Och M250, Andra
Video: Betongblad av rabarber - Carro och Karin Hemmafixarna - program 7 2024, Maj
Sandbetongmärken: Vilken Sandbetong är Bättre? Funktioner Av Märkena M300 Och M100, M200 Och M250, Andra
Sandbetongmärken: Vilken Sandbetong är Bättre? Funktioner Av Märkena M300 Och M100, M200 Och M250, Andra
Anonim

Sandbetong är ett byggmaterial som blir mer och mer populärt bland konsumenterna. För närvarande finns det ett stort antal tillverkare som tillverkar liknande produkter. Tekniskt är sandbetong indelad i kvaliteter, som var och en behöver en detaljerad granskning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper hos sandbetong M300

Det är värt att börja med det faktum att denna typ av sandbetong är den mest populära bland vanliga konsumenter. Och det finns vissa orsaker till detta. De viktigaste är materialets densitet och tillförlitlighet, som orsakas av individuella egenskaper. Bland dem kan en stor fraktion som når 5 mm noteras. Förutom, M300 har en lång gångtid (48 timmar), så du kan göra ändringar så länge sanden börjar stelna.

Medeltemperaturområdet från 0 till 25 grader gör att materialet kan användas under olika klimatförhållanden. Skikttjockleken, till skillnad från andra råvaror, kan vara från 50 till 150 mm.

Bild
Bild

Denna funktion gör det möjligt att utföra uppgifter ganska snabbt, särskilt om arbetsområdet är stort. Blandningens förbrukning beror på de specifika tekniska tillverkningsmetoderna, men i allmänhet är den 20–23 kg per 1 kvm. meter.

En brukstid på två timmar ger arbetaren förmågan att fördela blandningen korrekt enligt sin byggplan. M300 är mångsidig, eftersom den är utmärkt för både inredning och exteriör . Den maximala trycknivån som kan leda till förstörelse av materialet är 30 MPa, varför detta märke kan kallas mycket starkt och pålitligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populariteten för M300 beror också på att den representerar det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet . På grund av detta har denna blandning ett mycket brett användningsområde, allt från hushåll och enkla uppgifter till stora byggprojekt. Efter applicering av materialet enligt tekniken kan det användas vid temperaturer från -35 till +45 grader.

Egenskaper för klass M200 och M250

Dessa alternativ för sandbetong har mindre föredragna egenskaper än de hos M300, men denna nackdel kompenseras av ett lägre pris. Brukstiden är 2 timmar, den rekommenderade skikttjockleken är från 10 till 30 mm . Det är denna funktion som gör det möjligt att karakterisera dessa märken som material för konstruktion av små och medelstora volymer. Tätheten av de kemiska materialen som används för att skapa M250 och M200 börjar manifestera sig på 2-3 dagar, och full hårdhet kommer efter att ha nått 20 dagar.

Frostmotstånd i 35 cykler räcker för långvarig drift, eftersom varje cykel är ett tillfälle att absorbera en stor mängd vätska efter smältning av snö eller kraftiga regn . Vattenförbrukningen är 0, 12–0, 14 liter per 1 kg torr blandning. Detta märke av sandbetong har ett brett användningsområde: ytbetong, golvbeläggning, fyllningssprickor och andra sårbara delar av konstruktioner. Tillgängliga egenskaper och deras nivå manifesteras bäst på hemmabioområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

M250 och M200 är genomsnittliga kvalitetsmärken . Professionella byggare karakteriserar dem som modeller som framgångsrikt kan användas i enkla projekt där det inte finns några särskilda krav på materialets hållfasthet och motståndskraft mot väderförhållanden och andra miljöpåverkan. Det är dessa märken som finns representerade i det största sortimentet på marknaden, eftersom de gör att du kan utföra de flesta uppgifter utan särskilda driftsförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositioner av andra märken

Bland andra märken är det värt att notera M100 och M400. Den första sorten har de mest grundläggande egenskaperna. Tryckhållfasthet - cirka 15 MPa, vilket är tillräckligt för enkla byggnadsaktiviteter. Dessa inkluderar till största delen reparation. Genom att fylla sprickor och hål kan du säkerställa strukturens rätt styrka, men i detta fall ska M100 inte fungera som en bas, utan som ett komplementärt element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera den fina fraktionen på 1–1, 25 mm, vilket gör det möjligt att bearbeta små föremål. Lösningens brukstid är cirka 90 minuter, 1 kg material kräver 0,15–0,18 liter vatten.

Frostmotstånd i 35 cykler räcker för att komplettera strukturens stabilitet. Draghållfastheten hos det här märket är liten, på grund av vilken det inte rekommenderas att använda det som grund för gjutning av golv - bättre modeller kommer att klara detta bättre.

M400 är den dyraste och modernaste blandningen . Dess främsta egenskaper är mycket hög hållfasthet och motståndskraft mot olika negativa effekter av miljön. M400 används i speciella professionella anläggningar som kräver ett visst förskott för konstruktionen. Dessa inkluderar skyskrapor, byggnader i flera våningar, liksom byggnader som ligger i inte de mest lämpliga områdena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är detta märke som används vid gjutning av särskilt hållbara golv . Lönsamhet motsvarar 2 timmar, vattenförbrukning per 1 kg - 0, 08–0, 11 liter. Tillverkare indikerar att M400 visar sig bäst av allt vid gjutning med en tjocklek på 50 till 150 mm, vilket gör att en stor arbetsvolym kan utföras. Det bör noteras att denna sort kräver speciella lagringsförhållanden för att konsumenten ska få det bästa resultatet.

Bild
Bild

Vilket är bättre?

Svaret på denna fråga beror på vad som är målen och målen med att använda sandbetong. Varje märke har sina egna egenskaper som måste beaktas innan man köper material. De mest populära är M200, M250 och M300 . De två första kan karakteriseras som de mest genomsnittliga, med ett brett spektrum av applikationer. Tillsammans med priset kan dessa alternativ kallas optimala för de flesta köpare.

M300 har förbättrade tekniska indikatorer, på grund av vilka grunden för byggprojekt, till exempel full fyllning av golvet, utförs bättre med denna blandning . Om du behöver hög kvalitet, styrka och motståndskraft mot stress, rekommenderar proffsen detta alternativ.

Rekommenderad: