Paj För Blinda Områden (19 Bilder): Ett Diagram över Ett Mörkt Område Med Vattentätning Runt Huset, Rätt Placering Av En Beläggningssten

Innehållsförteckning:

Video: Paj För Blinda Områden (19 Bilder): Ett Diagram över Ett Mörkt Område Med Vattentätning Runt Huset, Rätt Placering Av En Beläggningssten

Video: Paj För Blinda Områden (19 Bilder): Ett Diagram över Ett Mörkt Område Med Vattentätning Runt Huset, Rätt Placering Av En Beläggningssten
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, Maj
Paj För Blinda Områden (19 Bilder): Ett Diagram över Ett Mörkt Område Med Vattentätning Runt Huset, Rätt Placering Av En Beläggningssten
Paj För Blinda Områden (19 Bilder): Ett Diagram över Ett Mörkt Område Med Vattentätning Runt Huset, Rätt Placering Av En Beläggningssten
Anonim

Att veta allt om blinda pajen är nödvändigt för både byggare och de som beställer konstruktion. Schemat för det blinda området med vattentätning runt huset har sina egna finesser. Ett separat viktigt ämne är den korrekta anordningen för beläggningsstenvarianten.

Bild
Bild

Vad är det här?

Ett mörkt område är en speciell strukturlist placerad runt huset längs hela omkretsen, som har en yta som är ogenomtränglig för fukt . Huvudmålet - skydd av grunden och högre delar av byggnaden från fukt . Om det blinda området saknas eller utförs felaktigt (det optimala schemat kränks), kommer husets bas att ständigt fuktas. Det är absolut omöjligt att tala om dess långsiktiga verksamhet under sådana förhållanden. En allvarlig sorg kommer också att vara husets ständiga igensättning med eventuell nederbörd och oförmåga att lugnt röra sig i ditt hem i dåligt väder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse av basen

Sådant arbete är mycket lättare än det kan tyckas. Börja med att bestämma önskad bredd på skyddstejpen . Rita en vinkelrät linje från takets överhängs ytterpunkter till marken. Från den detekterade referenspunkten rör de sig ytterligare minst 50-60 cm. När det sista avståndet är bestämt kan du dra en sladd som förbinder stavarna som drivs i marken.

Det är omöjligt att klara sig utan markarbeten . De är arbetskrävande, men de är det enda möjliga alternativet. Med ett typiskt förankringsverktyg avlägsnas jorden till ett djup av minst 50 cm. En sådan urtagning är lämplig vid användning av plattor och polyuretanskum.

Om du planerar att isolera det blinda området med expanderad lerfyllning kan skiktet ökas upp till 100 cm, särskilt i kalla områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Membran och dränering

Eftersom det blinda området måste hantera fukt, måste det vara utrustat med ett lager som ansvarar för vattentätning … Längst ner bildas ett hydrauliskt lås. Trots all den innovativa utvecklingen anses det vara det bästa alternativet att använda ett lera -bokmärke. Mycket lera krävs inte - du behöver bara använda 10-15 cm, men med obligatorisk tampning. Viktigt: om webbplatsen redan består av leror och leror kan du helt enkelt komprimera dem och inte lägga till någonting.

Ett membran måste placeras ovanför det hydrauliska låset. Oftast är den gjord av geotextiler. På den hälls 20 cm sand, jämn med en sluttning från huset. Rammningen av denna sand görs i 2 eller 3 passeringar över området.

Vid behov (som anges i projektet) är sandnivån utrustad med vattenmottagare och anordningar för stormavrinning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvalitetsgeomembraner:

  • tjäna i minst 50 år, även under mycket hårda förhållanden;
  • tolererar kontakt med vatten;
  • skyddar perfekt mot rotspridning;
  • monterad mycket enkelt;
  • kan installeras ensam;
  • är billiga;
  • lämplig för demontering och återanvändning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Då kommer tiden för isolering … Om platstyper av termiskt skydd läggs måste det finnas en extremt plan bas. Det är mycket enkelt att hantera böjningar: de tar bort materialet och lägger till sand. Det är att föredra att lägga två lager tunnare ark snarare än en tjock kudde. Byggare har länge kommit på att denna teknik hjälper till att ge mycket bättre skydd mot värmeförlust.

Avloppet måste dränera vatten effektivt. Denna design kan utföras av alla människor. Behovet av dränering visas:

  • på lerjord;
  • i våtmarker;
  • med en hög status av markvatten;
  • när du placerar basen av fundamentet under jordens fryspunkt;
  • i låglandet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Skyddande lager

Enligt tekniken är den tillverkad i form av en betongbeläggning . En träformning bildas längs hela omkretsen. Helst bör den vara gjord av 150x50 brädor. Betongmassan måste jämnas ut efter hällning. Vi får inte glömma sömmarna för kompensation, som erhålls från kantvirke med en tjocklek på 2,5 cm.

Det är värt att överväga att själva betongen, trots sin styrka, också måste skyddas. Redan vid tillverkning av blandningen är det nödvändigt att införa vattenavstötande medel. Efter att ha lagt ut blandningen och satt den appliceras speciella impregneringar på ytan. De kan ha fyra olika funktioner:

  • universellt skydd;
  • eliminering av damm (relevant för ofta besökta platser);
  • härdning (penetration i stenen med maximalt 0,4-0,5 cm);
  • dekoration (olika färgblandningar, mer effektiva än massversioner av färg- och lackbeläggningar).
Bild
Bild
Bild
Bild

Torrskydd är ganska enkelt och billigt. Du måste förbereda en blandning av cement och sand i förhållandet 1 till 1 . Tjockleken på skiktet som hälls på våt betong genom en sil bör vara 0, 2-0, 3 cm. Detta lager måste gnidas jämnt. Det blinda området behandlas fortfarande med ett hydrofobt läkemedel.

Efter alla behandlingar kan du normalt använda den genom att vänta 4 eller 5 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterbehandlingslager

Denna slutliga nivå är också mycket viktig . Vanligtvis har det en rent dekorativ betydelse - men det betyder inte att rätt format är oviktigt. Oftast läggs det yttre skalet från gatstenar eller andra beläggningsplattor. Det bör läggas från grunden utåt, bäst av allt med "från en själv" -metoden. Detta tillvägagångssätt eliminerar problem med substratets integritet.

Alla brickor tilldelas strikt definierade platser. Du kan passa dem där med en gummi- eller trähammare. Det är oönskat att slå själva blocken, det är bättre att lägga plankorna ovanpå. Överdriven nedsänkning av beläggningsstenarna korrigeras genom att tillsätta blandningen. Du måste installera det sista:

  • trimmade plattor;
  • kantblock;
  • gräns.

Du måste slutföra arbetet genom att täta sömmarna. För att göra detta, använd samma komposition som för topplacken. Du kan inte ens ändra proportionerna. Den hällda blandningen jämnas med en kvast så att fyllningen sipprar in i kakorna i kakorna. Vattning med vatten gör att cementen härdar, och det är här bildandet av det blinda området slutar.

Rekommenderad: